Varianta pământului plat – Adevărul subtil din filme și seriale?

Harta Pamantul Plat, Flat Earth map, Gleason's Map 1892, ZenVibe - eMAG.ro

„Adevărul și planurile viitoare sunt ascunse subtil de către Elite în filme și seriale – pentru cei care înțeleg. Măcar pentru asta trebuie să le acordăm credit.
Urmăriți o scurtă compilatie a acestor subtilități legate de conspirația Pământului Plat.”

Același film pe Bitchute: 

https://www.bitchute.com/video/qFZksEwlZ8VR/

 

http://

 

92 de gânduri despre „Varianta pământului plat – Adevărul subtil din filme și seriale?

  1. Voi ați observat că asimilarea de cunoaștere a secretelor lumii are un preț? Cu cât știi mai multe secrete ale lumii, cu atât aptitudinile gramaticale au de suferit? Psihologii și neurologii ar trebui să studieze mai mult fenomenul. Uite de aia mă feresc de conspirații. Nu vreau să-mi pierd capacitatea de a mă exprima corect și lucid în scris, ca apoi să creadă lumea că sunt un bombardier, fost șef de promoție la școala ”vieți”.

    Totuși, ce au ăștia cu NASA? NASA e doar una din cele 74 de agenții spațiale guvernamentale din lume. Pe lângă cele civile. Rușii, chinezii, japonezii, israelienii, indienii, nemții, francezii, etc. au agenții spațiale. Toți mint? A fost războiul rece între SUA și URSS, ceea ce a însemnat un imens conflict de interese și ideologii și curse nebune pentru cucerirea cosmosului, dar niciodată nu am văzut ca unii să spună că pâmântul e un geoid ca restul planetelor pe care le observăm cu un telescop, iar ceilalți să spună că e un disc acoperit de un dom, și să se acuze reciproc de minciuni pe acest subiect cu scopul de a le distruge credibilitatea adversarilor.

    În plus, ideea că pământul e plat, stă pe stâlpi, și e acoperit de un dom (sau ”doom” cum îi spune personajul de față), a fost demontată încă din antichitate de către grecii antici. Acum vreo 2500-2800 de ani. Nu exista nicio NASA pe atunci. Ăia au fost primii care au înțeles clar că pământul nu e plat când observau cum dispăreau corăbiile în zare. Apoi am inventat telescopul și restul e istorie…

    De asemenea, nu înțeleg cine ce ar avea de câștigat dacă minte în privința formei pământului. Ce au avut de câștigat grecii antici? Ce au avut de câștigat cercetătorii din Evul Mediu? Agențiile spațiale pot să-și păstreze utilitatea și dacă pământul e plat și acoperit de un dom. Și ”doomul” ăla, mama lui de doom, prezintă un interes pentru cercetare. De ce Pământul ar fi plat și restul planetelor nu, din nou, ar fi o sursă extraordinară care stârneșe curiozitatea oamenilor de știință.

    Întotdeauna când am de-a face cu conspirații, întreb ce scop au conspiratorii și de ce planul ăsta și nu altul. Și întotdeauna observ că planurile sunt extrem de alambicate, ineficiente, și pot fi deconspirate de orice absolvent de școala vieții.

