Varianta pământului plat – Adevărul subtil din filme și seriale?

Harta Pamantul Plat, Flat Earth map, Gleason's Map 1892, ZenVibe - eMAG.ro

„Adevărul și planurile viitoare sunt ascunse subtil de către Elite în filme și seriale – pentru cei care înțeleg. Măcar pentru asta trebuie să le acordăm credit.
Urmăriți o scurtă compilatie a acestor subtilități legate de conspirația Pământului Plat.”

Același film pe Bitchute: 

 

http://

 

52 de gânduri despre „Varianta pământului plat – Adevărul subtil din filme și seriale?

 1. Voi ați observat că asimilarea de cunoaștere a secretelor lumii are un preț? Cu cât știi mai multe secrete ale lumii, cu atât aptitudinile gramaticale au de suferit? Psihologii și neurologii ar trebui să studieze mai mult fenomenul. Uite de aia mă feresc de conspirații. Nu vreau să-mi pierd capacitatea de a mă exprima corect și lucid în scris, ca apoi să creadă lumea că sunt un bombardier, fost șef de promoție la școala ”vieți”.

  Totuși, ce au ăștia cu NASA? NASA e doar una din cele 74 de agenții spațiale guvernamentale din lume. Pe lângă cele civile. Rușii, chinezii, japonezii, israelienii, indienii, nemții, francezii, etc. au agenții spațiale. Toți mint? A fost războiul rece între SUA și URSS, ceea ce a însemnat un imens conflict de interese și ideologii și curse nebune pentru cucerirea cosmosului, dar niciodată nu am văzut ca unii să spună că pâmântul e un geoid ca restul planetelor pe care le observăm cu un telescop, iar ceilalți să spună că e un disc acoperit de un dom, și să se acuze reciproc de minciuni pe acest subiect cu scopul de a le distruge credibilitatea adversarilor.

  În plus, ideea că pământul e plat, stă pe stâlpi, și e acoperit de un dom (sau ”doom” cum îi spune personajul de față), a fost demontată încă din antichitate de către grecii antici. Acum vreo 2500-2800 de ani. Nu exista nicio NASA pe atunci. Ăia au fost primii care au înțeles clar că pământul nu e plat când observau cum dispăreau corăbiile în zare. Apoi am inventat telescopul și restul e istorie…

  De asemenea, nu înțeleg cine ce ar avea de câștigat dacă minte în privința formei pământului. Ce au avut de câștigat grecii antici? Ce au avut de câștigat cercetătorii din Evul Mediu? Agențiile spațiale pot să-și păstreze utilitatea și dacă pământul e plat și acoperit de un dom. Și ”doomul” ăla, mama lui de doom, prezintă un interes pentru cercetare. De ce Pământul ar fi plat și restul planetelor nu, din nou, ar fi o sursă extraordinară care stârneșe curiozitatea oamenilor de știință.

  Întotdeauna când am de-a face cu conspirații, întreb ce scop au conspiratorii și de ce planul ăsta și nu altul. Și întotdeauna observ că planurile sunt extrem de alambicate, ineficiente, și pot fi deconspirate de orice absolvent de școala vieții.

  Apreciază

 2. ”(…) pentru că cei care au scris despre pămînt au vorbit multe despre formele pămîntului, spunînd că pămîntul este asemănător unei sfere sau unui cilindru sau unui disc, rotunjit egal din toate părţile, sau în forma unei lopeţi adîncite la mijloc — că cei care au scris despre lume au fost duşi la formularea acestor ipoteze, combătîndu-se între ei — da, nici pentru aceasta nu voi ajunge să spun că facerea lumii, aşa cum ne-o relatează
  Scriptura, este de mai puţin preţ, pe motivul că Moisi, slujitorul lui Dumnezeu, n-a spus nimic despre forma pe care o are pămîntul, n-a spus că perimetrul pămîntului are 180.000 de stadii, n-a măsurat cit de mult se întinde umbra pe care o lasă pămîntul, cînd soarele în mişcarea lui se află sub pămînt, şi nici n-a spus că umbra pămîntului pe lună dă naştere eclipselor. Şi pentru că Moisi a trecut sub tăcere aceste lucruri, care nu ne sînt folositoare, voi socoti eu, oare, pentru aceasta de mai puţină valoare cuvintele Duhului decît înţelepciunea cea nebună sau, mai bine spus, să nu slăvesc eu pe Cel Care nu pune mintea noastră să se îndeletnicească cu cele deşarte, ci a rînduit să fie scris în Scriptură toate acelea care duc la zidirea şi desăvîrşirea sufletelor noastre ? (Sfântul Vasile cel Mare, Hexaimeron, Omilia a IX-a, 1)

