Și-au împlinit pofta – Moaștele Părintelui Ilarion Argatu au fost depuse în cripta din biserică, sub nivelul pardoselii

Urâtorii de sfinți și de moaște, nu s-au lăsat până nu au coborât trupul marelui duhovnic Ilarion Argatu în cripta de unde a fost scos în anul 2006, pe care însă nu au acoperit-o cu plăci de beton, ci cu sticlă. Suficient pentru a nu se mai putea închina nimeni, decât privind de deasupra capacul raclei închise – ca la muzeu.

Reamintesc că după dezgroparea trupului, în parte neputrezit, la 7 ani de la adormire, a mers la Boroaia și Părintele Iustin Pârvu, care s-a închinat și a exclamat: „Măi, ăsta e sfânt, măi!”, conform mărturiei directe a doi credincioși.

Dar neo-prigonitorii de azi nu suportă moaștele sfinților încă necanonizați și le vor în pământ. Pe cele ale sfinților vechi și canonizați nu au curaj să le ascundă, așa că își revarsă fobia asupra celor noi, care nu au încă un cult suficient de bine constituit în rândul poporului.

Necugetata acțiune tâlhărească se pare că a avut loc vineri 4 septembrie, după ce o delegație de preoți trimisă probabil de la Suceava a săvârșit taina Sfântului Maslu, în timpul căreia, ca un semn, fața de masă pe care se desfășura slujba a luat foc. Concluziile le trageți fiecare… 

Pe cuviosul Iosif de la Rădeni au dat ordin să-l îngroape, iar acum, dacă nu știați, vor să-l îngroape mai adânc; pe Părintele Gheorghe Calciu l-au ascuns cu rapiditate demonică, de frică să nu vină oamenii să se închine; moaștele Sfinților de la Aiud le prigonesc spunând că nu au certificat de autenticitate sau le depozitează în așa-zisul „martirologiu” (o ciudățenie de biserică la Aiud); pe Părintele Iustin se feresc din cale afară să-l dezgroape; pe Părintele Ilarion l-au coborât în groapă… Mâine, poimâine îl vor vrea pe Părintele Ilie Lăcătușu sub pământ și cine știe ce alt sfânt cu moaște va urma.

Și toate acestea, cu îngăduința neputincioasă și tâmpă a poporului pseudo-catehizat, din vina acelorași prigonitori ecleziastici apostați și trădători.

6 gânduri despre „Și-au împlinit pofta – Moaștele Părintelui Ilarion Argatu au fost depuse în cripta din biserică, sub nivelul pardoselii

 1. Si ? nu il puteti slavi si asa sau e mai putin sfant? nu! e chiar mai igienic. Si amintirea sa o vom respecta de a pururi, Dumnezeu sa fie cu sufletul lui! In fond trebuie sa slavim faptele si atitudinea si gandirea. A saruta moastele nu inseamna nimica decat la cei fara carte, care nu pricep religia decat sarutand icoane moaste si mergand taras pe genunchi, dar care nu au nimica real in sufletul lor, si se inghesuie si se bat si se injura pe trei sarmale gratis. Nu merg nmiciodata la praznice si pomeniri si hramuri e prea multa inghesuiala lumeasca, si prea putina credinta adevarata. Am fost la sf Paraschiva intr o zi obijnuita si nu era nici tipenie, si m am putut concentra asupra rugaciunii si medita in voie si inchina. Din 1975 cand mi s a aratat o viziune in armata, nu mai sunt ateu, desi sunt socialist in continuare. Dumnezeu sa va deschida inimile si mintile.

  Apreciază

  • Dr.Sergiu – Dar timpitii cum isi vor freca cardurile bancare de cadavrul acestuia ? Cunosc personal persoana care in fiecare an isi freaca cardul de cadavrul lui Arsenie Boca. Apoi mereu se plinge ca nu i se umple contul cu bani de la decedat. Prostia si primitivismul, credulitatea oarba fac victime pe care unii le exploateaza la maxim. Sint oameni care postesc foarte mult facind foamea ca sa poata da bani cit mai multi preotilor. Apoi se pling la rude si prieteni ca sint saraci si Dumnezeu nu le intoarce banii inzecit. Cum sa-i numesc ? Eu le zic retardati primitivi, creduli mai prosti decit oile.

   Apreciază

   • bai nene,

    ai baut gaz? cum sa-si frece car..dul de cadavrul parintelui Arsenie, pai parintele Arsenie, daca nu stiai, e inmormantat la manastirea Prislop, de linga Hateg, asa ca, nu vad cum ar putea cineva sa-i atinga ” cadavrul ” , asa cum zici tu trupului parintelui, cu car..dul? pai esti de o idiotenie fantastica!!!! parintele e la doi metri sub pamint, nu are cum asa ajunga nimeni la el, decit daca il dezgroapa intai!!!

    Apreciază

    • gigi al lui mutu(fotbalistul) – Amicul meu merge anual la Boca care cica sint moaste in biserica, manastire ce o fi acolo. Ce zice el aia e, fraiere. Eu doar relatez caci nu umblu sa vizitez cadavre de la popi legionari ca nu am timp de pierdut cu astfel de prostii. Asa ca tu mitocanule degeaba ma insulti caci eu doar am povestit. Dupa cum zici tu toate moastele cind se plimba de colo colo
     pe la minastiri ba se DEZgroapa, ba se ingroapa. Nu cred ca este asa.

     Apreciază

    • „Mormântul părintelui Arsenie de la mănăstirea Prislop constituie azi unul din importantele locuri de pelerinaj din țară, în ultimii ani numărul de pelerini veniți pe 28 noiembrie fiind de 30 000 – 40 000 de oameni.

     Conform Tatianei Niculescu, Boca a fost aderent al mișcării antropozofice a ocultistului austriac Rudolf Steiner[7], ceea ce i-a influențat picturile de la Biserica din Drăgănescu, în care fantoma lui Isus Hristos iese din lespedea mormântului[7]. De asemenea, Boca avea talente de mentalist”
     Din wikipedia.

     Apreciază

 2. Am si eu o nedumerire. S-a infiintat industria de facut sfinti ?
  Cum moare un preot ce a fost mai mediatizat gata trebuie declarat sfint iar cadavrul moaşte.
  Daca popa legionar Iustin Pirvu a zis ca alt popa e sfint inseamna ca popii se declara toti sfinti intre ei. Te pomenesti ca si megalomanul Daniel o sa fie declarat sfint … ul … sa nu mai zic.
  Legionarii morti la Aiud sfinti, s-au umplut cimitirele de sfinti si totusi Satana danţuieste pe unde pofteste si chinuie oamenii onesti. Pai ce pazesc acesti „sfinti” ? Sint complect inutili si unii prosti se inchina la ei murind in deznadejde si deziluzie. Astea sint cadavre expirate.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s