Avocatul Dan Chitic propune LEGEA SUVERANITĂȚII

Dan Chitic: Teroare la nivel înalt, "asalt asupra României și Europei"

 

Romanii isi pot lua singuri soarta in maini si pot profita de o prevedere constitutionala ce le permite sa-si elaboreze singuri legile, fara sa mai stea la mila inertiei de care dau dovada parlamentarii. Iar un astfel de act normativ, ce va fi numit Legea suveranitatii, va avea rolul de a proteja in mod real economia romaneasca. Cel care a lansat propunerea luni, 25 ianuarie 2021, este avocatul Dan Chitic (foto), care a pornit de la art. 74 alin. 1 si 2 din legea fundamentala.

 


 

Respectivele pasaje din Constitutie le dau dreptul cetatenilor sa elaboreze ei insisi proiecte de legi, pe care apoi sa le trimita catre Parlament.

 

 

Redam prevederile constitutionale in acest sens:

 

 

(1) Initiativa legislativa apartine, dupa caz, Guvernului, deputatilor, senatorilor sau unui numar de cel putin 100.000 de cetateni cu drept de vot. Cetatenii care isi manifesta dreptul la initiativa legislativa trebuie sa provina din cel putin un sfert din judetele tarii, iar in fiecare din aceste judete, respectiv in municipiul Bucuresti, trebuie sa fie inregistrate cel putin 5.000 de semnaturi in sprijinul acestei initiative.

 

(2) Nu pot face obiectul initiativei legislative a cetatenilor problemele fiscale, cele cu caracter international, amnistia si gratierea”.

 

 

Revenind la propunerea lui Dan Chitic: aceasta vizeaza in primul rand interzicerea defrisarilor pana in anul 2040 si obligativitatea ca instrainarea activelor statului si concesionarea resurselor sa se faca doar prin legi organice adoptate cu majoritate calificata. Este vorba despre doua treimi dintre voturile tuturor parlamentarilor, dupa cum a explicat Chitic pentru Lumea Justitiei. De altfel, aceasta majoritate calificata va fi necesara si pentru adoptarea legilor organice necesare restrangerii exercitarii unor drepturi si libertati, alta varianta fiind exclusa de catre Legea suveranitatii. Tot in domeniul drepturilor si libertatilor, legea lui Chitic ar urma sa prevada amenzi usturatoare, de pana la 50 de milioane de euro, pentru oricine se deda la cenzura pe Internet.

 

 

Acelasi act normativ va interzice administrarea de tratamente medicale fara consimtamantul scris si informat al pacientilor, exceptate fiind urgentele medicale.

 

 

Alta prevedere va elimina posibilitatea ca serviciile secrete sa se implice in justitie, in politica, in presa si in afaceri pe teritoriul Romaniei. In domeniul apararii, Legea suveranitatii va limita achizitionarea de echipamente militare doar de la producatori externi care asigura productia offset in Romania de cel putin 40% din valoarea contractului.

 

 

Inainte sa va prezentam propunerea publicata de Dan Chitic pe Facebook, mentionam ca avocatul a explicat pentru Lumea Justitiei ca nu este obligatoriu ca in final sa rezulte o singura lege, putand fi vorba si despre un pachet de legi ale suveranitatii. „Oricum: ceea ce este important este ca aceste proiecte de legi ale suveranitatii sa fie rezultatul unor ample dezbateri cu specialisti din toate domeniile vizate”, a subliniat Chitic.

 

 

Redam intreaga postare a avocatului:

 

 

LEGEA SUVERANITATII – o lege care trebuie adoptata de urgenta: ACUM ORI NICIODATA!

 

Romania a ajuns intr-un moment crucial al istoriei sale in care este nevoie de implicarea activa si directa a cetateanului pentru apararea drepturilor si intereselor sale legitime. Asta daca vrem ca maine sa mai fim o tara, un popor!

 

In mod cert, nici Guvernul progresist si colonialist al Romaniei si nici Parlamentul in actuala sa compozitie nu vor face nimic pentru a ne apara de valul globalizarii si al noii normalitati.

