Minune după moartea părintelui Nicolae Manolis, în Salonic! Părintele Maximos Karavas și preotul Matei Vulcănescu declară că, după moarte, părintele nepomenitor Nicolae, în timp ce era îmbrăcat cu veșmintele preoțești, A ÎNVIAT cântând psalmi cu mare bucurie, apoi a adormit la loc

Actualizare:

Părintele Nicolae Manolis era un preot nepomenitor (moderat-echilibrat) din Salonic care mergea pe linia părintelui Teodor Zisis (tot nepomenitor), împreună cu părintele Maximos Karavas (duhovnicul Sfântului Paisie Aghioritul și părintele Fotios Vezinias. Toți nepomenitori.

Părintele Maximos Karavas, cel care depune mărturia despre minune în filmulețul de mai sus, este un părinte foarte sporit duhovnicește. El a fost în ultima parte a vieții Sfântului Paisie Aghioritul duhovnicul acestuia. Acum are aproape 100 de ani. 

Mărturia unui asemenea părinte este cât se poate de credibilă, cu atât mai mult cu cât întărește cele spuse și părintele și marele profesor patrolog Teodor Zisis.

A fost contactat telefonic părintele Matei Vulcănescu și a declarat că de la părintele Teodor Zisis a aflat de această minune. 

Părintele Nicolae Manolis a trecut la Domnul pe 18 aprilie:

A trecut la Domnul părintele mărturisitor nepomenitor Nicolae Manolis

Dacă e adevărat (și se pare că este), asta dovedește fără putință de tăgadă că aceasta e calea corectă: ÎNTRERUPEREA POMENIRII episcopilor eretici ecumeniști, dar în modul acesta, fără exagerări.

 

Articolul tradus din greacă (cu google translate) de pe site-ul katanixi.gr care era administrat de pr Nicolae Manolis (acum de ucenici ai sfinției sale): 

MĂRTURIE SPONTANĂ PENTRU P. NIKOLAOS MANOLIS

Există unele momente în care natura umană este testată „ca aurul într-un creuzet”, iar buzele nu pot descrie….
Editare: katanixi.gr

În vestea neașteptată a adormirii iubitului nostru părinte Nikola Manolis am fost cu toții testați, suntem chiar testați și experimentăm pedagogia Domnului nostru, fiecare în funcție de rezistența sa.
Logica ne bombardează la nesfârșit pentru că, durerea separării paralizează corpul și singura speranță și consolare este ajutorul de sus.

Dar vine o mărturie simplă, spontană și șocantă, de unde nimeni nu o așteaptă și răspândește cu generozitate lumina Învierii în inimile tuturor. Douăzeci și patru de ore nu au trecut și îngrijirea sa paternă nu ne-a lăsat fără informații.

În această dimineață, fratele spiritual H.G. a fost în biroul funerar LV, pentru a aranja ultimele proceduri.
Omul biroului a dezvăluit complet spontan și deschis un fapt minunat!
În timp ce îl pregăteau pe Papa (părintele) Nicolae, el cânta. El (angajatul de la pompe funebre) și-a chemat imediat colegii și toți au confirmat experiența comună.

Fratele nostru spiritual, șocat, a cerut șefului biroului să facă public evenimentul. Spre Slava lui Dumnezeu și sprijinul celor care îl iubesc în mod altruist, el a spus: „după bucurie, nu avem nimic de ascuns, fratele meu: Tatăl (Părintele) a scandat (vorbit/cântat) în timp ce îl pregăteam”.

Iar acestea, pentru a evita imitarea identității, sunt scrise numai pentru mințile favorabile.

Nu mărturia copiilor săi spirituali îl iubim cu drag, ci gurile străinilor care scandează minunile Domnului, spre slava lui Dumnezeu! (Adică, minunea s-a petrecut în acest fel, pentru ca mărturia să o dea niște străini și nu ucenicii săi, care ar fi putut fi bănuiți de subiectivism, haluncinații etc – n. adm.)

„Dumnezeu este minunat în Sfinții Săi!”

Amintirea voastră este veșnică, binecuvântați pe bătrânul nostru, pr. Nikolae Manolis! Bună întâlnire în mănăstirile veșnice. Multumesc pentru tot.

Așteptăm mai multe detalii de la părintele Matei Vulcănescu, care a promis că va traduce articolele apărute despre această minune în Salonic și va sugera ucenicilor să filmeze declarațiile martorilor acestui minunat eveniment.

