Video – Drumuri surpate în Muntele Athos, Schitul Prodromu și Chiliile de la Schitul Lacu izolate

Este posibil ca imaginea să conţină: munte, în aer liber şi natură

Se pare că și drumurile de acces către Schitul Prodromu s-au surpat…

Imagini primite acum de pe Sf Munte Athos. S au rupt toate drumurile din jurul schitului Prodromul urmare a ploilor căzute. Mare păcat. S a supărat Dumnezeu.Să ne rugăm pentru Părinții Călugări din Athos, după ploi torențiale, alunecările de teren fac ravagii🙏 – primit pe whatsapp

Poate și din cauză că au refuzat să mărturisească. Au mărturisit pentru scurt timp (după pseudo-sinodul din Creta), dar s-au lăsat duși de nas de starețul Atanasie și de amenințările grecilor de la Marea Lavră:

Mărturisirea de credință antiecumenistă a Ieroschimonahului Paisie Prodromitul

De asemenea, în loc să mărturisească împotriva Noii Ordini Mondiale, care invocând frica de coronavirus, determină închiderea bisericilor și interzicerea credincioșilor la slujbe, Chinotita (conducerea Athosului) trădătoare a hotărât:

Muntele Athos S-A ÎNCHIS de vineri 20 martie pentru pelerini. Măsura va fi revizuită sau prelungită pe 30 martie

 

Inundatii în apropiere de Karyes, centrul administrativ al Sfântului Munte Athos. Spre Daphne alunecări de teren.
Chiliile Schitului Lacu izolate. – De asemenea Schitul Lacu se scaldă în compromisuri cu  ecumenismul lui Bartolomeu, de mulți ani… – n. adm.

 

 

 

83 de gânduri despre „Video – Drumuri surpate în Muntele Athos, Schitul Prodromu și Chiliile de la Schitul Lacu izolate

 1. Nu m-am gandit ca si in Sfantul Munte Athos s-a ajuns la ecumenism si ca adevaratii marturisitori crestini sunt prigoniti. Suntem intr-o situatie mult mai grea decat credeam. Dumnezeu sa ne apere si sa ne pazeasca.

  Apreciază

 2. Catre acest Sperling care este orb surd si mut, stimabile ce ai observat tu in timpul sederii tale pe acolo?! Cand schismaticii din Ucraina se zbenguiau dea lungul si dea latul Athonului nu ai observat?!, cand locotenentii ereticului bartolomeu prigonea, nu ai observat?!, nu zic eu mai multe, ca nu are rost si sa ne mai facem si pacate

  Apreciază

  • Sunt destui ecumenisti si in Athos si probabil si la Schitul Lacu. Iar unii dintre ei, cum ar fi pr. Stefan Nutescu, nu caraie nimic ca sa nu-si piarda relatiile pe la editurile din Romania unde isi mai publica cate o carte sau sa nu se puna rau cu staretia manastirii de care apartine si cu insusi Bartolomeu.
   Si ca sa nu zici ca sunt nedrept, o sa modific si o sa zic: „se scalda in compromisuri cu ecumenismul lui Bartolomeu.”

   Apreciază

   • Daniel noi doi nu suntem vrednici sa vorbim de obstea de la Lacu. Situatia pe Athos mai ales pentru romani este f. complexă. O sa se rezolve. Răbdare. Dumnezeu nu se grabeste. Dumnezeu nu intarzie. Dumnezeu are îndelunga rabdare. Sa schimbam noi ce trebuie si putem si sa-i lasam pe altii la ŕandul lor sa faca la fel!

    Apreciază

    • Prietene mai citeste odată! Esti atat de pornit sa „ataci” incat nu mai vezi ca nu ai pe cine! Exact asta am spus si eu: nu sunt vrednic sa vorbesc de Gheronda Stefan si de obstea sa! Trage odata aer in piept inainte sa te repezi!

     Apreciază

 3. ..eeiii… a facut Maica Domnului puțină curatenie in Gradina Ei !
  poate era prea mare galagie in Gradina din cauza prea multor masini si camioane care sâcâiau linistea muntelui de alta data!
  poate vrea Maica Domnului sa fie iarasi Gradina Ei asa cum era alta data , pustie de turism si umblatura.
  daca-i loc pustnicesc, apoi sa fie loc pustnicesc…
  bine ca s-au inchis toate drumurile.
  au si calugarii acumaoleaca de liniste dinspre atatia vizitatori si turisti. sa steie turistii acasa si sa citeasca despre vietile Sfintilor din Sf. Munte si numa dupa aia sa mearga pe acolo in duh pustnicesc…
  deja era prea de tot …si comertu o evoluase pe acolo.
  Doamne ajuta.
  Slava lui Dumnezeu pentru toate , ca-s bune foarte!