 

Este motivul pentru care noi, cetatenii, trebuie sa facem ceea ce nu au facut din nepricepere, din teama sau ticalosie reprezentantii nostri in ultimii 30 de ani: sa aparam suveranitatea si independenta Romaniei prin fortarea adoptarii unor legi scrise exclusiv in interesul superior si suveran al cetateanului roman.

 

Caci noi, “simplii cetateni”, avem dreptul sa propunem Parlamentului adoptarea legilor de care avem noi nevoie. Stiati asta? Si nu doar prin “reprezentantii nostri”, ci chiar si in mod direct, nemijlocit!

 

Da Constitutia ne da dreptul de a avea initiativa legislativa, de a “forta” Parlamentul sa adopte unele legi.

 

Este motivul pentru care va trebui sa incepem sa facem apel la mecanismele constitutionale pe care le avem la dispozitie si, in temeiul articolului 74 din constitutie, sa ne utilizam dreptul initiativa legislativa urmand sa propunem legislativului legile de care cetatenii Romaniei chiar au nevoie.

 

Pentru aceasta avem nevoie de minim 100.000 de cetateni cu drept de vot care sa provina din cel putin un sfert din judetele tarii.

 

In realitate va trebui sa strangem mai multe sute de mii, chiar milioane de semnaturi pentru a forta mana actualei majoritati sa adopte initiativele noastre legislative.

 

Va aduc spre atentie si discutie o prima propunere legislativa care ar putea si chiar ar trebui sa vina din partea noastra, a poporului: Legea suveranitatii.

 

Legea pentru protejarea interesului superior si suveran al poporului si cetateanului roman

 

1. Se interzice taierea la ras a corpurilor de padure pe teritoriul Romaniei pana in anul 2040.

 

2. Instrainarea activelor statului roman se face doar in urma adoptarii de catre Parlament cu majoritate calificata a unei Legi organice in acest sens.

 

3. Concesionarea resurselor nationale se face doar in urma adoptarii de catre Parlament cu majoritate calificata a unei Legi organice in acest sens pentru fiecare zona concesionata in parte.

 

4. Se suspenda exploatarea resurselor statului roman concesionate pana la aceasta data pana la momentul urma adoptarii de catre Parlament cu majoritate calificata a unei Legi organice in acest pentru fiecare zona concesionata in parte.

 

5. Limitarea drepturilor constitutionale ale cetatenilor romani prevazute de Constitutie se poate face doar de catre legislativ prin lege organica adoptata de Parlament cu majoritate calificata.

 

6. Articolele de lege declarate neconstitutionale de catre CCR sunt considerate abrogate de drept in temeiul prezentului articol din a 46a zi de la publicarea in Monitorul Oficial a Deviziei CCR in situatia in care legislativul nu pune in acord dispozitia legala cu decizia CCR.

 

7. Tratamentele medicale pot fi administrate cetatenilor romani doar prin obtinerea in prealabil a acordului si consimtamantului scris al pacientilor in urma unei prealabile si obligatorii informari facute pe baza prospectelor oferite de producatorul medicamentelor propuse, exceptate fiind urgentele medicale.

 

8. Este interzisa implicarea serviciilor secrete din Romania in justitie, in politica, in presa si in afaceri pe teritoriul Romaniei. Demascarea persoanelor fizice sau juridice care incalca prezenta dispozitie legala este exceptata de la aplicarea art. [12 alin. 2] din Legea 51/1991. Incalcarea prezentei dispozitii legale constituie abuz in serviciu, iar nedenuntarea unei posibile incalcari a acestei norme constituie complicitate la abuz in serviciu, astfel cum aceasta infractiune este definita si sanctionata de dispozitiile art 297 C.Pen.

 

9. Este interzisa achizitionarea de echipamente militare de la producatori externi care nu asigura productia Offset in Romania de cel putin 40% din valoarea contractului.

