Iconoclasm și aghioclasm la București. Pseudo-patriarhul Daniel a băgat racla Sfântului Cuvios Dimitrie într-o cutie de plexiglas

 

Printre ereziile practicate de pseudo-patriarhul Daniel, multe la număr, se află și o formă de iconoclasm (necinstirea icoanelor), care a ieșit în evidență cu precădere în ultimele luni, de când cu izbucnirea așa-zisei pandemii de coronavirus.

Necredinciosul din dealul Patriarhiei, pe lângă îndemnul blasfemiator de a se folosi lingurița de unică folosință pentru împărtășit, a „recomandat” credincioșilor evitarea sărutării sfintelor icoane în biserici și dezinfectarea frecventă a acestora precum și a crucilor și „curățarea” obiectelor de cult.

Trebuie spus că icoanele acoperite cu geam se dezinfectau oricum de obicei, iar obiectele de cult sunt curățate cu grijă de către preoți. Dar… supărătoare, jignitoare și blasfemiatoare este insistența ideii de igienizare și cu totul eretică recomandarea de a nu săruta icoanele, crucile și alte obiecte de cult.

Lăsând de o parte acceptarea rușinoasă de a interzice poporului participarea la slujbele Învierii din primăvară, a venit apoi, tot din partea aceluiași pseudo-patriarh, în tandem cu autoritățile antihristice, interdicția de a intra în biserici fără mască. 

Dacă nu se poate intra decât numai cu mască, rezultă că trebuie să sărutăm icoanele și crucile cu… masca pe figură… de frica contactării unor viruși, microbi lăsați pe obiectul de cult eventual de cel ce ar fi sărutat fără mască inaintea noastră sau… pur și simplu din cauza virușilor ce vor fi aterizat din aer pe acestea (icoane etc). 

Patriarhul Daniel a RĂBUFNIT: 'Oprirea credincioşilor care nu locuiesc în Iaşi să se închine la racla Sfintei Parascheva - nemaiîntâlnită în istorie' - Stiri pe surse - Cele mai noi stiri

Dar noi știm că icoanele sunt sfinte și nu te poți molipsi de vreo boală. Iar frica de a săruta în mod firesc icoanele sau crucea  nu poate fi altceva decât o altă formă a ereziei iconoclaste, condamnată de Sinodul 7 Ecumenic. Nu iconoclasm pur ca cel din secolele VIII-IX, dar tot iconoclasm. 

ICONOCLÁSM s. n. Curent religios apărut sub influența islamului, dar și a iudaismului, care interzicea reprezentarea lui Hristos și a sfinților în icoane sau fresce și adorarea lor, motivând că în acest fel se revenea la idolatrie. – DEX

Iconoclasmul (din limba greacă eikon adică imagine, înfățișare sau icoană și klasma adică a distruge) este o doctrină oficială a statului și a bisericii bizantine, între anii 726843, care a impus distrugerea icoanelor și disciplinarea celor ce li se închinau. Politica iconoclastă a reprezentat, de asemenea, reforme sociale, politice, administrative și legislative. – wikipedia

Decidisciplinarea celor ce li se închinau” (lor, icoanelor). Ce altceva este obligarea ortodocșilor de a purta mască și de a nu-i lăsa să se închine și a cinsti prin sărutare icoanele decât o disciplinare a lor?? 

Deci în vremea noastră se practică o formă subtilă de iconoclasm. Și pseudo-patriahul („pseudo” conform canonului I-II Constantinopol) practică din plin și recomandă, ba chiar obligă ortodocșii la practicarea acestei erezii! 

Dar această blasfemie prin suspectarea de transmitere a unor boli s-a extins și asupra sfintelor moaște. 

Cu ocazia pelerinajelor din această toamnă a apărut interdicția sau recomandarea de a nu săruta direct (nici aici nu se poate dacă trebuie să porți mască tot timpul) sfintele moaște ale sfinților. 

În cazul pelerinajului la Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou din Basarabi, ocrotitorul Bucureștilor și al Munteniei, pseudo-patriarhul s-a gândit să introducă pur și simplu racla sfântului într-o carcasă de plexiglas. S-a asigurat în acest fel că nimeni nu va putea săruta racla și să fie el cumva acuzat ulterior că s-au îmbolnăvit oamenii. 

Această interdicție și dișciplinare forțată a ortodocșilor s-ar putea numi aghioclasm. În limba greacă aghios – sfânt și klasma- a distruge. Distrugerea cultului sfintelor moaște. O erezie similară iconoclasmului ce aduce atingere cultului sfinților prin interzicerea sărutării directe a moaștelor și dișciplinarea credincioșilor prin acceptarea tacită a dezinformărilor din mass-media că acestea ar putea transmite boli dacă sunt atinse direct. 

