La Sfântul Dimitrie cel Nou (din București) este ACELAȘI TIP DE PELERINAJ ca la Iași cu ACELEAȘI INTERDICȚII, dar acum, PREA PUȚINI SUNT REVOLTAȚI

Zeci de mii de credincioși și anul acesta la Pelerinajul Sfântului Dimitrie cel Nou. Patriarhia: ”Această sărbătoare a fost luminată și mai intens anul acesta de prezența moaștelor Sfintei Filoftea” | B1.ro

25 – 27 0ctombrie 2020, oficial, INTERZIS LA SFÂNTUL DIMITRIE CEL NOU PENTRU TOȚI CEI DIN AFARA BUCUREȘTIULUI:

Trădarea Patriarhiei – La Pelerinajul la Sfântul Dimitrie cel Nou vor putea participa doar cei cu buletin de București

O mizerabilă dublă măsură aplicată de trădătorul din Dealul Patriarhiei!

Iată ce spunea pseudo-patriahul Daniel în legătură cu măsura interzicerii pelerinajului la Sfânta Cuvioasă Parascheva pentru cei din afara orașului Iași:

Mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel referitor la interzicerea în acest an a pelerinajului la Sfânta Cuvioasă Parascheva pentru credincioşii care nu locuiesc în municipiul Iaşi, 9 octombrie 2020:


Apel la coresponsabilitate şi cooperare, pentru a evita constrângeri excesive

Patriarhia Română își exprimă deplina solidaritate cu toți credincioșii ortodocși care în aceste zile doresc să se roage ca pelerini Sfintei Cuvioase Parascheva, precum și cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei, gazda profund responsabilă a pelerinajului anual de la Iași.

Interzicerea în acest an a pelerinajului la Sfânta Cuvioasă Parascheva pentru credincioşii care nu locuiesc în municipiul Iaşi este o măsurădisproporționatădiscriminatorie şiluată fără o consultare prealabilăcu Biserica Ortodoxă Română.

Arhiepiscopia Iaşilor, în calitatea sa de organizator al acestui pelerinaj, s-a pregătit intens și foarte temeinic pentru întâmpinarea pelerinilor din acest an, ținând cont de toate măsurile sanitare aflate în vigoare.

Această pregătire temeinică şi o strânsă cooperare cu autoritățile locale erau o garanție că pelerinajul de la Iași sau apropiatul pelerinaj de la București, prilejuit de sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, constituie, în acelaşi timp, un exerciţiu de protejare responsabilă a sănătăţii şi o manifestare a libertăţii religioase a unui popor eminamente religios.

Măsurile restrictive ce se impun ca absolut necesare trebuie să aibă un solid temei legal, să fie justificate în mod transparent, argumentat şi nediscriminatoriu.

Înţelegem că, în contextul epidemiologic de azi, regulile stricte referitoare la igienă, la purtarea măștii și la păstrarea distanței de 1,5 m între persoane se impun atât în spațiile liturgice, cât şi în afara acestora, pentru toţi credincioşii care participă la pelerinajul organizat oficial.

Ne exprimăm speranța că, pentru cinstirea demnă şi responsabilă a Sfintei Cuvioase Parascheva, se va reveni cât mai curând asupra măsurii excesive de interzicere a pelerinajului de la Iași, printr-o înţeleaptă modalitate de coresponsabilitate şi colaborare între Stat şi Biserică, astfel încât toți pelerinii să se poată ruga Sfintei Parascheva în mod liber în aceste zile, cu respectarea strictă a tuturor măsurilor sanitare dispuse de autorităţile competente.

† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române    Sursa: basilica.ro

Și acum?? Poate pentru că Bucureștiul a fost inclus în „scenariul roșu” timp de 14 zile, obligând pe toată lumea să poarte mască peste tot în aer liber, poate pentru că cică autoritățile s-au consultat cu BOR sau poate pentru că, după cum declara zielele acestea Vasile Bănescu, purtătorul de minciuni și erezii al Patriarhiei, la pelerinajul Sfântului Dimitrie vin 70% pelerini din București și doar 30 din afara orașului (ceea ce eu nu cred), poate pentru toate aste pseudo-patriarhul se declară mulțumit că sunt lăsați doar bucureștenii? 

Dar contează toate aceaste motive când vine vorba de respectarea libertății religioase?? EVIDENT CĂ NU! 

Pentru Individul îmbrăcat în alb, care trădează interesele ortodocșilor români de când a fost cocoțat, probabil de masonerie în fruntea BOR, dacă sunt mai puțini pelerini care vin sau care vin din afara Capitalei, aceștia sunt mai puțin importanți. 

Închinătorii Sfântului Dimitrie pot fi terfeliți, înjosiți, iar drepturile lor constituționale la libertatea religioasă și de mișcare pot fi îngrădite oricând, cu acordul Patriarhiei.

