CEDO a stabilit (împotriva art. 2 al Convenției de la Oviedo) că ”principiul solidarității sociale poate justifica impunerea vaccinării tuturor, când este vorba despre protejarea persoanelor mai vulnerabile”. Decizia, într-o speță din Cehia privind interdicția accesului copiilor nevaccinați la grădiniță.

CEDO condamnă statul român pentru procedura de recunoaștere a schimbării de sex - CursDeGuvernare.ro » CursDeGuvernare.ro

Preiau de pe: biziday.ro

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a mai decis că vaccinările obligatorii sunt legale, fiind “necesare în societățile democratice”. Decizia a venit într-un dosar privind vaccinarea obligatorie a copiilor din Cehia. Cazul a fost adus în instanță de către familiile care au fost amendate sau cărora li s-a refuzat accesul la grădiniță pentru că nu și-au respectat obligația legală de vaccinare.

Deutsche Welle precizează că Hotărârea CEDO stabilește un precedent conform căruia vaccinările obligatorii nu pot contraveni Convenției europene a drepturilor omului, dar acest lucru nu înseamnă că țările europene vor obliga oamenii să fie vaccinați. Deși hotărârea nu se referea direct la vaccinurile COVID-19, unii experți consideră că decizia ar putea avea implicații asupra actualelor campanii de vaccinare.

 

Un jurist expert în legislația CEDO, citat de AFP și DW, spune că prin decizia sa, Curtea transmite că principiul solidarității sociale poate justifica impunerea vaccinării, inclusiv a celor ce se simt mai puțin amenințați de boală, dacă este vorba despre protejarea vulnerabililor.”

Punctual, în decizie se arată că vaccinurile obligatorii administrate de autoritățile sanitare cehe sunt în conformitate cu “interesul superior” al copiilor: “Obiectivul trebuie să fie ca fiecare copil să fie protejat împotriva bolilor grave, prin vaccinare sau în virtutea imunității colective”.

 

Advertisement

Conform legislației cehe, copiii trebuie să fie vaccinați împotriva a nouă boli, inclusiv difteria, tetanosul, tuse convulsivă, hepatita B și rujeola.

Surse alternative: Deutsche Welle, CEDO


Acestă decizie a CEDO vine în contradicție cu articolul 2 al Convenției de la Oviedo, pe care cele mai multe state europene au ratificat-o.

Convenția de la Oviedo

Articolul 2

Intâietatea fiinţei umane

Interesul şi binele fiinţei umane trebuie să primeze asupra interesului unic al societăţii sau al ştiinţei.

4 gânduri despre „CEDO a stabilit (împotriva art. 2 al Convenției de la Oviedo) că ”principiul solidarității sociale poate justifica impunerea vaccinării tuturor, când este vorba despre protejarea persoanelor mai vulnerabile”. Decizia, într-o speță din Cehia privind interdicția accesului copiilor nevaccinați la grădiniță.

 1. Deoarece cei mai mulți oameni ai Europei și nu numai,nu doresc să se sinucidă,pardon,vaccineze,de aici înainte se prea poate ca spurcãciunile să creeze coaliții,să elimine legile internaționale care mai țin în fråu pe criminali și să se introducă sinuciderea obligatorie,pardon,vaccinarea.
  Deoarece spurcații sunt puși pe exterminare prin vaccinare,e posibil să numai țină cont de nici o lege;oricum ar fi și orice s ar întåmpla,nu trebuie acceptat nici un vaccin!

  Apreciază

 2. atunci, ne pare rau, noua,

  celor inca intregi la cap, nu o sa mai respectam nici noi legile statului antihristic si anti uman, asa ca, va fi o chestie de care pe care!!!!!!

  Apreciază

 3. @@@gigimutu,probabil cã spurcații asta și vor:să declanșeze rãzmerițe pentru a avea motiv de a da ordin de masacrare a populației;atât timp cât poliția,jandarmeria și armata aparțin spurcãciunilor,nu cred că revoltele sunt o soluție viabilă.
  În primã istanțã cred că manifestațiile de amploare ar avea o șansă de izbândă; însă,la cât de egoiști,ignoranți,delãsãtori și nepãsãtori sunt cei mai mulți dintre români,îmi este greu sã cred că vor fi milioane în stradă pentru a stopa din fașă această lege a obligativitãții care se prefigurează;vom vedea ce va urma,însă în nici un caz nu trebuie acceptat vreun așa zis vaccin.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s