Se grăbesc teribil de mult!! A fost adoptată legea actelor de identitate electronice și simple… Noile acte vor avea și funcția de card de sănătate

În timp ce toată lumea era cu ochii pe senatorii care se chinuie să adopte (din ordinul stăpânilor lor) o lege a carantinei și izolării, Camera Deputaților a adoptat o altă lege contestată de românii responsabili, cea a actelor electronice. Se pare că slugile lui antihrist se grăbesc să-i înlesnească apariția…

See the source image

Schimbări importante decise marți în Camera Deputaților după ce un proiect major privind modificarea actelor de identitate din România. Când apar cărțile electronice de identitate.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege privind evidenţa persoanelor şi actele de identitate ale cetăţenilor români, care introduce, între altele, sistemul de carte de identitate electronică şi semnătura electronică, precum şi posibilitatea eliberării unei cărţi de identitate simplă sau cărţi electronice de identitate pentru copiii sub 14 ani.

S-au înregistrat 298 voturi pentru şi unul contra. Proiectul a fost elaborat în 2017 de Guvernul condus de Mihai Tudose.

Proiectul de lege prevede modificarea mai multor acte normative referitoare la evidenţa persoanelor şi actele de identitate ale cetăţenilor români, în sensul asigurării condiţiilor necesare pentru ca titularul unui document electronic să se autentifice on-line, pentru a beneficia de diverse servicii electronice – bancare, fiscale, sociale, financiare, educaţie etc.

Proiectul mai prevede instituirea unei excepţii de la regula eliberării actului de identitate începând cu vârsta de 14 ani. Astfel, opţional, numai la solicitarea părinţilor/reprezentanţilor legali se poate elibera o carte de identitate simplă sau o carte electronică de identitate, indiferent de vârsta copilului.

O altă prevedere a proiectului este punerea în circulaţie a unui nou document de identificare, astfel încât să asigure cetăţenilor garanţii suplimentare de securitate, iar instituţiilor de drept public sau privat certitudinea că persoana care prezintă actul de identitate este titularul datelor de identificare înscrise pe respectivul document.

Proiectul mai prevede modificarea conceptului anterior privind conţinutul de date al cărţii electronice de identitate, prin eliminarea din cip a informaţiilor referitoare la calitatea de asigurat în sistemul public al asigurărilor sociale de sănătate, astfel încât în viitorul document electronic de identitate să fie înscrise numai datele de identificare ale titularului, certificatul emis de MAI, înscris într-un singur cip, va asigura „funcţionalitatea” de card de sănătate.

Actul normativ prevede şi posibilitatea de a opta pentru eliberarea unei cărţi electronice de identitate sau a unei cărţi de identitate simple, care nu va conţine niciun CIP, precum şi stabilirea unor termene de valabilitate a actelor de identitate, în funcţie de vârsta titularului, în scopul surprinderii modificărilor fizionomiei titularului.

Perioada de valabilitate a cărţii de de identitate provizorie este de 45 de zile, mai prevede proiectul.

Potrivit celor adoptate, „prin act de identitate se înţelege cartea de identitate, cartea de identitate simplă, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie şi buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate”.

Opţional, se poate elibera carte de identitate simplă sau carte electronică de identitate înainte de împlinirea vârstei de 14 ani, la solicitarea unuia dintre părinţi, a reprezentantului legal, a persoanei desemnate din cadrul serviciului social, public sau al unui organism privat acreditat, destinat protecţiei speciale a copilului, separat temporar sau definitiv de părinţi, unde se află minorul, sau a persoanei căreia i-a fost dat în plasament copilul, mai prevede textul adoptat.

Cartea electronică de identitate permite titularului autentificarea în sisteme informatice ale Ministerului Afacerilor Interne şi în sisteme informatice ale altor instituţii publice sau private, precum şi utilizarea semnăturii electronice, în condiţiile legii.

