Țineţi minte trei cuvinte: Dia Șoşo preşedinte!

Surpriză pentru Diana Șoșoacă, senatoarea controversată de la AUR

21

Rămasă fără sprijinul politic al partidului care a propulsat-o în Parlament, Diana Șoșoacă e mult mai energică. În vreme ce politicienii clasici și-au văzut liniștiți de activitățile lesnicioase specifice weekend-urilor, „senatorul de diamant” a descălecat în Valea Jiului, unde s-a raliat la cauza minerilor care protestează de mai bine de o săptămână în subteran.

Acolo, Diana Șoșoacă a fost primită cu ovații, prezența sa fiind de bun augur, căci astfel presa a fost obligată să acorde atenție manifestației.

Ulterior, întoarsă în București, a poposit la Institutul de Pneumologie „Marius Nasta”, unde a făcut ce se pricepe cel mai bine: show! S-a burzuluit la bodyguarzi, a cerut explicații pe un ton impetuos în fața microfoanelor televiziunilor și a „urecheat-o” pe Beatrice Mahler, managerul spitalului.

După un week-end cu o agendă atât de încărcată, te-ai fi așteptat la o pauză. Însă nu.  Luni dimineața, Diana Șoșoacă a poposit la Ministerul Muncii, unde a vrut să participe la discuțiile dintre Raluca Turcan și delegația minerilor.

Toate peregrinările doamnei Șoșoacă au fost, evident, transmise Live, atât pe Facebook-ul domniei sale, cât și de majoritatea posturilor de știri, care abia așteaptă ca senatorul să își umfle puțin pieptul și să ridice vocea, ca să intre repede în Breaking News.

Diana Șoșoacă e o forță politică în sine. Ea nu are nevoie de un partid un spate. Din contră, asemenea lui Vadim Tudor în urmă cu două decenii, e un personaj care are capacitatea de a trage după sine un întreg partid. Stilul frust, teatralitatea antrenată în anii de practică prin tribunale, discursurile disuasive și apetența spre a exploata politic orice eveniment, toate o fac pe doamna Șoșoacă să fie un adevărat „animal politic”, deși nu are nici două luni de când a devenit politician cu acte în regulă, adică cu legitimație de senator, pe care nu contenește să o fluture cu emfază ori de câte ori are ocazia.

Cei care privesc zeflemitor sau chiar cu îngrijorare la ascensiunea doamnei Șoșoacă comit, cred eu, o eroare fundamentală: tratează personajul politic ca fiind o problemă. Ce par a nu înțelege „analiștii politici” deprofesionalizați, precum și o parte semnificativă dintre jurnaliști, e că Diana Șoșoacă nu e problema. Diana Șoșoacă e soluția. Este soluția de care se agață toți cei care se simt, de prea mult timp, abandonați. Abandonați de politicienii „clasici”, de președintele pe care l-au votat, de parlamentari, miniștri, primari și consilieri. Abandonați de Sistemul care îi condamnă la moarte prin spitalele pestilențiale care ard, ori la penurie, la boli provocate de indigență sau de epidemia de jemanfișism în care s-a afundat țara. Abandonați de Statul către care plătesc taxe și impozite, dar care eșuează când vine vorba de a le oferi protecție în fața abuzurilor, condiții de muncă și de salarizare decente, alocații corespunzătoare sau pensii cu ajutorul cărora să se poată bucura de ultimii ani de viață, după zeci de ani de muncă, în locul pensiilor care îi condamnă la paupertate și chinuri (Aproape două milioane de români trăiesc cu o pensie de sub 1000 ron/lună). Abandonați de cei care le-au promis „democrație”, „stat de drept”, „o Românie normală”, „o Românie educată”, un sistem educațional adaptat cerințelor actuale, spitale noi și bine dotate, autostrăzi, confort și prosperitate, și au primit, în schimb, o Românie în care mergi la spital să te vindeci și ajungi carbonizat, în care aproape jumătate dintre elevi sunt analfabeți funcționali, în care autostrăzile sunt proiecte utopice și prosperitatea o au doar noii nomenclaturiști, beneficiari ai numeroaselor indemnizații, pensii de serviciu și alte facilități, ori infractorii, evazioniștii care eludează legile și apoi se mândresc cu averile lor făcute pe cârca oamenilor simpli care trudesc pentru „un colț mai bun de pâine”.