 

10. Este interzisa orice forma de cenzura sau limitare a dreptului la libera exprimare a cetatenilor romani pe retelele de socializare sau/si in mediul online. Incalcarea prezentei norme legale atrage sanctionarea prestatorului de servicii online cu o amenda cuprinsa intre 10.000.000 si 50.000.000 €, in functie de gravitatea faptei.

 

11. Prezenta lege intra in vigoare de la data publicarii in monitorul oficial, orice dispozitie contrara fiind de drept abrogata de la aceasta data.

 

Desigur, textul poate si trebuie sa fie si discutat, si imbunatatit, adus la forma si standardele impuse de Legea 24/2000.

 

Dar sper sa un bun inceput, fie o baza utila pentru o dezbatere publica si constructiva care sa duca intr-un final (care sper sa nu fie atat de indepartat) la strangerea semnaturilor pentru inaintarea acestei Legi spre adoptare Parlamentului Romaniei.

 

Personal, alaturi de #CoalitiaPentruRomania si de orice alta forta politica interesata in adoptarea prezentei legi, voi face tot ce imi sta in putinta pentru apararea drepturilor si intereselor legitime ale acestui popor.

 

Astept parerile si, desigur, sprijinul Dvs!

 

Dumnezeu sa ne ajute si sa ne lumineze!”

Sursa: luju.ro

5 gânduri despre „Avocatul Dan Chitic propune LEGEA SUVERANITĂȚII

 1. o lege care sa elimine si sa dispara vaccinurile produse de oameni si care sa propună remediile naturale date la dispoziție de Dumnezeu , cum.ar fii de ex :

  Ceaiul nu este doar o băutură gustoasă, aromată, pe care o savurezi dimineaţa, la serviciu, sau în serile răcoroase care deja şi-au făcut simţită prezenţa. Este un adevărat remediu naturist eficient în tot felul de probleme de sănătate, de la banalele răceli până la afecţiuni renale, hepatice, circulatorii, biliare sau digestive. La fel de bine există şi ceaiuri care „lucrează” la întărirea sistemului tău imunitar. Dacă îţi faci un obicei din a bea măcar o cană pe zi, îndulcită, eventual, cu o linguriţă de miere, organismul tău va fi mai pregătit să înfrunte virozele care vor veni odată cu primele frunze galbene ale acestei toamne. Iată ce poţi încerca.

  Ceaiul de echinacea. Este una dintre cele mai indicate plante atunci când vorbim de întărirea imunităţii. Cercetările au arătat că echinacea stimulează producerea de globule albe, care au rolul de a apăra organismul împotriva infecţiilor cu virusuri şi bacterii. Tot echinacea grăbeşte vindecarea rănilor, are efect antiinflamator, antibacterian, imunostimulator. Două-trei căni de ceai pe zi reprezintă scutul tău de apărare împotriva bolilor sezonului rece.

  Ceaiurile de măceşe şi de cătină. Sunt o sursă bogată de vitamina C, unul dintre cei mai cunoscuţi antioxidanţi, care stimulează eficienţa globulelor albe din sânge. Din acest motiv, cele două fructe, cu vitamina pe care o conţin, pot trata, dar mai ales preveni o mulţime de probleme de sănătate, ajută la formarea anticorpilor şi implicit la întărirea sistemului imunitar.

  Ceaiul de soc. Are excelente calităţi detoxifiante, purifică sângele, fiind ideal pentru întărirea imunităţii organismului. În acelaşi timp, este antinevralgic şi luptă împtriva apariţiei herpesului, susţine funcţionarea normală a aparatului respirator şi ameliorează tusea.

  Ceaiul de muşeţel. Nu degeaba această plantă medicinală pare a fi leac pentru toate problemele de sănătate! Conţine un amestec de substanţe imuno-stimulatoare, ajutând organismul să elimine rapid sursele unei infecţii din organism. Se poate combina cu cimbrul, o plantă considerată antibiotic natural, iar în felul acesta se acţionează mai eficient în apărarea organismului.