    Apreciat de 1 persoană

  2. ”(…) pentru că cei care au scris despre pămînt au vorbit multe despre formele pămîntului, spunînd că pămîntul este asemănător unei sfere sau unui cilindru sau unui disc, rotunjit egal din toate părţile, sau în forma unei lopeţi adîncite la mijloc — că cei care au scris despre lume au fost duşi la formularea acestor ipoteze, combătîndu-se între ei — da, nici pentru aceasta nu voi ajunge să spun că facerea lumii, aşa cum ne-o relatează
    Scriptura, este de mai puţin preţ, pe motivul că Moisi, slujitorul lui Dumnezeu, n-a spus nimic despre forma pe care o are pămîntul, n-a spus că perimetrul pămîntului are 180.000 de stadii, n-a măsurat cit de mult se întinde umbra pe care o lasă pămîntul, cînd soarele în mişcarea lui se află sub pămînt, şi nici n-a spus că umbra pămîntului pe lună dă naştere eclipselor. Şi pentru că Moisi a trecut sub tăcere aceste lucruri, care nu ne sînt folositoare, voi socoti eu, oare, pentru aceasta de mai puţină valoare cuvintele Duhului decît înţelepciunea cea nebună sau, mai bine spus, să nu slăvesc eu pe Cel Care nu pune mintea noastră să se îndeletnicească cu cele deşarte, ci a rînduit să fie scris în Scriptură toate acelea care duc la zidirea şi desăvîrşirea sufletelor noastre ? (Sfântul Vasile cel Mare, Hexaimeron, Omilia a IX-a, 1)

    – cel puţin Moise nu a zis nimic explicit despre forma pământului;
    – această informaţie nu este folositoare (Sfântul Vasile spune asta);

    Apreciat de 1 persoană

    • Aș mai completa cu ceva…când corigentul clasei recită inegalitatea lui Cauchy-Bunyakovsky-Schwarz sau Luceafărul, imediat ne dăm seama că a reprodus o chestie genială.
      Aşa ar trebui să fie şi când plat pământenii vorbesc despre Pământul lor Plat…dar aș rămâne și mai uimit dacă ar înțelege geometria sferică și ar „recita” aplicabilitatea formulei lui Gauss in geodezie și cartografie…
      Cele expuse de ei ar trebui măcar să PARĂ de o genialitate zdrobitoare, dacă nu chiar să şi fie geniale, indiferent de abilităţile celui care le spune…
      Dar mă uit la ce spun plat ărtării și nu văd nicăieri acea genialitate care ar fi trebuit să urle la mine prin gura unui geniu în transă…
      Ca mulţi de aici, incerc şi eu să remarc o chestie care este mai deşteaptă decât emitentul!
      Dar nu e cazul.
      Nu e cazul de vreo chestie deşteaptă, vreau să zic, nu…
      Spusele plat ărtarilor sunt doar inepţii puerile, afirmaţii false ori greşite, incultură, analfabetism științific, ignoranță totală și minciuni învelite în poleială…

      Apreciază

  3. Din ce am văzut în viaţa de zi cu zi, înclin să consider că pământul e sferă. Nu ştiu ce explicaţie au cei cu pământul plat despre diferenţele de fus orar de pe pământ. Cum se face că în unele părţi de pământ poate să fie noapte, iar în altele zi (în acelaşi timp). Şi de asemenea, ce explicaţie au pentru amurg şi pentru crepuscul ? Dacă pământul e plat şi Soarele se coboară undeva pe sub pământ, cum se face că încă mai este lumină cam o oră după ce nu mai vedem soarele ? Cum de apare mai întâi lumina dimineaţa, şi după vreo oră apare soarele ? În teoria pământului sferă se explică aceste lucruri, prin curbura pământului. Sau nu ? În teoria pământului plat trebuie să vii cu chestii de matematici superioare (probabil) ca să explici aceste fenomene de zi cu zi. Parcă am văzut odată ceva, cu nişte conuri de umbră, cu nişte chestii.

