Curtea Constituțională a României a decis că izolarea și carantina sunt neconstituționale așa cum s-au făcut până acum, dar și că starea de alertă poate fi instituită de Guvern fără acordul Parlamentului

CCR a decis că izolarea, carantina și internarea obligatorie nu ...

Curtea Constituțională a decis joi că Parlamentul nu poate decide asupra Hotărârii privind instaurarea sau prelungirea stării de alertă. De asemenea, judecătorii constituționali au stabilit că instituirea, prin ordin al ministrului Sănătății, a carantinei pentru persoanele care intră pe teritoriul României din zonele afectate este neconstituțională.

Conform comunicatului CCR, judecătorii au stabilit că este neconstituțional ca Parlamentul să încuviințeze hotărârea Guvernului privind starea de alertă pentru că „Parlamentul cumulează funcțiile legislativă și executivă, cu consecința încălcării principiul separației și echilibrului puterilor în stat” și că „se denaturează regimul juridic al hotărârilor de Guvern, ca acte de executare a legii”.

De asemenea, judecătorii CCR au decis că este neconstituțional articolul care stabilește că „măsurile privind prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de epidemii, precum şi bolile transmisibile pentru care declararea, tratamentul sau internarea sunt obligatorii se stabilesc prin ordin al ministrului sănătăţii”.

Este neconstituțional și articolul care prevede că „în cazul epidemiilor/pandemiilor sau situaţiilor de urgenţă de sănătate publică internaţionale declarate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, dacă exista un risc
iminent pentru sănătatea publică, cu respectarea Regulamentului sanitar internaţional (2005), la propunerea Grupului tehnic de experţi ai Ministerului Sănătăţii, ministrul sănătăţii instituie carantina pentru persoanele care intră pe teritoriul României din zonele afectate, ca măsură de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor.

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituţională, la începutul lunii iunie, articolele din legea privind starea de alertă prin care se stabilesc contravențiile și amenzile pentru încălcarea legii. De asemenea, Avocatul Poporului a contestat și articolul prin care Parlamentul aprobă starea de alertă instituită prin hotărâre de guvern.

O altă critică de neconstituţionalitate se referă la trimiterile din cuprinsul legii la norme legale inexistente în fondul activ al legislaţiei (art. 65, art. 66, art. 67). Astfel, prevederile adoptate în acest mod, şi anume prin trimitere la norme legale inexistente, aduc atingere dispoziţiilor art. 1 alin. (5) din Constituţie, în privinţa clarităţii şi previzibilităţii legii”, a arătat Avocatul Poporului, care consideră că prevederile care stabilesc nivelul amenzilor sunt neconstituționale pentru că ori sancționează contravenții al căror conținut nu e clar, ori sancționează fapte care nu există.

De asemenea, Avocatul Poporului a sesizat CCR pe Ordonanța de urgență a Guvernului nr.11/2020 care prevede carantina pentru persoanele care vin din zonele afectate de pandemia de coronavirus.

În cazul epidemiilor/pandemiilor sau situațiilor de urgență de sănătate publică internaționale declarate de Organizația Mondială a Sănătății, dacă exista un risc iminent pentru sănătatea publică, cu respectarea Regulamentului sanitar internațional (2005), la propunerea Grupului tehnic de experți ai Ministerului Sănătății, ministrul sănătății instituie carantina pentru persoanele care intră pe teritoriul României din zonele afectate, ca măsură de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor”, se arată în articolul atacat la CCR. – digi24.ro

 

E de înțeles declararea ca neconstituționale a carantinei și izolării prin simplu ordin de ministru, dar… ca Guvernul să decisă de unul singur, fără nici un control stare de alertă… nu e tocmai de dorit!

7 gânduri despre „Curtea Constituțională a României a decis că izolarea și carantina sunt neconstituționale așa cum s-au făcut până acum, dar și că starea de alertă poate fi instituită de Guvern fără acordul Parlamentului

 1. Mda…moșii ăștia decrepiți de la CCR, după ce dorm pe ei…se trezesc aproape (la mustață), la spartul târgului…
  Să le fie rușine!
  Sunt mână-n mână cu putorile politruce, că doar din sânul lor sunt ”născuți” și mai dau și ei din ei, CU COnstituția pe genunchi, NU la cap (sau în cap…) la solicitarea cuiva…alminteri, noțiunea de auto-sesizare le este străină!
  A trebuit să moară…vă sună cunoscut?!
  12.000 de oameni ca să se trezească din somnul lor de moarte, moșii CCR-ști!