  – cel puţin Moise nu a zis nimic explicit despre forma pământului;
  – această informaţie nu este folositoare (Sfântul Vasile spune asta);

  Apreciază

  • Aș mai completa cu ceva…când corigentul clasei recită inegalitatea lui Cauchy-Bunyakovsky-Schwarz sau Luceafărul, imediat ne dăm seama că a reprodus o chestie genială.
   Aşa ar trebui să fie şi când plat pământenii vorbesc despre Pământul lor Plat…dar aș rămâne și mai uimit dacă ar înțelege geometria sferică și ar „recita” aplicabilitatea formulei lui Gauss in geodezie și cartografie…
   Cele expuse de ei ar trebui măcar să PARĂ de o genialitate zdrobitoare, dacă nu chiar să şi fie geniale, indiferent de abilităţile celui care le spune…
   Dar mă uit la ce spun plat ărtării și nu văd nicăieri acea genialitate care ar fi trebuit să urle la mine prin gura unui geniu în transă…
   Ca mulţi de aici, incerc şi eu să remarc o chestie care este mai deşteaptă decât emitentul!
   Dar nu e cazul.
   Nu e cazul de vreo chestie deşteaptă, vreau să zic, nu…
   Spusele plat ărtarilor sunt doar inepţii puerile, afirmaţii false ori greşite, incultură, analfabetism științific, ignoranță totală și minciuni învelite în poleială…

   Apreciază

 3. Din ce am văzut în viaţa de zi cu zi, înclin să consider că pământul e sferă. Nu ştiu ce explicaţie au cei cu pământul plat despre diferenţele de fus orar de pe pământ. Cum se face că în unele părţi de pământ poate să fie noapte, iar în altele zi (în acelaşi timp). Şi de asemenea, ce explicaţie au pentru amurg şi pentru crepuscul ? Dacă pământul e plat şi Soarele se coboară undeva pe sub pământ, cum se face că încă mai este lumină cam o oră după ce nu mai vedem soarele ? Cum de apare mai întâi lumina dimineaţa, şi după vreo oră apare soarele ? În teoria pământului sferă se explică aceste lucruri, prin curbura pământului. Sau nu ? În teoria pământului plat trebuie să vii cu chestii de matematici superioare (probabil) ca să explici aceste fenomene de zi cu zi. Parcă am văzut odată ceva, cu nişte conuri de umbră, cu nişte chestii.

  Apreciază

 4. Aici e o problemă serioasă. Fac abstracție de forma pământului și observ că încă din secolul al XV- lea, elitele ideologizează ,,știința”. Lucrul acesta se observă în mai multe domenii. Care e ținta? Lupta împotriva lui Dumnezeu și a legilor Lui din fotolii academice: omul se trage din maimuță, teoria geocentrică e ridiculizată etc. românii se trag din romani etc. Elitele ne-au inventat și istoria conform căreia ne tragem din romani… Trebuie să facem diferența dintre adevărata știință, guvernată de Dumnezeu, și ideologia cu pretenții de știință. Dacă mândria omului n-ar fi întrecut niște limite, ar putea exista o armonie perfectă între descoperirile științifice și descoperirile realizate prin Duhul Sfânt. Problema e că omul vrea să ia locul lui Dumnezeu. Dovada o reprezintă aceste vaccinuri. Omul vrea să-l controleze pe om mai mult decât Dumnezeu. Asta se întâmplă datorită neascultării de Dumnezeu și mândriei sinucigașe în care se complace. Apreciem deșteptăciunea elitelor? Iat-o! Avem parte de ea acum. Câteva generații au fost îndoctrinate cu o știință antihristică, cu filozofie antihristică și cu artă antihristică. Și acum ne mirăm cum cască gura la televizor și așteaptă să se lumineze de la oazele de întuneric ale acestei lumi. Incluziv religia a fost luată în vizor și ,, modernizate” pe gustul ateilor. Cui îi pasă că tinerii teologi, în loc să studieze mistica și ascetica, studiază în facultăți ecumenismul? Cui îi pasă că în mănăstiri a dispărut treapta de schimonah? Spre ce conduc aceste măsuri? Spre desacralizarea Ortodoxiei! Fără oameni care știu din experiență ce e Duhul Sfânt, e cam greu în zilele noastre. Iar artizanii întunericului știu asta și își bat joc de noi cum vor! Dumnezeu să ne ajute să facem voia Sa și să-l mărturisim pe Dumnezeu cu vorba, cu gândul și cu fapta!

