ÎMPĂRĂȚIA MĂȘTII LUI ANTIHRIST – Preot Nicolae Strizu, parohia Foeni, județul Timiș

Purtând masca… „Toți ajung un chip și o asemănare prin frică – frica de boală, frica de autorități, frica de moarte.”

Asupra neamului omenesc s-au abătut trei uragane:

1 – Sinodul tâlhăresc din Creta.

2 – Apostazia – apostazia pandemică, mult mai fină – închiderea bisericilor de Sfintele Paști, învoiala conducătorilor Bisericii la aceasta, ascunderea creștinilor prin case și nemărturisirea de Îmvierea lui Hristos. Purtatul măștii la sfintele slujbe este lepădare și blasfemie și recunoastere a împărăției lui antihrist.

3 – Pecetluirea – în curs de desfășurare, la ora actuală, posibil prin vaccinare cu nanoboți, microcipare sau altele.

Canonul 62 Trulan

PRAZNICELE ŞI DATINILE PĂGÂNEŞTI SĂ NU FIE ŢINUTE DE CREŞTINI

Aşa-zisele Calende şi cele numite Vota şi cele chemate Brumalia, şi
prăznuirea care se face în cea dintâi zi a lunii lui martie voim ca de
îndată să fie scoase din vieţuirea credincioşilor. Dar mai lepădăm şi
jocurile obşteşti (dansurile publice) ale femeilor, ca necuviincioase,
şi ca putând naşte (provoca) multă pagubă şi vătămare, dur încă şi
jocurile (dansurile) jucate (executate), fie de bărbaţi, fie de femei,
în numele (cinstea) celor numiţi în mod mincinos dumnezei de
către elini (păgâni) şi slujbele (ceremoniile) – ce se fac după un
obicei vechi şi străin vieţii creştinilor, – orânduind ca nici un bărbat
sa nu se îmbrace în haină femeiasca, sau femeia în cea care se
potriveşte bărbaţilor, dar nici să nu puie asupra lor obraze (măşti)
de haz (comice), sau de batjocură (satirice) închipuind satiri, sau de
jale, (tragice), nici să nu se strige numele blestematului Dionisos,
când se strivesc strugurii în teascuri, nici turnând vinul în vase să nu
stârnească (provoace) râsul, făptuind cele ale rătăcirii diavoleşti,
sub chipul neştiinţei sau al deşertăciunii.
De aceea, cei care de acum înainte s-ar apuca sa facă ceva din cele
zise mai înainte, după ce au fost puşi în cunoştinţă, poruncim ca
aceştia, dacă ar fi clerici, să se caterisească, iar dacă ar fi laici, să se
afurisească.

52 de gânduri despre „ÎMPĂRĂȚIA MĂȘTII LUI ANTIHRIST – Preot Nicolae Strizu, parohia Foeni, județul Timiș

 1. Crestinul nostru este formalist si interpreteaza învatatura în felul de a trage spuza pe turta lui.
  Prefera sa nu ia atitudine, 2 exmple:
  -nedreptatea facuta atunci si permanent Legiunii si Capitanului
  -ce se întâmpla în Palestina; În afara de maica Ecaterina si parintele Calciu nici pst. Si doar s-au dus valuri, valuri ca sa se sfinteasca fara sa le pese de atrocitatile jidovilor;

  Apreciază

  • @Nicolae Teofanescu Ce sti dumneata despre…” nedreptatea facuta atunci si permanent Legiunii si Capitanului ” in afara a ceea ce-ai citit pe net ? Ce sti in afara a ceea ce ALTII te-au lasat sa citesti , ALTII care ti-au si inoculat aceste pareri ? Ce sti dumneata despre… ” jidovi ” ? Intrebare Nici-O-Lae Teofanescu { TEOFAN…ESCU = iubitor de Dumnezeu dar , oare chiar asa o fi ? } : IISUS HRISTOS DOMNUL NOSTRU , N-A FOST SI EL TOT…JIDOV ??? P.S. N-au decat s a inceapa sa arunce cu bolovanii maniei proletare toti aceeia ce se cred mari crestini si care bantuie intr-o veselie si blogul acesta si altele de acelasi profil : NU-MI PASA sau cum spunea prin 1993 parintele profesor Constantin Emanuel Galeriu : ” – INAPOIA MEA SATANELOR ! „

   Apreciază

  • @Stefan Chiar crezi ca dumneata vei putea urma pilda Brancovenilor ? Ma cam indoiesc de asta deci , ai grije la ceea ce-ti doresti caci … ispitesti pe Domnul Dumnezeul tau !

   Apreciază

   • A vrea să te mantuiești și să marturisești adevărul și să te opui sistemului ateu polițienesc și antihristic nu înseamnă că ispitești pe Dumnezeu.Sfinții sunt modelul de urmat.Tu crezi că o să te mantuiești cu botnița pe gură și cu tot confortul și supunerea față de statul ateu.Pregătește-te ca vin actele biometrice,vaccinul și pecetea.Doamne ajută!

    Apreciază

 2. Foarte bun articolul dvs, si foarte bine scris! Insa, multi oameni nu vor sa vada Adevarul si se mai numesc „”ortodocsi””. Daca nu avem frica de moarte, de boala si de autoritati si am fost la referendum si la biserica de Paste, in ciuda politiei, inseamna ca suntem pe calea cea buna la marturisirea lui HRISTOS in vremurile de pe urma. Virusul NU exista si NU trebuie purtata masca in biserica. DOAMNE AJUTA!

  Apreciază

  • @ Anastasia Virusul chiar exista si doar Dumnezeu permite INCA asta pentru ca noi , cei c e ne numim crestini sa incepem MACAR IN CEASUL AL DOISPREZECELEA sa ne temem de EL deci…poarta masca macar din DRAGOSTE , DIN RESPECT PENTRU DUMNEZEU CACI , A LUI ESTE IMPARATIA SI PUTEREA SI SLAVA IN VECI… AMIN !

