Legea caratinei și izolării se dezbate azi în plenul Senatului. A trecut de comisii modificată, dar tot ABERANTĂ ȘI NECONSTITUȚIONALĂ este

Persoanele care contestă juridic carantinarea sau izolarea vor fi monitorizate medical, iar decizia primei instanțe în acest sens este executorie, a decis, miercuri seara, Comisia juridică a Senatului, la dezbaterea proiectului de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, informează Agerpres.
În proiectul legii, în partea care se referă la revizuirea sau încetarea măsurii de izolare sau carantinare, se prevede că „persoana în cauză va fi monitorizată de către medic zilnic sau ori de câte ori situația o impune”, a arătat vicepreședinta comisiei, senatoarea PNL Iuliana Scântei, care a condus ședința.
„Pronunțarea se poate amâna cu cel mult 24 de ore, iar motivarea hotărârii se face în cel mult 48 de ore de la pronunțare. Hotărârea primei instanțe este executorie și poate fi atacată cu apel, în termen de două zile de la comunicare. Apelul se soluționează în trei zile de la sesizare”, a subliniat aceasta.
Potrivit proiectului, „dacă instanța judecătorească de fond dispune încetarea măsurii, persoana în cauză are dreptul de a părăsi imediat spațiul sau unitatea în care a fost carantinată sau, după caz, izolată”.
Legea abordează și libertățile individuale, în contextul pandemiei.
zolarea poate fi dispusă pe durată limitată, în mod nedisciminatoriu și proporțional cu situația de fapt care o determină, a decis, miercuri, Comisia juridică a Senatului, la dezbaterea proiectului de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, informează Agerpres.
Conform sursei citate, în urma unui amendament adus alin. (1) articolului 8 al proiectului, izolarea se instituie pentru persoanele bolnave cu semne și simptome sugestive specifice definiției de caz, precum și pentru persoanele purtătoare ale agentului înalt patogen chiar dacă acestea nu prezintă semne și simptome sugestive.
„Lista bolilor infectocontagioase pentru care se instituie izolarea persoanelor la domiciliul acestora, la o locație declarată de acestea sau, după caz, în unități sanitare, precum și lista unităților sanitare de bază în care se tratează persoanele bolnave se stabilesc prin hotărâre a Guvernului. Pentru a asigura un echilibru corect între nevoia de a preveni răspândirea unei boli infectocontagioase cu risc iminent de transmitere comunitară și drepturile și libertățile fundamentale ale persoanelor, măsura izolării se instituie în raport de lista bolilor infectocontagioase, stabilită potrivit alin. (2) cu respectarea următoarelor standarde necesare exercitării drepturilor și libertăților fundamentale: a) Măsura să fie dispusă pe durata limitată, în mod nediscriminatoriu și proporțional cu situația de fapt care o determină; b) Măsura să aibă ca scop prevenirea răspândirii unei boli infectocontagioase, periculoase pentru siguranța persoanei și sănătatea publică; c) Măsura să fie instituită pe o durată limitată, care protejează interesul public și să nu determine un dezechilibru între nevoia de protejare a sănătății publice și imperativul respectării libertății persoanei”, au stabilit senatorii juriști.
 Totodată, s-a decis că izolarea persoanelor prevăzute la alin. (1) se instituie cu acordul persoanelor supuse examinării, iar în lipsa acestuia, în condițiile alin. 6, într-o unitate sanitară sau după caz într-o locație alternativă atașată unității sanitare, cum ar fi, dar fără a se limita, unitățile de cazare hoteliere sau alte spații speciale amenajate, stabilită conform alin. (2), pentru cel mult 48 de ore, exclusiv în vederea efectuării examinărilor clinice, paraclinice și a evaluărilor biologice, atunci când medicul constată riscul de transmitere a unei boli infectocontagioase cu risc iminent de transmitere comunitară.
„Lista unităților sanitare și, după caz, a unităților alternative atașate acestora se stabilește prin Hotărâre a Guvernului”, a precizat vicepreședintele comisiei, senatorul PNL Iuliana Scântei, care conduce ședința.