    Apreciază

  4. Aici e o problemă serioasă. Fac abstracție de forma pământului și observ că încă din secolul al XV- lea, elitele ideologizează ,,știința”. Lucrul acesta se observă în mai multe domenii. Care e ținta? Lupta împotriva lui Dumnezeu și a legilor Lui din fotolii academice: omul se trage din maimuță, teoria geocentrică e ridiculizată etc. românii se trag din romani etc. Elitele ne-au inventat și istoria conform căreia ne tragem din romani… Trebuie să facem diferența dintre adevărata știință, guvernată de Dumnezeu, și ideologia cu pretenții de știință. Dacă mândria omului n-ar fi întrecut niște limite, ar putea exista o armonie perfectă între descoperirile științifice și descoperirile realizate prin Duhul Sfânt. Problema e că omul vrea să ia locul lui Dumnezeu. Dovada o reprezintă aceste vaccinuri. Omul vrea să-l controleze pe om mai mult decât Dumnezeu. Asta se întâmplă datorită neascultării de Dumnezeu și mândriei sinucigașe în care se complace. Apreciem deșteptăciunea elitelor? Iat-o! Avem parte de ea acum. Câteva generații au fost îndoctrinate cu o știință antihristică, cu filozofie antihristică și cu artă antihristică. Și acum ne mirăm cum cască gura la televizor și așteaptă să se lumineze de la oazele de întuneric ale acestei lumi. Incluziv religia a fost luată în vizor și ,, modernizate” pe gustul ateilor. Cui îi pasă că tinerii teologi, în loc să studieze mistica și ascetica, studiază în facultăți ecumenismul? Cui îi pasă că în mănăstiri a dispărut treapta de schimonah? Spre ce conduc aceste măsuri? Spre desacralizarea Ortodoxiei! Fără oameni care știu din experiență ce e Duhul Sfânt, e cam greu în zilele noastre. Iar artizanii întunericului știu asta și își bat joc de noi cum vor! Dumnezeu să ne ajute să facem voia Sa și să-l mărturisim pe Dumnezeu cu vorba, cu gândul și cu fapta!

    Apreciază

      • La școală am învățat că e rotund și că datează de milioane de ani, ca și mulți alții. Mie nu mi se pare a fi rotund. Cu o lupă bună, din București văd Carpații Meridionali. Darwin a spus o prostie și i-a fost acceptată pe post de descoperire științifică. Asta e mai ușor de observat. Povestea cu vechimea Pământului pute și ea. Dumnezeu este izgonit din Creația Sa. O comparație sinceră cu textul biblic aduce noi lămuriri. Teoria heliocentrică de asemenea e cusută cu ață albă. Nu e cazul să încercăm să fim mai deștepți decât Dumnezeu. Dacă teoria geocentrică e corectă și are corespondență in textul biblic, de ce e nevoie de Pământ rotund ( sferic)? Cineva se chinuie rău de tot să ne spele creierele pentru a discredita Biblia. Nici eu n-am crezut că se poate ajunge la asemenea tertipuri. De ce s-au chinuit să ne facă să credem că au ajuns pe Luna? Din același motiv. În numele științei, omul astfel învățat își înălță nasul în sus cu mândrie luciferică, făcând apostolat satanist, disprețuind creștinismul și pervertind tineretul.

        Apreciat de 1 persoană

        • Apropo…în ce domeniu lucrezi?
          Înșir câteva, bifezi cu da ce se potrivește:
          armată (artilerie), geografie, geodezie, cartografie matematică, navigație maritimă, navigație aeriană, geologie, geochimie, geofizica pământului, astronomie, astrofizică?
          P.S: eu lucrez într-unul din domeniile de mai sus.

          Apreciază

  5. Eu zic că Pământul este rotund ziua, că se vede, iar în „noaptea minții”, este plat, sau sferă, sau lopată, depinde de inteligentul, „elita” care o furnizează. Cum e și cu covidul; o gripă bine finanțată,cu tone de valute date către media și indivizi de ce-a mai joasă speță plantați în cele mai înalte ghivece, să nu ajungă plebea la ei, să le suporte doar duhoarea legilor de umilire și terorizare, date ca simpli intermediari ai întunericului, dar responsabili de genocidul înfăptuit, au blocat o planetă la doar 3 la mie vinovați de testele gata infectate pregătite dinainte și prin minciuna pcr care, ești vinovat prin prezență doar și trebuia să fii introdus în circuitul martirilor, vorba lui; @Apa trece, pietrele rămân, (deși nu-i chiar așa) ; „…artizanii întunericului știu asta și își bat joc de noi cum vor!”, dar, doar cei fără de credință, sau credința slabă vor pieri.

