Curtea de Apel București a ELIBERAT comuna Gornet, județul Prahova, de carantina impusă de Arafat, dar au trecut deja 13 zile din cele 14…

Gornet

Fotografie a satului Gornet, localitatea reședință a comunei Gornet.

E bun și entuziasmul celor de la luju.ro, dar nu s-au grăbit, au desființat carantina în penultima zi…


PLACUTA SUEDEZA PENTRU COMANDANTUL ACTIUNII – Umilinta rasunatoare pentru Raed Arafat, starostele puscariei nationale COVID-19. Judecatorii Liliana Catalina Alexe, Bogdan Cristea si Melania Bejenar de la Curtea de Apel Bucuresti au eliberat comuna Gornet din judetul Prahova de sub jugul carantinei instituite printr-un ordin al lui Arafat. Completul a admis actiunea formulata de avocatul Bogdan Dumitru (Minuta)

Ziua de marti, 4 august 2020, merita un loc de cinste in cronologia luptei romanilor impotriva puscariei nationale instituite de catre regimul Iohannis-Orban-Arafat sub pretextul pandemiei de COVID-19. In aceeasi zi, o intreaga comuna a fost eliberata de sub jugul carantinei impus nu printr-o lege (asa cum dicteaza Constitutia si recentele decizii ale CCR), ci printr-un simplu ordin emis de catre seful DSU Raed Arafat (foto), intitulat „Comandantul actiunii”. Pe scurt: Arafat s-a facut de rahat.

Mai exact, judecatorii Liliana Catalina Alexe, Bogdan Cristea si Melania Bejenar de la Curtea de Apel Bucuresti (Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal) au admis actiunea prin care avocatul Bogdan Dumitru cerea ridicarea carantinei de la nivelul comunei Gornet (judetul Prahova). Succint spus, avocatul a argumentat ca, in ultima instanta, aceasta masura abuziva ii condamna la moarte pe cei peste 450 de localnici si ii supune stigmatului social. Lumea Justitiei v-a prezentat pe larg saptamana trecuta actiunea depusa la CAB de catre Bogdan Dumitru (click aici pentru a citi).

Iata minuta CAB din dosarul nr. 3887/2/2020:

Admite in parte cererea – Respinge actiunea restransa si modificata formulata de reclamantul Bogdan Dumitru, in contradictoriu cu paratul Departamentul pentru Situatii de Urgenta, ca neintemeiata. Admite, in parte, actiunea restransa si modificata formulata de reclamanta UAT Comuna Gornet, prin reprezentant legal primar, in contradictoriu cu acelasi parat. Anuleaza Ordinul Sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta nr. 4659202/22.07.2020 privind instituirea carantinei zonale in localitatea Gornet, comuna Gornet, judetul Prahova.

Respinge capatul de cerere in pretentii din actiunea reclamantei UAT Comuna Gornet, ca neintemeiat. Cu recurs in termen de maximum 2 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a VIII – a Contencios Administrativ si Fiscal. Pronuntata, azi, 4 august 2020, in conditiile art. 402 Cod procedura civila, prin punerea solutiei la dispozitia partilor de catre grefa instantei”.

Dupa cum ati putut vedea in minuta, CAB i-a respins avocatului capatul de cerere legat de pretentii. Amintim ca Bogdan Dumitru solicitase daune materiale si morale de un milion de euro de la Guvern, insotite de scuze publice. Mai exact, Dumitru dorea ca instanta sa oblige Ministerul Finantelor Publice a vira banii catre Departamentul pentru Situatii de Urgenta (detalii in linkul de mai sus).

Sentinta nu e definitiva, dar este executorie

Foarte important de subliniat este ca desi sentinta nu este definitiva, ea este executorie. Motivul il constituie faptul ca avocatul a introdus actiunea nu in baza Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, ci in temeiul Legii nr. 136/2020 privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic („Legea carantinarii”). Aici, in Legea 136/2020, art. 17 alin. 6 teza I prevede cat se poate de clar ca „hotararea primei instante este executorie”. Acelasi act normativ stabileste competenta exclusiva a Curtii de Apel Bucuresti pentru tot ceea ce inseamna act emis de catre autoritatile centrale. A se vedea in acest sens art. 15. alin. 6: „Instanta competenta sa solutioneze actiunea in anulare formulata impotriva actelor administrative este curtea de apel, sectia de contencios administrativ si fiscal, in a carei raza teritoriala se afla sediul autoritatii emitente”.

Incheiem, indemnandu-va sa stati pe faza, intrucat estimam ca vor urma sentinte similare prin care instantele vor distruge lagarele create prin simple ordine (indiferent ca autorul lor se numeste Raed Arafat sau altcumva), iar nu prin lege, dupa cum prevede Constitutia Romaniei la art. 53:

Restrangerea exercitiului unor drepturi sau al unor libertati

(1) Exercitiul unor drepturi sau al unor libertati poate fi restrans numai prin lege si numai daca se impune, dupa caz, pentru: apararea securitatii nationale, a ordinii, a sanatatii ori a moralei publice, a drepturilor si a libertatilor cetatenilor; desfasurarea instructiei penale; prevenirea consecintelor unei calamitati naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.

(2) Restrangerea poate fi dispusa numai daca este necesara intr-o societate democratica. Masura trebuie sa fie proportionala cu situatia care a determinat-o, sa fie aplicata in mod nediscriminatoriu si fara a aduce atingere existentei dreptului sau a libertatii.

* Cititi aici actiunea prin care avocatul Bogdan Dumitru a cerut desfiintarea carantinei din comuna Gornet

Sursa: luju.ro

Un gând despre „Curtea de Apel București a ELIBERAT comuna Gornet, județul Prahova, de carantina impusă de Arafat, dar au trecut deja 13 zile din cele 14…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s