  Apreciat de 1 persoană

  • Frate Ciprian sunt intru tot de acord cu tine,mi-a aduc aminte de un parinte de la Schitul Sihla,Preacuviosul Paisie Olaru ,care prin anul 1983,intrebat fiind daca a fost vreodata la Sfantul Munte Athos,a raspuns ca mantuirea se castiga secunda cu secunda ,si daca ar pleca la drum ,atunci sigur se va smintii de va vedea !Deci poti sa realizezi pana unde ajunsese ,considerandu-se pe sine cel mai slab ,cata smerenie si cata plangere ptr propiile
   pacate avea !!!!Si pot oricand sa depun juramant pe propia-mi mantuire!Doamne ajuta!ovidiu pacatosul.

   Apreciază

 4. P.S. :
  si nu va mai luati urât de verisorul nostru Ioan Sperling …ca va dau cu matura peste fund la toti !
  si daca e evreu si crestin ortodox inseamna ca e inaintea noastra ! mai intai evreii crestini si apoi, noi, neamurile si elinii increstinati ! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

   • sa-ti ierte Dumnezeu greseala aceasta , adica, de a osandi ca eretic pe un crestin ortodox fara vreo cercetare si vadire a vreunei invataturi eretice .
    te iert si io ca nu stii ce zici 🙂
    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu ,
    miluiește-mă, pe mine, păcătosul…

    Apreciat de 1 persoană

    • Am fost în Sfântul Munte de trei ori, din care de doua ori de Sfintele Pasti.
     Se lucra intens la construirea de drumuri si m-am pronunțat ca nu este bine.
     Cărarea este drumul cel mai iubit de pelerini si nu amenajările acestea.
     Nici călugării de aici nu erau bucuroși de modernizarea cailor de acces.
     Dumnezeu stie ce face.

     Apreciază

   • Frate Ioane ,te cunosc de pe blogul sensibil al sorei Elena J,si sincer a-ti marturisesc ,la sensibilitatea de care ai dat dovata ,nu ma asteptam sa comentezi pe aceste siteuri ultra ortodoxe! Doamne ajuta!ovidiu pacatosul.

    Apreciat de 1 persoană

   • deviati ! pur si simplu am remarcat numele si i-am spus obarsia. Nici nu mi-am facut probleme daca chiar va apartine sau e pus asa, de paravan. Puteti fi evreu botezat ortodox, desigur. sau roman get beget… Bineinteles ca dintre evrei sunt insasi apostolii care ne-au increstinat si pe noi. Si daca am remarcat numele …, cum sa nu fi remarcat raspunsul dvs …?? Vi se pusese o intrebare pertinenta prin care , daca ati fi dat raspunsul, aveati dovada pe care o cereati, iar noi, la randul nostru, dovada din partea dvs ca ar fi asa cum sustineti !. Ceea ce nu s-a petrecut. ..Iar replicile cu rabdarea…., bineinteles ca trebuie sa avem rabdare.., dar nu cu minciuna infasurata de ani de zile in poleiala. Aceea trebie musai demascata cand vezi ca miza este pierderea mantuirii ! Iertati

    Apreciază

    • Ioan S.
     Gabi are dreptate…
     in articol nu este mentionat ca cei de laSchitul din groapa sunt ecumenisti sau ca au facut slujbe ecumeniste sau ca au acceptat falsul sinod cretan….ci că nu au marturisit impotriva , n-au zis nimic impotriva minciunii dela creta( sau cel putin nu stim noi asa ceva ) !
     deci mai mult is acuzati de ne-marturisire,de aparare a ortodoxiei, atata tot. ca e din frica, din nebagare deseama,din comoditate sau ce o fii…. Dumnezeu stie. treaba lor .
     n-au luat atitudine si atat..isi vad de randuiala lor in continuare…
     insaputeau saintrerupa pomenirea lu bartolomeu….sau macar sa mustre pe fata ereziile lui .
     no…da..is singurei acolo pe pamant grecesc …n-au curaj ca-i zburda din Groapa 🙂

     Apreciat de 1 persoană

   • io nu consider a fii eretic orice pomenitor !
    aicea e poticneala unora…de a-i considera eretici pe toti preotii pomenitori indiferent …si si pe credinciosi…
    da asta e alt subiect care provoaca si mai multe isterii si poate duce la gandire schismatica.
    pai dupa gandirea matale, domnule ” BAN” sau Bănică junior :),
    dupa matale si georgienii sunt eretici pt ca n-au intrerupt pomenirea!
    pai voi sunteti mai tari decat toti monahii si preotii din lumea ortodoxa….pai voi sunteti ultimii ortodocsi ca n-aveti episcop…deci cu voi se termina ortodoxia !
    o sa ramana numai” eretici pomenitori” !
    .