„La expirarea termenului de 48 de ore, pe baza examinărilor clinice și paraclinice, dacă se menține riscul transmiterii bolii infectocontagioase cu risc de transmitere comunitară, medicul recomandă prelungirea măsurii izolării instituite în condițiile alin. 3, într-o unitate sanitară sau într-o locație alternativă atașată unității sanitare, ori, după caz, la domiciliul persoanei sau la locația declarată de aceasta. Izolarea la domiciliu sau la locația declarată se instituie dacă riscul contaminării altor persoane sau al răspândirii bolii infectocontagioase este redus. Izolarea la domiciliu sau la locația declarată nu poate fi dispusă în situațiile în care informațiile științifice oficiale referitoare la tipul agentului înalt patogen, calea de transmitere și rata de transmisibilitate impun izolarea persoanelor exclusiv în unitățile sanitare stabilite prin Hotărâre a Guvernului”, a mai decis comisia.
„Izolarea la domiciliu sau la locația declarată de persoană nu trebuie să faciliteze sau să ducă la contaminarea altor persoane cu care aceasta ar locui sau la răspândirea bolii infectocontagioase. Întrucât această lege se referă la mai multe tipuri de boli infectocontagioase, există, potrivit mai multor opinii medicale exprimate la comisie, opinia că există anumite boli infecticontagioase care ele însele, prin patologie, nu permit o izolare la domiciliu, sunt incompatibile cu o măsură a internării la domiciliu”, a explicat Scântei.
În situația în care persoanele prevăzute la alin. (1) refuză măsura izolării instituite conform alin. (3) sau alin. (4), după caz, sau dacă persoanele nu respectă măsura izolării instituite la domiciliu sau la locația declarată pe durata acesteia, deși au consimțit-o anterior, medicul sau, după caz, organele de control informează de îndată Direcția de Sănătate Publică județeană sau a Municipiului București, care poate confirma sau infirma măsura izolării recomandată de medic, în unitatea sanitară, printr-o decizie cu caracter individual, a mai stabilit comisia.
Forma finală a textelor va fi cuprinsă într-un raport care va fi supus dezbaterii plenului Senatului.
Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seară, că „se pare că s-au înțeles în comisie„, astfel că va fi finalizat raportul la lege privind carantina.
„Aștept să fiu informat când este convocat plenul, pentru a participa la plen, ca să susțin proiectul de lege”, a precizat Ludovic Orban.
Și un comentariu pertinent:
NEAMDENEAM16.07.2020 14:05
bolnavii nu au nevoie de politie sanitara, ei merg singuri la spital. politia si procuratura sanitara e pt cei sanatosi, sa nu scape nici unul fara obligatia de a se vaccina.
doar in dictaturile cele mai rele banuielile tin loc de fapte, esti suspectul rezonabil, vei merge la puscarie 48 de ore sa ti se aplice toate testele si analizele ca nimeni nu-i perfect. in 48 de ore ai timp berechet sa fi expus si imbolnavit de sistem, pasiv sau prin inteventii medicale.
Cine ii permite statului sa decida asupra vietii tale de om bolnav sau sanatos? Numai vinovatia de a fi infectat deja cu intentie pe altii si de a le provoca moartea sau handicap pe viata trebuie pedepsita.
Chiar asa de prosti au fost justistii tarilor ‘civilizate’ ca nu au legiferat de la descoperirea gripei arestarea bolnavilor?
legea nu poate sa previna savarsirea faptelor iar legi cu privire la mersul curentilor de aer si compozitia chimica sau fenomene naturale precum raspandirea unui virus doar niste nebuni ar putea sa le legifereze.
legea poate doar sa pedepseasca savarsirea faptei. daca legile ar interzice ceva atunci nu ar fi existat crime si nedreptati, nu ar fi existat vinovatii pt acele fapte rele.
daca juristii si filosofii ii lasa pe criminali sa defineasca faptele rele, ca fiind toate fenomenele firesti savarsite de orice fiinta vie nu mai e nicio scapare;

3 gânduri despre „Legea caratinei și izolării se dezbate azi în plenul Senatului. A trecut de comisii modificată, dar tot ABERANTĂ ȘI NECONSTITUȚIONALĂ este

 1. Foarte bun comentariul lui NEAMDENEAM…

  Faptul că ne conduc nebunii: ”legea nu poate sa previna savarsirea faptelor iar legi cu privire la mersul curentilor de aer si compozitia chimica sau fenomene naturale precum raspandirea unui virus doar niste nebuni ar putea sa le legifereze.”