   Apreciază

   • Bai tovarase, tu esti la mai toate subiectele pe dinafara. Profiti de faptul ca-ti permit sa debitezi pe aici toate ineptiile.
    Cauta-ti alte site-uri cu care rezoneaza gandirea ta incurcata si scrie acolo.
    Daca porti masca acestei noi escrocherii mondiale inseamna ca il respecti pe Dumnezeu?! .
    Pe blogul asta exista o mai mare libertate de exprimare ca pe altele, tocmai pentru ca nu imi place cenzura, dar problema e ca esti destul de nociv.
    Cand te duci in biserica saruti icoanele cu masca? Afla ca asta e iconoclasm.
    Si atunci ce respect fata de Dumnezeu ai cand nu crezi in sfintenia icoanelor si in faptul ca ele sunt sfinte si nu transmit virusi?
    Stai in banca ta si nu mai face reclama la masti si virusi.
    Ai cumva vreo afacere cu masti si vrei vanzare mai mare sau esti platit de cineva pentru propaganda pro covid?

    Apreciază

    • @ danielvla Adresez o intrebare pentru dumneata , pentru Anastasia si fireste pentru cine s-o mai grabi sa ” ridice primul piatra ” : ai pe cineva apropiat dumitale , fiu sau fica , bolnav sau cel putin infectat de curand cu-acest nenorocit virus ? Atunci , pentru a te cita : MAI BINE TACI !!! De ce s a taci ? SIMPLU : EU AM ASA CEVA ! Fireste , daca asa crezi ca-i bine , daca in constiinta dumitale chiar crezi si ca-s pe dinafara la subiecte si ca am si niscai afaceri cu masti sau alte ” interese ” de-ti vizitez blogul , daca asa crezi in inima dumitale , n-am s a te mai deranjez . N-am sa va mai deranjez insa , ca un ultim cuvant : prin aceasta iesire te cam indepartezi de ceea ce se numeste DRUMUL DREPT . COVID EXISTA SI ESTE MORTAL ASA CUM AU EXISTAT SI SI-AU FOST MORTALE : CIUMA BUBONICA SI GRIPA SPANIOLA . Pana si-atunci la 1570 , se foloseau mastile pentru cazul in care n-ai aflat inca iar dintre mortii ciumei , multi erau taman aceeia care sarutau mult prea des icoanele crezand ca Dumnezeu ai va proteja pentru asta . Cine erau ? PREOTII , SLUJITORII BISERICII SI-AI LUI DUMNEZEU , ELITELE OMENIRII ! Problema , de altfel singura , a fost aceea ca multi dintre infectati , oamenii simpli , oameni sarmani inebuniti de frica mortii , sarutau ACELEASI icoane si-n felul acesta , transmiteau boala inclusiv acelor slujitori ai bisericii despre care am vorbit plus bogatilor si nobililor vremii , in ciuda aurului si argintului ce poleiau si-atunci acele icoane . Te pot anunta ca un deget al Sf. Gheorghe , adus la Roma in acea perioada si prezentata drept facator de minuni , a omorat mai multi oameni decat au omorat toate icoanele pe care le aveau aia pe-atunci deoarece NU ERA PROTEJAT IN NICI UN FEL . P.S. ” Bai tovarase, ” DANIELVLA ma onorezi folosind acest apelativ caci asta inseamna ca , santem adeptii acelorasi idei in ciuda faptului ca uneori nu esti in stare sa raspunzi corect unor intrebari sau nedumeriri si constatari legitime venite din partea mea , ” tovarasul ” tau . ” Si-acum , ma taie daca vrei / Si-arunca-ma la … cani ! ” … TOVARASE Apropo , sti de unde am citat acele versuri fara s a consulti scrierile coanei Wiki…pedia ? 😎

     Apreciază

    • Daca ai covid si zici ca e mortal inseamna ca esti pe moarte.
     In cazul asta du-te si te spovedeste si plange-ti pacatele si pregateste-te de marea trecere.
     Ce cauti pe bloguri?
     Si daca ai covid si covidul e mortal si extrem de contagios, ce cautai intre protestarii din Piata Victorie de duminica?? Ai vrut sa-i imbolnavesti si pe ei?? Ai vazut ca majoritatea nu purtau masti si nu erau protejati impotriva covidului tau?
     Nu ti se pare ca trebuia sa stai in izolare sau in spital? Ce cauti prin oras? Stii ca poti fi acuzat de zadarnicirea combaterii bolilor?

     Exista mai multe variante: ori minti si de fapt nu ai nimc, ori ai ceva si nu-ti pasa daca dai si la altii, ori nu crezi nici dumneata cu adevarat in contagiozitatea acestui virus sau ce zici ca ai acolo.

     Pocaieste-te aiuritule ca aduci blasfemie sfintelor icoane.
     Noi nu vorbim de spatiul catolic, de la Roma.
     Singura Biserica Adevarata e cea Ortodoxa!
     In Ortodoxie icoanele sunt sfinte si indraznesc sa declar ca eu pot saruta o icoana ortodoxa (canonica) chiar si dupa ce o saruta un lepros.
     Eu nu sunt tovaras cu tine! Ti-am zis-o in sens peiorativ.
     Vezi sa nu te taie Altcineva din Cartea Vietii.
     Mai bine te-ai smeri si ai cauta sa inveti cate ceva de la noi. Nu ca am fi mari invatatori, dar cu siguranta gandim mai corect ca dumneata.

     Apreciază

    • Acum pe bune frate danielvla, ce tot il lasi pe demonizatul asta de ‘Marian’ care pozează în ingeras, sa se exhibitioneze pe blogul tau. Chiar nu vezi ca individul e cu treaba pe aici si-si bate joc de ortodoxie amestecând tot felul de versete din Sfânta Scriptură cu învățături după mintea lui întunecată si rastalmacindu-le in fel si chip? Daca era la saccsiv era demult zburat…trimite-l in grota din care a iesit!