  Apreciază

   • La școală am învățat că e rotund și că datează de milioane de ani, ca și mulți alții. Mie nu mi se pare a fi rotund. Cu o lupă bună, din București văd Carpații Meridionali. Darwin a spus o prostie și i-a fost acceptată pe post de descoperire științifică. Asta e mai ușor de observat. Povestea cu vechimea Pământului pute și ea. Dumnezeu este izgonit din Creația Sa. O comparație sinceră cu textul biblic aduce noi lămuriri. Teoria heliocentrică de asemenea e cusută cu ață albă. Nu e cazul să încercăm să fim mai deștepți decât Dumnezeu. Dacă teoria geocentrică e corectă și are corespondență in textul biblic, de ce e nevoie de Pământ rotund ( sferic)? Cineva se chinuie rău de tot să ne spele creierele pentru a discredita Biblia. Nici eu n-am crezut că se poate ajunge la asemenea tertipuri. De ce s-au chinuit să ne facă să credem că au ajuns pe Luna? Din același motiv. În numele științei, omul astfel învățat își înălță nasul în sus cu mândrie luciferică, făcând apostolat satanist, disprețuind creștinismul și pervertind tineretul.

    Apreciat de 1 persoană

    • Apropo…în ce domeniu lucrezi?
     Înșir câteva, bifezi cu da ce se potrivește:
     armată (artilerie), geografie, geodezie, cartografie matematică, navigație maritimă, navigație aeriană, geologie, geochimie, geofizica pământului, astronomie, astrofizică?
     P.S: eu lucrez într-unul din domeniile de mai sus.

     Apreciază

 5. Eu zic că Pământul este rotund ziua, că se vede, iar în „noaptea minții”, este plat, sau sferă, sau lopată, depinde de inteligentul, „elita” care o furnizează. Cum e și cu covidul; o gripă bine finanțată,cu tone de valute date către media și indivizi de ce-a mai joasă speță plantați în cele mai înalte ghivece, să nu ajungă plebea la ei, să le suporte doar duhoarea legilor de umilire și terorizare, date ca simpli intermediari ai întunericului, dar responsabili de genocidul înfăptuit, au blocat o planetă la doar 3 la mie vinovați de testele gata infectate pregătite dinainte și prin minciuna pcr care, ești vinovat prin prezență doar și trebuia să fii introdus în circuitul martirilor, vorba lui; @Apa trece, pietrele rămân, (deși nu-i chiar așa) ; „…artizanii întunericului știu asta și își bat joc de noi cum vor!”, dar, doar cei fără de credință, sau credința slabă vor pieri.

  Apreciază

   • …păi dacă ești într-un avion la 5-6000 de metri, deasupra oceanului, se cam vede ca o sferă, dar cei care fac înconjurul lumii pe vase, marinarii, spun toți că planeta este rotundă…, la chestia cu „plat”, rămân la varianta mea.
    Asta e, de aia ne-a făcut Dumnezeu diferiți și încăpătânați, să ne scoatem ochii ca chiorii pentru toate rahaturile, sau să înghițim porcăriile debitate de așa zișii filozofi și specialiști.

    Apreciază

    • Nu e vorba de scos ochii, dar ceea ce spui nu este adevarat. Daca era asa de usor de demonstrat nu mai contesta nimeni forma pamantului.
     Spui ca de la 5000-6000 de metri se vede ca o sfera? Nu e deloc asa!
     Daca te ridici chia si dincolo de 30 000 de metri tot drept se vede orizontul.
     Aici dezbatem niste argumente. Desi uneori spiritele se mai incing, e bine sa ne pastram calmul si sa discutam civilizat.
     Cel mai puternic semn de intrebare in aceasta privinta este faptul incontestabil ca nu exista nici macar o fotografie reala a sferei pamantului facuta din spatiu.
     Ei, oficialii, ne spun ca este un glob mai bombat la ecuator, dar ne prezinta o sfera perfecta facut pe calculator, colorata pe calculator.
     Numai minciuni. Si atunci, e firesc sa-ti pui intrebari.

     Apreciat de 1 persoană

    • Eu, ca fost ofițer de navigație maritimă vă pot demonstra oricând că nu este deloc plat.
     Dar pentru a înțelege demonstrația, vă trebuie ceva noțiuni de bază.
     Le aveți?