  Apreciază

 2. Inițial, l-am văzut pe blogul lui Ayea, apoi l-a dat și Nașul TV:

  NasulTv Canada – Radu Moraru & Q – In cine sa mai avem incredere – Emisiunea din 28 Iunie 2Q2Q, min.1:15:30 – 1:24:22)

  Dr.KATRIN KORB:
  ”Dragi concetățeni, sunt recunoscătoare că am voie să stau aici și să îmi arăt fața.
  Este ceva special. Numele meu este KATRIN KORB, am 3 copii și sunt medic de familie aici, în Oldenburg.
  Mă aflu aici pentru că mă simt responsabilă pentru sănătatea pacienților mei, a copiilor mei și a mea.
  Și pentru că SUNT FURIOASĂ CĂ SE ÎNCEARCĂ CONTROLUL POPULAȚIEI PRIN FRICĂ.
  NU ȘTIU CE SE ASCUNDE DINCOLO DE ASTA, DAR BANII ȘI PUTEREA JOACĂ SIGUR UN ROL.
  Pentru început, recunosc acest principiu. Este principiul sistemului nostru de sănătate.
  UN SISTEM DE SĂNĂTATE CARE, DIN NEFERICIRE, SE BAZEAZĂ PE INDUCEREA FRICII PENTRU A FACE BANI.
  Această FRICĂ e de ambele părți: atât la mine ca doctor, cât și la pacienții mei.
  Există DIRECTIVE pe care eu trebuie să le urmez, directive pentru diferite boli. CINE SCRIE ACESTE DIRECTIVE?
  Vă dau un exemplu: există o directivă europeană pentru bolile cardioavasculare.
  Există 25 de autori care redactează aceste directive, 19 dintre ei primesc bani de la industria farmaceutică, se cheamă ”onorar de consultanță”.
  Directivele spun că trebuie să prescriu medicamente cu multe efecte secundare, dar care NU vindecă pe nimeni.
  Cu asta se câștigă o grămadă de bani. Dacă nu respect directivele și ceva se întâmplă cu acești oameni, sunt arătată cu degetul: ”colega, nu ați respectat directivele și este vina dvs.”.
  Adică, FRICA ESTE INDUSĂ ASTFEL ÎNCÂT EU SĂ ACȚIONEZ ÎMPOTRIVA CONVINGERILOR MELE.
  Și bolnavilor le este inoculată această frică. Dacă nu iei pastila asta, o să faci un infarct, ”o să-ți fie mult mai rău decât acum. Știu, pentru că am studiat!”
  ”Tu nu ești capabil să iei decizii pentru tine!”, ” Nu există loc de discuții!”
  Și oamenii, de frică, înghit pastile zi de zi, săptămână de săptămână, toată viața și uite așa se câștigă mulți bani. Aceasta este metoda!
  De când a început criza Corona, am fost ținuți într-o stare de șoc prin mesaje înfricoșătoare.
  Guvernul ne spune că ”este un virus nou atât de ”periculos”, încât milioane de oameni vor ”muri” dacă noi nu vă protejăm.”
  ” Noi știm cel mai bine ce e bine pentru voi fiindcă noi avem ”experții” noștri.”
  ”Din păcate, nu puteți decide pentru voi. Sunteți prea proști pentru asta.”,
  ”Trebuie să vă izolăm, să vă tutelăm și să vă punem botniță. Dar totul este pentru protecția voastră, credeți-ne!”
  ”Vă speriem în fiecare zi cu cele mai înfiorătoare știri, că nici măcar NU veți îndrăzni să întrebați dacă este adevărat sau nu.”
  MANTRA AUTORITĂȚILOR ESTE: NUMAI CÂND VOM AVEA VACCIN, NE VOM ÎNTOARCE LA NORMAL.
  Cu alte cuvinte, numai un vaccin ne poate da înapoi drepturile noastre fundamentale.
  În această săptămână, d-na Von Der Leyen (UE) a strâns 7,4 miliarde euro pentru dezvoltarea și distribuirea unui astfel de vaccin.
  Germania a contribuit cu 525 milioane de euro.
  De obicei, dezvoltarea unui vaccin durează ani!
  Și asta, pentru că este nevoie de STUDII DE SIGURANȚĂ.
  Acest ”nou” virus din familia Corona a fost ”descoperit” abia de vreo 6 luni și deja s-au aprobat experimente cu vaccinuri mRNA pe oameni.
  ACESTA ESTE UN MATERIAL GENETIC STRĂIN, CE VA FI INJECTAT ÎN CELULELE NOASTRE.
  NU trebuie să fii doctor pentru a fi sceptic în privința aceasta.
  EU NU M-AȘ VACCINA, NU MI-AȘ VACCINA NICI COPIII ȘI NICI PACIENȚILOR MEI NU LE-AȘ RECOMANDA SĂ SE VACCINEZE.
  Paragraful II din Constituție NU este despre ”dreptul la sănătate”, ci despre DREPTUL LA INTEGRITATE CORPORALĂ.
  Asta este o foarte mare diferență. Un drept la sănătate NU există!
  Boala face parte din viața noastră, dar nimeni NU are voie ne cauzeze vătămare fizică, mai ales cu un vaccin dubios! TOT NOI VOM PLĂTI ASTA.
  DEJA PLĂTIM PENTRU IMPACTUL SOCIAL ȘI ECONOMIC AL CARANTINEI.
  ACEȘTIA SUNT BANII PLĂTIȚI DE NOI LA FISC.
  ȘI TOT DIN BANII NOȘTRI ”TREBUIE” FINANȚAT ȘI VACCINUL!
  Deja 525 de milioane de euro din banii noștri…și acesta este doar începutul.
  Am fost întrebați dacă vrem să plătim pentru carantină? NU!
  Am fost întrebați dacă vrem să plătim pentru vaccin? NU!
  Acești banii proveniți din impozitele noastre vrem să fie folosiți pentru altceva: pentru educația copiilor noștri, dezvoltarea de tehnologii noi pentru mediul înconjurător, salarii decente pentru angajații căminelor de bătrâni sau a personalului medical, pentru integrarea și instruirea celor care din cauza războiului și sărăciei au venit la noi…pentru sport, cultură, agricultură organică…Lista e lungă și pentru fiecare persoană, puțin diferită.
  Pe scurt, pentru lucruri care îi fac și îi mențin pe oameni sănătoși.
  Iar cu asta, NU se câștigă bani.
  Noi suntem în criză. Care este ieșirea din criză?
  IEȘIREA DIN CRIZĂ ESTE ÎNFRÂNGEREA FRICII!
  OAMENII CARE GÂNDESC INDEPENDENT, SUNT CREATIVI, ÎȘI ASUMĂ RESPONSABILITATEA, CARE LUCREAZĂ LA PROPRIA VINDECARE, ȘI LA VINDECAREA LUMII NOASTRE, OAMENII CARE AU CONTACTE SOCIALE ȘI MULȚI PRIETENI, CARE SE IMPLICĂ SOCIAL, ACEȘTI OAMENI NU SE ÎMBOLNĂVESC AȘA UȘOR.
  Și, dacă se îmbolnăvesc, ei sunt informați despre moarte și despre faptul că nimeni nu e nemuritor.
  Ei acceptă faptul că viața are un sfârșit și sunt împăcați cu acest lucru.
  Acestor oameni nu li se poate induce așa ușor frica.
  Și ei NU pot fi controlați.
  Acest corp este doar împrumutat, cândva…va trebui să îl dai înapoi.
  DAR, atâta timp cât trăiesc în acest corp, atâta timp cât simt, gândesc și acționez, el îmi aparține!
  Eu sunt responsabilă pentru el și nimeni altcineva!
  Și am grijă de el, exact cum cred eu că este corect.
  Eu nu îmi doresc o întoarcere la vechea normalitate.
  Îmi doresc o nouă normalitate, cu libertate și oameni hotărâți și responsabili pentru propriile vieți!
  Cred că muți dintre voi sunt aici pentru că își doresc ceva asemănător.
  Asta îmi dă speranță și vă mulțumesc. M U L Ț U M E S C!”