19 gânduri despre „Minune după moartea părintelui Nicolae Manolis, în Salonic! Părintele Maximos Karavas și preotul Matei Vulcănescu declară că, după moarte, părintele nepomenitor Nicolae, în timp ce era îmbrăcat cu veșmintele preoțești, A ÎNVIAT cântând psalmi cu mare bucurie, apoi a adormit la loc

  • L-am contactat personal si a zis ca de un an, din cate am inteles dupa ce a dat anatemei tomosul schismatic al lui Bartolomeu in Duminica Ortodoxiei 2020 A INTRERUPT POMENIREA MITROPOLITULUI SERAFIM DE PIREU. Si-a dat demisia din functia de preot si ce mai avea pe acolo si ACUM SLUJESTE IN CASA!
   Mai inainte de asta, in 2019, parintele Nicolae Manolis rupsese si el comuniunea cu mitropolitul Serafim de Pireu. O spune pr Ciprian Staicu, am citi si eu pe site-ul katanaxi.gr si mi-a confirmat si pr Matei Vulcanescu.
   Mi-a spus si ca pr Anghel Anghelakopulos, care mai nainte fusese in Mitropolia Pireului, dar a fost dat afara de Serafim de Pireu si care se mutase in Mitropolia lui Serafim al Kitirelor A INTRERUPT SI EL POMENIREA MITROPOLITULUI SERAFIM DE KITIRA, pentru ca desi acesta inca mai are gandirea ortodoxa, nu a reactionat public fata de schisma si ecumenismulu restului Sinodului Greciei!

   Apreciază

  • Prin ce zici mai sus te referi la cuvantul „varsatura lui„?
   Acolo nu se refera la Sfintele Taine, ci este o expresie pentru a explica cum ca cineva care se dezice de ceva (in speta comuniunea cu ierarhul ecumenist) nu trebuie sa se intoarca precum cainele la varsatura lui. Adica nu isi ia hotararea de a rupe comuniunea inapoi.
   La asta se refera, NU la Sfintele Taine.

   Apreciază

    • @danielvla Vulcanescu zice asa: voi nu aveti voie sa va intoarceti inapoi la varsatura, adica SA PARTICIPATI LA SLUJBELE LOR SAU SA VA IMPARTASITI LA Ei ptr ca voi ati declarat ca nu mai sunteti cu ei, ca v-ati rupt de ei si de erezia lor
     ––-
     ADÍCĂ adv. 1. (Introduce o explicare a propoziției precedente sau a unui membru al ei)

     Apreciază

    • Tocmai, se refera la declaratie.
     N-o lua strict gramatical.
     Poate nu s-a exprimat tocmai potrivit.
     De ce cauti mereu sa vanezi orice paruta greseala?
     E clar ca nu se refera la Slujba sau Sfintele Taine.
     Varsatura e declaratia de rupere a comuniunii, ruperea de erezia ierarhului. Eu asa inteleg si cred ca asta a vrut sa spuna.

     Apreciază

 1. Pai si Sv. Maxim Marturisitorul a fost pacalit de Onorie/Honorie ca, ce scrie el e orthodox dar Sin. 6 Ecumenic la anathematizat pe Honorie acesta de eretic, scrie in cartea Sfantul Maxim Martirisitorul Mediator intre rasarit si apus pag. 138-140 , si in Pidalionul de la 1844 cu subnotele Sv. Nicodim scrie ca Onorie a mai fost anathematizat si de Sin. 7 Ec. subnota 186, pag. 230, concluzia e ca si pr. Maximos Karavas duhovnicul Sv. Paisie Aghioritul poate gresi si greseste ptr. ca nimeni nu aminteste de 1983 si nu face comparatie intre cele doua ptr ca acea anathema arata altceva! de aici si disputa, de aici si fiecare cu marturisirea lui, marturisirea unui sinod ar trebui sa fie varful de lance nu niste theologhisiri nesigure si chiar eretice, un sinod orthodox ar trebui sa puna cele doua marturisiri si sa vada daca ele corespund sau daca una e eretica si alta orthodoxa pe modelulu exact cum fu cu Ereticul Onorie dar cine sa ii zica asta lui Zisis si sa ceara un sinod local in Moldova sau in alta parte ca sa rezolve aceasta problema sau cineva dispus sa faca aceasta analiza

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s