„Ne vor întreba copiii mâine/morții vor sări să ne condamne/dacă pentru un colț mai bun de pâine/ne vom vinde țara noastră, Doamne!”, scria Adrian Păunescu în „Cine iese ultimul din țară”, unul dintre numeroasele lui poeme remarcabile în care plângea destinul României. Nu, stați liniștiți, căci aici poetul s-a înșelat. România n-a fost vândută pentru un colț mai bun de pâine. A fost predată la cheie, gratis. Procesul a început pe vremea lui Petre Roman, dar nu a fost finalizat până când Băsescu Traian, pentru un mandat în plus, a pus în mâna „partenerilor noștri strategici” atât serviciile secrete, cu resurse tehnologice și umane, cât și facilitățile necesare pentru ca să prospere. Să fie „fericiți în România”.  Să facă profituri uriașe, plătind românilor salarii ridicol de mici în raport cu munca depusă – sau cu standardele din vest, taxe infime – pe care oricum majoritatea le fentează dibace, și să controleze masele prin ample infuzii de capital către diverse ONG-uri și televiziuni/site-uri de știri.

La fel cum, în anul 2000, un alt personaj insolit, Vadim Tudor, a fost cât pe ce să devină președinte, exploatând aceleași vulnerabilități ale unui Stat cangrenat, care a eșuat lamentabil în  a-și face datoria față de cetățenii săi, Diana Șoșoacă a preluat misiunea de a striga la portavoce mesajele celor simpli, celor care se simt abandonați de Statul Român.

Oamenii au nevoie să spere. Indiferent de cât de bine sau de rău merg lucrurile. Într-o democrație sănătoasă, unde legea este lege, politicienii sunt conectați la nevoile vulgului iar Sistemul oferă ceea ce se așteaptă de la el să ofere în schimbul dijmei, anume protecție, siguranță și respect, un personaj precum Diana Șoșoacă ar fi adunat, în cel mai bun caz pentru domnia sa, un grup mic de pidosnici, de defetiști în fața cărora ar fi perorat din vreme în vreme.

Însă într-o țară în care politicienii clasici sunt fie arghirofili și ticăloși, fie incompetenți, fie toate la un loc (cum e în cazul majorității), într-o țară în care Sistemul nu doar că nu te protejează, ci tratează ca pe o povară când apelezi la el (un exemplu elocvent aici este cazul CAS-ului) și, nu de puține ori, te imolează, apariția și ascensiunea unor personaje precum Diana Șoșoacă e inevitabilă. Oamenii au nevoie să spere și să simtă că cuiva îi pasă de ei. Să se agațe de o brumă de credință că cineva are dorința și putința de a-i proteja și a le oferi nădejdea că cumva, cândva, va fi puțin mai bine.

La fel cum în anul 2000, după 10 ani de „democrație”, sastisiți de promisiunile deșarte și dezamăgiți crunt după ce valul de efuziune post-decembristă s-a disipat, după ce mulți  au conștientizat nu doar că nu o duc mai bine decât o duceau înainte să moară „dictatorul”, ci chiar mai rău, oamenii au mers buluc la vot să-l voteze pe politicianul care urla cât mai tare lozinci ce le mergeau drept la inimă, lozinci despre hoții din Parlament și din Guvern.

Vadim Tudor „ungea” inimile descumpănite și exasperate de indiferența liderilor politici, prin discursuri elucubrante în care promitea o justiție făcută cu arma în mână, o pușcărie a mafioților, care să semene cu un lagăr de concentrare și o politică naționalistă, în care interesul României și Românilor să prevaleze în fața a orice altceva.