    Apreciază

    • Longhin a slujit cu un protopop proecumenist de la noi, cum marturiseste cu fapta? La vorbe e primul, dar la fapte?
     antihristul e multumit de pomenitorii de ecumenisti „ortodocsi”, echilibrati, depinde pe ce parte vei cade din echilibristica asta amagitoare.

     Apreciază

    • stiti ce ma intristeaza?!
     aceasta exprimare „Longhin”, „Staicu”, „Pamvo”, s.a.m.d.
     simt o mare lipsa de respect prin acest tip de exprimare
     ….sa ma iertati daca am simtit sau priceput gresit
     o marturisire cand o faci….sa se simta respect, durere, compasiune, dragoste,…..
     nu rautate, nu lipsa de respect, nu inversunare, nu mandrie
     …….
     chiar daca nu sunt de acord cu unele lucruri spuse de Pr. Ciprian Staicu sau cu alti Parinti
     ….pentru mine sunt oricum Pr. Ciprian Staicu(sau Pr. Ciprian), Pr. Pamvo, Arhiepiscopul Longhin Jar, s.a.m.d
     iertati!

     Apreciază

 5. Deasemenea pt cine nu stie, acolo sau pompat diverse sume de bani de la organisme financiare precum banca mondiala, f.m.i, si u.e., intrebare, :oare acestea au spomsorizat cu acele sume ca nu mai pot ei de dragul Ortodoxiei?!, in urma cu aprox 2 ani u.e facea presiuni asupra fostei guvernari Tipras pt ridicarea Avatonului la Sf Munte

  Apreciază

 6. Pentru @ioansperling
  Frate Ioane ,acum va trebui sa accepti voia Lui .totull se desfasoara conform planului LUI,deci este clar ca trebuie pocainta ,cel putin ca la niniviteni ,pe care i-am intrecut intru pacate,nu crezi?
  Si acum te rog frumos sa-mi raspunzi la intrebarea urmatoare:
  Sfanta si Apostoleasca Liturghie este Hristocentrica sau episcocentrica?
  ovidiu pacatosul.

  Apreciază

 7. Frate Ovidiu cred ca ori mă confunzi ori ma supraestimezi; eu abia daca inteleg cele doua cuvinte si dumneata imi ceri sa le ierarhizez! Eu sunt un crestin prapadit nici sa ma rog nu stiu!
  De Sfanta Liturghie pot sa-ti spun ca era izvorul meu de putere si acum fara ea umblu bezmetic! Daca s-ar deschide usile bisericii as merge la Liturghie cu tot riscul!

  Apreciază

  • Frate Ioane ,pana acum am dormit,la propiu, si sincer nu te supraestima sau te confunda cu nimeni,ptr. ca vei fi totdeana creatia LUI,si EL te asteapta la pocainta sincera, dar probema a aparut odata cu trecerea la calendarul papist ,pana atunci nu se pomeneau la SFANTA LITURGHIE ,ierarhii locului ,ptr .ca era suficient NUMELE DOMNULUI CEL INTREIME SLAVIT!Prin aceasta pomenire automat ierarhii locului au devenit „mici papi”. Deci am importat un alt obicei papist,nu?Vorba plavanului ,pas cu pas ,mergem spre …iad!ovidiu pacatosul.

