Noul pseudo-episcop eretic ecumenist, Nichifor Horia, vicar al Arhiepiscopiei Iașilor a intrat în satul Schit Orășeni păzit de jandarmi

Duminică 6 iunie 2021, duminica vindecării orbului din naștere. 

Parohia mărturisitoare Schit Orășeni, județul Botoșani. Majoritatea credincioșilor sunt de partea părintelui Ioan Ungureanu, care a întrerupt pomenirea pseudo-mitropolitului Teofan, imediat dupa sinodul tâlhăresc din Creta.

Prin influența aceluiași Teofan, pseudo-mitropolit eretic (necondamnat oficial) a fost dat afară din biserica satului, părintele Ungureanu și a fost formată o parohie impostoare din câțiva săteni, care nu au habar de Ortodoxie și instalat alt preot, de data aceasta unul ecumenist.

Fostul stareț al Mănăstirii „Sfin­ții Trei Ierarhi” din Iași și exarh administrativ al mănăstirilor din Arhiepiscopia Iașilor, Nichifor Horia, a fost ridicat la rangul de episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, cu titulatura „Botoșăneanul” în februarie 2021.

Acum, face vizite pastorale…

 

„Episcopul eretic Nichifor intra in Oraseni insotit de jandarmi, care l-au aparat de satenii la care se presupune ca vine, si de o stransura de prin localitatile limitrofe. Tot poporul ortodox din Schit Oraseni e alaturi de preotul Ioan, la paraclisul sfintilor Sila, Paisie si Natan.
Securistii prezenti au taiat alimentarea cu curent electric la paraclis, pentru a se putea desfasura intalnirea ecumenista.
Televiziune, jandarmi, spectatori adunati de peste tot, aceasta e imaginea unui ierarh ecumenist care si-a dat intalnire cu adeptii sai intr-un sat ortodox, pe care l-a ignorat complet si care nu simte nevoia unui astfel de arhiereu.” – M. S. Chirilă

Preiau textul de pe marturisireaortodoxa.ro

Imaginați-vă că Mântuitorul Hristos ar fi intrat în Ierusalim protejat de către garda pretoriană a lui Ponțiu Pilat, iar fariseii și saducheii (nu și cărturarii) i-ar fi ieșit înainte cu pâine și sare și cu urări de bun venit.

Dacă reușiți să vă faceți o astfel de imagine ireală în minte, atunci înțelegeți senzația pe care am avut-o când l-am văzut pe episcopul Nichifor Horia „Botoșăneanul” coborând dintr-o mașină luxoasă, încadrat de o armată de jandarmi, care îl protejau de populația de la Schit Orășeni, adică de sătenii pe care se presupune că venea să îi viziteze și să îi catehizeze.

Anunțată ca vizită a mitropolitului Teofan, marele eveniment s-a dovedit o vizită a episcopului-vicar, deoarece, se pare, mitropolitul Teofan nu a avut îndrăzneala să dea ochii cu cei pe care i-a alungat din parohia lor și i-a exilat în stradă, unde sute dintre ei stau și acum alături de preotul mărturisitor Ioan Ungureanu.

În fața unui public care în proporție de 90% nu auzise de preasfinția sa, însoțit de câțiva preoți și stareți locali, mult mai puțini decât fuseseră anunțați, apărat de un dispozitiv uriaș de jandarmi și securiști de tot felul, episcopul Nichifor și-a dat întâlnire cu câteva zeci dintre adepții săi de prin Botoșani în satul Schit Orășeni, unde, din partea sătenilor, au participat 15-20 de persoane, adică toată parohia reală a preotului Constantin Bolohan.

Pentru cine agreează amestecul de „ortodoxie” ecumenistă și „naționalism” globalist, predici edulcorate și coruri abisale, orășeni îmbrăcați țărănește și țărani cu blugi rupți, trăiri confuze și neștiință teologică, evenimentul de astăzi a fost exact ce caută.

La o asemenea vizită, nu este de mirare că singurul eveniment important al acesteia a fost întreruperea alimentării cu curent electric a paraclisului unde slujea părintele Ioan Ungureanu, realizată de unul dintre securiștii aduși în bagaje de către Jandarmerie, prin intermediul unor amenințări cu caracter penal la adresa persoanei de la care paraclisul se alimenta perfect legal, printr-o priză înregistrată în contorul familiei respective.