     Apreciază

    • @ danielvla 1] N-am spus vreodata ca am COVID … DOAMNE FERESTE SI SA FIE DE CAPUL DUSMANILOR ! Cel rau ti-a intunecat judecata si n-ai fost in stare sa citesti sau sa intelegi textul meu . Daca eu asi fi fost purtator de virus SARCOV 2 chiar n-ar fi fost mare paguba : inca un hodorog plin d e comorbiditati de care si-a adus in sfarsit aminte Moartea ! Nu eu sunt infectat ci , doi dintre copii mei . O fata traitoare in Malta , angajata la un centru pt. dezintoxicarea alora de le plac drogurile si incearca sa scape de acest obicei dracesc si un baiat { fireste amandoi au mult peste treizeci si cinci de ani } care , este subofitzer la ISU Romania si pe care DRACU , l-a indemnat { cred si-acum cu tarie ca , doar DRACU l-a indemnat sa faca asta } , in urma cu vreo cativa ani , sa faca niste cursuri de paramedici si , urmare a acestui fapt , de minim opt luni de zile a fost detasat de la ISU la SMURD . ATENTIE : salarizarea ramanand aceeasi caci , este MILITAR nu PARAMEDIC SMURD ! Nu ia nici macar un leu in plus , nici nu poate fi vorba sa ia acele sume promise de catre Guvern pentru faptul ca este zilnic in lupta cu Moartea insasi adica , taman despre ceea ce eu exprimam in acea postare despre ” tupeul medicilor ce vor sa fie exonerati de acuzatiile d e malpraxis ” care , sper ca n-ai uitat asta , a starnit , inclusiv Diavolul din dumneata . Amandoi au la randul lor copii . Amandoi sant COPII MEI INDIFERENT DE VARSTA SAU OCUPATIA LOR . Vezi…d’asta-ti spuneam ca , ” n-ai fost in stare sa intelegi ” . Diavolul te-a facut sa-ti dai liber sentimentelor si mai lipsea foarte putin { chiar ma mir ca n-ai facut asta } sa-mi zici ceva despre morti mamii sau … sa-ti bagi si sa-ti scoti oarece in gura mea si-a familiei mele ! Chiar n-ar fi fost o mare problema caci in viata mea , am intalnit un PREOT care nu pregeta sa faca asta cu enoriasii sai deci , venit din partea dumitale , fi fost ceva neglijabil pur si simplu . 2] Ce cautam Duminica printre protestatarii din Piata Victoriei ? Simplu : chiar credeam ca am , macar aceasta libertate de-am striga nemultumirile , alaturi de alti nemultumiti . Acesta ar fi unul dintre motive . Printre cei ce nu purtau masca erau destui ce purtau { chiar daca nu intotdeauna dupa reguli } acea masca . Eu o purtam si NIMENI de-acolo nu mi-a reprosat ceva . Al doilea motiv , zic eu suficient de mobilizator , a fost acela ca , NU MAI AM ACCES LA SPITALE DEOARECE , CAM TOATE AU FOST DECLARATE…SPITALE COVID . Este adevarat ca , medicii din UK au facut o treaba excelenta operandu-mi acel neoplasm si ca atare , traiesc astazi insa , figura asta are un pretz : sunt nevoit sa merg macar ocazional la control si tratament suplimentar la Institutul Oncologic Fundeni . Ei bine…n-am mai fost primit si nici macar n-au putut sa-mi spuna…cam cand se va putea face asta . Nu crezi ca si acesta este un motiv suficient de bun pentru a-mi striga in fatza Guvernului necazul ? 3] Ce caut pe bloguri ? Simplu : neavand o foarte mare libertate d e miscare { ma deplasez foarte greu in afara casei caci , imi pierd respiratia in aerul plin de damfuri de pe strazi si-n plus , locuiesc taman in Berceni } , caut oameni ca dumneata si multi dintre vizitatorii blogului dumitale , oameni care s a impartaseasca macar aceleasi ganduri , idei , NECAZURI ca si mine . Dumneata chiar ai dovedit ca ai aceleasi idei cu mine numindu-ma… TOVARASE , chiar daca ai facut-o la modul peiorativ . Unul dintre fostii preoti ai BOR , Dumitru Staniloaie spunea la un moment dat : ” – Ma ingrozeste faptul sa discut cu oameni care declara ca , in viata lor au citit o singura carte , chiar daca acea carte s-ar numi Biblia . ” Probabil ca asta a dus la arestarea sa si nu faptul ca scria candva pentru ” GLASUL PATRIEI ” sau ca participa ocazional la intalnirile organizatiei ” RUGUL APRINS ” . Acestea si faptul ca , acea fraza era la adresa lui Octavian Paler care , declara in acei ani : ” Biblia mea , este ziarul PRAVDA iar DUMNEZEUL MEU este … Partidul Comunist ” cred c-au fost motive suficiente pentru arestarea sa in acea perioada . Deci , acestea fiind spuse , sper ca m-am exprimat macar de data asta , suficient de clar pentru intelegerea dumitale pe care { asa cred eu } , ” unii ” sau chiar Diavolul insusi , incearca sa ti-o deturneze d e la a discerne ADEVARUL si s-o dirijeze dupa ” partitura ” lor . P.S. Scuze respectuoase pentru lungimea excesiva a comentariului insa…chiar era necesara o clarificare a datelor ce privesc persoana mea . Intrebare d e final : de data asta m-am incadrat in ” tema ” sau consideri c-am fost iarasi … pe dinafara ?

     Apreciază

    • Aha. Se intelegea si invers. Ai probleme cu respiratia dar faci reclama purtatului mastii.
     Si daca e mortal inseamna ca astepti sa-ti moara copiii?
     Mai bine ai grija sa nu stea prea mult in spitale.
     In sfarsit, sanatate va doresc! Si las-o mai moale cu comentariile ca sa nu fiu nevoit sa fac ce ma indeamna Cristian Daniel.

     Apreciază

 3. Dar si David a ” jucat ” inaintea DOMNULUI , asta inseamna ca , DOMNUL DUMNEZEU a considerat asta un pacat ? Spune APOSTOLUL : EXISTA O VREME PENTRU TOATE , VREME DE TRSTETZE SI VREME DE VESELIE deci…cine vrea sa-si manifeste prin dans /joc , bucuria ca DUMNEZEU ESTE DEASUPRA TUTUROR SI VEGHEAZA { ” cat despre voi , si perii din cap va sunt numarati ” } …LASA-L S-O FACA ! @ C Am reusit sa deschid acele pdf-uri si sa accesez textele de-acolo . Citesc cu dragoste crestineasca continutul lor si…nu ma mai satur . Multumiri prea plecate !

