Audio – Un preot curajos care spune lucrurilor pe nume

 

 

(1 august 2020)

În Biserică fără mască! Mască = sclav!
Credința Ortodoxă nu permite să vii cu masca în Biserică!
În Biserica Ortodoxă este legea lui Dumnezeu şi doar de Dumnezeu ascultăm!
Nu vă luați după aceştia care vor să ne lepădăm de Credința Ortodoxă şi să purtăm măşti şi să nu vorbim, să nu sărutăm icoanele sau să nu ne împărtășim.
În Biserica Ortodoxă nimeni nu s-a îmbolnăvit din Sfânta Împărtăşanie s-au sărutând Sfintele Icoane și Sfânta Cruce!

 

 

28 de gânduri despre „Audio – Un preot curajos care spune lucrurilor pe nume

   • In anonimat e plin de eroi! Eu nu am nevoie sa stiu cine e dar spuneti-mi si mie ce folos aduce curajul asta intre ai tai? Daca vrem sa se schimbe ceva e nevie de curaj, de jertfa, risc….Imi inchipui cum ar fi facut Apostolii evanghelizarea prin scrisori anonime!

    Apreciat de 2 persoane

    • Acum nu mai este vorba de evanghelizare ,ci pur și simplu de trezire..pe noi ,abia sinodul cretan ne a trezit. .dacă am deschis ochii,cu ajutorul Domnului cautam personal,calea dreaptă spre manture. .asa aflam cine sunt Sf Părinți și Canoanele lor,ca avem o Sf Tradiție, ca erezia este propovăduita cu capul descoperit de clerici,vedem roadele ecumenismului și dacă ne am lămurit, începem lupta prin căutarea unui preot,îndrumător corect îngrădit, adică strict după Canoanele sf Părinți ,de care facem ascultare fără rastalmaciri personale și slavă desarta.Dacă suntem sinceri și induhovniciti,Domnul ne va ajuta sa găsim și părinții și frații potriviți. Lupta e în primul rand sa rămânem uniți, altfel nu vom rezisa pana la capăt. ..Doamne ajută.

     Apreciază

    • Pai la el, acolo in parohie, probabil este un apostol. Oamenii il stiu. E anonim pt noi pe internet.
     Poate nici nu a cerut sa-i fie ascunsa identitatea… poate l-au protejat cei care au transmis inregistrarea.

     Apreciat de 1 persoană

    • Mai nea Vasile ia mai uita-te matale pe la altii care au filme in net predicand in biserica! Ce observi? Pai daca omul sta in spatele a ce spune sta cu numele lui! Eu scriu cu al meu. Tu nu prea!
     Desigur nu e anonim pentru cei de acolo dar ramane pentru mine! Iarta-ma da nu-i cunosc pe toti oamenii din lume!
     Poate filmul nu a fost pus de dansul si atunci nu are nici o vina dar daca cineva ii ascunde identitatea atunci o face in folosul cui? A preotului nu!

     Apreciază

 1. Nu inteleg..
  Daca acest preot are curajul de a spune lucrurilor pe nume, atunci de unde reticenta lui sau a celor ce l-au postat, de a-i da numele?
  Oricum, ce a zis, deja este cunoscut de episcopul lui…
  Atunci de ce sa nu doreasca sa fie cunoscut de oameni care i-ar putea fi aproape la vreme de restriste/prigoana sau care i-ar putea urma exemplul?!
  Mi se pare ciudata treaba asta…

  Apreciat de 1 persoană

  • Ce nu intelegi? Omul a tinut pur si simplu o predica. Vroiai sa-si trambiteze numele – eu sunt preotul cutare si ma iau cu sistemul la tranta?
   Credinciosii care au distribuit inregistrarea nu i-au dat numele probabil pt a-l proteja.
   Tu asa ai fi facut – pe preotul acesta il cheama asa si asa si slujeste in localitatea cutare, locuieste pe strada cutare etc?
   L-ai fi oferit pe tava sistemului? Si daca i se i tampla ceva dupa, n-ai fi avut nici o mustrare de constiinta?
   E mai ciudata dorinta voastra de a identifica un om care face ceva, doar pt a va satisface curiozitatea, iar ulterior acesta sa suporte tavalugul ocultei si voi… nici usturoi n-ati mancat, nici gura nu va miroase.