  În schimb, ”legea poate doar sa pedepseasca savarsirea faptei.”

  Iar ceea ce ni s-a pregătit AZI, este vorba despre un act dement, pritocit cu premeditare și cu rea știință și voință de către CRMINALII POLITRUCI PLIAȚI DUPĂ NOM, BILL GATES, FAUCI & GAȘCA OMS, BIG PHARMA…. fiindcă, ”daca juristii si filosofii ii lasa pe criminali sa defineasca faptele rele, ca fiind toate fenomenele firesti savarsite de orice fiinta vie, NU mai e nicio scapare.”

  Apreciază

  • SCĂPARE există!
   Să ne adunăm în jurul oamenilor care dpdv LEGAL le pot dărâma castelele de nisip covidate…
   Eu am mai zis: SĂ-I DĂM ÎN JUDECATĂ!
   TEMEI LEGAL AVEM!

   Apreciază

 2. 15 Iulie 2020:
  Av.DIANA IVANOVICI ȘOȘOACĂ: M-am săturat de a ne pune român contra țigan, român contra maghiar, român contra macedonean

  (dar bine cucoană…INVERS, NU SE PUNE?! Că minoritățile de obicei fac pe nebunele și pe ”discriminatele” împotriva majorității care-s români…de ce nu ai continuat pe aceeași linie, pentru că-i reală și cealaltă față a monedei: a unui maghiar contra român, a unui țigan contra român, etc., între noi fie vorba: eu am înțeles DE CE…numele tău te trădează! Îl dădeai zilele trecute pe Brucan drept far călăuzitor și profețitor a celor 20 de ani trebuitori românilor ca să se trezească din impostura celor 3 ESCU care au fost/sunt de-un neam cu Brucan și care au fost la butoane până la venirea lui Wuhanis-natzi!…NU poporul român l-a împușcat pe nebunul gitan-tătar Ceaușescu, ci Brucan!)