  Apreciază

  • bine! daca zici ca ai asa virusul asta faimos atunci, uite , este un Sfant special pt cei ca tine , cauta Acatistul.si-l citesre. si te rog io din suflet, nu mai huli.si blasfemia aiurea pe Sfinti necrezand minunile si vindecarile lor , fie prin Sf. Icoane , Sf Moaste, sau alta modalitate ca ne scarbesti pe toti cu hula ta si chiar nu suferim asa ceva pt Sfintii , pretenii nostrii . nu.ne mai jigni prin necredinta ta catre Sfinti. daca tu nu crezi din citite si vindecarile altora, treaba ta, n-avem.nimic cu dumneata, tu esri din acela care nu crezi pana nu ti imbolnavii.si te-o vindeca vreun Sfant ! io zic , daca vrei, mai bine te-ai infrana de laamai comenta si doar sa citesti si sa te mimunezi…sau roaga-te Domnului sa iti dea credinta neindoielnica, zi si tu ca tatal copilului lunatic: ” Cred Doamne ca poti vindeca prin Sfintii tăi, ajuta necredintei mele…!”. Amin.
   in rest n-as vrea sa mai citesc vreun raspuns al dvs la acest coment !
   Doamne ajuta . ma iertati.

   https://ro.asceticexperience.com/2020/03/29/sfantul-nichifor-leprosul-apare-in-bulgaria-si-da-leacul-pentru-coronavirus/

   Apreciază

    • a ierta nu-i un drept , e o porunca, o obligatie .
     ” si ne iarta noua gresalele,… precum.si noi iertam gresitilor nostri…”
     cuvantul ” iertati, iarta-ma”… este de trebuinta sa-l folosim ori decate ori terminam o discutie cu cineva pt ca are mare putere de a alunga diavolul de langa noi sau duhul.mandriei din.noi ….
     zi si matale ” iertati-ma toti pe care v-am.jignit sau suparat pe acest blog cu ideile mele …” poti sa zici asa ceva ? 🙂

     Apreciază

    • @ C Gresesti , si-mi pare rau sa ti-o spun ! ” a ierta nu-i un drept , e o porunca, o obligatie .” Deci , dupa spusele dumitale , ierti de teama unor repercursiuni urmare a nerespectarii unei porunci , a unei obligatii ? Mai bine n-o mai faci decat s-o faci din frica . Daca poti ierta deoarece aceasta-i credinta dumitale bine daca nu…atunci nu sa fie ! ” zi si matale ” iertati-ma toti pe care v-am.jignit sau suparat pe acest blog cu ideile mele …” poti sa zici asa ceva ? ” Asta s e vrea a fi o gluma ? Pe cine am jignit sau suparat pe acest blog { blog pe care-l urmaresc cu placere } mai mult decat am fost eu jignit si… nici macar n-am considerat ca trebuie sa ma supar ? Un nume ceva , poti da ca exemplu stimate frate in Domnul ? P.S. Am urmarit comentariile dv.stra pe blogul Monachului Teodot : foarte la obiect si pline d e un imens bun simt deci , va felicit pentru asta !

     Apreciază

   • @C Bine , bine insa , dupa cum vad , uiti ca 1] experienta ascetica ASCETISMUL , nu-i chiar pentru oricine si nu-i recomandat de catre niciuna dintre invataturile Sfintilor Parinti si 2] acei preoti pe care-i vezi in pozele alora de la ro.asceticexperience , majoritatea sant ECUMENISTI adica taman ceea ce este infierat cu manie ortodoxa pe acest blog … crestin . Oricum , voi mai vizita acel site , multumesc pentru indicatii .

    Apreciază

    • of ce greu mai pricepeti …
     io v-am dat trimitere la siteul ala doar pt istorioara cu interventia Sf.Nichifor, nu va luati dupa numele siteului . ci strict pt ca sa apelati la Sf. Nichifor leprosul pt cei care aveti dvs sau in.familie bolnavi cu virusu asta care e si nu e si se face din tânțar armasar pt conducatorii pamantesti ca sa se foloseasca de prostia asta pt a ii innebuni pe oameni !
     vezi ca zice Sf..Nichifor si de cimbru . deci zicetii la data dvs. sa ia cimbru si sa zica asa :” Doamne Iisuse Hristoase, Fiule si Cuvântul lui Dumnezeu, pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Tale si ale Sfantului Nichifor leprosul , miluieste-ma , pe mine, pacatoasa. „. de mai.multe ori sa se roage asa.

     Apreciază

 4. @C Am raspuns deja lui danielvla . Rogu-te citeste ce i-am spus . STA SCRIS : SA NU ISPITESTI PE DOMNUL DUMNEZEUL TAU si cine-s eu sa-L contrazic pe Domnul IIsus , CEL CARE RIDICA PACATUL LUMII ?

  Apreciază

  • Marian,
   Atunci de ce Mantuitorul spunea : „De poţi crede, toate sunt cu putinţă celui ce crede.”…ca sa ce, sa-L ispiteasca ?
   Cand intri in Casa lui Dumnezeu si ai incredere(credinta) in El, nu inseamna ca te arunci de pe stanca.
   Fi atent, si ai sa vezi ca totul depinde de credinta omului…care se arata prin fapte, nu doar prin vorbe.

   Un exemplu de incredere….Sfantul Ioan Maximovici :

   „Când vlădica a împărtășit-o pe muribundă, ea fu cuprinsă de una din crizele specifice bolii și, dând afară spumă pe gură, ea scuipă și Sfânta Împărtășanie. Dar Sfintele Taine trebuiau consumate, așa că vlădica le-a ridicat de pe jos și le-a înghițit. Însoțitorii care erau cu el n-au apucat decât să strige:

   – Ce faceți? Turbarea este foarte molipsitoare!

   Dar vlădica le-a răspuns liniștit:

   – N-o să se întâmple nimic, doar sunt Sfintele Taine.

   Și, într-adevăr, nu i s-a întâmplat nimic.”

   Aici este vorba de cinstirea lui Dumnezeu….nu de altceva. Cand il cinstesti…….nu inseamna ca-l ispitesti.

