Trei deputați AUR au depus un amendament prin care masca să nu mai fie obligatorie în spațiile publice. Dar de purtarea ei abuzivă în școli nici o vorbă, dar de ce nu cer să fie opțională, de ce nu cer și eliminarea termoscanării?

După ce au fost muștruluiți pe rețelele de socializare cum că membri lor au aprobat în Comisiile de la Camera Deputaților amendamentele la legea 31/2021, care vrea să modifice Legea 55/2020, privind purtarea măștii și alte restricții, băieții de la AUR s-au trezit un pic și conștienți că Diana Șoșoacă le cam ia fața în lupta pentru drepturile românilor, au depus un amendament.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Sursa: facebook.com/partidulAUR

Parlametarii AUR solicită ca pe perioada stării de alertă purtarea măștii de protecție să nu mai fie obligatorie în toate spațiile publice, ci în instituțiile publice, spațiile comerciale, mijloacele de transport și la locul de muncă.

Amendamentul a fost asumat de 3 deputați AUR: Raisa Enachi, Ringo Dămureanu și Georgel Badiu. Aceștia susțin, în motivarea amendamentului, că „nu există studii de specialitate care să ateste că purtarea măștii timp îndelungat ca fiind una pozitivă, cu aport decisiv și substanțial în combaterea oricărei epidemii”.

„Parlamentarii AUR au depus un amendament care ar limita purtarea maștilor la spațiile închise și instituțiile publice. Suntem singurul partid parlamentar care își asumă lupta cu măsurile abuzive și exagerate luate de actualul guvern.

Actul normativ se află în dezbaterea Camerei Deputaților. – text de la alephnews.ro

 

Dacă nu există studii care să arate că purtarea măștii pe timp îndelungat ar fi eficientă (ceea ce este total adevărat, ba chiar este nocivă), DE CE nu au cerut și SĂ NU FIE PURTATĂ ÎN ȘCOLI? Dar de ce să nu fie scoasă și la locurile de muncă și în spațiile comerciale mari? DAR DE CE SĂ NU FIE MASCA DOAR OPȚIONALĂ???

Dar de ce nu se cere și scoaterea inutilei și umilitoarei termoscanări???

 

Un gând despre „Trei deputați AUR au depus un amendament prin care masca să nu mai fie obligatorie în spațiile publice. Dar de purtarea ei abuzivă în școli nici o vorbă, dar de ce nu cer să fie opțională, de ce nu cer și eliminarea termoscanării?

 1. PENTRU CEI DIN ROMÂNIA

  Ultima sută de metri… Dumnezeu ne dă, dar nu ne bagă în sac!
  Ultimul sfert de ceas din a 24-a oră în care ne mai putem opune, în care ne mai putem lupta pentru aerul dat de Dumnezeu, pentru copiii noștri și pentru noi, pentru libertate, darul și datul nostru de la Dumnezeu – acela în care putem respira liber, fără tot felul de îngrădiri gen mască și acoperitoare facială, care finalmente nu sunt altceva decât botnițe!

  Citiți aici 👇și trimiteți e-mail cu opinia dvs despre această lege!

  „Vă supun atenției proiectul de lege nr. 31/2021 care se gaseste postat pe site-ul Camerei Deputatilor aici: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=19101

  Proiectul se refera la legiferarea purtarii mastii in toate spațiile publice, deschise si inchise, pentru toata lumea, adulti si copii. Cuprinde si prevederi legate de legiferarea telemuncii.
  Este un proiect foarte important, cu impact social imortant, pe termen lung. Daca va fi votat, procesul colectiv impotriva mastilor, care inteleg ca este in curs, probabil va fi inutil. Nu se va putea obtine anularea deciziei de purtare a mastilor fiindca aceasta decizie va fi deja lege. Se permanentizeaza practic purtarea mastii in toate spațiile publice, atat in spatii inchise, CAT SI IN SPATIILE DESCHISE CONSIDERATE PUBLICE (strazi, parcuri, peste tot), pe perioada starii de alerta care , dupa cum vedem, se prelungește indefinit.

  Pe linkul de la Camera Deputatilor, cititi PDF-urile, mai ales PDF-ul cu titlul ORDONANTA DE URGENTA A GUVERNULUI care cuprinde practic textul proiectului de lege.
  După cum vedeti pe pagina, proiectul a trecut tacit de Senat prin expirarea timpului de dezbatere. A fost postat pe site-ul Senatului in noiembrie 2020, dar niciun parlamentar si nici presa nu au reactionat. Probabil toti erau ocupati cu campania electorala, nimeni nu a avut nici o obiectie si proiectul s-a aprobat tacit prin expirarea perioadei de dezbatere in Senat.
  Acum a intrat in Camera Deputatilor unde, la fel de discret, a primit deja aviz favorabil de la 5 comisii, inclusiv de la Comisia pt sanatate si familie.

  Suntem din nou luați prin surprindere de proiecte de legi dezastruoase, ajunse in Parlament in stadiul final de aprobare.

  Ce se mai poate face?
  Comisiile de raport pentru acest proiect de lege sunt: Comisia juridica si Comisia pentru munca si protectie sociala. Dupa ce aceste doua comisii vor dezbate proiectul si vor depune cate un raport, proiectul va fi trimis pentru votul in plenul Camerei Deputatilor.
  Concret, opiniile si obiectiile se pot trimite pe mail catre aceste doua comisii. Chiar daca am facut un mic rezumat aici, este important ca cei interesati de a trimite obiectii sa citeasca ei inșiși proiectul de lege inainte de a trimite mail, pentru a putea exprima opinii avizate si coerente.
  Adesele de mail sunt:
  Comisia juridica: cp11@cdep.ro
  Comisia pentru munca si protectie sociala: cp07@cdep.ro

  De asemenea, se pot trimite mailuri tuturor deputaților pentru ca proiectul va fi votat in plenul Camerei Deputatilor.”

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s