Prin autentificare se înţelege procedura prin care i se permite unei persoane ce posedă legal un anumit set de date create în acest scop să se identifice într-un sistem informatic, în interes propriu sau în relaţia sa cu persoane juridice de drept public ori de drept privat.

De la data realizării condiţiilor tehnice pentru eliberarea cărţii electronice de identitate, cartea de identitate simplă şi cartea electronică de identitate se eliberează: a) cu valabilitate de 2 ani, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 0 şi 14 ani; b) cu valabilitate de 4 ani, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani; c) cu valabilitate de 10 ani, după împlinirea vârstei de 18 ani; d) cu valabilitate nelimitată, după împlinirea vârstei de 60 de ani, pentru cartea de identitate simplă.

De la data realizării condiţiilor tehnice pentru eliberarea cărţii electronice de identitate, cetăţenii români pot opta pentru eliberarea: a) unei cărţi electronice de identitate, b) unei cărţi de identitate simple, se mai precizează în proiect.

De asemenea, cartea de identitate simplă conţine date în format tipărit şi în format inscripţionat prin tehnici speciale, precum şi elemente de particularizare şi de siguranţă.

După personalizarea şi transmiterea cărţii electronice de identitate şi a cărţii de identitate simple la autoritatea competentă să le elibereze, toate datele stocate în bazele de date de producţie se şterg imediat prin procedură automată şi ireversibilă.

De asemenea, conform celor adoptate, cetăţenii români cu domiciliul în România aflaţi temporar în străinătate pot depune cerere pentru eliberarea actului de identitate: la misiunea diplomatică sau oficiul consular al României din străinătate, în cazul în care, din motive obiective, nu se pot deplasa la serviciul public comunitar de de evidenţă a persoanelor de la locul de domiciliu sau reşedinţă, cu excepţia cererii pentru eliberarea unei cărţi de identitate provizorii, precum şi la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor, prin împuternicit, pe bază de procură specială autentificată la misiunea diplomatică sau oficiul consular al României din ţara respectivă.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Vezi aici forma adoptată pentru promulgare

Sursa: capital.ro

27 de gânduri despre „Se grăbesc teribil de mult!! A fost adoptată legea actelor de identitate electronice și simple… Noile acte vor avea și funcția de card de sănătate

   • virusul ataca pe toata lumea ca esti sau nu esti cu vreun partid sau nu , ca esti crestin sau nu, si asa mai departe, aveti o gandire metafizica si sunt un om cinstit, nu am avut infractori in familie si nu imi place sa fiu insultat.Trebuie sa fim oameni moderni si sa acceptam tot ce este mai modern si ne usureaza viata noastra. NU sunt prosistem deoarece sunt comunist, deci anticapitalist

    Apreciază

    • Nu, suntem in plin sistem capitalist, avand societatea impartia in clase, iar clasa capitalista detine mijloacele de productie, mai informati-va, deci eu sunt pentru societatea socialista multilateral dezvoltata. Nu neg insa rolul spiritual al bisericii.

     Apreciază

    • eu nu v am jignit nu am cum sa va dau in judecata pentru ca postati anonim, Cel de sus sa va aiba in paza, si sa va deschide mintea, gata pauza s a incheiat si trebuie sa muncesc

     Apreciază

    • Tovarashu S. F., prostia e o stare de fapt, documentata stiintific, nu jignire. Si cretinule, imbecilule sunt in DEX. O jignire era boule, cercopitecule sau amibă. Mai studiati, soros nu v.a invatat nimic?

     Apreciat de 1 persoană

    • Foarte urat se pare ca nu sunteti in stare de altceva decat de jigniri tampite. Si ce am eu cu Soros, e un capitalist imputit iar noi Comunistii uram pe capitaliatii. NU mai intru pe blegu vostru. Gata.