     Apreciază

    • Avem:
     „Măsurătorile terestre reprezintă ansamblul de științe aplicate, care se ocupă cu determinarea formei și dimensiunilor pământului, precum și cu eleborarea de planuri și hărți, folosind metodele și tehnicile geodeziei, topografiei, fotogrammetriei, cartografiei, astronomiei geodezice și gravimetriei geodezice”

     Apoi,
     Despre latitudine, longitudine, și un pic de introducere in final despre ce înseamnă o Milă Marină (Mm)

     Deci, ce înseamnă latitudinea asta și longitudinea?
     Este vorba despre două cifre care identifică, în mod unic, fiecare punct de pe Terra.
     Latitudinea măsoară poziţia punctului între ecuator şi poli: ecuatorul are 0 grade, la Polul Nord sunt +90 de grade, iar la Polul Sud sunt -90 de grade.
     Iar între ecuator şi poli sunt nişte cercuri paralele, mai mari spre ecuator şi tot mai mici (pînă la zero) spre poli, cercuri care chiar aşa se numesc, “paralele”.

     Longitudinea marchează poziţia est sau vest faţă de meridianul zero, din Greenwich.
     E zero acolo pentru că englejii sunt cei care au măsurat chestia asta, cu longitudinea.
     Un cerc are 360 de grade. Iar longitudinea merge 180 de grade spre est şi încă 180 de grade spre vest.

     Deci…
     Ce înseamnă un grad din ăsta? Cât e, în kilometri?
     E simplu, putem calcula.
     Să începem cu longitudinea:

     Distanţa între meridianele corespunzătoare pentru zero şi un grad este cea mai mare la ecuator şi cea mai mică (adică zero) la poli.
     Că prin poli trec toate meridianele.
     Şi ca să aflăm cît înseamnă în kilometri, luăm circumferinţa Terrei la ecuator (2*π* Raza Terrei la ecuator, adică 40.075 km) şi împărţim asta la 360 de grade: rezultă 111,31 kilometri pe grad.
     Dar asta e la ecuator.

     Deci, încă odată: ce este un grad?
     Este foarte simplu, (teoretic): 1 grad este împărțit în 60 de părți, numite „minute”. Și fiecare minut, la rândul său, conține 60 de secunde.
     Este de fapt o analogie completă cu acele minute și secunde, care pentru noi au fost întotdeauna asociate mai mult cu măsurarea timpului decât unghiurile și coordonatele.
     Astfel, pentru a converti unghiul specificat în format (grade, minute, secunde) în fracții zecimale ale unui grad, adaugi la numărul de grade întregi și adaugi numărul de minute împărțit la 60 și numărul de secunde împărțit la 3600.

     In România, suntem la o latitudine de vreo 45 de grade.
     Şi atunci, distanţa (mai mică) între două meridiane separate de un grad este circumferinţa unui cerc mai mic împărţită tot la 360 de grade.
     Iar cercul ăla mai mic are circumferinţa 2*π* Raza Terrei*cos(45).

     Dacă nu mă crezi fă un desen.
     Ocolul Pămîntului pe o paralelă prin Bucureşti măsoară 28.116 kilometri, deci un grad de longitudine are doar 78,11 kilometri pe la noi.

     Gradele în latitudine, pe de altă parte, sunt mai uşor de calculat: distanţa dintre două paralele separate de un grad rămâne mereu aceeaşi, cercurile astea merg paralel cu ecuatorul (cum spuneam), până la poli, iar circumferinţa unui meridian este de 40.008 kilometri.
     Deci un grad are 40.008/360=111,13 kilometri.
     Practic, cât un grad de longitudine la ecuator.
     Şi e normal, că Terra e aproape o sferă

     Întrebare: cât este un grad de longitudine la paralela 45 sud, conform acestei hărți a pământului plat?

     PS: E important, totodată, cum se determină mila marină: mila marină reprezintă un minut de arc, adică a 1/60 dintr-un grad al meridianului de longitudine zero, măsurat exact la intersecția acestuia cu ecuatorul terestru. Iar un minut este o şaizecime dintr-un grad. Deci, o milă marină = 111,13 km/60=1852 metri.
     Pam-pam!

     Și avem urma

     Apreciat de 1 persoană

    • @Max
     Chiar dacă i-ai băgat în ceață, să știi că nu ai convins pe nimeni dintre teoreticienii; „pământ plat”, că pământul, ca de altfel toți aștrii din univers, este rotund, este pierdere de timp, pur și simplu capacitatea de înțelegere nu le permite… .

