Diana Șoșoaca – 16 iunie 2021

 

10 gânduri despre „Diana Șoșoaca – 16 iunie 2021

 1. Doamne ajută!
  Danielvla, e trist că astfel de persoane nu înțeleg sau nu vor să înțeleagă că,la Creta, ecumenismul a fost legiferat,de către toate Bisericile participante acolo.
  Legiferare înseamnă adoptare!
  Iar ecumenismul nu este un lucru minor ci, este suma tuturor ereziilor adunate la un loc, chiar și a celor condamnate de Biserică de-a lungul timpului…
  Iar adoptarea ecumenismului,sinodal, este un gest de sinucidere sufletească sau de desprindere de comuniunea cu Biserica , cu Adevărul. Despărțire de Adevăr. Schismă cu Biserica. Renunțarea la expresiile și glasurile Sfinților Părinți și a hotărârilor Sfintelor Sinoade Ecumenice.
  Chiar dacă pe noi,parte a pliromei Bisericii nu ne-a întrebat nimeni dacă suntem de acord sau nu, dar fiindcă aceste lucruri sunt statuate/legiferate/acceptate sinodal, adică acceptate în numele tuturor membrilor Bisericii, de cea mai mare instanță a Bisericii, Sinodul,care ne reprezintă și pe noi, așadar,pe cale de consecință,acel act din 2016 ne afectează pe toți cei care nu ne delimităm de el.
  A te delimita doar verbal, este un gest lipsit de consistență,întru-cât lucrurile sunt deja hotărâte/statuate. Deci,împotrivirea verbală nu mai are nici un efect, adică e lipsită de efect,căci prin neîntreruperea comuniunii cu semnatarii documentelor cretane,efectul acceptării documentelor cretane rămâne valabil pt. toți cei aflați în comuniune cu ecumeniștii.
  Așadar, întreruperea comuniunii cu ecumeniștii, după Creta,nu este un moft sau un gest de vendetă personală,ci este un gest necesar și obligatoriu pentru a te îngrădi de erezia pe care ecumeniștii ne-au impus-o samavolnic sau la care ne-au făcut părtași ,împotriva voinței noastre/peste acordul nostru.
  Și , în ultimă instanță, este un gest responsabil și de folos pentru înșiși ecumeniștii din Biserică, în perspectivă soteriologică, menit să-i ajute să-și vină în fire, în matca ortodoxiei… Dar asta de ei depinde…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s