    Apreciază

      • …păi dacă ești într-un avion la 5-6000 de metri, deasupra oceanului, se cam vede ca o sferă, dar cei care fac înconjurul lumii pe vase, marinarii, spun toți că planeta este rotundă…, la chestia cu „plat”, rămân la varianta mea.
        Asta e, de aia ne-a făcut Dumnezeu diferiți și încăpătânați, să ne scoatem ochii ca chiorii pentru toate rahaturile, sau să înghițim porcăriile debitate de așa zișii filozofi și specialiști.

        Apreciază

        • Nu e vorba de scos ochii, dar ceea ce spui nu este adevarat. Daca era asa de usor de demonstrat nu mai contesta nimeni forma pamantului.
          Spui ca de la 5000-6000 de metri se vede ca o sfera? Nu e deloc asa!
          Daca te ridici chia si dincolo de 30 000 de metri tot drept se vede orizontul.
          Aici dezbatem niste argumente. Desi uneori spiritele se mai incing, e bine sa ne pastram calmul si sa discutam civilizat.
          Cel mai puternic semn de intrebare in aceasta privinta este faptul incontestabil ca nu exista nici macar o fotografie reala a sferei pamantului facuta din spatiu.
          Ei, oficialii, ne spun ca este un glob mai bombat la ecuator, dar ne prezinta o sfera perfecta facut pe calculator, colorata pe calculator.
          Numai minciuni. Si atunci, e firesc sa-ti pui intrebari.

          Apreciat de 1 persoană

        • Eu, ca fost ofițer de navigație maritimă vă pot demonstra oricând că nu este deloc plat.
          Dar pentru a înțelege demonstrația, vă trebuie ceva noțiuni de bază.
          Le aveți?

          Apreciază

        • Avem:
          „Măsurătorile terestre reprezintă ansamblul de științe aplicate, care se ocupă cu determinarea formei și dimensiunilor pământului, precum și cu eleborarea de planuri și hărți, folosind metodele și tehnicile geodeziei, topografiei, fotogrammetriei, cartografiei, astronomiei geodezice și gravimetriei geodezice”

          Apoi,
          Despre latitudine, longitudine, și un pic de introducere in final despre ce înseamnă o Milă Marină (Mm)

          Deci, ce înseamnă latitudinea asta și longitudinea?
          Este vorba despre două cifre care identifică, în mod unic, fiecare punct de pe Terra.
          Latitudinea măsoară poziţia punctului între ecuator şi poli: ecuatorul are 0 grade, la Polul Nord sunt +90 de grade, iar la Polul Sud sunt -90 de grade.
          Iar între ecuator şi poli sunt nişte cercuri paralele, mai mari spre ecuator şi tot mai mici (pînă la zero) spre poli, cercuri care chiar aşa se numesc, “paralele”.

          Longitudinea marchează poziţia est sau vest faţă de meridianul zero, din Greenwich.
          E zero acolo pentru că englejii sunt cei care au măsurat chestia asta, cu longitudinea.
          Un cerc are 360 de grade. Iar longitudinea merge 180 de grade spre est şi încă 180 de grade spre vest.

          Deci…
          Ce înseamnă un grad din ăsta? Cât e, în kilometri?
          E simplu, putem calcula.
          Să începem cu longitudinea:

          Distanţa între meridianele corespunzătoare pentru zero şi un grad este cea mai mare la ecuator şi cea mai mică (adică zero) la poli.
          Că prin poli trec toate meridianele.
          Şi ca să aflăm cît înseamnă în kilometri, luăm circumferinţa Terrei la ecuator (2*π* Raza Terrei la ecuator, adică 40.075 km) şi împărţim asta la 360 de grade: rezultă 111,31 kilometri pe grad.
          Dar asta e la ecuator.