     Apreciază

    • Max
     Asta e demonstratie?! Asta este explicarea teoriei oficiale a impartirii probabilei sfere a pamantului in grade, meridiane si paralele.
     Ai calatorit vreodata intre Capul Horn si Capul Bunei Sperante (adica intre sudul extrem al Americii de Sud si sudul extrem al Africii) si ai verificat distanta, daca coincide cu cea oficiala?
     Ai circumnavigat cumva Antarctica si ai verificat perimetrul oficial al asa-zisului continent?
     Astea ar fi fost dovezi mai clare, dar ramanea sa te credem si pe cuvant…

     Apreciază

    • Da. Dorești să facem împreună calculul paradoxului distanțelor pe pământul plat?
     Sună cam in felul următor, explicat simplu…
     Propun un exercițiu de logică pentru platistii „treziți” și „genii ale logicii”:

     Să presupunem prin absurd (doamne ferește de așa ceva), că reușiți să luați Patentul de Navigație Costieră și vă aflați undeva la latitudinea de 45 grade Nord, la 3 grade depărtare de coasta franceză, când începeți să aveți probleme la motor și rămâneți în derivă în mijlocul bălții.
     Trimiteți un mesaj disperat prin stație către Paza de Coastă citind de pe Plotter coordonatele geografice: „may day, may day, azi este ziua mea proasta, so gripat motoru și n-am mărunțiș dă o cafea vă rog salvați curul meu de platist!”
     Paza de coastă primește mesajul, vede că ești doar la 3 grade depărtare, ceea ce înseamnă aproximativ 234 de km, și trimite un elicopter care are raza de acțiune de 600 km (dus întors) pentru a te repera și a dirija șalupa de intervenție a pazei de coastă către locul in care ai fost dus în derivă de către curenți, vânt…etc.

     Întrebare:

     Dacă te afli la sud de ecuator in aceeași situație, la latitudinea de 45 grade Sud, 3 grade de mal, paza de coastă poate trimite un elicopter care are rază de acțiune de 600 km?
     Dacă da, de ce?
     Dacă nu, de ce?

     Apreciază

    • Max
     Eu n-am zis nici ca pamantul e plat, nici ca e rotund.
     Dar, dupa parerea mea (nu e obligatoriu sa am dreptate) daca dai pazei de coasta dintr-o tara din emisfera sudica coordonatele dupa sistemul de referinta al pamantului glob, probabil ca e acelasi lucru ca in emisfera nordica.
     Te poti afla la aceeasi distanta de coasta ca si in emisfera nordica si sa crezi ca te afli pe un pamant glob, dar realitatea sa fie alta si distantele sa fie mult mai mari intre continente.
     3 grade fata de coasta pot sa insemne acelasi nr de km ca in emisfera nordica.

     Apreciază

    • Coordonatele geografice definesc foarte clar puncte de reper de pe planetă.
     Dacă eu dau prin stație că am rămas cu navă in pană la coordonatele ϕ1 = 23°32’S; λ1= 11°09’W, orice navă sau elicopter mă poate găsi la fix in acel loc, ± deriva.
     Dacă luăm ca exemplu coordonatele geografice de mai sus, putem determina drumul și distanţa pe care trebuie să o
     parcurgă o navă pentru a merge din punctul:
     A(ϕ1 = 23°32’S; λ1= 11°09’W
     în
     B(ϕ2 = 34°48’S; λ2= 16°14’W).
     Pentru că dacă nu ar f fi măsurate și calculate cu precizie, navigația pe mare nu ar funcționa..
     Încă nu am întâlnit platist care să înțeleagă acest lucru, la fel cum încă nu am întâlnit navigator adept al pământului plat
     Plat pământenii nu reușesc să înțeleagă acest paradox al distanțelor.

     Apreciază

    • Max
     Eu n-am zis ca nu definesc. Nici n-am zis ca nu inteleg. Incercam o explicatie. Probabil si cei care sustin varianta pamantului plat au explicatia lor.
     Dar, ai spus un „Da” mai sus. Adica ai calatorit intre Capul Horn si Capul Bunei Sperante?
     Si ai verificat personal distanta?
     Dar ai circumnavigat Antarctica? Ai plecat dintr-un loc si ai ajuns in acelasi loc mergand in cerc in jurul ei??
     Sa stim si noi.
     Ai cautat personal pe cineva in Oceanul Atlantic sau in Pacific? L-ai gasit pe acel cineva la fix?
     Asadar crezi ca pamantul e rotund – o sfera. E o sfera perfecta sau e o sfera deformata?
     Si daca nu e o sfera perfecta cum functioneaza coordonatele la fix dupa un sistem de impartire a unei sfere perfecte?
     Nu cumva acea deriva sunt inexactitatile sistemului de calcul al coordonatelor?

     Dar daca pamantul e rotund, se misca? In jurul axei sale si in jurul soarelui? Ce crezi?