  Apreciază

 3. Profesorul japonez de fiziologie medicinală, Dr. imunolog TASUKO HONJO, a provocat senzație în mass-media,spunând că virusul corona nu este natural.
  „Dacă VIRUSUL ar fi natural, NU ar fi afectat întreaga lume!
  În funcție de climă/mediu, temperatura diferă de la o țară la alta.
  Dacă virusul ar fi natural, ar fi afectat doar țările cu aceeași temperatură/climă ca şi China.

  Dar acesta se răspândește identic într-o țară precum Elveția, similar cu felul in care se răspândește în zonele deșertice.
  Dacă virusul ar fi natural, s-ar fi răspândit doar în locuri reci şi ar fi murit în locuri fierbinți.
  Am peste 40 deani decercetări pe animale și viruși.
  Asemenea virus NU este natural!
  Este un virus fabricat!
  Complet artificial!

  Colaborez de 4 ani cu cercetătorii din laboratorul Wuhan din China.
  Cunosc bine tot personalul acestui laborator.

  Pe toți i-am sunat după accidentul cu Corona, dar toate absolut toate telefoanele lor sunt moarte de 3 luni !
  ACUM ÎNȚELEG CĂ TOȚI ACEȘTI TEHNICIENI DE LABORATOR SUNT MORȚI!
  Pe baza tuturor cunoștințelor și cercetărilor mele de până acum, pot susține acest lucru cu 100% încredere că virusul Corona NU este natural.
  NU provine de la lilieci. CHINA L-A FABRICAT!

  Dacă ceea ce spun astăzi se dovedește a fi fals, acum sau chiar după ce mor, guvernul poate să-mi retragă premiul meu Nobel.
  Dar CHINA MINTE ȘI ASCUNDE ACEST ADEVĂR!
  Într-obună zi, ADEVARUL se va dezvălui tuturor!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s