Dictatura medicală a lui Arafat: Copiii care nu vor să poarte mască să fie scoși afară pe hol

Ieși afară! Asta le transmite Raed Arafat elevilor fără mască

Raed Arafat a vorbit la Digi24 despre purtatul măștii de către elevi. Șeful DSU spune că „va conta foarte mult ce au auzit copiii în casă în ultimele 6 luni de la părinții lui, de la anturajul lui”. Arafat spune că este nevoie de reguli clare, iar un elev care refuză să poartă mască să fie dat afară din clasă și să stea pe hol. „Nu vrei să porți mască, ieși din clasă, așteaptă pe hol, pentru că îți pui colegii în pericol”, spune Arafat.

Raed Arafat: La început va fi greu să impui regulile. Regulile trebuie impuse, nu neapărat cu pedepse. Trebuie impuse cu fermitate și să i se spună elevului. „Nu vrei să porți mască, ieși din clasă, așteaptă pe hol. Când porți mască intri în clasă, pentru că îți pui colegii în pericol. Va conta foarte mult ce au auzit copiii în casă în ultimele 6 luni. De la părinții lui. Ce a auzit copilul de la anturajul lui.

Dacă elevul a fost expus o perioadă negației și a auzit că totul e o glumă, masca e glumă și nu trebuie să o porți, poate că la început va fi mai greu la școală, dar aici trebuie impuse niște reguli clare. Copiii trebuie să simtă că la școală trebuie respectate regulile.

Din prima oră în care se intră în școală trebuie prelucrate toate regulile cu copiii într-un mod foarte deschis, clar, explicat. Și explicat și consecințele nerespectării. Adică ieși din lasă dacă nu repecți regulile, o să anunțăm părinții dacă nu respecți. „Pui în pericol ceilalți copii și familiile lor”. Trebuie explicat deschis.

Din prima zi a școlii, la orice copil care intră acolo îi trebuie explicate regulile. Și poate mai ales pentru copiii mici trebuie să le fie explicat într-un mod care să fie atractiv, nu un mod care să-i sperie. Cu certitudine profesorii știu um să faă acest lucru. Este important de cum educi copiii de la prima oră.

Poate o mică parte nu vor respecta regulile de la început, dar dacă intră în școală și nu simte prezența regulilor respective și se încearcă să li se explie cândva în cursul zilei, deja se pierde încet încet controlul și posibilitatea de a-i face pe opii să respecte aceste reguli.

În prima oră trebuie să li se explice la copii care sunt regulile. Cum se intră, pe unde se circulă, cum vor fi pauzele, cum se va sta la clasă, când se poartă mască, când nu se poartă.

Reducerea numărului de elevi la noi este foarte greu de implementat, dar nu imposibil. Și partea de online se dezvoltă, chiar dacă s-au lăsat unele decizii să se ia pe plan local.

Sursa: digi24.ro

10 gânduri despre „Dictatura medicală a lui Arafat: Copiii care nu vor să poarte mască să fie scoși afară pe hol

 1. Foarte corect. Scoala a ajuns maidan. Regulile au ajuns ceva optional.
  Asta nu este disciplina si nici educatie asa cum pretinde titlul ministerului.
  Purtatul mastii NU este ceva optional. Pacat ca nu se intra mai tare in cei care
  DEZinformeaza lumea in scopul de a nu disparea acest virus ce va imbogateste
  pe voi mafiotii industriei farmaceutice. Profitati ca internetul nu este controlt si
  promovati tot felul de aberatii ca cele ale lui Mengele. Covidul exista si este foarte
  contagios. Dece a murit tatal Madalinei Manole ? De aceeasi cauza sa moara toti
  cei care ne doresc moartea noua populatiei din România.