     Apreciază

    • Fără supărare, dar inclin să cred că nu ai înțeles nimic din cele scrise..
     Deci: „Nu cumva acea deriva sunt inexactitatile sistemului de calcul al coordonatelor?”
     Răspuns: nu. Aceea derivă este dată de către curenții maritimi și de către vânt.
     Și nu: nu există „inexactitatea sistemului de calcul al coordonatelor”
     Ele sunt foarte precise și exacte.

     Apoi:”Ai cautat personal pe cineva in Oceanul Atlantic sau in Pacific? L-ai gasit pe acel cineva la fix?”, Da…în Marea Neagră…dar erau deja morți.

     https://m.adevarul.ro/locale/constanta/tragedia-navei-sadu-salvator-am-intervenit-doua-ore-nu-s-a-primit-ordin-adunat-cadavre-noaptea-1_586cd3425ab6550cb8112d0c/index.html

     „Si daca nu e o sfera perfecta cum functioneaza coordonatele la fix dupa un sistem de impartire a unei sfere perfecte?
     Nu cumva acea deriva sunt inexactitatile sistemului de calcul al coordonatelor?”
     Nu este o sferă perfectă ci un geoid de rotație, și da… Totul este perfect calculat și măsurat?
     Ca întrebare: dacă un grad de latitudine la latitudinea de 45 grade Nord are 78, 11 km, și un grad de latitudine la latitudinea de 45 grade Sud are tot 78, 11 km…ce formă are pământul?

     Câteodată mă întreb un ce meserii lucrează cei care susțin că pământul este plat?
     Dar sigur nu un: geodezie, cartografie topografice, astronomie , navigație….probabil nici măcar ca paznici ai farului din Constanța.

     Apreciază

    • Marea Neagra… un lac minuscul in comparatie cu Oceanul Planetar.
     Am inteles foarte bine! Dimpotriva dumneata nu ai inteles ca eu am inteles.
     Eu am incercat o explicatie. Am si zis ca pot sa gresesc.
     Nu stiu inca explicatiile celor cu varianta pamantului plat in ceea ce priveste coordonatele din emisfera sudica.
     Daca e un geoid (de rotatie), ce forma are in definitv?
     Si cum pot calculele sa fie perfecte daca nu e o sfera perfecta?
     Si daca este bombat la ecuator, cum ne spune geografia oficiala, cum de nu exista o fotografie reala cu el din spatiu?
     De ce ni se prezinta sfere perfecte desenate pe calculator?

     Apreciază

    • Domle’, în perioada scrisă în acel articol eram in armată, la Scafandri de Luptă Constanța.
     Deci eram pe Marea Neagră.
     Cea mai lungă cursă a mea a durat șase luni, cu plecare din Constanța către Antwerpen, de acolo către Rotterdam cu direcția Boston.
     Din Boston către Kapstadt, apoi înconjurul Africii către Egipt, trecerea mării Roșii și a Suez către Izmir, Turcia, apoi Izmit cu revenire în Brăila.

     Continuă
     „Nu stiu inca explicatiile celor cu varianta pamantului plat in ceea ce priveste coordonatele din emisfera sudica”.
     Nu există explicații…
     Este destul să privești poza de la acest blog…este de fapt o proiecție azimutala nordica, și te asigur că niciun platist nu știe cum sunt calculate coordonatele geografice pe acea hartă.
     Apoi: „Si daca este bombat la ecuator, cum ne spune geografia oficiala, cum de nu exista o fotografie reala cu el din spatiu?”
     Ce treabă are geografia cu fotografia?

     Apreciază

    • Pai are, caci ai zis ca e o „sfera de rotatie”. Asta presupune ca se invarte in jurul axei sale si in jurul Soarelui, probabil. Daca se invarte, are si orbite pe care se afla sateliti. Satelitii ar putea face fotografii credibile. Dar sa zicem ca sateliti nu ar fi la o inaltime suficienta. Atunci statia spatiala internatioanala. Sau telescopul Hable…

     Apreciază

    • Nu am spus „sferă de rotație”😂😂😂, ci geoid.
     Și da, există destui sateliți care transmit live…este îndeajuns să intri pe sateliții meteo…nu sunt codați/secretizati/ocultele alea mondiale…
     Hubble…nu Hable… să fotografieze pământul…este ca și cum ai incercat să privești o furnică prin binoclu in pomul din fața casei tale.
     Coordonatele geografice nu au nevoie neapărat de o „sferă perfectă”…exact același rezultat îl obții și cu un geoid…iei o mandarină de exemplu… De la nord la sud trasezi 360 de grade de longitudine..
     Apoi de jur împrejur ecuatorul….iar la nord de ecuator 90 de grade de latitudine, iar în sud la fel
     Problema ce se pune este’ cum sunt măsurate acele grade și ce înseamnă ele?