   Apreciază

   • Ovidiu,
    ia citeste sa vezi de cand e cu pomenirea episcopului locului :

    inodul I-II din Constantinopol din anul 861 păstrează cu sfinţenie ceea ce s-a stabilit anterior de către Biserică, în privinţa disciplinei bisericeşti. Acest sinod a reglementat, printre alte, probleme de ordin canonic şi bisericesc, şi pe cea a relaţiei dintre cler şi mireni cu episcopul eparhiot (canonul 13), a relaţiei dintre un episcop cu mitropolitul său (canonul 14) şi, nu în ultimul rând, a relaţiei dintre un mitropolit, episcop, preot, diacon cu patriarhul (canonul 15). Tradiţia canonică cuprinde numeroase canoane (31. 55 ap.; 6 sin. II ec.; 3 sin. III ec.; 18 sin. IV ec.; 31, 34 Trul.; 6 Gang.; 14 Sard.; 5 Antioh.; 10, 11, 62 Cartag.; 13, 14, 15 sin. I-II C-pol 861) ce reglementează aceste raporturi de ascultare canonică.

    Prin urmare, cazurile de indisciplină erau frecvente în trecut, iar acuzele aduse episcopilor pe nedrept – așijderea. Adesea, unii preoţi şi toţi cei dimpreună cu ei (inclusiv mirenii) acuzau pe nedrept pe episcopii lor de faptul că se îndepărtau de dreapta credinţă şi nu săvârşeau dreptatea, urmărind prin aceste acuze ruperea comuniunii cu episcopul lor şi încetarea pomenirii numelui acestuia după rânduielile hotărâte la slujbele bisericeşti. Toate acestea conduceau, în cele din urmă, la schismă şi la dezbinarea Bisericii lui Hristos. Canonul 31 apostolic pedepseşte schisma cu caterisirea pentru clerici şi afurisirea pentru mireni, dar – după cum spune şi canonul – „acestea să se facă numai după una şi a doua şi a treia stăruinţă (poftire la ordine) din partea episcopului”.

    Alţii, dimpotrivă, văzând că nu-i pot acuza de erezie, cu vicleşug, îi acuzau de săvârşirea unor păcate, fără însă să aştepte dovedirea acestora, rupând imediat comuniunea cu acesta şi încetând pomenirea numelui la slujbele bisericeşti. În acest sens, canonul 13 I-II Constantinopol 861 a hotărât că „dacă de acum înainte vreun presbiter sau diacon va osândi pe episcopul său pentru oarecare vinovăţie, înainte de sinodiceasca judecată şi cercetare şi de osândirea lui desăvârşită ar îndrăzni să se depărteze de la comuniunea cu acela şi numele lui nu-1 va pomeni la sfintele rugăciuni ale liturghiilor, precum s-a predanisit Bisericii, acela să se supună caterisirii şi să se lipsească de toată demnitatea ierahicească”. Deci, canonul acesta pedepseşte cu caterisirea şi pierderea demnităţii clericale pe preotul şi diaconul care îndrăznesc să rupă comuniunea şi să nu pomenească numele lui la sfintele slujbe înainte de cercetare, judecare şi publicarea sentinţei definitive de către organismul de judecată bisericească. Unul ca acesta, subliniază canonul, „nu este vrednic nici de demnitatea presbiteriei, nici de numele de presbiter”. Canonul concluzionează că cei care îi vor urma „de vor fi dintre cei ierosiţi, şi ei să cadă din demnitatea lor; iar de vor fi monahi sau mireni, desăvârşit să se afurisească din Biserică, până când, desfăcând legătura cu schismaticii, se vor întoarce la episcopul lor propriu”.

    Canonul 14 priveşte raportul dintre episcop şi mitropolitul său, primul pedepsindu-se cu caterisirea dacă, sub pretextul unei acuze la adresa mitropolitului înainte de cercetare, judecare şi publicarea sentinţei definitive de către organismul de judecată bisericească, rupe comuniunea cu episcopul său şi încetează a pomeni numelui acestuia după rânduielile hotărâte la slujbele divine.

    Canonul 15 completează canoanele precedente 13 şi 14 cu raportul de ascultare dintre mitropoliţi, episcopi, preoţi şi ceilalţi clerici cu patriarhul lor. Astfel, canonul 15 al Sinodului I-II din Constantinopol de la anul 861 trebuie interpretat în contextul mai larg şi anume cel al raportului de ascultare canonică. Acesta prevede că toate cele trei canoane (13-15) se aplică numai celor „ce sub pretextul oarecăror vinovăţii se depărtează de întâii lor stătători şi fac schismă şi rup unitatea Bisericii” pentru anumite acuze nedovedite.