  …scrie pe buletin ”cetățean român”, nu mă interesează naționalitatea lui!
  Nu vă mai lăsați manipulați de ăștia din politică, ăștia care vor să ne dezbine!
  Așa au respins un popor întreg incitându-ne la ură rasială, pe minorități!
  Ce draq înseamnă asta în democrație?
  În loc să fim uniți…v-am mai spus: poporul nu poate fi învins!
  Cică au declarat iar STAREA DE ALERTĂ!
  Vă spun dragi nesupuși civic: dragi suspecți de nesupunere civică și dragi suspecți de infectări cu viruși, de care nici ei n-au auzit!
  Vă spun un singur lucru: DA, SUNTEM ÎN STARE DE ALERTĂ!
  ALERTĂ…CĂ SE INSTAUREAZĂ DICTATURA BOLȘEVICĂ!
  Suntem din nou în aceeași situația în care ne regăsim, cam din 70 în 70 de ani!
  De fiecare dată, ne trebuie revoluții, ne trebuie ieșiri în stradă, ca ĂȘTIA să ne respecte drepturile și libertățile!
  LA CE AU MURIT ATÂȚIA OAMENI ÎN RĂZBOAIE, ÎN REVOLUȚII, ÎN RĂSCOALA DE LA 1907?
  Ca să vină ăștia și să ne aresteze pe toți?!
  Să ne ia copiii pe sus?!
  Au schimbat legea!
  Nu mai e legea lui Orban!
  Nu mai e legea Camerei Deputaților…E LEGEA COMISIEI JURIDICE A SENATULUI…care-au stat în discuții până la ora 01,30 noaptea ca la un pahar de whisky, d-ăla vechi, de vreo 50 de ani!
  Ce mișto!
  Ne batem joc de poporul român!
  Sufletul nostru în noi plânge, și ei beau în Comisia Juridică!
  Inadmisibil câtă bătaie de joc pe poporul român!
  Vă dați seama cum se fac legile?
  LEGILE SE FAC LA BĂUTURĂ ÎN ROMÂNIA!
  RUȘINE, RUȘINE SĂ VĂ FIE! Se scandează arătând cu degetul spre Guvern.
  Suntem toți în stare de alertă împotriva unor legi abuzive…și hai să-i mai spun ceva ”domnului” Orban: MAI CITIȚI UN PIC DECIZIILE ALEA ALE CCR!
  EXISTĂ ÎN DECIZIA CCR…aia care o parte a ei a fost bună pentru Dvs., deci, numa jumate din judecători era(u) cum spuneți Dvs., și cealaltă era bună pentru noi…cu ne-constituționalitatea…62 – 65, și cea în care GUVERNUL „AVEA DREPTUL” SĂ PRELUNGEASCĂ STAREA DE ALERTĂ, PRINTR-O HOTĂRÂTE DE GUVERN!
  Să vă uitați frumos, la motivarea CCR-ului, CE SPUNE LA PCT.68:
  ”STAREA DE ALERTĂ E O CHESTIE INVENTATĂ!!!”
  STAREA DE ALERTĂ CONFORM CELOR 2 DECIZII CCR ESTE NECONSTITUȚIONALĂ!
  Asta să știți!
  Și pe chestia asta, o să mă lupt cu ”domnul” Orban și cu ”juriștii” lui, cât or să vrea dânșii!
  Nu e nicio problemă, chiar dacă nu mă mai țin corzile vocale, dar îmi revin repede că, așa e când ai ”covid” și ești suspect, îți revin repede corzile vocale…
  JOS BOLȘEVIȘTII! JOS BOLȘEVIȘTII! JOS BOLȘEVIȘTII!
  Să știți că suntem foarte, foarte admirați în străinătate!
  Și nu vorbesc numai de români, vorbesc de străini din toate țările, care-și fac cruce la legile abuzive adoptate!
  Ei spun că au rezolvat problema cu izolarea și carantinarea că te iau 48h, până îți fac ei niște teste pe la spitalele lor de boli infecțioase!
  La astea 48h, tu ai voie să faci CONTESTAȚIE împotriva dispoziției DSP de a te lua pe sus și de a te băga ei să-ți facă niște teste!
  Păi, băi fraților…ÎNCĂLCAȚI cam multe…și LEGEA PACIENTULUI și asta de și ăsta de la Doviedo, sunt foarte multe…știu că n-ați auzit de ele!
  Lasă că auzim noi, nicio problemă!
  Vreau să știu și eu: ce facem cu românii care habar nu au, că au dreptul să depună o contestație?
