USR-iștii conduc Guvernul! Secretarul de stat Andreea Moldovan, cea care „gândește” în locul lui Voiculescu, la Ministerul Sănătății, A EMIS UN ORDIN CARE AR PUTEA BĂGA ÎN CARANTINĂ ORAȘELE MARI și împrejurimile

Andreea Moldovan, anunț de ultimă oră despre carantinarea Bucureștiului. Ce măsuri prevede noul ordin al Ministerului Sănătății - IMPACT

Capitala României ar trebui să fie, deja, în carantină, conform unui document conceput de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, şi care a fost dezbătut, marţi, la Sinteza Zilei.

Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori riscă să intre în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților, dacă au minimum 70 de puncte.

Rata de incidență cumulată în 14 zile de la care se poate institui carantina este de 3 cazuri la o mie de locuitori.

 

Aceste noi reguli de carantinare au fost publicate în Monitorul Oficial, într-un ordin semnat de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan.

 

Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu: rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

„Bucureştiul intră foarte uşor şi iese foarte greu din carantină, conform noilor criterii. Prim-ministrul nu ştie de ordinul emis de ‘ministrul Sănătăţii’, Andreea Moldovan. Nu a ştiut nimeni din Guvern, nici măcar premierul, de acest ordin”, a precizat Mihai Gâdea, marţi, la Sinteza Zilei.

Moldovan, întrebată dacă premierul ştie de ordinul cu noile criterii de carantinare: N-am vorbit personal cu dânsul…

La Sinteza Zilei a fost un fragment dintr-o discuţie la care au participat, marţi, secretarul de stat Andreea Moldovan şi mai mulţi jurnalişti.

 • Andreea Moldovan: Am avut discuţii la Ministerul Sănătăţii cu reprezentaţi ai Institutului Naţional de Sănătate Publică şi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, au fost două zile de discuţii şi chiar s-a comentant în presă pe marginea acestor criterii de carantinare. Am agreat o formă finală pe care am supus-o ulterior discuţiilor în Comitetul Tehnico-Ştiinţific. Toţi participanţii au avut ocazia să îşi exprime punctul de vedere. S-a votat şi s-a acceptat această formă finală (…) Ce aş vrea să subliniez este că acest ordin se referă şi la zonele metropolitane…

 • Jurnalist 1: Din calculele noastre, dacă aplicăm aceste noi reguli, Bucureştiul este pasibil de carantină. 
 • Andreea Moldovan: Dacă luăm în calcul grila veche, şi pe acele criterii Bucureştiul este de carantină.
 • Jurnalist 1: Aşa ne spuneţi acum, că Bucureștiul nu este în carantină dintr-o decizie politică.
 • Andreea Moldovan: Nu, nu aş vrea să distorsionez în acest mod discuţia. Eu nu sunt (?!) politică şi nu fac politică, sunt medic.
 • Jurnalist 2: Înţelegem din informaţiile noastre că premierul nu ştie. Să ne spuneţi dacă a fost o discuţie pe această temă.
 • Andreea Moldovan: Nu ştiu să vă spun dacă a fost o discuţie în mod expres sau nu. Ce vă pot spune este că aceste criterii au fost discutate în Comitetul Tehnico-Ştiinţific, care reprezintă un Comitet Interministerial de Analiză şi Decizie.
 • Jurnalist 1: Domnul prim-ministru ştie?
 • Andreea Moldovan: Nu am vorbit personal cu dânsul, nu ştiu să vă spun.
 • Jurnalist 3: Dar domnul ministru ştie?
 • Andreea Moldovan: Domnul ministru, bineînţeles!

  Noi criterii pentru carantinarea localităților. Se iau în calcul testele efectuate, rata de infectare, gradul de ocupare din spital

  Ministerul Sănătății a emis un ordin prin care sunt introduse noi reguli de carantinare a localităților. Printre criteriile luate acum în calcul se numără testele efectuate, rata de infectare, dar și gradul de ocupare a paturilor din unitățile medicale.

  În baza ordinului publicat în Monitorul Oficial, criteriile de care depinde carantinarea unei localități sunt: 

  Criterii pentru instituirea carantinei zonale pentru municipii/zone metropolitane cu peste 100.000 de locuitori: minimum 60 de puncte

  • Număr de teste efectuate în ultimele 7 zile
  • Rata de pozitivitate în ultimele 14 zile
  • Rata de incidență cumulată în 14 zile
  • Trendul incidenței cumulate pentru ultimele 14 zile
  • Număr de cazuri din focare/nr. total cazuri din UAT* 100
  • Grad de ocupare a paturilor ATI în județ
  • Grad de ocupare a paturilor destinate pacienților cu COVID-19 în județ

  Criterii pentru instituirea carantinei zonale pentru restul zonelor: minimum 70 de puncte:

  • Rata de incidență cumulată în 14 zile
  • Trendul incidenței cumulate pentru ultimele 14 zile
  • Număr de cazuri din focare/nr. total cazuri din UAT* 100
  • Grad de ocupare a paturilor ATI în județ
  • Grad de ocupare a paturilor destinate pacienților cu COVID-19 în județ

Sursa: antena3.ro

Vlad Voiculescu spune că Bucureștiul Nu intră în carantină de Paști: AICI

 

2 gânduri despre „USR-iștii conduc Guvernul! Secretarul de stat Andreea Moldovan, cea care „gândește” în locul lui Voiculescu, la Ministerul Sănătății, A EMIS UN ORDIN CARE AR PUTEA BĂGA ÎN CARANTINĂ ORAȘELE MARI și împrejurimile

 1. USR este echivalentul romanesc al miscarii BLM: o adunatura de tradatori ai neamului romanesc, atei, antihristi, satanisti, sustinatori ai lgbtistilor (poate si practicanti). am urmarit inca odata documentarul acesta cumplit (de mai jos) si am vazut parca mai clar acum modul in care se intind tentaculele intunericului in intreaga lume. Este cumplit pe mainile cui a intrat tara si cum romanii Il tradeaza pe Hristos prin tacerea, lasitatea si indiferenta lor, lucru ptr care vor da socoteala cu varf si indesat. Degeaba acest popor, majoritar ortodox (cel putin scriptic), asteapta Invierea Domnului cand practic el fuge de Crucea Domnului ca dracu de tamaie, fuge de suferinta, fuge de jertfa, fuge de marturisire si mai ales tacerea ierarhilor este „asurzitoare”. Ar vrea sa se mantuiasca stand in fotoliu, la caldurica, eventual citind o rugaciune din cand in cand si crezand ca astfel fac voia Domnului…In loc sa fie pe strazi, zi de zi, cu miile, peste tot in tara, fara frica, sa-i indeparteze pe nevolnicii aflati la putere, indivizi care nu fac altceva decat sa actioneze cu consecventa ptr distrugerea acestui neam, romanii tremura de frica, privesc oripilati cum ne sunt ucisi cu buna stiinta bunicii, parintii, fratii si surorile in spitale din cauza incompetenţei autoritatilor, dar nu fac nimic (spunand probabil bine ca nu mi s-a intamplat mie) si asteapta eventual o minune de Sus…minune care insa nu va veni caci „lucratorii viei” sunt nerecunoscatori, nevrednici si nepasatori. Mare minune ar fi daca bisericile nu vor fi inchise de Inviere si anul acesta, caci Domnul nu are nevoie de falsitatea noastra…

  ” 8. Poporul acesta Mă cinsteşte cu buzele, dar inima lui este departe de Mine! 9. Degeaba însă Mi se închină ei, dând ca învăţături nişte porunci de-ale oamenilor!”

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s