          Deci, încă odată: ce este un grad?
          Este foarte simplu, (teoretic): 1 grad este împărțit în 60 de părți, numite „minute”. Și fiecare minut, la rândul său, conține 60 de secunde.
          Este de fapt o analogie completă cu acele minute și secunde, care pentru noi au fost întotdeauna asociate mai mult cu măsurarea timpului decât unghiurile și coordonatele.
          Astfel, pentru a converti unghiul specificat în format (grade, minute, secunde) în fracții zecimale ale unui grad, adaugi la numărul de grade întregi și adaugi numărul de minute împărțit la 60 și numărul de secunde împărțit la 3600.

          In România, suntem la o latitudine de vreo 45 de grade.
          Şi atunci, distanţa (mai mică) între două meridiane separate de un grad este circumferinţa unui cerc mai mic împărţită tot la 360 de grade.
          Iar cercul ăla mai mic are circumferinţa 2*π* Raza Terrei*cos(45).

          Dacă nu mă crezi fă un desen.
          Ocolul Pămîntului pe o paralelă prin Bucureşti măsoară 28.116 kilometri, deci un grad de longitudine are doar 78,11 kilometri pe la noi.

          Gradele în latitudine, pe de altă parte, sunt mai uşor de calculat: distanţa dintre două paralele separate de un grad rămâne mereu aceeaşi, cercurile astea merg paralel cu ecuatorul (cum spuneam), până la poli, iar circumferinţa unui meridian este de 40.008 kilometri.
          Deci un grad are 40.008/360=111,13 kilometri.
          Practic, cât un grad de longitudine la ecuator.
          Şi e normal, că Terra e aproape o sferă

          Întrebare: cât este un grad de longitudine la paralela 45 sud, conform acestei hărți a pământului plat?

          PS: E important, totodată, cum se determină mila marină: mila marină reprezintă un minut de arc, adică a 1/60 dintr-un grad al meridianului de longitudine zero, măsurat exact la intersecția acestuia cu ecuatorul terestru. Iar un minut este o şaizecime dintr-un grad. Deci, o milă marină = 111,13 km/60=1852 metri.
          Pam-pam!

          Și avem urma

          Apreciat de 1 persoană

        • @Max
          Chiar dacă i-ai băgat în ceață, să știi că nu ai convins pe nimeni dintre teoreticienii; „pământ plat”, că pământul, ca de altfel toți aștrii din univers, este rotund, este pierdere de timp, pur și simplu capacitatea de înțelegere nu le permite… .

          Apreciază

        • Max
          Asta e demonstratie?! Asta este explicarea teoriei oficiale a impartirii probabilei sfere a pamantului in grade, meridiane si paralele.
          Ai calatorit vreodata intre Capul Horn si Capul Bunei Sperante (adica intre sudul extrem al Americii de Sud si sudul extrem al Africii) si ai verificat distanta, daca coincide cu cea oficiala?
          Ai circumnavigat cumva Antarctica si ai verificat perimetrul oficial al asa-zisului continent?
          Astea ar fi fost dovezi mai clare, dar ramanea sa te credem si pe cuvant…

          Apreciază

        • Da. Dorești să facem împreună calculul paradoxului distanțelor pe pământul plat?
          Sună cam in felul următor, explicat simplu…
          Propun un exercițiu de logică pentru platistii „treziți” și „genii ale logicii”:

          Să presupunem prin absurd (doamne ferește de așa ceva), că reușiți să luați Patentul de Navigație Costieră și vă aflați undeva la latitudinea de 45 grade Nord, la 3 grade depărtare de coasta franceză, când începeți să aveți probleme la motor și rămâneți în derivă în mijlocul bălții.
          Trimiteți un mesaj disperat prin stație către Paza de Coastă citind de pe Plotter coordonatele geografice: „may day, may day, azi este ziua mea proasta, so gripat motoru și n-am mărunțiș dă o cafea vă rog salvați curul meu de platist!”
          Paza de coastă primește mesajul, vede că ești doar la 3 grade depărtare, ceea ce înseamnă aproximativ 234 de km, și trimite un elicopter care are raza de acțiune de 600 km (dus întors) pentru a te repera și a dirija șalupa de intervenție a pazei de coastă către locul in care ai fost dus în derivă de către curenți, vânt…etc.