Martorii de la fața locului ne-au relatat că securistul respectiv a amenințat-o pe proprietară că dacă nu scoate din priză paraclisul îi va da amendă, îi va face dosar etc.

Din fericire pentru cei aflați în paraclisul respectiv, a existat un generator de curent electric, care a făcut posibilă sonorizarea paraclisului, spre disperarea celor veniți să îl susțină pe episcopul Nichifor, care sperau să închidă slujba mărturisitorilor ortodocși.

S-a mai încercat o diversiune, prin care s-a urmărit crearea unei stări conflictuale, care să permită o eventuală intervenție în forță asupra preotului Ioan Ungureanu. Înțelepciunea sătenilor a făcut ca și acest plan să fie dejucat.

La sfârșitul vizitei, l-am invitat personal pe episcop să adreseze un cuvânt de învățătură poporul din satul în care a venit, aflat în marea sa majoritate în paraclisul părintelui Ioan. PS Nechifor a declinat invitația, așa că întrebările adresate de săteni conducerii mitropoliei au rămas fără răspuns.

Ce rămâne în urma unei astfel de vizite? Gustul amar al unei ierarhii vedetiste, înfrățite cu puterea lumească coruptă de globalism, lipsită de orice compasiune față de ortodocșii care îi dau rostul de a exista, și sentimentul că mitropolitul Teofan nu are curajul să dea ochii cu cei cărora le-a distrus viața și parohia și care plătesc pentru greșeala înaltpresfinției sale din urmă cu cinci ani.

 

 

4 gânduri despre „Noul pseudo-episcop eretic ecumenist, Nichifor Horia, vicar al Arhiepiscopiei Iașilor a intrat în satul Schit Orășeni păzit de jandarmi

 1. Hristos S-a Înălțat! …gest mizerabil, crunt,este și gestul dumitale domnule msc..l ai amețit pe pr Ungureanu, păcat de el,apoi te ai instalat la Oraseni cu misiune de episcopat,iar oamenii ,creștinii aceia simpli dar sufletiști nu știu nici acum ,ca au devenit din 2018 ,părtași la erezie…roadele curentului dumitale,le ai văzut pe internet,și anume ,ca multi creștini înțeleg ca duhovnicii lor ,numai vorbesc împotriva ecumenismului si nici vorba de îngrădire, dar rămân cu ei,convinși ca stau bine,ex Cristian.creștin ortodox cu toate sufletele acelea dezorientate care l urmaresc,ex Calea mântuirii, și mai sunt,care din iconomie,au rămas pasivi ,iar acum nu mai înțeleg nimic,decât sa se ocupe de păcatele ierarhilor și ale clerului.Ați contribuit masiv la asta,d-le msc,doar pt a fi liber și șef. .
  Mai sunt preoți, călugări din Athos sau românia, care s au retras sau alții din manastiri ,sau mireni care vor sa se îngrădească, dar nu știu încotro sa apuce,când văd zăpăceala de pe internet cu cei îngrăditi. .și asta pt ca ați creat dezbinare,ați folosit aceasta lupta ca pe un teren politic..și încă mai denigrați, rastalmaciti ,batjocoriți pe foștii frați, deși vedeți ca oamenii nu înțeleg nimic din ce spuneți. .fostul duhovnic și foștii frați va mai așteaptă, căci numai uniți putem face față acestor vremuri…sănătate și Lumină va doresc…