Blafemie și erezie!

Deci pe lângă multe altele, pseudo-patriarhul se face vinovat și de iconoclam și aghioclasm, în forme moderne. 

Tot de aceleași erezii se fac vinovați și preoții și voluntarii, umiliți de același pseudo-patriarh, ce ștergeau cu sârg cu dezinfectant raclele sfinților aduse la închinare odată cu moștele Sfântului Dimitrie, după fiecare închinător. Ba uneori aceștia nu aveau loc să se închine de prea deasa ștergere a capacelor cu reprezentări în relief a sfinților. La fel și preoți puși să dezinfecteze obsesiv mâinile pelerinilor ce stăteau la rând. 

Dumnezeu să le ierte neputințele sau sminteala sau gândirea eretică și să-i aducă la cunoștința adevărului!

 

 

 

5 gânduri despre „Iconoclasm și aghioclasm la București. Pseudo-patriarhul Daniel a băgat racla Sfântului Cuvios Dimitrie într-o cutie de plexiglas

 1. Frate, eu ma cutremur numai cand vad preotii slujind cu masti in Biserica, nu mai zic de ”credinciosii” care stau cu botnite pe fata, demonstrand de fapt putina lor credinta…Cel putin preotii, cu vesmintele pe ei si cu masti, parca ar fi membrii unei secte, nicidecum preoti ortodocsi, imaginea e groaznica. Biserica este Casa Domnului, Domnul este Stapanul Casei, ne-a zis El cumva: nu intrati in Casa Mea decat cu masti pe fata caci e pericol sa va infectati? Eu nu am auzit asta! De aia zic ca in opinia mea este blasfemie sa stai cu botnita in biserica, nu mai zic sa mai si slujesti ”mascat”, arata lipsa de credinta, luarea in deradere a Stapanului Casei, schimonosirea chipului lui Dumnezeu, caci, nu-i asa, omul a fost creat dupa chipul si asemanarea cu Dumnezeu. Biserica a acceptat in mod slugarnic ca ”cezarul” sa se amestece in treburile sale si sa impuna regulile statului, ignorand total si netinand cont de faptul ca ea are deja un cap, un stapan: Mantuitorul Iisus Hristos! Practic a preferat regulile ”cezarului”, in locul celor ale lui Hristos! Iar sa slujesti la doi stapani…

  Apreciat de 1 persoană

  • Pe astia nu Dumnezeu i-a adus pina in ziua de azi? Nu Dumnezeu i-a sculat dimineata din pat? Nu Dumnezeu a avut si are grija de ei in fiecare clipa? De unde vine atunci siguranta asta pe ei ca masca ii fereste de boala? Oameni buni, daca aveam nevoie de masca sa ne pazeascs si daca ne ajuta masca la mintuire ne-o dedea Dumnezeu in dotare la nastere!

   Apreciază

 2. Comentariul / articolul dvs. e foarte bun. Daca ar fi azi credinta ortodoxa cum trebuie la romani, fierbinte intru HRISTOS si nu caldicica, toti romanii ar intra in biserici fara mast + ar iesi la proteste pasnice pentru incalcarea drepturilor religioase, Dar nu este nici creier si nici gandire ortodoxa. Este turma fricoasa de oi., Este lasitate. DUMNEZEU nu va salva pe lasi, fie ei preoti sau arhierei ecumenisti sau mireni ecumenisti ce poarta masca in biserica….Virusul NU exista. Cat priveste pe pseudo-patriarhul si vulpea ecumenista Ciobotea Daniel, isi va avea si el judecata lui HRISTOS. Dupa parerea mea, este un insemn masonic „”crucea”” pusa de patriarh pe Sfanta Masa la Sarbatoarea SF.DUMITRU in Bucuresti, Este o cruce cu trei brate, toate paralele si doua egale, cele din exterior si „”infrumusetate”‘ cu artificii pe margini. Avem si noi , romanii, un „‘papa”‘ de iz „‘ortodox””. Unul gay si satanist la Vatican distruge ceea ce a mai ramas din catolicism , iar altul in Dealul Mitropoliei la Bucuresti, trage toata turma in iad, distrugand pas cu pas ortodoxia in Romania. Ce rang are oare Daniel in loja masonica a autoritatilor anticristice ce conduc azi Romania? Doamne ajuta la trezire intru HRISTOS a romanilor! Este vremea Marturisirii lui HRISTOS!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s