Iată ce tip de limbaj are un vicar eparhial al pseudo-patriarhului în susținerea acestor aberații:

Într-un interviu acordat postului Radio Trinitas, Părintele Aurel Mihai, Vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a detaliat măsurile de protecție instituite pentru Pelerinajul Sfântului Dimitrie cel Nou, care începe duminică la București.

Părintele Aurel Mihai a declarat că măsurile nu indică o slăbire a încrederii în puterea ocrotitoare și tămăduitoare a sfinților, ci ține de crearea, în bună înțelegere cu autoritățile, a unui climat de siguranță sanitară în contextul pandemiei de coronavirus.

„Până la urmă, se dă măsura civismului pe care creștinii ortodocși îl manifestă dintotdeauna”, a spus vicarul eparhial. „Avem grijă de sănătatea noastră, dar mai ales de sănătatea celui de lângă noi.” – basilica.ro/

Câtă ipocrizie! Câtă ticăloșie și lașitate! Critici interdicțiile aplicate atunci la Iași, iar acum te lauzi cu așa-zisul acord cu autoritățile CARE STABILESC ACELEAȘI INTERDICȚII! Câteva sute de așa-ziși infectați în plus și s-au conformat cu umilință actualei MASCARADE mondiale. 

Dar mai rău este că nici ortodocșii nu mai sunt atât de vocali ca în cazul restricțiilor de la Iași. Avocații au lasat-o și ei mai moale, mai ales că majoritatea celor ce iau atitudine au domiciliul în București și probabil nu sunt foarte interesați că ceilalți credincioși nu vor putea să participe. 

Cu siguranță cultul pentru Sfântul Cuvios Dimitrie este mai scăzut decât al Sfintei Cuvioase Parascheva, dar ce facem fraților, ne lăsăm călcați în picioare de un luteran, un unitarian și un musulman??

În aceste condiții, orice ortodox din țară care nu are buletin de București și merge să se închine moaștelor Cuviosului Dimitrie, cu orice risc, devine un mărturisitor! 

Nu mai stați ca oile! Nu mai tăceți! 

Constituția ne asigură libertatea de conștiință și religioasă: 

Libertatea conştiinţei ARTICOLUL 29
(1) Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrare convingerilor sale. 

Veniți la SFÂNTUL DIMITRIE în aceste zile (duminică 25, luni 26 și marți 27 octombrie)! Veniți la București să vă închinați sfinților și să vă exercitați libertatea religioasă! Fără mască, dacă aveți mai mult curaj.

Citiți și: 

Amenzile pentru nepurtatea măștii în aer liber se pot contesta cu succes în instanță, conform luju.ro și avocatului Gheorghe Piperea

 

 

Un gând despre „La Sfântul Dimitrie cel Nou (din București) este ACELAȘI TIP DE PELERINAJ ca la Iași cu ACELEAȘI INTERDICȚII, dar acum, PREA PUȚINI SUNT REVOLTAȚI

  1. Ai dreptate si ai punctat bine. Asa cum spuneai, majoritatea celor care iau atitudine este din Bucuresti, iar ei acum pot merge sa se inchine la Sfintele Moaste, deci nu au de ce sa mai protesteze decat dintr-un spirit de solidaritate cu restul credinciosilor din tara. Dar daca ortodocsii din tara sunt indiferenti fata de prezenta la Sf. Dimitrie, atunci despre ce solidaritate mai vorbim? Cu cine? Este ca si cand eu as vrea sa ajut pe cineva sa traverseze strada desi acea persoana nu doreste sa traverseze…Asta, zic eu, indica altceva, anume ca romanii din tara sunt dezinteresati de participarea la pelerinajul din Capitala, ceea ce in opinia mea este mult mai grav. Daca nu ar fi fost dezinteresati, atunci ar fi protestat asa cum au facut-o bucurestenii (si nu numai) la Sf. Parascheva, si ar fi pornit din toate colturile patriei spre Bucuresti cu orice risc. Dar asa, iaca, vedem ce se intampla si ne intrebam de ce? Asta este, din pacate, masura lucrurilor! Si da, asa cum spui, poate cultul ptr Sf. Dimitrie nu este asa de dezvoltat ca cel ptr Sf. Cuvioasa Parascheva de la Iasi, dar pana la urma, aici nu este vorba despre asta. Aici este vorba despre inceputul prigoanei impotriva credinciosilor ortodocsi, prigoana impotriva turmei lui Hristos, pornita atat de statul ateu dar si de BOR, care a depus „armele” sale la picioarele „cezarului”. Iar daca romanii vor sta indiferenti si nepasatori, mare urgie va veni asupra acestui neam!!!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s