Imagini de la PROTESTELE împotriva măștilor și altor măsuri aberante în școli – Piatra Neamț, București, Timișoara – luni 14 septembrie 2020

PIATRA NEAMȚ

 

 

BUCUREȘTI

Au reînceput protestele anti-restricții în Piața Victoriei. Avocatul Dan Chitic: Nu lăsați copiii la școală, să fie victime ale acestui experiment bolnav!

Peste o sută de persoane au protestat luni seara, în Piața Victoriei, împotriva impunerii unor măsuri sanitare excesive și inadecvate vârstei școlarilor, din chiar prima zi de școală a anului 2020-2021.
Manifestanții au afișat pancarte cu mesajele „Jos labele de pe copii noștri!” și „Fără botniță, fără taxă pe aer!”.
Unul dintre liderii de opinie, avocatul Dan Chitic, le-a transmis românilor să nu accepte „noua normalitate” impusă copiilor.
„Opriți-vă din ticăloșie și din lașitate și nu vă mai lăsați copiii să fie victime ale acestui experiment bolnav! Prima chestiune: Nu lăsați copiii la școală! A doua chestiune: ieșiți în stradă pentru voi și pentru copiii voștri! Restul au fost toate spuse”, a concluzionat avocatul Dan Chitic.
O altă voce prezentă constant la protestele din ultimele luni, av. Diana Iovanovici Șoșoacă, a atras atenția asupra vârstei fragede începând de la care copiii sunt obligați să poarte mască, lucru care ar putea împiedica dezvoltarea personalității acestora.
„Nu vă lăsați copiii să poarte această botniță! Ea înseamnă că renunță la libertatea de opinie, la libertatea de exprimare. Nu vor mai avea identitate. Copiii trebuie să aibă identitate. Pentru ce în Franța copiii sunt obligați peste 11 ani să poarte mască, iar în România, peste 5 ani? Avem nevoie de generații abuzate, ave, nevoie ca de la 5 ani, când începe personalitatea copilului să se pronunțe, să dezvoltăm handicapați în exprimare, copii care vor deveni adulți obedienți și sclavi?”, a întrebat retoric și d-na avocat Diana Iovanovici Șoșoacă.
Evenimentul a fost anunțat pe Facebook cu titlul Manifestul părinților împotriva „școlilor de corecție” și a avut următoarea descriere:
„Oameni buni, a venit timpul să se adunăm cu toții pentru a le transmite guvernanților mesajul nostru.
„Noua” școală instituită de curând în România transformă unitățile de învățământ în școli de corecție, așa că trebuie să ne strângem cu toții să semnăm Memoriul nostru îndreptat împotriva măsurilor de protecție și de igienă impuse în școli, fără a fi consultați în prealabil de conducerea Ministerelor.
Împreună cu noi se va afla și d-na avovat Diana Iovanovici Șoșoacă pentru a susține acest demers legal, de aceea avem nevoie de sute de semnături în așa fel încât să fie depus cât mai repede la registratura Ministerului Educației și Cercetării.

NU suntem de acord cu obligativitatea purtării măștilor pe fața elevilor între 4 și 8 ore, cu îngrădirea lor în cuștile de plexiglas, cu supraigienizarea excesivă a sălilor de clasă bazată pe detergenții toxici care cresc incidența bolilor respiratorii, cu distanțarea fizică intre elevi, cu izolarea și carantinarea tuturor elevilor și a părinților lor dacă un singur elev dintr-o clasă este testat pozitiv cu niște teste ce au o marjă de eroare foarte ridicată etc.

Nu, fiindcă ultimul raport al ECDC (European Center for Disease and Control) emis în cursul lunii august spune clar că este „neobișnuit” ca elevii să transmită virusul către alți elevi sau către adulți și că riscul ca ei să ia o simplă răceală este mult mai mare decât în situația infectării cu virusul chinezesc.

Rata analfabetismului funcțional în rândul elevilor români este de 44% în prezent, ori dacă ne mai speriem mult de o răceală, trimițând copiii să studieze în fața tabletelor,atunci riscăm să o dublăm în următoarele luni.

Nu, nouă nu ne este frică să ne trimitem copiii la școala normală, dar ne temem ca ei să intre în pușcariile instituite în mod oficial de catre guvernanții noștri.
Iar cum în statele civilizate copiii se bucură de o normalitate deplină în școlile lor, atunci nici noi nu acceptăm aceste experimente demente pe copiii noștri.