     Apreciază

   • @danielvla
    Deci tu ai dreptul să susții orice și nimeni nu are voie să te contrazică, altfel te simți jignit, „noaptea minții” te încovoaie la nivelul sistemului actual, în care susținerea adevărului este infracțiune, așa gândesc eu, îmi cer scuze dacă sunt incompatibil, dacă chiar consideri că sunt inoportun nu-mi publica tâmpeniile și te las în cloaca lumii tale, nu dau apă la moara nimănui, timpul rămas este extrem de scurt.
    Scuze!

    Apreciază

    • Cloaca??!
     Si spui ca sustii adevarul?
     Poti sa spui ce crezi si fara sa jignesti!
     Pretinzi ca cei care sustin varianta pamantului plat ar fi idioti si redusi mintal si vrei sa nu se ia nimeni de tine?!

     Ce inseamna „pur și simplu capacitatea de înțelegere nu le permite… .”?

     Nu-ti ajung cuvintele limbii romane sa-ti sustii ideile fara sa ridiculizezi sau ofensezi pe ceilalti?
     Inteleg ca esti de partea lui „Max”, comentatorul care crede ca noi nu stim ce e ala un meridian, o paralela sau un grad geografic. Ba inca ne crede asa de idioti, ca n-am fi vazut in viata noastra o harta, sa stim unde este Greenwich si meridianul 0.
     Fii de partea cui vrei. Si nu ti-am cerut eu sa nu-ti spui parerile.
     Dar pastreaza decenta limbajului.
     Insa asa se intampla: cand atragi atentia cuiva care a sarit calul se supara instantaneu, de parca ati fi niste mironosite isterice.
     Sa ma ierti, dar asta e parerea mea. Ca doar si eu am drepul sa-mi spun parerea. Nu?

     Apreciază

    • O întrebare simplă:
     O navă care navighează pe direcția N-S la nord de ecuator, aplică în calculele de deplasare și calculele distanțelor, creșterea de latitudine… până aici totul clar!
     Întrebare: aceeași navă, după ce trece de ecuator, pe direcția N-S, aplică creșterea sau scăderea de latitudine in calculele sale?

     Apreciază

 6. …acu intreb si eu ca un novice: si daca e plat, si daca e rotund, care e problema? pe cine incurca, pe cine incomodeaza, cui ii convine si cui nu-i convine daca e asa sau e altfel??? are vreo importanţă sau vreo relevanta? chiar nu ma pricep la geofizica, la astronomie etc…niste explicatii pertinente dintr-o tabara sau cealalta nu ar strica.

  Apreciază

 7. Ce motive întemeiate ar avea acum Elitele să ne spună adevărul, cum că pământul este plat ? Ne iubesc cumva mai mult ? Le este mai multă milă de mulțimea, pentru care ei au cele mai profunde sentimente de ură și de dispreț ?
  Să le acordăm credit Elitelor ? Dar de ce ne-ar fi mințit sute de ani, cum că pământul este glob ? Eu cred că atunci ne-au spus adevărul și acum ne mint.

  Apreciază

 8. Oare doar eu jignesc???; „danielvla | iulie 19, 2021 la 12:34
  Ramane sa te feresti de conspiratii in continuare si sa crezi doar ce iti convine. In felul asta poate ai si constiinta linistita.”, „danielvla | iulie 19, 2021 la 23:58
  Si ale… „sferistilor” sunt toate explicate si dovedite stiintific?”, știința nu ar avea ce căuta aici dacă ai sta la malul mării să privești la un vas care se apropie de țărm, eu unul consider subiectul închis.
  PS Nu-l cunosc pe Max, dar și pe el l-am taxat pentru un „u” scăpat, cred, din grabă, suntem oameni și încă greșim. Scuze Max eu chiar susțin că Pământul este rotund pentru toți sclavii planetei, pentru cei evoluați energetic este diferit.

  Apreciază

  • Pai eu cu ce te-am jignit? Ti-am zis sa crezi ce iti convine.
   Daca am zis „sferistilor” asta e jignire?
   Nea Max, aduce argumente credibile, dar tu nu aduci. Ce e cu vasul care se apropie de tarm? Cu ochiul liber nu poti demonstra nimic.