     Apreciază

   • asta este o prostie, eu primesc un salariu de la serviciul meu si atata, vreau si eu daca stiti pe cineva care primeste bani pentru asa ceva, ca vreau si eu!!! eu lucrez in cercetarea stintifica agricola si nu sunt veun sef sa mi se dea spaga, dvs ce lucrati??? cate clase de scoala aveti. Si sa stiti ca politicos este sa vorbiti cu DVS nu cu Tu

    Apreciază

    • Ca să primești pluralul de reverență trebuie s-o meriți, precum respectul…. care se câștigă, NU se impune!
     Nu te pot respecta dottore…pentru că ai fost/ești de acord cu vaccinarea și alte prostii care-s împotriva umanității.
     În altă ordine de idei, Lui Dumnezeu…îi vorbesc cu ”tu”, NU cu dvs. 🙂
     NU îți convine, nu mai provoca pe-aici fiindcă nu este prima oară când bagi bățul prin gardul nostru, comunistule!
     P.S. Bine că ți-ai dezvăluit domeniul de știință agricolă, NU umană!
     Credeam că lucrezi în medicina umană, nu agricolă sau veterinară!
     Deci, nu te mai ofensa atâta!
     Iar dacă NU faci parte dintre ticăloșii de medici din pricina cărora au murit copii, femei, bărbați din lipsă de acordare de prim-ajutor sau intervenții chirurgicale, de ce te (ma) bagi dacă NU este competența ta medicina umană?
     Îți spun eu: ca să te bagi singur în seamă și ca să asmuți prin mesaj și atitudine, chiar dacă folosești DEGEABA pluralul de reverență!

     Apreciat de 1 persoană

    • Este un standard de politete normal in societate, nu stiti si ma tratati urat sa va ia frasu cel vanat, nu ma mai incurc cu oameni nepoliticosi si fara educatie civica. NU am muncit ca sa ma faca oricum oricare cu 4 clase de studiu.TU ramai sanatos bai pitecantropule

     Apreciază

    • Sunt mandru ca sunt comunist, si parinti sau bunicii dvs provin de la tara, si au fost civilizati ai aduci la la oras de PCR, nu de PNL:, au fost angajati la diferite intreprinderi dsi au primit apartamente fara sa dea un ban, educatie pe gratis, invatamant profesional si modernizare, si cate si mai cate, alfabetizati si incaltati si asa mai departe.Imi aduc aminte cand a venit tata cu cheile de la apartament, ce au facut PNL in afara sa traga in tarani si muncitori? Au fost arestati toti burghezii si mosierii care sugeau acest popor.

     Apreciază

    • Vezi-ți de germenii ăia de grâu, orz, ovăz…și paște-i în liniște….așa cum îi modificați voi genetic, dar pe altă pajiște (sau blog…) specific/ă, NU pe cea lăsată de bunul Dumnezeu!

     Apreciat de 1 persoană

    • Pe toate alea, nu partidul comunist ti le-a dat, ci politica nationala a lui Ceausescu care n-a fost comunist propriu-zis – a fost nationalist, dar un nationalist cam fara Dumnezeu.
     Noi nu aparam PNL-ul sau alt partid, dar sa stii ca si comunistii tot niste criminali au fost.

     Apreciat de 3 persoane

 1. Asta-i consecința primirii cardurilor de sănătate din partea cre(ș)tinilor care poartă cruce la gât, se duc/duceau la Biserică dar aveau la purtător card cu 666…adică, și cu dracu, și cu Dumnezeu!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Fendrihan,
  Asa faci mereu. Jignesti primul si apoi te vaiti ca esti jignit.
  Nu ne-ai facut dumneata primul „infractori” pentru ca ne ferim de actele electronice? Ia uite-te mai sus!
  Si mai du-te si vezi-ti de treaba. Nu stiu ce cauti pe site-uri nationaliste si ortodoxe daca te declari comunist.
  Noi impotriva neo-marxistilor care vor sa instaureze dictatura mondiala luptam. Si stii bine: marxism=comunism!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Nu ati inteles nimica cititi teoria marxista si veti intelege, capitalistii sunt la butoane, nu exista neomarxisti. Clasa capitalista si clasa proletara sunt opuse , e absurd sa spui ca marii proprietari si politicieni capitalisti ar fi… marxisti.!!!Am spus nu de dvs ca sunteti infractori, ci ca numai infractorii trebuie sa se teama de aceste acte, ca pot fi urmariti mai usor.!!! Nimeni nu vrea dictatura mondiala!!!Asta e o prostie, deja traim in dictatura capitalismului!!! Va salut si va rog sa mai cititi si nu de pe tot felul de bloguri.