          Întrebare:

          Dacă te afli la sud de ecuator in aceeași situație, la latitudinea de 45 grade Sud, 3 grade de mal, paza de coastă poate trimite un elicopter care are rază de acțiune de 600 km?
          Dacă da, de ce?
          Dacă nu, de ce?

          Apreciază

        • Max
          Eu n-am zis nici ca pamantul e plat, nici ca e rotund.
          Dar, dupa parerea mea (nu e obligatoriu sa am dreptate) daca dai pazei de coasta dintr-o tara din emisfera sudica coordonatele dupa sistemul de referinta al pamantului glob, probabil ca e acelasi lucru ca in emisfera nordica.
          Te poti afla la aceeasi distanta de coasta ca si in emisfera nordica si sa crezi ca te afli pe un pamant glob, dar realitatea sa fie alta si distantele sa fie mult mai mari intre continente.
          3 grade fata de coasta pot sa insemne acelasi nr de km ca in emisfera nordica.

          Apreciază

        • Coordonatele geografice definesc foarte clar puncte de reper de pe planetă.
          Dacă eu dau prin stație că am rămas cu navă in pană la coordonatele ϕ1 = 23°32’S; λ1= 11°09’W, orice navă sau elicopter mă poate găsi la fix in acel loc, ± deriva.
          Dacă luăm ca exemplu coordonatele geografice de mai sus, putem determina drumul și distanţa pe care trebuie să o
          parcurgă o navă pentru a merge din punctul:
          A(ϕ1 = 23°32’S; λ1= 11°09’W
          în
          B(ϕ2 = 34°48’S; λ2= 16°14’W).
          Pentru că dacă nu ar f fi măsurate și calculate cu precizie, navigația pe mare nu ar funcționa..
          Încă nu am întâlnit platist care să înțeleagă acest lucru, la fel cum încă nu am întâlnit navigator adept al pământului plat
          Plat pământenii nu reușesc să înțeleagă acest paradox al distanțelor.

          Apreciază

        • Max
          Eu n-am zis ca nu definesc. Nici n-am zis ca nu inteleg. Incercam o explicatie. Probabil si cei care sustin varianta pamantului plat au explicatia lor.
          Dar, ai spus un „Da” mai sus. Adica ai calatorit intre Capul Horn si Capul Bunei Sperante?
          Si ai verificat personal distanta?
          Dar ai circumnavigat Antarctica? Ai plecat dintr-un loc si ai ajuns in acelasi loc mergand in cerc in jurul ei??
          Sa stim si noi.
          Ai cautat personal pe cineva in Oceanul Atlantic sau in Pacific? L-ai gasit pe acel cineva la fix?
          Asadar crezi ca pamantul e rotund – o sfera. E o sfera perfecta sau e o sfera deformata?
          Si daca nu e o sfera perfecta cum functioneaza coordonatele la fix dupa un sistem de impartire a unei sfere perfecte?
          Nu cumva acea deriva sunt inexactitatile sistemului de calcul al coordonatelor?

          Dar daca pamantul e rotund, se misca? In jurul axei sale si in jurul soarelui? Ce crezi?

