Bravo profesore!!! Să-l apărăm pe Nelu Pop, profesorul din Oradea care protestează împotriva purtării măștilor în școli

Un profesor de la Liceul Sportiv din Oradea, protest cu mască de clovn în sala de clasă, alături de elevi: ”Stăm ca animăluțele în țarc”

Profesorul Nelu Sandu Pop de la Liceul cu Program Sportiv ”Bihorul” din Oradea a găsit o formă originală de protest postând o filmare cu câțiva elevi de clasa a XI-a, cu măști de reprezentând animale și ținând un scurt discurs anti-mască în care ne îndeamnă pe toți la luptă împotriva acestor abuzuri ale autorităților.

Poliția l-a amendat cu 2500 de lei și i-au făcut dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”, deși copiii și-au dat acordul să participe și să fie filmați, nu li se văd fețele, iar măștile, deși sunt de plastic, le acoperă gura și nasul, așa cum cere ordinul ce ne obligă să purtăm botnițele. Doar profesorul și-a dat la un  moment dat masca (de clovn) jos pentru a i se vedea fața.

Avocații care luptă împotriva abuzurilor legate de așa-zisa pandemie de coronavirus, TREBUIE să-l apere!

Noi toți, cei care suntem ce aceeași parte a baridei trebuie să-l sprijinim.

Oficina iudeo-mondialistă ProTV, a reacționat, ca de obicei, împrăștiind otrava tartorului Cristian Tudor Popescu, cum că Nelu Pop ar trebui dat afară din toate școlile din România:

Caz revoltător înregistrat într-o școală din Oradea. Un profesor de sport, care are și studii de psihologie, i-a umilit pe copiii care poartă măști de protecție în timpul orelor.

I-a numit “animăluțe” și, ca să fie mai convingător le-a cumpărat măști artizanale și i-a pus să le poarte. Profesorul a fost amendat de poliție cu 2500 de lei, și s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Nelu Pop, profesor: „Haideţi să vedem cum arată animăluţele din jurul nostru care nu au voie să părăsească ţarcul. Au doar 5 minute de pauză, nu au voie să îşi dea măştile jos, merg la toaletă pe rând.”

Cu o mască de clovn pe figură, profesorul Nelu Pop prezintă condiţiile în care învaţa elevii la liceul sportiv din Oradea. Şi copiii au măşti de plastic, iar dascălul precizează că are acordul lor să îi filmeze.

Nelu Pop, profesor: „Fiecare animăluţ stă cuminte la el în ţarc. Asta vrea şi asta ne cere cei care ne conduc. Asta ne cer guvernanţii şi asta vrea ministerul să stăm supuşi. Asta se cere de la noi să nu facem absolut nimic să stăm precum animăluţele în ţarc.”

În filmare, profesorul îi îndeamnă pe colegi şi elevi să-i urmeze gestul şi să protesteze împotriva măsurilor de siguranţă. Profesorul a dat explicaţii în fața conducerii şcolii, dar nu a vrut să dea şi declaraţii în faţa camerei de filmat.

Dan Matei, director Liceul cu Program Sportiv Bihorul: ”Şi pe noi ne-a surprins, cu atât mai mult cu cât este un profesor cu stagii vechi în şcoală, e şi un absolvent de psihologie. El a spus că a fost un demers al lui. Iniţial a zis că e o încercare de libertate, prin care îşi exprimă libertatea.”

Virgil Blage, inspector-şef ISJ Bihor: Am decis să depunem plângere penală împotriva domnului profesor, pentru zădărnicirea combaterii epidemiei.
Reporter: Riscă să-şi piardă catedra?
Virgil Blage, inspector-şef ISJ Bihor: Nu ştiu, în momentul ăsta nu pot să vă spun.

Cristian Tudor Popescu, gazetar: „Mi se pare absolut normal să fie dat afară din toate şcolile din România un asemenea specimen. A folosit calitatea de profesor într-o şcoală de stat, plătit de la bugetul de stat, pentru a-şi promova aceste idei, ca să le numesc idei, folosindu-se de elevi, acesta este lucrul cel mai groznic şi penal.”

Ludovic Orban: “Aici trebuie sancţionat fără discuţii. Este o obligaţie legală portul măştii în şcoala este obligatoriu, iar dacă un cadru didactic incita elevii să nu poarte masca, părerea mea e că trebuie să părăsească învăţământul.

Peste această pandemie vom trece doar dacă luptăm şi respectăm regulile împreună. Toţi dascălii ar trebui să îşi înţeleagă menirea şi să fie un exemplu pentru elevi. Din păcate cazuri precum cel de la Oradea sunt multe. O situaţie la fel de gravă este şi cea în care în aproape toate şcolile din ţară sunt profesori care ori nu ştiu, ori nu vor să predea cursurile online şi nimeni nu-i trage la răspundere. În toate aceste situaţii cei care suferă şi pierd sunt copiii. – stirileprotv.ro

Amintim câteva din articolele din Constituție și de Legi ce sunt încălcate de ordinele miniștrilor sănății, educației și/sau de interne (de la minutul 6,55). expuse de Mihai Silviu Chirilă la mini-protestul din Piatra Neamț de pe 22 septembrie: 

 

 

6 gânduri despre „Bravo profesore!!! Să-l apărăm pe Nelu Pop, profesorul din Oradea care protestează împotriva purtării măștilor în școli

  1. Dacă medicii încă nu s-au pus de acord în privința purtării măștii, de ce să-i credem pe politicienii care ne vor îmbotnițați? De ce atâta corectitudine politică printre colegii de breaslă ai domnului profesor? De ce nu se organizează o dezbatere sinceră la nivel național pentru a se evidenția avantajele și dezavantajele purtării măștii un timp mai îndelungat? Ce se întâmplă în plămânii unui copil care inhalează prea mult dioxid de carbon?

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s