   Apreciază

 5. @ Cristian Daniel ” Acum pe bune frate danielvla, ce tot il lasi pe demonizatul asta de ‘Marian’ care pozează în ingeras, sa se exhibitioneze pe blogul tau. ” Ma lasa deoarece ACEASTA-I DATORIA LUI DE SLUJITOR AL ORTODOXIEI : prin post si rugaciune sa ” lupte ” cu indracitii . Vezi Cristiane , iarasi ti-am presarat margaritare pe dinainte-ti ! ” Daca era la saccsiv era demult zburat…trimite-l in grota din care a iesit! ” N-am fost un abonat la ” saccisiv ” doar pentru ca , nu m-am putut lasa pacalit de aparentze . Cumva , chestia aia cu ” grota din care am iesit ” se doreste a fi un indemn adresat lui danielvla de-a ma baga in ” aia ” a mamii ?Vezi si acesta-i unul dintre motivele pentru care NU SUNT LA SACCISIV : oameni ca tine carora , daca le asterini margaritare in drumul lor …defecheaza pe ele caci , ce-s margaritarele ce-mi sant pietrele din drum ?! P.S. Iar ti-am presarat margaritare insa…stiu deja ce vei face cu ele : fie te vei usura pe ele fie…le vei suge sa-ti treaca setea de razbunare !

  Apreciază

  • Bravo, ptr tine este un pas inainte: macar ai recunoscut că esti indracit. Vezi ca n-a fost greu! Făcând acest pas pe blogul lui danielvla, urmatorul ar fi sa mergi la un duhovnic, preferabil la o mănăstire sau schit, sa te spovedesti sincer, sa ti se citească dezlegarile si daca ti se va permite să primești si Trupul si Sângele Domnului! În acest fel te vei ajuta si pe tine, si pe copiii tai despre care spui ca au covid, căci de multe ori copiii au necazuri si suferă din cauza păcatelor nespovedite ale parintilor! Cat despre asa-zise margaritare pe care chipurile tu le arunci, sincer, de la un individ a cărui minte este in puterea intunecatilor, aceste ‘margaritare’ pot fi cel mult cărbuni aprinsi! P.S. Grota din care ai iesit este bezna mintii tale in care te scalzi amestecând jumătăți de adevăruri cu citate din Biblie si interpretandu-le după cum te taie capul…

   Apreciază

   • @Cristian Daniel , esti mai ” aiurit ” decat permite legea si asta-i rau pentru domnia ta deoarece , ceea ce c e caracterizeza : egocentrismul , dublat de dorinta de-a avea INTOTDEAUNA dreptate , de-a avea ultimul cuvant , de-a fi perceput ca fiind cel mai destept , cel mai smerit si atotcunoascator in materie d e scripturi plus dorinta de fi EXECUTANT , de-a fi descoperitorul si CALAUL celor care gandesc altfel decat o faci dumneata , asta te duce pe acea cale larga si presarata cu bune intentii despre care vorbea ” cineva ” candva si de care NU VREI SA STI . Daca vrei intr-adevar sa primesti trupul si sangele Domnului nu-i necesar sa te spovedesti , este suficient sa ” te impaci cu parashul tau ” insa pentru dumneata din inaltimea cunoasterii … e greu . Atentie , desi m-ai suparat de cateva ori , nu-ti sunt acuzator , dumneata te autoacuzi . P.S. AI vazut in viata dumitale cum arata un indracit ? Pai si-atunci de ce te folosesti de cuvinte transformandu-le in invective si te mai si lauzi ca…esti crestin ?!? Este ultima data cand mai raspund atacurilor dumitale deci , incearca sa te rogi pentru sufletul dumitale negru ca cenusha iadului … poate vreodata , cineva se va ruga pentru ca si dumneata sa ai parte de Mantuire AMIN , AMIN , HALELUIA AMIN ! P.P.S. IISUS a gonit cu biciul schimbatorii de bani si negustorii ce-si facusera salas din Templu pentru ocupatiile lor iar acestia , au fost principalii acuzatori inaintea lui Caiafa . Departe de mine gandul de-a ma compara cu CEL PREA INALT insa , spune sincer : nu te-au deranjat chiar deloc loviturile d e bici pe care ti le-am aplicat ? Atunci…du-te si te spovedeste , smereste-te si nu uita ca , a doua moarte este cea mai ingrozitoare caci , este VESNICA !

    Apreciază

    • Cum ai zis?!
     „Daca vrei intr-adevar sa primesti trupul si sangele Domnului nu-i necesar sa te spovedesti , este suficient sa ” te impaci cu parashul tau ” insa pentru dumneata din inaltimea cunoasterii … e greu .”

     NU e suficient sa te impaci doar cu parasul. Cine ti-a spus asta?
     Sigur esti ortodox?

     Apreciază

    • @danielvla Asta am invatat citind diverse articole din CUVANTUL ORTODOX , STRANA ORTODOXA , ORTODOX INFO , pe blogul Ayeaye20 si nu in ultimul rand din niste scrieri despre Valeriu Gafencu citite pe blogul monachului Teodot . Presupunand ca esti CRESTIN ORTODOX PRACTICANT , duhovnicul , sfatuitorul tau spiritual STIE din spovedaniile tale , pricinile existente intre tine crestin si vecinul tau sau oricare alt crestin sau dimpotriva…necrestin si ca atare , te va indemna s a stergi dusmania dintre voi . Venind cu ” dusmanul tau ” inaintea duhovnicului { nota bene : nici macar nu-i necesar sa fie acelasi duhovnic cel ce-ti primeste spovedania ta , cu duhovnicul ce-i asculta necazurile dusmanului tau } si , amandoi marturisind pricina si declarand in fatza acestui duhovnic si implicit in fatza lui Dumnezeu ca , pricina dintre voi a fost stearsa , uitata si ca v-ati impacat , se poate da SFANTA EUHARISTIE celor doi FOSTI DUSMANI , deveniti FRATI IN HRISTOS . N-o spun eu… eu doar citez , fireste din memorie deci nu te astepta la mare acuratetze , la mare precizie …ca sa ma intelegi mai usor . Sfanta Euharistie este data dintr-o lingurita din argint sau aur si nu degeaba se procedeaza astfel . Si IPS Teodosie si IPS Pimen…chiar au stiut precis ce fac desii bolovanii aruncati asupra lor…puteau ingropa toata omenirea nu doar Romania . Vezi aici unul dintre texte cu scuze pentru ca n-am stiut cum sa-l transmit prin http sau cum s-o mai numi : Înainte de primirea Sfintei Împărtășanii, toți rostesc rugăciunile de mai jos. Aceste rugăciuni reprezintă angajamentul personal, al fiecăruia față de Hristos, făgăduința lor că vor crede în El și în Sfintele Taine ale Bisericii Lui:

     Cred, Doamne, și mărturisesc că Tu ești cu adevărat Hristos, Fiul lui Dumnezeu cel viu, Care ai venit în lume să mântuiești pe cei păcătoși, dintre care cel dintâi sunt eu. (a se vedea I Timotei 1, 15)

     Încă mai cred că acesta este Însuși preacurat Trupul Tău și acesta este Însuși scump Sângele Tău. Deci mă rog Ție, miluiește-mă, și-mi iartă greșelile mele cele de voie și cele fără de voie, cele cu cuvântul sau cu lucrul, cele cu știință și cu neștiință.