    Totuşi, canonul 15 reglementează şi situaţia în care se poate rupe comuniunea şi pomenirea la slujbele bisericeşti, dar într-o prezentare expressis verbis. Astfel, canonul precizează că: „cei ce se despart pe sine de comuniunea cea cu întâiul stătător al lor pentru oarecare eres osândit de sfintele sinoade sau de Părinţi, fireşte adică, de comuniunea cu acela care propovăduieşte eresul în public şi cu capul descoperit îl învaţă în Biserică, unii ca aceştia nu numai că nu se vor supune certării canoniceşti, desfăcându-se pe sineşi de comuniunea cu cei ce se numeşte episcop chiar înainte de cercetarea sinodicească, ci se vor învrednici şi de cinstea cuvenită celor ortodocşi”. În comentariul său, canonistul Nicodim Milaş, pentru a-şi valida interpretarea, aduce şi un exemplu din Biserica Rusă prin citarea Arhimandritului Ioan care, ţinând cont de contextul istoric din Biserica sa, cu condescendenţă şi cu observarea strictă a doctrinei canonice, reliefează că, la interpretarea acestui canon, un preot nu va cădea sub incidenţa canoanelor atunci când rupe comuniunea cu episcopul locului, dar acest lucru se concretizează numai în condiţii stricte, şi anume atunci când acel episcop propovăduieşte o învăţătură străină de învăţătura Bisericii Ortodoxe şi care a fost condamnată în mod solemn de către Biserica Ortodoxă şi dacă o propovăduieşte expres şi în public în biserică, cu intenţia clară de a vătăma învăţătura Bisericii Ortodoxe şi de a susţine respectiva erezie.

    Apreciază

    • Nu jucam sah sau pocher cu mantuirea !Eu doar mi-am exprimat parerea ,pe care mi-am format-o in urma frecventarii duhovnicilor pe care bunul Dumnezeu m-a invrednicit sa-i cunosc!Doamne ajuta!ovidiu.

     Apreciază

    • Ovidiu,
     bine ! doar ca nu stiu ce parere ti-ai format daca zici ca numa de la introducerea noului calendar e treaba cu pomenirea episcopului locului .
     din textul de mai sus rezulta ca pomenirea episcopului locului e de pe vremea inca a primilor episcopi ( io asa am inteles)!
     no…iarta-ma ca mai glumesc cu șahul , ce sa fac…io inca is copchil la minte , imi mai merge mintea si la joacă 🙂
     Doamne ajută si sa nu uiti sa iei vopsea rosie pt ouă ( de fapt nici nu stiu de ce trebe oula vopsite rosu…e vreun obicei babesc? chiar m-am intrebat si n-am gasit raspuns!
     plus ca mai este o priceasna cu Maria Magdalena ca s-o dus cu un cos de oua la Pilat sa-i ceara trupul Domnului Iisus…. da io nu cred asta…in Evanghelie scrie clar ca Iosif l-a cerut !
     tu ce stii despre astea? )

     Apreciază

   • Vezi frate Ovidiu eu problemele voastre nu le MAI am! A durat o vreme dar mi-am gasit duhovnic in care am incredere. (intelept ca sarpele) Mai bine zis parintii de pe Munte mi l-au gasit! De atunci fac ascultare si e treaba lui sa-si bată capul cu astfel de probleme sa ia hotarari mari samd. Sunt linistit si ma lasa rece cine pe cine pomeneste sau nu si de ce!
    Noapte buna frate!

    Apreciază

 8. Ptr. @crina
  Iubita sora intru Hristos ,Domnul Slavei,atata timp cat exista har in BOR,te poti spovedi si impartasii la orice preot, dar sa nu fii sub nicio forma de acord cu ecumenismul!ovidiu pacatosul,

  Apreciază

  • Pt Crina, fara mandrie
   Nu.l asculta pe ovidiu. Ori esti antierezie si te departezi cum faceau sf. Maxim, G. Palama, Cosma, Iustin Popovici, ori mimăm ortodoxia căldicică, precum ovidiu. Dumnezeu nu se lasa batjocorit

   Apreciază

    • Slava lui Dumnezeu ptr.toate!
     Era un singur raspuns:da sau nu !Sa te ajute Bunul Dumnezeu sa urmezi pana la trecerea spre vesnicie calea sfantilor care s-au ingradit !De ce?In afara de sfantul Iustin Popovici
     care a fost contemporan cu ecumenismul ,ceilalti au demolat ,cu ajutorul Harului Duhului Sfant ereziile din timpul lor ,nu? Aici intervine timpul ,si fiecare sfant a luat atitudine impotriva ereziei din perioada sa si ptr. aceasta a fost canonizat,ori poti sustine ca in zilele noastre la atata industrie si comunicatie ,acesti sfanti ar mai fi sfanti ?Apropo, cum te simti cand te ascunzi dupa un pseudonim care te duce la puterea lumeasca, „ban”?ovidiu

     Apreciază

   • frate Ban,
    multumesc tare mult pentru indemn…..in amandoi simt sfinte intentii pt mine, si sinceri in cautare
    sunt antierezie….sunt de acord cu marturisirea Sf.Parinti mentionati de tine
    foarte adevarat ce spui cu mimarea ortodoxiei…..
    dar nici nu doresc caderea in extreme
    Domnul sa ne intelepteasca!