  Ceaiul de tei. Ce poate fi mai indicat seara, pentru un somn bun, decât un ceai de tei?! E calmat, sedativ, te scapă de stres. Care e legătura lui cu imunitatea? Simplu – stresul este printre cei mai importanţi factori care îţi slăbesc sistemul imunitar, iar ceaiul de tei lucrează eficient împotriva acestui aspect. În plus, ajută şi aparatul respirator, combate uscăciunea mucoaselor, fiind recomandat în răceală, gripă, bronşită. E delicios amestecat cu o linguriţă de miere şi cu o felie de lămâie

  Apreciază

 2. Descriere

  Ciuboţica-cucului e o plantã rãspânditã prin pãşuni şi fâneţe, în zonele de deal şi de munte. Florile, de culoare galbenã, sunt grupate mai multe pe o tulpinã la a cãrei bazã se aflã un mãnunchi de frunze ovalare, alungite, cu suprafaţã încreţitã şi margine ondulatã.

  De la ciuboţica-cucului se pot folosi în scop terapeutic florile, frunzele şi rãdãcinile.

  Compoziţie

  Rãdãcinile şi rizomii de ciuboţica-cucului conţin saponozide triterpenice de tipul primulinei, acid primulinic, precum şi amidon, zaharuri, ulei volatil. Florile conţin saponozide şi flavonoizi. În frunze s-a gãsit o cantitate mare de vitamina C şi carotenoizi.

  Acţiune

  Are acţiune antispastică, emolientă, fluidifiant al secreţiilor bronşice, secretolitică, diaforetică, calmantă, sedativă, cicatrizantă, sudorifică.

  Indicaţii terapeutice

  Este recomandat în caz de bronşite, pneumonie, astm bronşic, tuse, gripă, disfuncţii gastro-intestinale, cefalee, migrene, nevralgii, tulburări nervoase, insomnie, boli cardiace, combate nevrozele cardiace, previne formarea calculilor vezicali.

  În uz extern: echimoze, contuzii, ulceratii ale pielii.

  Administrare:

  Infuzia se prepară cu o linguriţă cu vârf de plantă la o cană de apă clocotită, se lasă la infuzat 1-2 minute, apoi se bea cu inghiţituri mici; se consumă 1 litru de ceai pe zi; eficient în afecţiuni bronho-pulmonare.

  Decoctul din rădăcină de ciubotica cucului poate să ajute la eliminarea pietrelor la vezică; se obţine prin fierberea a 4 gr de radacină marunţită la o ceaşcă de apă.

  Precauţii şi contraindicaţii

  Uleiul de ciuboţica-cucului nu trebuie folosit de persoanele care suferă de orice formă de epilepsie.

  Este contraindicat în sarcină şi alăptare.

  Apreciază

 3. Informatii nutritionale ale laptelui de capra

  Laptele de capra contine calciu, vitamina A, vitaminele B, vitamina D si este bogat in magneziu, zinc, fosfor si potasiu, dar este sarac in acid folic. Practic, o cana de lapte de capra ofera un sfert din doza zilnica recomandata de calciu si vitamina A si 14,5% din cantitatea zilnica recomandata de potasiu, adica aproximativ 500 mg, in timp ce sodiu contine doar 121, 5 mg. De asemenea, laptele de capra contine cazeina, o proteina foarte bine tolerata de organism, si triptofan, si, fata de laptele de vaca, contine o cantitate mult mai mica de lactoza, fapt ce-l face acceptat si de organismul persoanelor care se confrunta cu intoleranta la lactoza.

  Pe de alta parte, laptele de capra contine grasimi care sunt mult mai rapid digerate de organism fata de cele regasite in laptele de vaca si, in plus, contine acizi grasi esentiali in proportie de pana la 35%, in timp ce laptele de vaca are in jur de 17% acizi grasi esentiali. Laptele de capra contine oligozaharide, elemente care contribuie la formarea bacteriilor intestinale bune, cele ce protejeaza organismul impotriva infectiilor.