          Apreciază

        • Fără supărare, dar inclin să cred că nu ai înțeles nimic din cele scrise..
          Deci: „Nu cumva acea deriva sunt inexactitatile sistemului de calcul al coordonatelor?”
          Răspuns: nu. Aceea derivă este dată de către curenții maritimi și de către vânt.
          Și nu: nu există „inexactitatea sistemului de calcul al coordonatelor”
          Ele sunt foarte precise și exacte.

          Apoi:”Ai cautat personal pe cineva in Oceanul Atlantic sau in Pacific? L-ai gasit pe acel cineva la fix?”, Da…în Marea Neagră…dar erau deja morți.

          https://m.adevarul.ro/locale/constanta/tragedia-navei-sadu-salvator-am-intervenit-doua-ore-nu-s-a-primit-ordin-adunat-cadavre-noaptea-1_586cd3425ab6550cb8112d0c/index.html

          „Si daca nu e o sfera perfecta cum functioneaza coordonatele la fix dupa un sistem de impartire a unei sfere perfecte?
          Nu cumva acea deriva sunt inexactitatile sistemului de calcul al coordonatelor?”
          Nu este o sferă perfectă ci un geoid de rotație, și da… Totul este perfect calculat și măsurat?
          Ca întrebare: dacă un grad de latitudine la latitudinea de 45 grade Nord are 78, 11 km, și un grad de latitudine la latitudinea de 45 grade Sud are tot 78, 11 km…ce formă are pământul?

          Câteodată mă întreb un ce meserii lucrează cei care susțin că pământul este plat?
          Dar sigur nu un: geodezie, cartografie topografice, astronomie , navigație….probabil nici măcar ca paznici ai farului din Constanța.

          Apreciază

        • Marea Neagra… un lac minuscul in comparatie cu Oceanul Planetar.
          Am inteles foarte bine! Dimpotriva dumneata nu ai inteles ca eu am inteles.
          Eu am incercat o explicatie. Am si zis ca pot sa gresesc.
          Nu stiu inca explicatiile celor cu varianta pamantului plat in ceea ce priveste coordonatele din emisfera sudica.
          Daca e un geoid (de rotatie), ce forma are in definitv?
          Si cum pot calculele sa fie perfecte daca nu e o sfera perfecta?
          Si daca este bombat la ecuator, cum ne spune geografia oficiala, cum de nu exista o fotografie reala cu el din spatiu?
          De ce ni se prezinta sfere perfecte desenate pe calculator?

          Apreciază

        • Domle’, în perioada scrisă în acel articol eram in armată, la Scafandri de Luptă Constanța.
          Deci eram pe Marea Neagră.
          Cea mai lungă cursă a mea a durat șase luni, cu plecare din Constanța către Antwerpen, de acolo către Rotterdam cu direcția Boston.
          Din Boston către Kapstadt, apoi înconjurul Africii către Egipt, trecerea mării Roșii și a Suez către Izmir, Turcia, apoi Izmit cu revenire în Brăila.

          Continuă
          „Nu stiu inca explicatiile celor cu varianta pamantului plat in ceea ce priveste coordonatele din emisfera sudica”.
          Nu există explicații…
          Este destul să privești poza de la acest blog…este de fapt o proiecție azimutala nordica, și te asigur că niciun platist nu știe cum sunt calculate coordonatele geografice pe acea hartă.
          Apoi: „Si daca este bombat la ecuator, cum ne spune geografia oficiala, cum de nu exista o fotografie reala cu el din spatiu?”
          Ce treabă are geografia cu fotografia?