    Apreciază

 9. Spune ”o nouă informație”:
  O noua carte de actualitate
  DESPRE TAINELE ERETICILOR ŞI SCHISMATICILOR
  http://mirem.ro/#ecumenism
  Eu m-am apucat deja de ”Sfătuire duhovnicească asupra celui de pe urmă veac”.
  Citiți, citiți, citiți…așa cum odinioară, înaintași noștri, se luau după vorba satanistului ăla…învățați, învățați, învățați…dar nu după ce spune(a) el…
  FAȚA LUMII DE AZI, ESTE CONSECINȚA COMUNISMULUI TRĂIT, ASUMAT, IMPROPRIAT DE către ÎNAINTAȘII NOȘTRI ce și-a plantat odraslele crescute la sânul lor de șerpi, nărpârci și alte lighioane…în funcții cheie ale aparatului administrativ de stat, centraliza(n)t… oprimant, abuziv, ca să nu zic dement!

  Apreciază

 10. @ciprian p.
  Sfatul meu fratesc este sa nu crezi tot ce scrie pe net.Oare nu crezi ca se poate foarte usor sa modifici o carte chiar de masonii care au cel mai mare interes de a crea discordie si sa stapaneasca mai usor?Doamne ajuta!ovidiu

  Apreciază

  • te referi la textul care l-am dat cu canonul 15 ?
   pai e de pe net..dar e din Pidalion !
   Danielvla poa sa lamureasca mai bine, ca e priceput la canoane si de astea…

   mnoo..da sa-mi zici te rog asta cu ouale rosii 🙂
   tu o sa vopsesti sapt. viitoare?
   Doamne ajuta , si ma iertati toti ceilalti cititori ca ma bag prea mult in convorbiri pe aci si unii deja aveti alergie la mine.
   va rog sa nu va suparati pe mine . Dumnezeu sa va umple inimile de dragoste pt aproapele vostru si de iubire de Dumnezeu !

   Apreciat de 1 persoană

   • Nu cred că se supără cineva pe-aici pentru apariția ta, sau a altora!
    Pe mine nu mă deranjează!
    Trebuie să învățăm unii de la alții, să ne sprijinim moral unii pe alții pentru că vremurile rele au început!
    P.S. Ferice de tine că trăiești în natură, cu pisicuțe, cu mieluți, câni (probabil), etc….

    Apreciază

    • Magda, da tie cine ti-a dat voie sa intervii in discutiile barbatesti? mai ales ca e titlul la articol cu Sf. Munte unde femeile n-au acces !
     si nu fericii tu pe nimeni pe pamant !
     mai bine a-i fericii pe cei care au murit pana acu si au scapat cu bine din ghearele ispitelor si au ajuns la odihna vesnica.
     pe mine , te rog sa ma plângi .
     cand auzi sau gandesti de mine sa zici : saracu ăla , vai de capul lui …si de pacatele lui

     Apreciază

    • uite ca am gasit si o posibila explicatie teoligica!
     poatete apuci anu asta de vopsit ouă 🙂

     Traditia ciocnirii oualor rosii la praznicul Invierii Domnului are si temei teologic, culoarea rosie amintind de Sangele varsat de Hristos pentru mantuirea neamului omenesc, coaja oului simbolizand mormantul in care a fost ingropat Hristos, albusul simbolizand giulgiurile in care Mantuitorul a fost infasurat iar galbenusul simbolizandu-l pe Hristos cel inviat.