  Ce facem cu românii care nu știu ce-i aia o contestație?
  Ce facem cu românii care nu știu să scrie?
  Ce facem cu românii care habar nu au ce pot să scrie într-o contestație?
  Vorbim de peste 90% din populația României!
  ÎNȚELEGEȚI CĂ ESTE O LEGE CARE NU POATE FI PUSĂ ÎN APLICARE RESPECTAREA DREPTURILOR ȘI LIBERTĂȚILOR CETĂȚENEȘTI?
  Câți dintre Dvs.știu să facă o contestație?
  Câți dintre Dvs.știu să invoce un temei de Lege și ce-i aia?
  Câți dintre Dvs.știu ce articole să scrie și care este motivarea într-o contestație?
  HABAR NU AVEȚI PENTRU CĂ NU ESTE PROFESIA DVS.ȘI NU E TREABA VOASTRĂ SĂ CUNOAȘTEȚI ACESTE ASPECTE!
  Cum o să ți se aducă la cunoștință drag popor român când o să fi luat pe sus?
  Că ai dreptul depui o contestație!
  Că nu te arestează poliția…ați văzut, că nici ăia nu-ți spun că ai dreptul la un avocat…
  Dar vă spun io: DACĂ VEȚI FI ARESTAȚI VREODATĂ, NU SCOATEȚI UN CUVÂNT!
  DECÂT ATÂT: VREAU AVOCAT!
  Deci, de facem?
  Cine ne anunță pe noi, atunci când ne iau pe sus…să ne facă câte-un test?
  Apropos…cum fac pe voi teste, CÂND ORICE ACT ASUPRA MEA, TREBUIE SĂ AIBĂ ACORDUL MEU!
  TRECEȚI PESTE UN DREPT CONSTITUȚIONAL ȘI MI-L ÎNCĂLCAȚI!
  NU AVEȚI DREPTUL NICI MĂCAR SĂ MĂ ATINGEȚI FĂRĂ ACORDUL MEU!
  CĂ ALTFEL VOI DEPUNE PLÂNGERE PENTRU HĂRȚUIRE ȘI TENTATIVĂ DE VIOL!
  -DE OMOR!
  Dragi nesupuși civic și suspecți…de covid și alte boli infecto-contagioase!
  apropos…cum draq o fi covidul infecto-contagios, că ăla e un amărât de virus!
  Vă rog frumos să vă gândiți foarte bine…mai ales cei care stați acasă și ne tot înjurați!
  Cred că mi-au umplut 500 de frigidere…
  NU E O PROBLEMĂ DACĂ O SĂ MURIM DE FOAME PENTRU CĂ VĂ ANUNȚ CĂ ESTE O PROBLEMĂ: ECONOMIA ROMÂNIEI ESTE LA PĂMÂNT!
  SUNTEM ÎN FALIMENT!!!
  La acest moment, îl rog pe ”domnul” ministru CÎȚU (nu cuțu, cuțu?)…el mai e nu? Pe la Finanțe…parcă trebuia să fie prim-ministru…a fugit, i-a fost frică!
  A știut că venim noi aici…ok!
  -Nevastă-sa e-aici!
  Mda…îl rog pe ”domnul” ministru CÎȚU să aibă așa, o stare de verticalitate cum n-a avut-o niciodată guvernul Ro.în fața poporului român și să ne spună: CARE ESTE DATORIA ROMÂNIEI?
  CU CÂT AU ÎNDATORAT-O ȘI ÎN CÂTE MII DE ANI MAI PUTEM SĂ O PLĂTIM?
  DISTRUGEREA ROMÂNIEI ȘI VINDEREA EI PE BUCĂȚI!!!
  ASTA ESTE ȘI ASTA SE URMĂREȘTE!
  IEȘIȚI DIN CASĂ, DACĂ VĂ PASĂ…se scandează.
  Toți știm, că de-a lungul anilor au fost epidemii de gripă, da?
  Am trecut cu bine peste ele. Unii mai mult, alții mai puțin…UNII, ACUM AU AFLAT CĂ SUNTEM MURITORI!
  Dragi români, dragi guvernanți, dragi parlamentari!
  NE NAȘTEM PENTRU A MURI, MURIM SPRE A RENAȘTE!
  Nimeni, oricât ar fi și-ar sta și-n scaunele voastre și în alea de la Cotroceni…NU va trăi la infinit!
  Evident…în afară de ”domnul” Iliescu!
  Deci, dacă noi acuma am înțeles că suntem muritori și că putem muri, și m-am certat cu unii care spuneau, ”ei da, dar eu nu vreau să mor acum!”
  Păi, măi…îmi pare rău…s-ar putea să mor și eu acum, sunt copii care n-au șansă să se nască, sunt copii care mor la o lună, două, trei…cinci, un an, doi…sunt oameni care apucă 115 ani, alții care trăiesc 50, 60,70…fiecare are mosorul lui!