  10 beneficii ale consumului de lapte de capra

  Iata cateva dintre cele mai importante beneficii ale consumului de lapte de capra:

  Laptele de capra creste densitatea osoasa

  Conform unui studiu publicat in „American Journal of Clinical Nutrition”, adolescentele care au consumat lapte de capra pe parcursul unui an au avut o densitate osoasa mult mai mare decat cele care au consumat alt tip de lactate sau au luat suplimente pe baza de calciu. Acest aspect face ca laptele de capra sa contribuie nu numai la intarirea sistemului osos, dar si la preventia osteoporozei.

  Laptele de capra sustine sistemul cardiovascular

  Fiind o sursa importanta de potasiu, laptele de capra ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale si protejeaza impotriva ateroscleorzei. In plus, un studiu efectuat timp de 4 ani pe un esantion de barbati care au consumat lapte de capra a demonstrat ca acesta a contribuit semnificativ la scaderea riscului de accident vascular cerebral.

  Laptele de capra creste imunitatea

  Seleniul din compozitia laptelui de capra sustine puternic sistemul imunitar, crescand rezistenta la infectii.

  Laptele de capra are proprietati antiinflamatorii

  Laptele de capra este considerat un puternic antiinflamator natural, sustinând sanatatea organismului. Acesta contine acid capric si acid caprilic, doi acizi grasi esentiali care au puternice proprietati antimicrobiene.

  Laptele de capra sustine sistemul digestiv

  Produsele lactate obtinute din lapte de capra au un continut ridicat de probiotice, bacterii benefice care sustinand flora intestinala, acesta fiind si unul dintre motivele pentru care nu provoaca alergii si intolerante. In plus, este eficient in prevenirea cancerului de colon.

  Laptele de capra este agent metabolic

  Studiile au demonstrat ca laptele de capra are rol metabolizator pentru fier si cupru. Astfel, acesta contribuie la fixarea fierului si cuprului in organism, iar persoanele care se confrunta cu malabsorbtia acestor minerale il pot consuma zilnic.

  Laptele de capra sustine dieta

  Laptele de capra poate fi consumat cu incredere de persoanele care sunt la dieta si care-si doresc sa piarda surplusul de kilograme fara a renunta la lactate pentru ca acesta are un continut foarte scazut de grasimi si un nivel ridicat de proteine si aminoacizi esentiali. In plus, faptul ca este bogat in calciu ajuta la arderea grasimilor.

  lapte-de-capra-dieta

  Conform unui studiu desfasurat pe un esantion de femei care timp de un an de zile au consumat lactate de capra s-a observat ca acestea au prezentat o crestere semnificativa a metabolismului. Pe de alta parte, dat fiind ca este sarac in sodiu, este un bun aliat al persoanelor care doresc sa combata celulita fara a renunta la lactate.

  Laptele de capra aduce beneficii sistemului respirator

  Hipocrate recomanda cura cu lapte de capra pentru persoanele care sufereau de afectiuni pulmonare, studii ulterioare demonstrand ca acesta are remarcabile proprietati antimucolitice. De asemenea, s-a dovedit util in preventia racelilor si in grabirea vindecarii in cazul infectiilor aparatului respirator.

  Laptele de capra lupta contra cancerului de san

  Studiile au demonstrat ca incidenta cancerului la san a scazut cu 50% in cazul femeilor care au consumat mai mult lapte de capra si a scazut cu pana la 65% in cazul femeilor aflate la menopauza care l-au introdus in dieta, iar explicatia vine din faptul ca acesta contine o cantitate foarte mare de calciu natural.

  Laptele de capra creste nivelul de energie

  Laptele de capra contine riboflavina, o vitamina care face parte din complexul B si care are rol deosebit de important in producerea de energie. Practic, aceasta contribuie la transformarea oxigenului in energie.

  Apreciază

 4. iar toate acestea de mai sus( plante , alimente, legi omenesti) nimica sunt daca nu-L avem pe Iisus Hristos Dumnezeu in mintea si sufletul nostru , chiar de am trăi sute de ani , suntem niste morți sufletește cu toate cele pamantesti !
  Singurul Care ne scapă de orice si ne dă viață este Iisus Hristos Domnul nostru Căruia I se cuvine toată slava, cinstea si închinaciunea impreuna cu Tatăl si cu Duhul Sfânt . Amin.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s