După mai multe ore de liber acces, autoritățile au restricționat din nou dreptul închinătorilor din afara Iașiului de a se închina Sfintei Parascheva. Lașii de la catedrală au declarat că moaștele vor fi băgate în interior în această noapte

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor, preotul Constantin Sturzu, a declarat că racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva ar putea fi reintrodusă în Catedrala Mitropolitană în cursul nopţii de miercuri.

„Cel mai probabil racla cu sfintele moaşte ale Sfintei Cuvioase Parascheva va fi reintrodusă în Catedrala Mitropolitană în această noapte, la un moment în care rândul se va reduce astfel încât să poată fi gestionat fără probleme”, a declarat preotul Constantin Sturzu, fără a preciza însă şi o oră.

În prezent se pot închina la racla Sfintei doar cei din municipiul Iaşi, accesul fiind doar pe bază de buletin. Au fost câteva ore pe parcursul cărora au fost lăsaţi şi cei din alte localităţi sau judeţe.

„În acest moment, pelerinii au acces la raclă prin dispozitivul de siguranţă, deplasarea făcându-se în cadrul unui culoar pentru a se putea sta la rând cu respectarea distanţei între credincioşi. Voluntarii împart măşti de protecţie persoanelor care intră în culoar, asigurându-se o comunicare constantă cu privire la necesitatea purtării măştii şi a respectării distanţării fizice. În cursul acestei zile, până la ora 18,00, peste 9.200 de persoane au fost prezente la racla cu Sfintele Moaşte. În total, începând cu data de 8 octombrie, aproximativ 25.550 de pelerini au fost prezenţi la racla cu sfintele moaşte. Apreciem că prin modul cum a fost gestionată situaţia de către forţele de ordine s-a evitat o escaladare a violenţei care ar fi pus într-un con de umbră această mare sărbătoare religioasă creştină. Toate măsurile luate azi şi în zilele premergătoare pelerinajului au avut ca unic scop prevenirea răspândirii virusului. Mulţumim tuturor pelerinilor care au respectat măsurile de protecţie sanitară, dar nu puteam rămâne pasivi faţă de cei care puneau în pericol siguranţa celorlalte persoane prezente” (SIC!!!), se menţionează într-un comunicat al Grupării Mobile de Jandarmi din Bacău.

Sursa: stiripesurse.ro

2 gânduri despre „După mai multe ore de liber acces, autoritățile au restricționat din nou dreptul închinătorilor din afara Iașiului de a se închina Sfintei Parascheva. Lașii de la catedrală au declarat că moaștele vor fi băgate în interior în această noapte

 1. Ce poti sa comentezi tristetea, dezamagirea.
  Vorba cuiva: poporul ar trebui întrebat:
  -,,vrednic este?” si sa poata raspunde da, sau nu.
  .De ce tot timpul da? Nu mai are rost întrebarea, când stii raspunsul obligatoriu.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Am observa si eu aceea CRUCE MASONICA CU DOUA BRATE! CINE-i MASONUL? TEOFAN? PATRIARHUL DANIEL? CALINIC BOTOSANEANUL FOST VICAR AL IASILOR? CUNE??????? DE CE A APARUT ACOLO? DE ASTA ERAU NEPUTINCIOSI FETELE ASTEA INALTE CAND PELERINII CEREAU ACCESUL LA SFANTA CUVIOASA PARASCHEVA????? E TRADARE FATA DE ORTODOXIE ??? CE ESTE ASTA? CE NE PUTEM FACE? SUNT FOARTE PROFUND MAHNIT SI DEZAMAGIT!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s