Diana Șoșoacă „unge” inimile unei majorități care, așa cum ne arată statistica cu prezența la vot, se simte abandonată de politicieni și de Stat. A acelora care nu au ieșit să voteze, dar și a multora dintre cei care au votat PSD, PNL sau chiar USR. Pentru că PSD mimează opoziția la fel cum mimează damele de companie orgasmul. PNL este vestitorul austerității, ori românilor nu le place austeritatea, mai ales atunci când, așa cum ultima experiență le-a arătat, ea îi afectează doar pe cei sărmani, nu și pe bogații vremii. Diana Șoșoacă merge în locurile unde restul politicienilor, în frunte cu Cîțu și Barna, se consideră prea prețioși ca să pășească, și vorbește cu aceia pe care clasa politică îi desconsideră. Adică cei 70% care nu au ieșit la vot în decembrie.

Am convingerea că cel puțin o parte dintre cei 70% care au stat acasă la ultimele alegeri regretă acum că nu au mers la vot să pună ștampila pe AUR, adică pe Diana Șoșoacă. Pentru că ei simt, dincolo de orice îndoială, că Diana Șoșoacă le înțelege frustrările, tribulațiile și nemulțumirile. Tocmai de aceea, nu va fi o mirare când, în anul 2024, românii vor striga la unison: „Ține-ți minte 3 cuvinte: Dia Șoșo președinte!”. Iar Diana Șoșoacă va candida. Nu pentru că va dori ea. Ci pentru că așa îi va cere țara!

Sursa: capital.ro

7 gânduri despre „Țineţi minte trei cuvinte: Dia Șoşo preşedinte!

 1. pai decit panarama asta de iohan,

  decit base betivu, decit constantinescu pampalaul,

  decit iliescu tiganul si comunistul,

  de zece mii de ori, Sosoaca presedinte!!! are de mii de ori mai multe c…ie decit oricare dintre
  ” marii barbati de stat ” care ne-au jefuit tara la singe dupa 89!!!!!!!!

  Apreciază

 2. Nu am votat AUR, nici nu auzisem de ei…ci am votat pe d na avocat Diana Sosoaca. ..este protejată și de ierarhi, clerici,monahi și monahii…este deșteaptă, sincera,un politician autentic ,cum nu am mai văzut noi…nădăjduim în ac vremuri apocaliptice,nădăjduim Dia Soso=premier,președinte,dar acum locul ei era la comisia de abuzuri,însă vinovații nu au mai suportat…

  Apreciază

 3. Pe acest site ați postat și filmarea cu Diana Șoșoacă în Piața Alexandru cel Bun din Iași (8 nov 2020). La un moment dat, Diana Șoșoacă era să scape porumbelul: că va fi președintele României în 2024. A început să spună dar s-a oprit. Oare așa să fie ?

