Primul politician care critică o Ordonanță „militară” în România. Varujan Vosganian: „Ordonanța militară nr. 7, care ridică slugărnicia față de alții la rang de lege, este un moment rușinos din istoria noastră. Și asta, în acordurile imnului național, cântat la girofar”

Varujan Vosganian: Adevărata molimă pe care ne-a adus-o diaspora

Foto – antena 3

Senatorul Varujan Vosganian a reacționat la ultima Ordonanță a MAI, (nr. 7), cea care, printre altele, zborul către Germania al muncitorilor români sezonieri, pentru a presta această meserie. Asta în ciuda faptului că economia României suferă și lucrătorii români desfășoară lucrările agricole cu mare greutate, iar restul populației „stă acasă”.

„Ordonanța militară nr. 7, care ridică slugărnicia față de alții la rang de lege, este un moment rușinos din istoria noastră. Și asta, în acordurile imnului național, cântat la girofar.

Chiar mă miram că statul german va admite ca sparanghelul să rămână necules din cauza ifoselor statului român care și-a suspendat zborurile către Germania! Lucrurile au fost puse la punct la nivelul cel mai înalt, charterele către Germania cu zilieri români vor fi reluate și sparanghelul va fi salvat. Și poate n-o să credeți, dar se poartă negocieri și pentru reluarea zborurilor către Italia!!! Luni – cel puțin așa spun ziarele italiene – ministrul agriculturii din Italia, Teresa Bellanova se va întâlni cu ambasadorul nostru la Roma pentru a negocia un acord pentru deschiderea fluxului de sezonieri. Sigur că pentru italieni, ca și pentru germani, sparanghelul și căpșunile sunt mai importante decât sănătatea unor zilieri români care dorm în dormitoare comune, în țări cu o contaminare și mortalitate mult mai mare din cauza virusului corona. Și ca lucrurile să fie cât se poate de clare, autoritățile române care veghează la sănătatea românilor au consfințit prin lege că suntem și vom rămâne zilierii Europei. Iată cum sună art. 10.1 din Ordonanța militară nr. 7: „Sunt permise zborurile efectuate de toți operatorii aerieni prin curse neregulate (charter) pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state, cu avizul autorităților competente din țara de destinație.” Adică noi suntem zilierii oricui ne cere, le stăm la dispoziție, numai să vrea ei.
Țările dezvoltate ale Europei își amintesc de noi doar când e nevoie de culegători de sparanghel ori de căpșuni. Atâta valorăm pentru ei. Și, judecând după atitudinea autorităților noastre, atâta valorăm și pentru noi. Sigur că se vor găsi tot felul de justificări: românii aceia vor avea un venit în vreme de criză, și-așa avem mulți șomeri, poate că cei care pleacă la muncă sunt dintre cei care se reîntorseseră, mai scăpăm de-o grijă, rezolvăm și o problemă epidemiologică. Nu-i așa? Comportamentul de slugă are virtutea de a găsi mereu argumente. Iar dacă se îmbolnăvesc acolo, or să-i scoată pe ai lor din spitale, care nici ei nu au cu toții loc, ca să-i îngrijească pe ai noștri?
La urma urmei, câștigăm câteva sute de euro în plus și răcnim: „Noi suntem români, noi suntem români/ noi suntem aici în veci stăpâni!” Numai că nu prea mai suntem pe-aici, ca să fim stăpâni, mai mult suntem prin alte părți, slugi pe la alții. Și conduși la noi acasă de slugile altora.
Realitatea e că autorităților române puțin le pasă de soarta românilor care se îmbulzesc în chartere să meargă la cules de sparanghel, lor le pasă doar să nu-i supere pe germani. Și pe alții din aceeași ligă.
E scandalos ca faptul că suntem zilierii Europei să fie consfințit prin lege! Și mai vorbim de demnitate și ascultăm imnul național cu program”,  a scris senatorul.

10 gânduri despre „Primul politician care critică o Ordonanță „militară” în România. Varujan Vosganian: „Ordonanța militară nr. 7, care ridică slugărnicia față de alții la rang de lege, este un moment rușinos din istoria noastră. Și asta, în acordurile imnului național, cântat la girofar”

 1. Cine vorbea?!
  Dar el nu a votat ca un LAȘ tot ceea este de-acum/până acum?
  Și-au pus în parlament două urne, una albă și una neagră…ca să nu se știe care, cum votează…atât de ”transparenți” sunt…pe banii noștri, pe nervii noștri, pe viitorul făcut PRAF al celor de după noi!
  PAS!
  Alt armean care a mâncat ceva, precum înaintașii lui!
  Ne gâdilă urechea cu ceea ce vrem să auzim, ca toți ceilalți care ne-au aburit 30 de ani…silă maximă!

  Apreciază

  • e vina mea, sora Magda….probabil nu ne-am inteles care si ce anunt……
   …sau probabil, fratele Daniel a vrut doar sa sublinieze tradarea actualilor politicieni prin legiferarea slugarniciei, prin postarea acestui articol.
   iertati!

