APEL UMANITAR: Nepoata unui partizan, Claudia Grigore Arsu, suferă de o boală ce provoacă paralizia și are nevoie de 35 000 de euro pentru tratament în străinătate

Apel umanitar. Nepoata unui partizan are nevoie de noi! Claudia Grigore-Arsu este condamnată fără ajutorul nostru

Pentru Claudia Grigore Arsu, anul 2021 a început cu o suferință cumplită. După numeroase investigații medicale, ea a primit un verdict nemilos. Diagnosticul pus de medici este Polineuropatie motorie toxica, cu suspiciune SLA.

Boala aveansează cu o viteză incredibilă, iar la durerile insuportabile se adaugă paralizia care deja a cuprins picioarele, iar acum și mâinile. Claudia a fost, până deunăzi, un om deosebit de activ. Plină de viață, harnică, tot timpul în activitate. Iar în timpul liber, îi plăcea să picteze. Tablourile ei suprind freamătul vesel al naturii și viața plină de culoare a satuluifăgărășean, dar și durerea răzbătând din memoria încă vie a temnițelor comuniste. Pentru că acolo și-a lăsat tinerețile și bunicul său, Gheorghe Arsu, unul dintre militanții Rezistenței armate din Munții Făgărașului, evocat în cuvinte frumoase de Ion Gavrilă Ogoranu în memoriile sale.

Acum, Claudia nu mai poate să muncească și nici să picteze. La o vârstă nedrept de tânără, orizontul vieții sale se închide brusc. Și totuși există șanse. Tratamentul cu celule stem, pe care l-ar putea urma în Statele Unite ori în Thailanda, i-ar putea reda Claudiei dreptul la o viață normală. Costurile acestor tratamente se ridică la 35.000 EURO, iar familia Grigore-Arsu chiar nu dispune de acești bani. Haideți să fim alături de ea, contribuind la strângerea acestei sume, care ar însemna pentru Claudia Grigore Arsu accesul revenirii la viața dinainte. Ea își dorește doar să poată munci, să poată picta și să ne revedem, în fiecare an, în iulie, la Sâmbăta de Sus, acolo unde sunt comemorați cei care au luptat și s-au sacrificat în Rezistența armată anticomunistă din Munții Făgărașului, și unde numele bunicului ei se află săpat în marmura crucii memoriale.

Contribuțiile pot fi depuse în contul IBAN RO06 RZBR 0000 0600 2254 4637, deschis la Raiffaisen Bankcod BIC RZBRROBU, pe numele GRIGORE ARSU CĂTĂLIN.

Pentru orice alt mod de susținere a cauzei Claudiei Grigore-Arsu, puteți obține informații la Tel. 0786830002 sau pe e-mail: diapictor2@gmail.com.

Claudia și Cătălin Grigore-Arsu, în zilele când nenorocirea nu le lovise familia…
Gheorghe Arsu, bunicul Claudiei, 15 ani de temniță grea
Una din picturile Claudiei Grigore Arsu: „Cu Iisus în celulă”


Sursa: buciumul.ro

Bunicul Claudiei, Gheorghe Arsu a făcut parte din grupul de partizani „Hașu-Gavrilă”: 

Scopul acestor grupări era de „”a pedepsi pe cei ce deposedau pe țărani de avutul lor, făcându-i să se teamă de o pedeapsă măsurată după gravitatea faptelor săvârșite și după dreptatea nescrisă, dar cerută de tradiția locurilor”.[4] O dovada in acest sens pot fi si versurile Marsului Rezistentei Fagarasene.

Cei care au făcut parte din aceasta grupare (care la început era cunoscută sub numele de banda „Hașu”, banda „Hașu-Gavrilă”, banda „Gavrilă”) sunt următorii:

Ilioiu Ion, Sofonea Remus (din Drăguș), Arsu Gheorghe (din Râușor), Radeș Virgil (student), Gheorghe Șovăială (din Berivoi, muncitor), Ion Chiujdea, (din Berivoi, student), Novac Ion (din Berivoi, elev), Mogoș Ion (din Toderița, elev), Pică loan –Victor (din Toderița, elev), Mazilu Nicolae (din Leu), Novac Petre, Pop Jean (pădurar, din Lisa), Hașu Laurian (din Breaza, student), Hașu Andrei (elev), Cîlțea Cornel (din Șonea), Cornea Marcel (student, din Sinea), Novac Gelu (din Făgăraș), Hașu Gheorghe (țăran), Malgan Mihai (student), Ramba Gheorghe (din Voivodeni), Moldovan Dumitru-Bambu (țăran, din Lisa), Moldovan Vasile, Bărcuț Ion (țăran, din Felmer), Pârâu Toma, zis Porîmbu, care refuzase să se mai întoarcă la armată, și încă mulți alții.[5]

Ei trec la instituirea de depozite de arme și alimente în munți, identificarea gazdelor de sprijin și ajutorare cu alimente în caz de retragere în munți.

Echipamentul militar, armamentul și muniția aferentă le-a fost furnizată de către Ion Cîrlig (plutonier în Armată)Traian Monea (locotenent , comuna Veneția)Partenie Comșa (plutonier în Armată).[6]

Serviciile medicale au fost inițial oferite de către doctorul Ion Halmaghi (comuna Comana), dar numărul persoanelor care au acordat asistență medicală a crescut în timp.[3]

Gazdele lor au fost din comunele Râușor, Ileni, Mândra, Pârâu, Iași. – https://ro.wikipedia.org/wiki/Grupul_Carpatin_F%C4%83g%C4%83r%C4%83%C8%99an

3 gânduri despre „APEL UMANITAR: Nepoata unui partizan, Claudia Grigore Arsu, suferă de o boală ce provoacă paralizia și are nevoie de 35 000 de euro pentru tratament în străinătate

 1. Hristos A Înviat!
  Faceti cum doriti, dar bisla dvs.estr perfect vindecabila si in România. EU am about aceasta bisla in 1997, am stat paralizata 2 luni in spital la Iasi, la Neurology, apoi m-am vindecat 100% cu medicamente românesti si apoi înca o Luna de gimnastica si kinetoterapie.
  NU trebuie 35 000 de euro , cu RĀBDARE. Este bisla rābdarii trimisa de DUMNEZEU.

  Sānātate multā!
  Maica Domnului sa va binecuvânteze!

  Apreciază

 2. Rectificare: boala este vindecabila in România si costa foarte putini bani! Cel mult 1000 de euro.
  NU 35 000 de euro!
  Este o prostie sā adunati bani , in Timp CE boala se vindeca 100% cu medicamente românesti la Iasi.

  Boala rābdārii se vindeca in 2 luni de zile.

  Doamne ajutā!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s