     Și mă învrednicește fără de osândă să mă împărtășesc cu preacuratele Tale Taine, spre iertarea păcatelor și spre viața de veci. Amin.

     Cinei Tale celei de Taină, astăzi, Fiul lui Dumnezeu, părtaș mă primește, că nu voi spune vrăjmașilor Tăi taina Ta, nici sărutare Îți voi da ca Iuda; ci ca tâlharul, mărturisindu-mă, strig Ție: „Pomenește-mă, Doamne, întru Împărăția Ta”.

     Nu spre judecată sau spre osândă să-mi fie mie împărtășirea cu preacuratele Tale Taine, Doamne, ci spre tămăduirea sufletului și a trupului.

     Credincioșii primesc Sfânta Împărtășanie dintr-o linguriță. Ei primesc atât pâinea sfințită (NIKA), cât și vinul sfințit. Împărtășirea credincioșilor se face întotdeauna din Darurile aduse și sfințite la Sfânta Liturghie respectivă. Toți credincioșii pregătiți, membri ai Bisericii prin Sfintele Taine ale Botezului și Mirungerii, inclusiv pruncii și copiii mici se pot împărtăși.

     Apreciază

    • @danielvla Daca nu-i suficient de ortodoxa nici asta , atunci astept in afara de invierea mortilor … si un alt text din partea dumitale care sa contrazica textul acela eventual si pe invatatorii mei caci , banuesc ca nu vei contesta faptul ca cei enumerati mai inainte n-ar fi suficient de ortodocsi pentru gusturile dumitale atat d e rafinate ! P.S. Si-ntr-o emisiune a TRINITAS TV am auzit cele de mai sus si chiar le-am memorat pentru pomenire . Respect si…nu fi suparat ca ti-am dat taman aceste exemplificari !

     Apreciază

    • @ Marian
     Cu fiecare comentariu dovedești cat de departe esti de dreapta credinta pe care o clamezi sus si tare, îmbinând citate din Sf. Scriptură cu ce ai citit de pe alte bloguri, cu ziceri din Sfinții Parinti si aducandu-le pe toate la numitorul comun al minții tale făcând astfel, ca sa ma exprim in termeni actuali, o ‘shaorma cu de toate’. Esti doar un alt lup in blana de oaie care bântuie pe aici dandu-se smerit si jucând un teatru ieftin cu care îi poti poate păcăli pe unii…daca fratele danielvla te accepta e treaba sa, dar nu faci altceva decât să poluezi ortodoxia si Sfânta Traditie!

     Apreciază

    • Marian,
     Impacarea cu aproapele este doar un aspect al pacatelor. Exista multe altele.
     Pentru Sfanta Impartasanie NU E SUFICIENTA DOAR IMPACAREA CU APROAPELE.
     NU sunt toate linguritele de argint sau de aur, pentru a dezinfecta Impartasania, asa cu gresit si blasfemiator vrei sa sugerezi!
     Mai ai multe de invatat despre Ortodoxie.
     Culmea e ca te apuci sa dai sfaturi aflandu-te in stadiul de pruncie in ale credintei.
     Si desi iti fagaduiesti tie insuti ca nu mai scrii, continui cu aberatiile interminabile.
     Nu te-am blocat sperand ca poti invata cate ceva sau ca iti mai poti indulci aparenta singuratate in care pare ca traiesti. Dar vad ca… e destul de greu la varsta dumitale.
     Nu mi-ai raspuns la intrebare: esti botezat ortodox?

     Apreciază

    • Ai prins din zbor cate ceva de ici de colo. Nu asa trebuie asimilata invatatura despre credinta.
     Ia un indreptar de spovedanie, din acela care contine un numar cat mai mare de pacate (al parintelui Nicodim Mandita, al parintelui Cleopa – 300 si ceva, 400) si o sa vezi acolo de cate feluri sunt pacatele.
     Daca esti botezat ortodox, caci inca nu mi-ai raspuns, cauta-ti un duhovnic si spovedeste-te dupa indreptar.