   Apreciază

    • Daca unul ca tine ar da datele personale ale unui, sa zic asa, luptator impotriva sistemului, ar fi ca o invitatie: „poftim, veniti sa faceti ce vreti cu el”.
     Sistemul nu stie tot ce misca, dar poate afla. Insa pana afla si pana se hotarasete sa actioneze mai bine las-o tu asa.
     Tu ai desconspira probabil pe oricine pe motiv ca sistemul deja stie.
     Stii cum e… tacerea e de aur.

     Dar tu de ce te feresti? De ce nu-ti dai numele complet? De ce nu adaugi aici si adresa cu strada, cu numar etc.
     Ti-as sugerea sa nu mai faci pe grozavul…

     Apreciază

 2. Personal ,mi se pare ciudat ptr.ca bor-ul este actualmente o securitate cu fata umana,adica cum misti in contra curentului ,in secunda urmatoare esti afurisit !ovidiu

  Apreciază

   • Sa dea Domnul sa fie asa ptr.ca ,personal mi-e dor de predicile tinute de PS Galaction si PS Sebastian pe vremea cand erau stareti la schitul Crasna langa Valenii de Munte,si se cutremura biserica cand vorbeau impotriva rugaciunii cu ereticii ,ecumenismul de azi,prin anii 1980 -2000.Of,Doamne fa Tu sa mai se nasca astfel de episcopi !Iertati-ma!ovidiu

    Apreciază

    • Sincer, eu nu i-am auzit pe cei doi, de care pomenesti, niciodata vorbind „impotriva rugaciunii cu ereticii”. Ii mai criticau uneori pe sectanti, dar cam atat…
     Or fi ei episcopi bunicei, dar evenimentele din ultimii ani i-au depasit total. „Ortodoxului” Galaction i-e frica sa mai dea binecuvantari pentru reviste antiecumeniste si Sebastian ii considera pe cardinalii papistasi vrednici sa intre intr-o catedrala nationala ortodoxa (ca episcopi cu har probabil, ca altfel nu vad de ce ar zice el ca ar trebui sa intre).

     Apreciază

 3. măi, da, in regulamentul asta al guvernului de a purta masca obligatorie, este prevazut clar in vreun articol ca masca tre sa fie purtata la nas si la gură? daca o port in buzunar nu e destul?
  am vazut un afis la magazin ” nu intrati fara mască”, da”apoi io am avut masca in buzunar si asa am intrat si deci am respectat regulamentul . 🙂

  Apreciază

  • mai de folos ar fii sa dea astia o lege in care sa fie obligatorie tinerea respiratiei in toate institutiile publice ! sa nu respire nimeni cat timp stă in spatii publice asa incat inainte de a intra in magazin sa tragem aer in piept mult si sa nu-l expiram pana nu iesim din magazin !

   Apreciază

 4. Frate Daniel, eu am specificat perioada 1980-2000,nu mai sunt la curent cu pastoratia PS-lor,stii vorba” interesul poarta fesul”,desi cand vine vorba de ADEVAR ,EL trebuie marturisit in toate conditiile!ovidiu

  Apreciază

 5. Pingback: Un preot curajos care spune lucrurilor pe nume | SACCSIV - blog ortodox

 6. Pentru comentatorul „preotduhovnic”
  Ai formulat de doua ori si pe nedrept, blesteme asupra mea! Sa-mi spui daca le-ai retras (chiar daca nu le consider neaparat valabile), daca m-ai dezlegat ca sa zic asa. Sper ca ti-ai marturisit greul pacat de a blestema oameni nevinovati si fara sa fii in masura sa legi pe cineva pentru motivele pe care le invocai.
  Dupa aceea, ma gandesc daca voi accepta un dialog intre noi pe acest blog.
  Daca raspunsul la cele de mai sus e nu, Dumnezeu sa te ierte!
  Bucurosi le-om duce toate.

  Apreciază

 7. Pingback: Un preot curajos care spune lucrurilor pe nume: În Biserică fără mască, în Biserica Ortodoxă nu s-a îmbolnăvit nimeni niciodată! – 99site.in

 8. schimbatu-v-ați la față? sunteti mai frumoși? mai luminoși, mai veseli , mai senini, mai milostivi si mai iubitori de Dumnezeu? dacă nu, atunci vai de capu nostru, tre sa ne mai jelim pe noi însine .
  tre sa fim.veseli cu gura până la urechi !

  Apreciază

 9. Pingback: Dialoguri pe Whatsapp legate de așa-zisa „pandemie covid 19” – august 2020 – Crede si cerceteaza

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s