  Apreciat de 1 persoană

  • Teodor
   De-a lungul timpului l-am mai criticat si eu pe M S Chirila, dar… aici vorbesti multe prostii!
   Nu l-a ametit deloc pe pr Ioan Ungureanu. Si nici pe credinciosi.
   Cum sa fie partasi la erezie credinciosii ingraditi de erezia mitropolitului lor? Aberatii…
   Dimpotriva preotii din gruparile voastre au creat dezbinare.
   La inceput au zis toti cum zicem noi acum, adica cei pe care ne numiti voi in batjocura „echilibristi”.
   Apoi preotii pe care i-ati urmat voi, orientandu-se dupa Sava Lavriotul, s-au sucit. Au inceput sa se creada singurii ortodocsi si sa ii numeasca pe toti cei care nu au intrerupt pomenirea eretici.
   VOI I-ATI SMINTIT SI DESCURAJAT pe cei care ar fi vrut sa intrerupa pomenirea. Voi cu exagerarile voastre si nu Chirila!
   Chirila are si el unele metehne, cum ar fi faptul ca se auto-plaseaza de multe ori in fruntea unui grup sau emite pareri in numele acelui grup, fara a se consulta in mod serios in prealabil cu ceilalti sau… o usoara tendinta spre cenzura.
   Dar in rest, vinovati sunt preotii vostri care au luat-o pe aratura, caci au inceput sa exagereze din ce in ce si chiar sa emita teorii eretice.
   Am auzit o data un preot (dintre pomenitori) care s-a smintit ca nepomenitorii (nu stia el ca nu toti) ii faceau pe toti pomenitorii eretici.
   Din pacate, cu unii ca voi nici nu se poate discuta… caci aveti inradacinate prea adanc in inimi exagerarile care va macina.
   Si pana una alta… nu stiu ce nepomenitori sau ingraditi sunteti voi care participati la slujbe unde se rosteste „Pe episcopul/arhiereul nostru… (fara nume).

   Apreciază

   • Daniel Vla..îmi pare rău, dar redați exact minciunile,inepțiile, rastalmacirile lui MSC,iscodirile lui,pe care le scria el în zeci de articole pe diverse site-uri,atunci când, brusc a apucat o pe calea partasiei. .echilibrați si alti termeni,am vazut ca folosește aye …dacă sunteți sincer cu adevărat, dacă chiar doriți sa va mântuiți, puteți discuta de ex cu pr Ghedeon, dar fata catre fata…i am mai văzut predicile e aici..cu mântuirea personala nu e de glumit,eu asta as face,asta vorbi cu fiecare ,măcar cu unii cunoscuți, ex pr ieronim, Antonie etc..o excursie, oricât ar costa..dar sa întrebați exact ce ați scris mai sus…la Chirila ,cei 3-4 preoți pomenesc numele episcopului locului?..eu știu ca nu,dar dacă da,înseamnă că nu s au îngrădit. ..Bunul Dumnezeu sa aducă lumina și pace în sufletele tuturor ortodocșilor. ..Un om f realist și induhovnicit este HD,ale cărui comentarii le am văzut mai demult pe aici,poate l cunoașteți, se poate vorbi personal și cu el,mi a plăcut tare…

    Apreciat de 1 persoană

    • Imi pare rau, dar nu sunt deloc minciuni.
     Nu este asta adevarul? Nu a venit Sava Lavriotul cu alte explicatii decat venise prima data? Ba a venit. Si voi i-ati urmat pe preotii care l-au urmat pe Sava.
     Pr Ghedeon incearca sa impace si capra si varza, daca pot spune asa. Stiu eu foate bine ce si cum crede. Pr Antim e cam exclusivist. Nu sta el de vorba cu oricine. Si, oricum, am inteles ca a cam renuntat si sfintia sa la ideea cum ca toti pomenitorii ar ar fi eretici.
     Pr Ieronim ezita sa se pronunte si il cam urmeaza pe pr Antim.
     Pr Antonie, adica fostul Emanuel Oros, crede ca Staicu si ca Sava, din ce am observat din predicile lui.
     Nu stiu vreun preot nepomenitor sa pomeneasca numele expres al episcopului locului din nici una dintre tabere. Exceptie face pr Macarie de la Oituz, care isi pomeneste episcopul la Proscomidie.
     In ce am scris mai sus ma refeream la formula de pomenire folosita de preotii din Moldova „Pe episcopul nostru” sau „Pe episcopul” (fara a-i pronunta numele), care, dupa mine face referire tot la acelasi episcop caruia pretinzi ca i-ai intrerupt pomenirea. Si… nu stiu ce intrerupere a pomenirii ai facut, daca il pomenesti tot pe acelasi episcop, chiar fara sa-i pronunti numele.

     Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s