     Apreciază

    • @danielvla Deschide site-ul alora de la Ortodox info si vezi ce fac inaltii prelati ai BOR , aia pe care dumneata imi sugerezi sa-i iau drept…invatatori .
     OrtodoxINFO
     Se cere dezicerea Bisericii de mucenicul Mircea Vulcănescu. Circulara emisă de ierarhii BOR
     Pe cand se va CERE si dezicerea de SF. Gheorghe sau de ce nu , dezicerea de MARTIRUL MARTIRILOR , DOMNUL IISUS HRISTOS ? Si tot spre stiinta dumitale : exista in lume tendinta ca SF. Gheorghe sa fie scos din iconografie deoarece ” balaurul ” este … o persoana d e culoare . BLM au cerut asta DEOCAMDATA doar in USA si Australia insa… Ma-ntrebi daca-s ortodox ? DA !!!!!!!!!!!!! SUNT BOTEZAT IN RITUALUL CRESTINILOR ORTODOCSI si asta inca de pe vremea cand , a boteza un copil in biserica , constituia pentru parintii acestuia , cel mai sigur bilet catre marginalizarea sociala si asta , IN CEL MAI BUN CAZ . Imi spui ca-s la ” stadiul d e pruncie in ale credintei ” si-n acelasi timp imi spui ca data fiind varsta mea { deci ti-ai dat seama ca , depasesc ca varsta , varsta multora din cei ce comenteaza pe blogul acesta } in nemarginita-ti mila pentru mine si singuratatea in care traiesc , te-nduri d e mine si , ca atare… nu ma vei bloca . Cat timp , asta … fireste ” depinde dupa facultati ” cum ar fi spus fecioru’ lu’ Balosu . OMULE , ACEASTA-I DATORIA DUMITALE DE CRESTIN , SA-I PRIMESTI IN CASA TA PE TOTI ACEEA CE AU CEVA DE SPUS SI , IN ACELASI TIMP , SA LE ASCULTI OFFURILE . ” CINE-I DA ADAPOST UNUI STRAIN , PE MINE MA ADAPOSTESTE ” sau asta nu-nseamna nimic pentru dumneata ? Cine are ceva de spus , bun sau mai putin bun , acela TREBUIE primit si ajutat chiar daca dumneata sau „consiglierii ” dumitale nu sunteti de acord . Iar daca mai este si ” aiurit „{ dupa propria-ti declaratie } cu atat mai mult .Cat despre acel ” stadiu de pruncie in ale credintei ” te intreb , aceste cuvinte inseamna ceva pentru dumneata : LASATI COPII SA VINA LA MINE ? De unde sti ca nu ESTI ALES PENTRU A PRIMI ” COPII ” ?! Nu te impotrivi danielvla si nu-i mai lasa nici pe impotrivitorii ceilalti s a faca asta caci a fost scris : MANE , MANE , TEKHEL UPFARSIN si cat de curand s-ar putea sa vezi aceste cuvinte inscrise cu litere de foc inclusiv pe peretii casei tale ! Impaca-te cu Domnul , smereste-te si da-ti marturisirea de credinta in fatza duhovnicului dumitale dar mai ales in fatza MARELUI DUHOVNIC SI MANGAIETOR : DUMNEZEU DUHUL SFANT . Nu sti cum s a faci asta ? ” Intra in odaita ta d e taina ” si-ajuns acolo , spovedeste-te CELUI PREA INALT CARE STIE , MAI INAINTE CA TU SA-I CERI , CEEA CE VREI SA-I CERI ! Intrebare : cand m-ai vazut { vazut , la modul virtual fireste } dand „sfaturi ” , unde si catre cine ? Spui dumneata : ” Ai prins din zbor cate ceva de ici de colo. ” si ma acuzi de blastfemie . Te anunt cu respect ” fratia ta ” 🙂 ca , este mai gustoasa vrabia prinsa din zbor decat cioara agatzata in parii gardului . M-ai intrebat ceva si ti-am raspuns , acum cred ca-i dreptul meu sa-ti pun niste intrebari la care fireste nu esti obligat s a raspunzi . 1] Dumneata , in afara declaratiilor sforaitoare , esti CRESTIN ORTODOX ?O alta intrebare 2] : sigur nu esti vreun seminarist glumet asa cum banuiesc ca-s cel putin trei dintre aceeia ce ” arunca cu bolovani ” ? Monarh nu cred ca esti desii am vazut ca va gratulati cu ” frate in Cristos ” si alte asemenea expresii de complezenta . Frate in Cristos in sensul sa santeti adepti ai legionarismului adica al extremei , fie de dreapta fie de stanga ? Atunci de ce nu spuneti CAMARADE sau , d e ce nu , chiar TOVARASE ??? 3] Daca esti doar un proaspat absolvent d e teologie sau chiar preot cu har si vrei ca aceasta ” munca d e lamurire ” , aceasta ” lupta cu satana ” sa-ti aduca cumva SCEPTRUL lui IPF Daniel Ciubotea …ascute-ti dintii si asteapta-ti randul caci , IPS DANIEL nu-i chiar de capul sau acolo unde este iar la tronul sau ravnesc deja altii mai incliftati decat esti dumneata . Ma mir doar ca , inca n-ai inteles asta pana acum deci : GHINION ! 😀

     Apreciază

    • @danielvla Imi permit { si-ti cer cu umilinta iertaciune pentru asta } s a te deranjez c-o alta intrebare : ce ai dumneata impotriva evreilor , a adventistilor , a islamului , a muncitorilor straini si…a multora ? Ce rau ti-au facut evreii , baptistii , adventistii , penticostalii , evanghelistii si care-or mai fi ? Cumva a venit vreun muncitor strain si , ti-a ocupat locul de munca lasandu-te fara venituri ? Ti-a furat ala painea cea d e toate zilele ? Cumva vreun neoprotestant , protestant sau chiar ” papistasi ” ti-a ocupat casa si locul din fruntea mesei , ti-a luat nevasta si ti-a omorat pruncii ? Daca doresti sa-mi raspunzi ti-oi fi multumitor insa… ma cam indoiesc c a vei avea suficient curaj pentru asta . Fireste ca , ma poti bloca , asa cum ai promis deja , insa…poate te va lumina Domnul in noaptea asta dandu-ti mintea d e pe urma si aratandu-ti care-i indatorirea de CRESTIN ORTODOX cu care te impaunezi reprosand altora faptul ca…ei n-ar fi . Laolalta cu scuzele cele mai umile , iti doresc o noapte cat mai linistita danielvla si gandesc ca acele mane mane tekhel upfarsin ar trebui sa se mai lase asteptate in ceea ce te priveste … macar pana-mi raspunzi la aceste intrebari . 😦

     Apreciază

    • Marian,
     Cauta singur raspunsuul..nu mai astepta raspunsul de la altcineva.
     Vezi cine conduc marile corporatii( in gen lumea)..si vei afla ce au evreii cu tine….si nu cineva ca Danirl Vla cu ei!

     „De omul eretic, după întâia şi a doua mustrare, depărtează-te,
     Ştiind că unul ca acesta s-a abătut şi a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit.”

     …este scris…asa afli de ce nu poti avea comuniune cu omul eretic ( adventist, pagan, etc)….ca nu ai comuniune cu el , asta nu insemna ca tu esti vinovat..sau ca ii vrei raul.

     Daca tu inviti un strain la tine in casa , si dupa un timp, el incepe sa faca legea la tine( in tara) …cum te simti omule?!….stai si te uiti la el, admirandul…sau il dai afara, pt nesimtirea lui?!
     Cam asa stau lucrurile cu strainii la noi…..se inchid pietele romanilor..iar pt straini ..nu!
     Tu esti falit pe terenul tau(in casa ta) …iar strainul se imbogateste …..pe proprietatea ta( in tara ta)
     Daca nici asa nu intelegi..este grav!