  Apreciază

   • Foarte bun articolul. Mai putin finalul: NU regret ca nu am fost la votare.
    Iar, un lucru semnificativ pentru toata lumea azi: D-na senator Diana Sosoacā , NU mai este in cozipe de topor de la AUR si nici nu va fi intr-un alt partid vreodatā. Sā candideze independent la presedintie in 2024, altfel se vor face iar jocuri politice si iar NU va veni lumea la vot. Eu o admir pe d-na Sosoacā, dar dánsa este o sekurista sub acoperire si are „spate” puternic de la serviciile speciale de sekuristi. Are curaj! Sa fie toti politicienii ca dánsa si tot poporul sa iasa in stradå împotriva tuturor abuzurilor de astazi!
    Personal cred, chiar daca D-na Sosoaca va candida, tot NU va iesi presedinte, chiar daca meritā! De ce ?! Stim prea bine: conteaza CINE de la sri / sts / eyc, adicâ ce slugoi sekuristi vor numara voturile sub ordinele cia / nsa / mosad, etc. si a okultei mondiale sataniste… Deliberat am scris cu litere mici.
    D-na Sosoaca are pe cine are in spatele domniei sale. Sa vedem! Este un vector esential Diana Sosoacā, sa vedem CINE îl va folosi in viitor. Poporul român oricum doarme si trebuie o „zguduialā” puternicā , gen foamete, razboi, moartea milioanelor de copii prin vaccinare, etc, pentru ca lumea sa iasa in strada.
    Dacs vreti sa iasa d-na Sosoaca presedinte de tara in locul altor cozi de topor de la psd / pnl/ aur/ usr, etc – trebuie schimbat sistemul de votare din temelii! Sa se numere toate voturile in piata publica, cu 1000 de camere de luat vederi, in toate orasele si satele. Si sa fie adunate in mod paralel de 20 de institutii si de omul de rand, la el acasa, cu laptop-ul . Deci, numarare publicå, nu māgāriile si fraudele pe care le face BEC , plin de sekuristi , care māsluiesc alegerile de 31 de ani!
    Wake up!
    Inca ceva, Diana Sosoacz NU este chiar atât de crestin ortodoxā , precum pare si nu crede in HRISTOS asa de tare. Cánd s-a împārtāsit dumneaei ultima oarā?!
    Deci, Calea este lunga pentru a salva poporul român, care, se pare ca l-a uitat pe DUMNEZEU si nu mai doreste a fi salvat de nici o Dianā, de nici un alt politician! Mizeria sekurista si caracatita mondiala a ocultei lucreaza puternic pentru îngenuncherea tuturor popoarelor.
    La noi, la români este multa dezbinare,
    invidie, nepāsare, lasitate, prostie si delāsare, pentru ca românii l-au uitat pe HRISTOS si preotii tac mâlc in front. Se instaleaza dictatura neo-marxistā pe zi ce trece si nimeni nu iese sa manifesteze pasnic in stradā.
    Oare asa au fost stramosii nostri formati?;;
    Doamne ajutā!

    Apreciază

 4. https://r3media.ro/mama-dianei-sosoaca-membra-a-masoneriei-dr-alice-florescu-anunta-in-2012-ca-marea-loja-nationala-1880-intentiona-sa-devina-mixta-suntem-intr-o-etapa-evoluata-a-evolutiei-umane/

  Rusine ca pupati in cur partidul sekuristilor si masonilor Aur si pe sekurista de Sosoacā! Veti vedea voi ca masonii se lupta intre ei sa puna mâna pe tarā prin Sosoaca si Basescu, dupa ce au furat tara 31 de ani si exevuta ordinele okultei mondiale sataniste!

  Doamne ajuta numai pentru saracii României care cred in HRISTOS !

  Nu mai comentez aici, deoarece NU sunteti un site ortodox , ci niste sekuristi ce manipuleaza lumea!

  Rusine!

  Va bate DUMNEZEU ca faceti politica sekuristei Sosoaca si a tradatorului de tara Basescu si Iohannis!

  In iad cu voi! Destul cu politica pe site asa zis „ortodox”!!!!

  Rusine!
  Rugati-va la HRISTOS in loc sa faceti propaganda politica!

  Apreciază

  • Uite-te ce ai scris mai sus!
   Asa e cand esti femeie (daca esti femeie) ipocrita fara minte.
   Cand n-aveai informatia asta era „foarte bun articolul…” nu-i asa? Ai aflat si tu ceva si te dai de ceasul mortii ca… sa ma duc eu in iad… Asa ortodoxa esti? Urezi oamenilor sa se duca in iad?
   Cand am facut eu politica lui Basescu si Iohannis??!!
   Si apoi, eu am precizat destul de clar inca din octombrie-noiembrie ca nu sustin AUR, ci doar pe Diana Sosoaca.
   Ca mama ei e masoanca, n-am stiut pana a aparut articolul pe r3media.
   Deocamdata nu stiu daca e ea in masonerie. Daca se va dovedi ca e si ea inscrisa in organizatia aia satanista, imi voi cere scuze ca am promovat-o.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s