  Și NU ține nici de noi, nici de covid, nici de ”domnul” Orban, ”domnul Arafat, pe bune…cred că nu ne puteți spune cât o să trăiesc eu!
  Sau știți?! Că știu eu ceva mai mult…mi-ai pus gând rău!
  Șmecheritule!
  Da…m-am gândit să fac mișto, sincer vă spun!
  La câte amenințări am primit, la câte frigidere mi-au umplut, sincer…m-am gândit să fac mișto de ei pentru că m-am săturat…dacă le vorbești filozofic, habar nu au!
  De unde draq să aibă habar, când ăia…(politrucii, juridicii ) își dau bacalaureatul la 42 de ani?!
  Alții îl pică…. cu 3,60!
  Alții fac facultăți pe la 50 de ani da? Și după care ajung să ”conducă” România!
  Păi, ne-a cam corupt analfabetismul funcțional și i-ați văzut…ați văzut profesoară de română în ce fel vorbește!
  Și e ditamai ministru!
  Foarte tare!
  Mergem înainte: suntem în cădere liberă!
  Deci, dragi români!
  Cei care stați pe-acasă și înjurați, să vă spun ceva: în democrație, toți avem dreptul să ne exprimăm opiniile!
  Nimeni NU are dreptul să ne pună pumnul în gură!
  Pentru că atunci…degeaba ne-au murit oamenii, la Revoluție!
  N-au murit acei copii degeaba, chiar dacă n-a fost o revoluție și o pseudo-revoluție…furată, da?
  Dar oamenii ăia, singurul lucru real din acea revoluție este moartea compatrioților noștri!
  Iar aia, nu a fost un fake!
  Aia nu a fost o înscenare!
  Ăla a fost realitate!
  O realitate de care ne batem joc bând whisky, în timp ce votăm legi cu privire la arestarea întregului popor român!
  Cam asta este bătaia de joc la care asistăm acum…
  ORICÂT S-AR LUPTA SĂ MODIFICE LEGEA, A FOST O LEGE NAZISTĂ DE LA ÎNCEPUT, SCOASĂ DE UN GUVERN….BOLȘEVIC!
  Pentru că, numai un bolșevic poate gândi, că mă poate lua cu forța, mă poate scoate din casă, să mă despartă de copilul meu, și să facă ce vor ei cu trupul meu!
  BĂI! CU TRUPUL MEU FACE CE VREA, NUMAI BUNUL DUMNEZEU! Cam atât….și cu mine!
  În rest ăștia, și numai altcineva n-are voie…nici măcar să vă atingă!
  Deci, în democrație avem dreptul să ne exprimăm opiniile liber, ceea ce nu înseamnă că eu sunt mai prost ca tine sau eu, mai deștept ca tine!
  Înseamnă că vedem lucrurile din puncte de vedere diferite!
  Ce obligație avem? Este aceea de a asculta! A asculta este primul lucru și apoi, raportat la MOTIVE și la FUNDAMENT…trebuie văzut dacă nu cumva are dreptate!
  A greși e omenește, este normal ”d-lor” parlamentari când greșiți!
  Să recunoașteți că ați greșit sau măcar să recunoașteți că există posibilitatea să vă fi înșelat!
  Vă rog să vă aduceți aminte și închei: am avut un om politic fantastic, de care ne-am bătut joc în anii 90!
  Un erudit și-un lord! Vorbesc de Ion Rațiu!
  V-aduceți aminte, Dumnezeu să-l odihnească…ce-ar fi fost să fi fost el președinte atunci?
  Ce soartă frumoasă ar fi avut poporul român!
  Din păcate, suntem condamnați la o revoluție!
  O REVOLUȚIE A GÂNDIRII ESTE OBLIGATORIE!
  Ce spunea marele Ion Rațiu? Să știți că nu era definția lui…este preluată din Winston Churchill…definiția democrației: ”AM SĂ LUPT PÂNĂ LA ULTIMA MEA PICĂTURĂ DE SÂNGE PENTRU CA TU, SĂ AI DREPTUL SĂ NU FII DE ACORD CU MINE!”
  Rezistați, rezistați pentru că se va vota!
  Vor s-o voteze, indiferent de consecințe!”

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s