     Apreciază

    • E obositor sa stau sa-ti raspund.
     Incerc cate ceva…
     NU te-am sfatuit sa-i urmezi pe ierarhi, ci pe Parintii ortodocsi recent trecuti la cele vesnice sau si pe Sfintii Parinti din vechime. Ti-am zis sa faci rost de indreptare de spovedanie de la pr Cleopa si pr Nicodim Mandita.
     N-am nimic cu nici un neam daca ei nu au ceva cu noi si nu ne lasa sa traim in liniste pe pamantul nostru.
     Celor de alte credinte suntem datori sa le spunem adevarul despre dreapta credinta – Ortodoxia.
     Se zice monah, nu monarh. Nu sunt monah. Nici seminarist. Sunt un ortodox pacatos.
     Avand in vedere ca zici ca nu mai esti la varsta tineretii, cauta indreptarele de spovedanie si cauta-ti duhovnic si lasa trancaneala pe aici…

     Apreciază

 6. Marire vesnica Prea Sfantei Treimi si Maicii Domnului!
  @C.Frate intru Hristos ,ceaiul de cuisioare este foarte bun si cel de cimbru la fel!Cat despre iertare ,consider ca e suficient sa spunem Tatal Nostru,si sa -L marturisim pe El in Duh si Adevar,nefiind o obligatie sau o porunca ,ci totul venind din dragoste ptr.El si ptr. creaatia Lui!Doamne ajuta!ovidu.

  Apreciază

  • asa este, dar pt cei mici si neputinciosi ca mine , care suntem de abia numai pe prima treapta a fricii de Dumnezeu, e primit si daca iertam fortat din porunca…
   pe mine daca ma ocaraste careva sau ma injura sau mi-o da vreun pumni in bot , io tre sa ma fortez tare sa pot ierta sau sa nu-i zic nimica inapoi …nu mi usor… n-am io dragostea aceea mare de care zici…pe care dea Dumnezeu pt rugaciunile tale sa o primesc si io in dar, mainainte de a ma duce de pe lumea asta. Amin. Doamne miluieste

   Apreciază

  • Ovidiu, potsa te intreb ceva ?:

   oare e păcat daca m-am enervat de niste șoareci din casă pe care pisuca nu-i poate prinde ca-s smecheri ,,si atunci am luat otrava de soareci si le-am pus-o acolo si o.mancat-o …. oare o fii si asta pacat ca i-am facut pesoricei sa moara in chinuri ?
   ca daca ii prinde pisoiul e treaba lui , dar asa…i-am omorat eu… ca si soricelu e faptura lui Dumnezeu !

   Apreciază

 7. Frate intru Hristos ,C.,consider ca nu e pacat deoarece ,desi toti suntem creatia lui Dumnezeu ,si nu faptura,numai omul este dupa chipul si asemanarea LUI ,nici macar femeia care este plamadita din coasta omului!ovidiu

  Apreciază

  • multumesc frumos de raspuns , uncheșule Ovidiu 🙂 cu soriceii m-ai lamurit , insa dupa parerea mea nu-ti pot da dreptate cu femeia, caci si femeia e chip si asemanare a lui Dumnezeu si egala cu barbatul, ba chiar avand mult mai multe calitati decat barbatul ( in afara celor ale clerului preotesti sfintitoare) , multe femei intrecand pe barbat la sfintenie , rugaciune, smerenie, dragoste, afectiune, chiar si nevointa , vezi ca mamele is mult mai cinstite decat tații caci mamele se ingrijesc cel mai.mult de copii si trupeste si sufleteste . io asa zic ca e ! no…in fine…
   iarta-ma ca am lungit cuvantul. daca nu ne mai vedem sau auzim… drum bun si luminos pe calea care duce la Poarta Raiului si raspuns bun la Infricosatoarea Judecata a lui Hristos , si sfarsit crestinesc , fara durere , neinfruntat si in pace …
   Doamne ajuta. sa fii iubit de Sfinti si de Ingerii pazitori a neamului crestinesc !
   sa te rogi si pt mine , pacatosul si lenesul …

   Apreciază

   • Frate intru Hristos,C.,eu nu am nimic cu femeia care naste ,creste atat trupeste cat mai ales duhovniceste prunci,doar le plang pe cele „de succes”,care din cauza mandriei lor de a fi egale cu omul,au uitat pentru ce Dumnezeu le-a creat!Cat priveste ultima parte a comentariului,sigur ne vom mai citi,si nu auzi sau vedea…

    Apreciază

    • nu stiu cat de sigur ne vom mai citi …
     poate mor lumii ăsteia si ma-nchid in mormantul nesimtirii si termin cu internetu si mortul de C nu mai o sa graiasca ci isi va vedea numai de propriile greseli si nu va mai face pe desteptu pe bloguri.
     asa ca…. vesnica pomenire !
     daca-s lenes o sa ma repartizeze la intuneric si in tartar ca nu mi-a folosit timpul vietii asa cum cere Evanghelia…
     Dumnezeu sa ne ierte pt rugaciunile tuturor Sfintilor. Amin

     Apreciază

    • @ Ovidiu ” eu nu am nimic cu femeia care naste ,creste atat trupeste cat mai ales duhovniceste prunci,doar le plang pe cele „de succes”,care din cauza mandriei lor de a fi egale cu omul,au uitat pentru ce Dumnezeu le-a creat!” Lasa ca nici cu ” omul ” nu-mi e rusine , sau ai uitat cati pidosnici exista si-l sfideaza pe Dumnezeu !?

     Apreciază

 8. Mariane ,nu stii ce inseamna pocainta ortodoxa,eu ti-am spus de la inceput ca esti cu treaba ,fiind un eretic ordinar ,care pana la savarsirea sfantelor taine ale spovedaniei ,botezului si daca esti vrednic si a impartasirii cu sfantul Trup si Sange al Mantuitorului Hristos,ai trait degeaba ,facand umbra pamantului fara niciun folos duhovnicesc !Apropo ,nu oricine se oporeaza in UK,DECI DU-TI DICA ,DU-TI !ovidiu.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s