  Apreciază

 2. CATRE
  SCOALA/LICEUL…….
  ORAS……. JUDET…..

  STIMATE DOMNULE DIRECTOR

  Subsemnatii…….,…………, domiciliați……………………………..…………………………………….,
  În calitate de parinti ai elevului………………… , înscris in cls a …………, avand in vedere Ordinul Comun al.MS si MEC nr. 5487/1494/2020 -Anexa 1-Ghidul privind măsurile sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământ preuniversitar în perioada pandemiei COVID-19, precum si scenariul prin care ati inteles sa începeți anul scolar 2020-2021, fara consultarea prealabila a părinților, desi suntem actori principali in cadrul procesului de invatamant, instituind obligatii in sarcina noastra in calitate de parinti, precum si in sarcina minorilor, fara nicio excepție si fara posibilitatea de a ne expune punctul de vedere, incalcand astfel Lg.1/2011 – Lg. Educatiei nationale, art. 34 din Constitutia Romaniei prin care dreptul la sanatate este garantat de catre Statul Român, Lg. 272/2004 -privind promovarea drepturilor și interesului copilului, normele dreptului civil cu privire la exercitarea autoritatii părintești, incalcand flagrant interesul superior al copiilor si drepturile parintilor in exercitarea autorității parintesti, va aducem la cunostinta urmatoarele:
  1. COPILUL NOSTRU NU VA PURTA MASCA! INTERZICEM CATEGORIC ORICE INGERINTA SI ORICE INCALCARE A DREPTULUI COPILULUI NOSTRU DE A RESPIRA LIBER, FARA NICIO CONSTRANGERE, DE A SE PUTEA EXPRIMA LIBER SI FARA AFECTAREA PSIHOLOGICA A ACESTUIA. Consideram ca obligativitatea purtarii mastii este o ingerinta nepermisa in viata privata a minorului, precum si un atac nepermis la sanatatea sa, in conditiile in care peste 90% din mastile puse in circulatie pe piata romaneasca SUNT NECONFORME si NU EXISTA NICIUN STUDIU DE SPECIALITATE ACCEPTAT LA NIVEL UE CARE SA ATESTE CA PURTAREA MASTII PREVINE SI APARA DE SARS-COV-2. In plus, masca aduce atingere procesului de invatare si exprimare, astfel incat ascunde mimica fetei, afecteaza pronuntia si altereaza procesul educational. Mai mult, efectul psihologic este unul devastator si cu impact nimicitor asupra viitorului acestuia, constituind un adevarat abuz emotional si frica perpetua de a se imbolnavi, dar mai ales teroarea pe care o instituiti cu buna stiinta inducând groaza de a se face vinovat de imbolnavirea altora. Atenție, aceleasi probleme le au si cadrele didactice!

  2. INTERZICEM ORICE DEZINFECTANT CARE NU ESTE BIO! Copilul nostru nu se va dezinfecta cu niciun dezinfectant impus de institutia dvs pana cand nu ni se va prezenta dezinfectantul, procedura de achizitie, producătorul, efectele adverse pe termen mediu si lung si STUDIILE LA NIVEL UE CARE ATESTA FARA NICIUN DUBIU CA DEZINFECTAREA EFECTUATA ATAT DE DES, ASTFEL CUM ESTE IMPUSA IN GHIDUL MENȚIONAT, NU ESTE DAUNATOARE PIELII COPIILOR SI CARE SUNT FACTORII DE RISC PENTRU PIELEA ACESTORA.

  3. NU ACCEPTAM PEREȚI DESPĂRȚITORI DE PLEXIGLAS PENTRU COPIII NOSTRI! Școala trebuie sa instituie o stare de placere a actului educational si nu un cadru de penitenciar, in care copiii sa se simta amenintati continuu si intr-un sistem totalitar in care nu mai au nici dreptul de a socializa.

  4. INTERZICEM CATEGORIC ORICE TUNELE CU DEZINFECTANTI PRIN CARE COPIII NOSTRI AR FI NEVOITI SA TREACĂ LA INTRAREA SI IESIREA DIN INSTITUȚIA DE ÎNVĂȚĂMÂNT. Afecteaza ochii, caile respiratorii, pielea, psihicul.

  5. INTERZICEM CATEGORIC ORICE ACT DE NATURĂ MEDICALA, INCLUSIV TRIAJ EPIDEMIOLOGIC FARA PREZENTA SI ACORDUL NOSTRU.

  6. INTERZICEM CATEGORIC ORICE PRESIUNE ASUPRA PSIHICULUI COPILULUI NOSTRU CU PRIVIRE LA INSTITUIREA REGULILOR DIN GHIDUL MENTIONAT, PRECUM SI ORICE AMENINTARE DE ORICE NATURA CU PRIVIRE LA INCALCAREA ACESTUI GHID. Nu puteti impune unui copil sa nu respire, sa nu se joace, sa nu rada, sa nu se îmbrățișeze etc cu colegii/prietenii sai.

  7. RESPINGEM CATEGORIC EXERCITAREA ACTULUI EDUCATIONAL DE CATRE CADRELE DIDACTICE CU MASCA SI/SAU VIZIERA, ACESTEA AFECTAND GRAV PRONUNTIA, PROCESUL DE INVATARE, EXPRIMAREA CORECTA, (DISTORSIONAND EVIDENT SUNETELE), PRECUM SI INSTITUIND TEROAREA ASUPRA MINORILOR, INDUCÂNDU-LE IDEEA DE PERICOL CONTINUU, SPAIMA, FRICA DE IMBOLNAVIRE, SI MAI ALES FRICA DE SOCIALIZARE.

  8. RESPINGEM CATEGORIC INTERDICȚIA INTRARII IN SCOALA A PARINTILOR, IN CONDITIILE IN CARE ESTE OBLIGATORIU SA STIM CARE SUNT CONDITIILE IN CARE ISI DESFĂȘOARĂ COPIII ACTIVITATILE LA SCOALA. Este obligatia noastra de parinti sa urmarim îndeaproape activitatile copiilor nostri, mai ales la scoala.