     Apreciază

    • Frate Ciprian,

     io n-o sa te plang…..ci dimpotriva
     ferice de Ciprian ca ia mai dat Domnul prilejul sa mai vopseasca niste oua cu fratele Ovidiu 🙂
     …..si pe langa toate acestea si vreme de pocainta

     Apreciază

   • Frate intru Hristos ,Ciprian, pe mine nu ma deranjezi cu nimic atata timp cat ai un vocabular ortodox si crede-ma ca am invatat multe din postarile tale ,si spre bine ,deci continua
    sa-L marturisesti pe IISUS HRISTOS cel inviat !Cat priveste vopsitul oualelor si mai ales ciocnitul ,il consider un obicei pagan ,pe care eu personal nu l-am practicat din 1980 ,avand mari discutii in familie !Doamne ajuta!ovidiu.

    Apreciază

    • măi…nustiu daca e obicei pagan…depinde cum te raportezi la acest obicei( crestinesc sau paganesc) . daca te gandesti la Sangele Mantuitorului care o curs pe Cruce si apoi cand ciocnesti vestesti cu bucurie copilareasca Invierea Mantuitorului…nu cred sa fie pagan. pt copiimai ales e ceva frumos !
     apoi daca daci dn vopsitul ouălor o moda a artei si te duci cu gandul la tot felul de legende pagane despre ou…apoi atunci , da, e obicei paganesc !
     apoi nici io nu stiu…nu ma iau dupa povesti…unii zic ca Sf. Veronica a dus cosul cu oua la Cruce …altii ca altfel…io stiu?
     suntsi.multe alte minuni pe care Domnul Iisus le-a facut, dar nu sunt scrisetoate in Evanghelie.
     de ex. minunea cu Icoana nefacuta de mana pt Agar din Edesa ,
     sau minunea intipariri Chipului lui Iisus pe stergarul Sf. Veronica !
     🙂 no …deci tu nu ai treaba Joia Mare sa vopsesti ouă :). ai scapat de-o treaba a Martei .
     tu esti cu partea Mariei mai mult 🙂
     Doamne ajuta.

     Apreciază

 11. Pingback: Video – Drumuri surpate în Muntele Athos, Schitul Prodromu și Chiliile de la Schitul Lacu izolate – Christiana

 12. uite ca am gasit si o posibila explicatie teologica!
  poate te apuci anu asta de vopsit ouă 🙂

  Traditia ciocnirii oualor rosii la praznicul Invierii Domnului are si temei teologic, culoarea rosie amintind de Sangele varsat de Hristos pentru mantuirea neamului omenesc, coaja oului simbolizand mormantul in care a fost ingropat Hristos, albusul simbolizand giulgiurile in care Mantuitorul a fost infasurat iar galbenusul simbolizandu-l pe Hristos cel inviat.

  Apreciază

 13. @ciprian P
  Lasă tu discriminarea că nu ești AICI în parohia ta, nici măcar în Biserică…ce? Ești musulman?
  Ești misogin?
  Mai ai un pic și te iei și de Crina….se poate?!
  Dacă blogul era Ciprian P, mai ziceam…dar NU e…din fericire!

  Apreciază

  • off…asa nu-mi place cand se baga fumeile in discutiile serioase ale barbatilor … 😦
   daca tot comentezi , comenteaza la subiect…nu te mai lua de mine ca iarasi o sa zica ” Ioan Romanul” si ” Ortodox”. si ceilalti sa facem un blog. #crinamagdasiciprian …
   si chiar au dreptate . nu pit sa discut ceva serios cu Ovidiu ca….hop si Magdalena vrea sa fie bagata in seama / zeamă
   ( nu-s pismagii inmuieți )
   no..iarta-ma… Doamne ajuta.

   Apreciază

   • ”Amice”,
    TU te-ai luat de mine, eu…vorbindu-ți politicos!
    PAS!!!
    Și, pentru că tot te iei de femei, Maria Magdalena era ÎNTOCMAI cu apostolii, priceput?
    În timp ce apostolii au rupt-o la fugă, femeile au fost mai TARI ca ei….
    Pe blogul lui Ayea, taci chitic, înghițindu-ți posmagii cu mare greutate…înumuiați, ori nu! 🙂

    Apreciază

    • bine doamnă Magda !
     pe blogul ayeaye tac pt ca nici nu intru acolo. pt mine e prea exagerat . numa sa ma contrazic pot acolo…asa ca nu multumesc.
     oricum …el ii mare propovaduitor al harului ca el nu are cnp , deci vede mai limpede totul.
     io am cnp …deci dupa el is intunecat !
     io zic sa-ti faci si tu un blog
     ” magda’s.homeblog.wordpress.com
     si sa ne inviti la o cafea acolo !
     Doamne ajuta.