   Apreciază

   • Ce fel de ”vină”?
    N-ai nici tu, nici DanielVla, n-aveți nicio vină!
    Numai că eu n-am încredere în armeanul ăsta laș…care n-a vrut să se lase cercetat, își dădea cu mir ca să scape de cercetări…cum au scăpat TOȚI…cu, sau fără mir!
    Ăștia și-au bătut joc de noi, 30 de ani…iar acum, și mai și!

    Apreciază

 2. Doamne ajută,

  Psaltirea din 1900 are toate paginile, chiar dacă, din păcate, nu au fost scanate în ordine.
  Dar, veți găsi Psaltirea din 1904, Psaltirea din 1910, pe lângă Noul Testament sinodal din 1905, Noul Testament sinodal din 1937 sau Noul Testament al episcopului N. Colan din 1942.
  Dați click aici: https://cititorul.home.blog/

  Mulțumesc!

  Apreciază

 3. Domnul Vosganian și colegii dumnealui au posibilitatea să schimbe situația actuală. Decretul de prelungire a stării de urgență trebuie autorizat de parlament. Așa scrie în ordonanța 1/99. Dacă mai suntem ”stat democratic” cum spun politicienii …

  Apreciază

 4. Scrisoare deschisa care nu va ajunge niciodata la destinatari

  Domnilor puternici ai zilei, care staţi în fruntea ţării,

  Ceea ce n-au îndrăznit barbarii istoriei care s-au perindat pe pământ românesc, ceea ce n-au făcut nici comuniştii urâtori de Dumnezeu, aţi cutezat voi, prin faptul că aţi poruncit, prin legile voastre, să se închidă sfintele biserici şi să se oprească săvârşirea Sfintelor Slujbe, sub cuvântul mincinos al grijii pentru oameni. Nu vă credem, este suficient să privim spre cerul patriei şi să vedem cum ne otrăviţi din avioane, cum otrăviţi aerul, apa şi solul, căci acele zboruri costisitoare se fac cu ştirea şi vrerea voastră.

  Nu ne adresăm vouă cu rugăminţi ca să vă măgulim, vă spunem de-a dreptul: ceea ce faceţi voi în aceste zile de pandemie deliberat provocată şi întreţinută, este o barbarie fără egal în istorie. Încetaţi, nu ne faceţi să vă socotim în rândul blestemaţilor care au umilit şi nedreptăţit Neamul Românesc. Vă relatez un fapt pe care puţini îl ştiu. În vremea ocupaţie ungurilor asupra Transilvaniei, conducătorii de la Budapesta i-au sfătuit pe grofii unguri să se ferească de blestemul preoţilor români ortodocşi. Că grofii nu au ţinut seama de acest sfat, o dovedeşte faptul că au pierit ca ceara de la faţa focului. Nu întindeţi coarda într-atât încât să ne folosim de puterea preoţească de a lega pe cei care săvârşesc fărădelegi strigătoare la cer şi nedreptăţesc Poporul Român Ortodox.

  Se vede, în tot ce faceţi, că aveţi conştiinţele încărcate de păcate grele, şi oricât încercaţi să fiţi convingători, nu puteţi înşela un popor întreg. Încetaţi propaganda mincinoasă şi dezmăţată din mass media, care induce oamenilor o frică nejustificată. Nu mai falsificaţi cifrele statistice. Lăsaţi ţara aceasta să intre în normalul ei de fiecare zi. Ocupaţi-vă de aceia care, într-adevăr, sunt infectaţi şi ridicaţi restricţiile draconice la care supuneţi întregul Neam. Vă este de ajuns că naţiunea română vă tolerează la cârma ţării ei, unde staţi cu încolăciri de şarpe, pe voi, străini de Neam şi de Credinţă. Nu există măcar un român care să fi ajuns într-o ţară străină în poziţie înaltă, şi de-acolo să batjocorească poporul acela. Voi întreceţi orice măsură.

  Lăsaţi românii să sărbătorească Învierea Domnului şi Dumnezeului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, cum au făcut-o de-a lungul secolelor şi nu inventaţi primejdii imaginare. Nu mai trimiteţi brutele în biserici ca să târască oamenii bătrâni, ,,vinovaţi’’ că se roagă şi îşi rostesc durerile în faţa lui Dumnezeu.

  Am început această epistolă cu un cuvânt rostit de Dumnezeu prin Moise către faraonul Egiptului. Nu cumva răspunsul faraonului României să fie unul de felul: ,,Cine-i Acela Domnul, ca să-I ascult glasul… ? Nu-L cunosc pe Domnul… (Ieşire 5, 2). Nu cumva să persistaţi în această stare de luptători împotriva lui Dumnezeu. Nu cumva să vină şi peste voi pedepse de felul celor din Egipt, sau chiar mai grele.

  Robul lui Iisus Hristos, Presbiter Ioviţa Vasile,

  detinut al statului antihristic

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s