   Apreciază

   • Nu găsesc commentul unde am scris cuvântul idiot,(idioți), interpretările nu pot fi luate în considerare, primul paragraf l-ai sărit, dacă ajungi la mare ia-ți un binoclu, deși pe tine nu cred că te va putea ajuta, unii oameni văd doar ceea ce sunt programați să vadă.
    Scuze:)).

    Apreciază

    • Îi trimiți la mare să vadă vapoare?
     Vor veni cu chestii gen „perspectiva” și alte alea…
     Păi ei nu au habar nici farurile de aterizare portuară cum funcționează…dar au ca argument *farul cutare bate până la 30 mile, deci pământul este plat”

     Apreciază

   • … ce să zic; Max, privesc în urmă cu 45-50 de ani și constat că; chiar dacă știința a evoluat enorm, omul de rând nu are acces la ea decât foarte limitat și s-a prostit/îndobitocit rău de tot, iar de când cu internetul, prostia este calea de evoluție a umbrei, a statului paralel, susținut de tembeli care banul este ghidul lor în viață, spiritualitatea a devenit o fata-morgana de jupuit fraieri, biserica o poartă spre întuneric, (daniel nu s-a vaccinat, dar o recomandă tuturor enoriașilor, a primit și „arginții” pentru sufletele arvunite în bisericile care au deschis puncte de vaxinare,medaliat de plăvan), poate că știința este bună, dar a picat pe mâini tare proaste, prin știință au transformat o gripă într-un zmeu ucigaș prin corupție și mită la un nivel imposibil de descris, s-a dovedit că testul pcr poate da fals pozitiv până la 100% și totuși va fi folosit până în decembrie și prostimea se bucură… dar de ce nu este anulat astăzi, acum, de ce să ne mai inducă în eroare și suferințe încă cinci luni?, omenirea a colapsat total în orice logică.

    Apreciază

    • Situația este exact cum o descrie Umberto Eco:

     “Rețelele de socializare dau drept de cuvânt unor legiuni de imbecili care înainte vorbeau numai la bar după un pahar de vin, fără a dăuna colectivității.
     Erau imediat puși sub tăcere, în timp ce acum au același drept la cuvânt ca și un premiat cu Nobel.
     Televiziunea a promovat idiotul satului față de care spectatorul se simțea superior. Drama internetului este că l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr”,

     Bine că în anii când am făcut vaccinările pentru bolile tropicale nu exista internetul și specialiștii de pe YouTube…trei zile am fost legumă.
     Și acum sunt vaccinat cu Biontech, și soția, care lucrează în cadrul medical…și toți prietenii și cunoscuții noștri.

     Ce nu avem însă printre prieteni și cunoscuți: plat pământeni, paranoici cu masoneria și ocultele alea mondiale, adică persoane care suferă de ultracrepiderianism și Cranck Magnetism.

     Notă:
     1) (Ultracrepidarian desemnează obiceiul unei persoane care dă sfaturi, opinii cu privire la aspecte pe care nu le cunoaște, pentru care nu are pregătire. în domenii în care nu se pricep.
     Utracrepidarianismul e răspândit mai ales printre politicieni (dar nu numai), care își dau cu părerea despre orice și mai ales în afara domeniului lor de expertiză, începând cu proporția de hidrogen în molecula de apă și ajungând la condițiile abdicării Regelui Mihai, tehnica sondajelor, interpretări statistice, medicina, macroeconomie sau urbanism.)

     2) ( Crank magnetism e un termen care desemnează un fenomen deseori întâlnit, și anume: atunci când cineva susține o idee falsă va tinde să susțină și alte lucruri ridicole, cum ar fi Flat Earth și conspirațiile NASA.
     E fix inversul consistenței inter-disciplinare a teoriilor științifice.)

     Apreciază

    • Max
     Deci nu numai ca ii faci idioti si imbecili pe cei care au ideile cu pamantul plat, dar le si contesti dreptul la opinie.
     Si mai mult decat atat – faci reclama vaccinurilor, ba si noilor vaccinuri… Esti vaccinat cu Biontech…
     Sa fii sanatos, dar pe viitor s-ar putea sa nu mai fii.
     Si faci propaganda si NASA si minciunilor lor.
     Ti-am acceptat ironiile si mitocaniile la adresa unei categorii de oameni, in speranta ca putem purta un dialog civilizat, dar vad ca strecori printre randuri si soparla vaccinarii si indirect esti de partea ocultei mondiale si a masoneriei, adica exact inversul a ceea ce promoveaza acest blog.
     Du-te si ridiculizeaza pe altii, in alta parte.
     Si inca o data: sa fii sanatos!

     Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s