     Apreciază

    • Magda, sora draga….
     lasa-i sa vorbeasca ca intre barbati…
     dragii de ei…..li s-au inrosit deja oualele in cos de cand tot vorbesc „cum”, „daca” si „cand” sa le vopseasca 🙂

     Apreciază

    • domnisoara/ doamna Crina ,
     n-ai citit cu atentie ca Ovidiu nu mai are treaba cu vopsitul ouălor .
     si nici io nu vopsăsc…io numa le mănânc …de vopsit sa le vopseasca mironositele….oricum acuma au timp ca nu se pot duce la Denii, din pacate .
     Doamne ajuta .

     Apreciază

    • domnisorule/domnule Ciprian p., 🙂

     cum faceti voi….sa-mi fiti dragi toti cei de-aici?! 🙂
     unde stau eu in Moldova….la mine e frumos…..se vopsesc si oua, se fac si Denii 🙂
     io v-am mai invitat….dar daca voua va place sa va chinuiti….
     io nu insist 🙂

     Apreciază

 14. Frate Ciprian m-ai intrebat ,ti-am raspuns,ce vei face mai departe este problema ta!Apropo, chiar crezi ca inrositul oualelor ne aduce aminte de suferinta DOMNULUI IISUS de pe cruce?Din cate stiu eu ,niciun sinod ecumenic (si au fost 7 la numar,nu?),nu pomeneste de inrosirea si ciocnirea oualelor,deci despre ce vorbim?Sa ne aflam in treaba,nu?Doamne ajuta!ovidiu.

  Apreciază

    • Tovarase securist „ban”,las-o jos ca macane,ia citeste :
     CANONUL 89 Trulan (POSTUL PAŞTILOR ÎNCETEAZĂ ÎN NOAPTEA ÎNVIERII)

     Creştinii, petrecând în post şi rugăciune şi în smerenia inimii zilele pa­timii Mântuitorului, se cade să-şi înceteze postul în ceasurile dintre miezul nopţii, spre sâmbăta mare, fiindcă dumnezeieştii evanghelişti Matei şi Luca ne-au înfăţişat adâncul înaintat al nopţii, cel dintâi prin ro­stirea (expresia): „în noaptea sâmbetei” (Mt. 28, 1), iar celălalt prin ros­tirea(expresia): „dimineaţă adâncă” (Le. 24, 1).

     (57, 53, 66 ap.; 16 sin. IV ec; 13, 55 Trul.; 14 Ancira; 18, 21 Gang.; 28, 49, 51 Laod.)
     Nimic despre oua inrosite si mai ales cum sa interpretez cuvantul „legal „pus de dvs. in asteptare????Deci de ce trebuie interpretare ?Oare sfanti parinti insuflati de Duhul Sfant ,nu credeti ca au spus totul ,si noi oamenii adaugam ce ne convine?ovidiu

     Apreciază

    • In sfarsit ti.ai dat arama pe fata. Esti lichea sau te ptefaci? Subnotele sunt date de sfantul care a scris pidalionul. Sau sunt bune doar cand iti convin tie sectant „ortodox” ce esti?

     Apreciază

 15. Sincer iti plang de mila de vocabularul tau suburban ,oare nu cuvantul este ziditor ?In mandria dvs.,puteti sa-mi explicati si unui retardat expresia „sectant ortodox”?Apropo ,nu mi-ati raspuns la intrebarea cu harul din bor si cred ca sunt printre putinii useri care se semneaza cu propiu nume,dar dvs.sunteti prea las si mandru ca sa marturisiti cu numele de botez ultra ortodox pe care mandria dvs.v-a dat-o!ovidiu
  P.s.Nu va chinuiti sa-mi raspundeti ,ptr.mine sunteti doar un „ban”!!!

  Apreciază

 16. taica Ban ,
  di ce tre sa vorbiti asa urât ?
  felul dvs de a vorbi nu poa sa fie decat de la un duh rău si obraznic, nicidecum de la duhul pacii si al sfinteniei !
  cred ca acelasi duh rau a indemnat si pe farisei si carturari sa urasca pe Iisus …
  nu mai bateti piroane in mainile ucenicilor Săi !
  degeaba v-ati ingradit daca de ură si dispret fata se aproapele nu v-ati ingradit ( fie el chiar si mai slabut sau prostut in gandire , ca mine de ex.)
  Dumnezeu va astepta sa va ingraditi si de dispret fata se aproapele dumitale.
  ma iertati…Doamne ajuta.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s