Nu, fiindcă copiii trebuie să înceapă școala cât mai repede și în condiții normale, altfel vom asista la un adevărat dezastru din toate punctele de vedere.
Și vom lupta până la capăt pentru drepturile copiilor români de a se bucura de școala normală, fără a o asocia cu temnițele dictaturii medicale.

Normalitate, asta este ceea ce ne trebuie în viețile noastre, iar școala nu a fost, nu este și nici nu se va transforma în pușcăria Guvernului PNL.

Doamne ajută!

activenews.ro/

 

 

TIMIȘOARA

Manifest împotriva obligativității purtării măștii la școală. Părinții s-au strâns în Piața Operei din Timișoara: ”Vrem zâmbete, nu măști!”

Nu doar în București au avut loc proteste, luni, în prima zi de școală, față de măsurile sanitare excesive impuse copiilor. Zeci de părinți s-au adunat în Piața Victoriei din Timișoara, luni seară, pentru a susține un manifest legat de obligativitatea purtării măștii de protecție la școală. Ei au strâns semnături pentru o petiție pe care vor să o înainteze ministrului Educației, scrie Expres de Banat.ro.
Părinții strânși în centrul Timișoarei nu sunt de acord ca micuții lor să poarte masca de protecție non-stop în timpul orelor de curs. Ei au semnat un manifest în acest sens.
”În toate orașele din țară au loc proteste asemănătoare. Suntem puțini, dar credem că va avea un impact de trezire a conștiinței, măcar puțină, a unei probleme pe care o nuanțăm: impactul negativ pe care masca de protecție o poate avea asupra dezvoltării copiilor mici până la adolescenți.
Fără să ne întrebe statul și fără aprobare de la Guvern, fără experimente și studii, dacă copiii suportă masca patru, șase sau opt ore pe zi, dintr-o dată s-a impus obligativitatea. Nu protestăm pentru toți, ci pentru cei care împărtășesc ideile cu noi”, a spus unul dintre părinți, lider de opinie.
 
Oamenii au format un lanț uman și au transmis „VREM ZÂMBETE, NU MĂȘTI!”, prin majuscule printate pe foi A4. Au fost ridicate și pancarte cu mesaje precum: „Nu-mi place masca!”, „Totul până la copii!” sau „Vom câștiga, sus inima!”. ”Este un protest împotriva purtării măștilor în școli de către copiii noștri. Sunt aspecte emoționale, psihologice, sufletești, fizice, care arată fără dubiu că nu este sănătoasă purtarea acestor măști. Nici măcar nu protejează de nimic, acestea sunt ca și când ai pune plasă de gard să te protejezi de țânțari. Virusul care există este de ordinul nanometrului și trece prin acele măști dacă chiar îl ai. Copiii noștri sunt tratați la școală ca niște adevărate bombe biologice și acest lucru mi se pare inadmisibil. Omul este și trup și suflet, nu numai carne umblătoare și aceste aspecte mi se par importante, dar nu se iau în considerare de către autorități”, a declarat un părinte prezent la manifest.
 
În cuprinsul petiției, părinții amintesc faptul că nu au fost consultați cu privire la scenariile adoptate de Guvern în ceea ce privește începerea noului an școlar pentru copiii lor. Părinții vor ca micuții lor să nu  mai poarte măști, cer interzicerea dezinfectanților care nu sunt declarați biologici, a plexiglasului și a tunelelor cu dezinfectanți și se declară în dezacord cu privire la triajul epidemiologic. De asemenea, părinții vor acces în școală alături de copii, dacă este cazul, și vor ca profesorii să nu poartă mască în timpul orelor. Ei cer normalitate în procesul de educație, pentru ca cei mici să nu fie supuși unei presiuni psihologice.
Peste 100 de părinți au semnat petiția în Piața Operei din Timișoara. Săptămâna viitoare se anunță la București un protest amplu pentru această cauză. Petiția este disponibilă și online. – activenews.ro

2 gânduri despre „Imagini de la PROTESTELE împotriva măștilor și altor măsuri aberante în școli – Piatra Neamț, București, Timișoara – luni 14 septembrie 2020

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s