A trecut la Domnul părintele mărturisitor nepomenitor Nicolae Manolis

π.Νικόλαος Μανώλης (@pN_Manolis) | Twitter

 

Comunicat de presă al Asociației Creștine Ortodoxe „Sfântul Iosif Isihastul”

 

 Salonic, 18 aprilie 2021
Cu durere, dar cu credință și speranță în Dumnezeu, vă facem cunoscut că preaiubitul nostru pr. Nikolaos Manolis a plecat la Domnul în această dimineață din cauza unor probleme de sănătate grave și cronice, și nu din cauza coronavirusului, așa cum se lasă a fi înțeles în mod intenționat de diverse site-uri de informații.  Momentele sunt dificile, iar cuvintele sunt slabe pentru a descrie sentimentele noastre.

 

Părintele Nikolaos a avut o inimă din care s-a revărsat dragostea pentru Sfântul Dumnezeu întru Treime, pentru Maica Domnului a noastră, pentru Sfinții noștri, pentru Biserică, pentru cei cunoscuți și îndepărtați, pentru prieteni și dușmani, pentru fiecare suflet care venea la patrafirul său.

 

Acest fruct copt spiritual a fost cules de Hristosul nostru, pe care părintele Nicolae l-a slujit ca preot cu lepădare de sine, dragoste de sacrificiu și martiriu.

 

Totuși, ceea ce l-a distins și l-a făcut cunoscut și iubit peste tot în lume, au fost luptele sale pentru ortodoxie și împotriva panereziei ecumenismului.

 

Până la sfârșitul vieții sale a rămas în Biserică, în hotarele Bisericii, așa cum au fost definite de Sfinții Părinți, pe care a încercat să-i imite.

 

Îngrădirea sa sfântă, după pseudo-sinodul de la Kolymbari, este marea sa cunună și moștenirea sa pentru noi toți credincioșii care suntem îngrijorați de declinul ecumenist al administrației noastre ecleziastice.

 

 Dorința familiei sale este ca slujba de înmormântare a fericitului pr. Nikolaos să aibă loc în mediu familial restrâns.
Dumnezeu să-l ierte! Veșnica lui pomenire!
Alte articole despre părintele Nicolae Manolis:
Amintesc și faptul că părintele Nicolae Manolis a declarat că a rupt comuniunea și cu mitropolitul Serafim de Pireu, undeva în cursul anului 2019, înainte chiar de atitudinea ambiguă a mitropolitului față de schisma ucrainiană.
Pr. Nicolae Manolis: „bine că am întrerupt comuniunea cu mitropolitul de Pireu de câteva luni, că dacă nu o făceam atunci, sigur o făceam acum.”

2 gânduri despre „A trecut la Domnul părintele mărturisitor nepomenitor Nicolae Manolis

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s