  Apreciază

   • Iar vorbiti nepoliticos si chiar mai trebuie sa cititi, insultati unul dintre cei mai buni oameni de stiinta din Romania, si chiar nu merit asta . Si adresati va cu DVs nu cu Tu pentru ca nu este politicos. Iar faptul ca nu stiti ceva, se poate remedia prin citirea unor carti unor materiale documentare.. Si apropo, unde este iertarea acordata gresitilor vostrii, pupatorilor de cadavre? NU ati inteles nimic din filozofie si din filozofia Crestina in mod special. Daca nu vretii sa cititi pe Marx Engels , Lenin , macar luati Biblia ca nu o cunoaseti nici pe aia si eu sunt ala retardat

    Apreciază

    • Ieși afară duh necurat ! Inapoia mea, satano ca tu nu gandesti cele ale lui Dumnezeu, ci ale oamenilor ! Pui de viperă ! faceti roade vrednice de pocăință ca securea sta la radacina ta si e gata sa te secere , iar cele adunate de tine( cunostinte lumesti) ale cui vor fii? iti vor veni acelea sa te duca prin vamile vazduhului? te vor ajuta ele sa-L vezi pe Hristos bland si.milostiv? sau vei auzi spunanduti-se:” plecati de la mine toti lucratorii nedreptatii, nu va cunosc pe voi…!”
     asa ca …mai bine vinde-ti averea si imparte-o la saraci.ca sa ai ceva dobanda cand vei muri !

     Apreciază

    • Cum de n-am văzut comentariul satanei comuniste?
     Mă-ta a pupat cadavrele strămoșilor tăi, înainte de a te concepe, iar tac-tu sigur era beat când te-a conceput!
     Noi ne închinăm la sfinte moaște, comunistule!

     Apreciază

 4. După spusele tovului, îți dai seama cam ce fel de ”doctor” e!
  Cam ca specimenele din spitalele Covid care mor pe la ușile lor…bine, nici înainte nu erau sfinți, nu deveneau umani decât dacă le îndesai bani în buzunar…la fel și asistentele și tot personalul care doar se vaită de 30 de ani!
  Fraților, e vremea întunecaților!

  P.S.Singurul medic-femeie pe care am întâlnit-o a fi în regulă era ea însăși bolnavă de cancer…
  Iar din auzite…doar măicuțele-medic sunt umane ori medicii credincioși practicanți!
  Restul…PLEAVĂ!

  Apreciat de 1 persoană

 5. P.S: pt dr Sergiu: cea mai mare intelepciune sau stiinta este sa te gsndesti pururea la moarte , sa plangi cat mai mult pacatele tale , sa ai frica de Dumnezeu si sa te rogi cu: Doamne Iisuse nu mă lăsa!
  restul , stiintele pamantesti , precum si citesti …sunt pamantesti…deci aici le lasi cand mori…te ajuta doar aici pe pamant sa nu-ti stea mintea hoinarind, dar nu te duc la Cer, la Rai unde toti crestinii dorim.sa mergem.
  deci stiintele astea is desertaciune , egal cu zero barat!
  alta e intelepciunea cea adevarata pe care ti-am aratat-o la inceput.
  fii sanatos…..si intelept, nu destept ! hai…Doamne ajută.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s