  9. INTERZICEM CATEGORIC ORICAREI PERSOANE, IN AFARA CELOR INSTITUITE DE NOI CU ACESTE DREPTURI, SA EXERCITE PRESIUNI ASUPRA COPILULUI NOSTRU, SA IA DECIZII IN CEEA CE-L PRIVESTE FARA INSTIINTAREA, CONSULTAREA SI ACORDUL NOSTRU EXPRES EXPRIMAT, SA IL IZOLEZE, SA IL TRANSPORTE, SA IL DUCA LA SPITAL ETC, ORICE ACT DE ORICE NATURA SA II AFECTEZE INTEGRITATEA FIZICĂ SI PSIHICA FACAND OBIECTUL ACTIUNILOR IN JUSTITIE SI PLANGERILOR PENALE IMPOTRIVA INSTITUTIEI DVS, CAT SI A TUTUROR PERSOANELOR IMPLICATE.

  10. NU SUNTEM DE ACORD CU INCEPEREA ANULUI SCOLAR IN FORMA IMPUSA/RECOMANDATA DE ORDINUL MS SI MEC 5487/1494/2020, MAI ALES CA ACESTA MENȚIONEAZĂ IN PREAMBUL FAPTUL CA „NICIO ACTIVITATE IN COMUNITATE NU ESTE ABSOLVITA DE RISCURI „ și „IMPLEMENTAREA MĂSURILOR RECOMANDATE ÎN ACEST GHID NU ELIMINĂ RISCURILE DE TRANSMITERE A VIRUSULUI SARS-COV-2, CI DOAR CONTRIBUIE LA DIMINUAREA ACESTORA.”
  Sa impuneti astfel de reguli aberante fara nicio garantie, aruncand raspunderea pe noi, parintii, si mai mult, pe copiii nostri, ghidul fiind realizat cu desconsiderarea totala a naturii copilului si a comportamentului lui normal, constuie un adevarat abuz, instituind teroare si un regim totalitar pe care le respingem categoric in integralitate. Mai mult, nicio lege, niciun ordin, nicio dispozitie nu pot conditiona învățământul de stat, care este obligatoriu si gratuit, iar statul trebuie sa garanteze respectarea drepturilor copiilor noștri la o viata frumoasa, sigura, sanatoasa (ceea ce implica si sanatate de natură psihologica), dvs neavand dreptul sa alterati procesul educational si accesul liber si neîngrădit la educatie.

  11. ORICE INCALCARE A CELOR MENȚIONATE IN PREZENTA, NELIMITANDU-SE LA ACESTEA, IN LEGĂTURA CU DREPTURILE, LIBERTATILE SI INTERESUL SUPERIOR AL COPILULUI, VOR FI ASPRU SANCTIONATE DE CATRE NOI, PARINTII, URMÂND SA VA ACTIONAM PE TOTI IN JUDECATA, SA FORMULAM PLANGERI PENALE, PRECUM SI SA CEREM DESPAGUBIRI, PRECUM SI SA SESIZAM TOATE ORGANISMELE INTERNAȚIONALE CU INCIDENTA IN PREZENTA CAUZA.

  12. DACA NU SUNTETI IN STARE SA ÎNCEPEȚI ANUL SCOLAR INTR-O ATMOSFERĂ DE NORMALITATE, CA SI INAINTE DE PANDEMIE, PRECUM AU INCEPUT MAJORITATEA STATELOR EUROPENE, SOLICITAM SA GĂSIȚI ALTERNATIVA DE HOMESCHOOLING, ÎNVĂȚĂMÂNT LA DISTANTA ETC, URMÂND CA STATUL SA ACOPERE TOATE COSTURILE LEGATE DE ACEST FEL DE ÎNVĂȚĂMÂNT SAU, FATA DE INCOMPETENTA SI ABUZURILE EXERCITATE IMPOTRIVA COPIILOR NOSTRI, SA DEMISIONATI, LASAND LOCUL PROFESIONISTILOR.

  DATA SEMNATURA

  Apreciază

 3. Sa rad oare sau sa plang?
  Cand ii vad pe unii cu prostii de genu „sa poarte masca, e benefica, sa dispara virusu”
  Oameni buni, aveti minte?! Sau de la atata purtat de masca v-ati intoxicat cu CO2?
  Voi ati citit pe cutie de masti ca scrie clar ca nu protejeaza impotriva Covid?
  Voi aveti atata creier ca sa judecati ca:
  – cine vrea sa poarte masca, n-are decat. Oricum nu-i buna la nimic si nici nu protejeaza de nimic. Dar in continuare mergem pe ideea ca „protejeaza”. Deci:
  1. Cel care o poarta „e protejat”! Deci nu se poate imbolnavi.
  2. Cel care NU o poarta nu e protejat, dar NU ii poate imbolnavi pe cei care o poarta. Ca sunt protejati, doar…

  Vai de lumea asta, ce-a ajuns…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s