          Apreciază

        • Pai are, caci ai zis ca e o „sfera de rotatie”. Asta presupune ca se invarte in jurul axei sale si in jurul Soarelui, probabil. Daca se invarte, are si orbite pe care se afla sateliti. Satelitii ar putea face fotografii credibile. Dar sa zicem ca sateliti nu ar fi la o inaltime suficienta. Atunci statia spatiala internatioanala. Sau telescopul Hable…

          Apreciază

        • Nu am spus „sferă de rotație”😂😂😂, ci geoid.
          Și da, există destui sateliți care transmit live…este îndeajuns să intri pe sateliții meteo…nu sunt codați/secretizati/ocultele alea mondiale…
          Hubble…nu Hable… să fotografieze pământul…este ca și cum ai incercat să privești o furnică prin binoclu in pomul din fața casei tale.
          Coordonatele geografice nu au nevoie neapărat de o „sferă perfectă”…exact același rezultat îl obții și cu un geoid…iei o mandarină de exemplu… De la nord la sud trasezi 360 de grade de longitudine..
          Apoi de jur împrejur ecuatorul….iar la nord de ecuator 90 de grade de latitudine, iar în sud la fel
          Problema ce se pune este’ cum sunt măsurate acele grade și ce înseamnă ele?

          Apreciază

      • @danielvla
        Deci tu ai dreptul să susții orice și nimeni nu are voie să te contrazică, altfel te simți jignit, „noaptea minții” te încovoaie la nivelul sistemului actual, în care susținerea adevărului este infracțiune, așa gândesc eu, îmi cer scuze dacă sunt incompatibil, dacă chiar consideri că sunt inoportun nu-mi publica tâmpeniile și te las în cloaca lumii tale, nu dau apă la moara nimănui, timpul rămas este extrem de scurt.
        Scuze!

        Apreciază

        • Cloaca??!
          Si spui ca sustii adevarul?
          Poti sa spui ce crezi si fara sa jignesti!
          Pretinzi ca cei care sustin varianta pamantului plat ar fi idioti si redusi mintal si vrei sa nu se ia nimeni de tine?!

          Ce inseamna „pur și simplu capacitatea de înțelegere nu le permite… .”?

          Nu-ti ajung cuvintele limbii romane sa-ti sustii ideile fara sa ridiculizezi sau ofensezi pe ceilalti?
          Inteleg ca esti de partea lui „Max”, comentatorul care crede ca noi nu stim ce e ala un meridian, o paralela sau un grad geografic. Ba inca ne crede asa de idioti, ca n-am fi vazut in viata noastra o harta, sa stim unde este Greenwich si meridianul 0.
          Fii de partea cui vrei. Si nu ti-am cerut eu sa nu-ti spui parerile.
          Dar pastreaza decenta limbajului.
          Insa asa se intampla: cand atragi atentia cuiva care a sarit calul se supara instantaneu, de parca ati fi niste mironosite isterice.
          Sa ma ierti, dar asta e parerea mea. Ca doar si eu am drepul sa-mi spun parerea. Nu?

          Apreciază

        • O întrebare simplă:
          O navă care navighează pe direcția N-S la nord de ecuator, aplică în calculele de deplasare și calculele distanțelor, creșterea de latitudine… până aici totul clar!
          Întrebare: aceeași navă, după ce trece de ecuator, pe direcția N-S, aplică creșterea sau scăderea de latitudine in calculele sale?

          Apreciază

  6. …acu intreb si eu ca un novice: si daca e plat, si daca e rotund, care e problema? pe cine incurca, pe cine incomodeaza, cui ii convine si cui nu-i convine daca e asa sau e altfel??? are vreo importanţă sau vreo relevanta? chiar nu ma pricep la geofizica, la astronomie etc…niste explicatii pertinente dintr-o tabara sau cealalta nu ar strica.

    Apreciază

  7. Ce motive întemeiate ar avea acum Elitele să ne spună adevărul, cum că pământul este plat ? Ne iubesc cumva mai mult ? Le este mai multă milă de mulțimea, pentru care ei au cele mai profunde sentimente de ură și de dispreț ?
    Să le acordăm credit Elitelor ? Dar de ce ne-ar fi mințit sute de ani, cum că pământul este glob ? Eu cred că atunci ne-au spus adevărul și acum ne mint.

    Apreciază

  8. Oare doar eu jignesc???; „danielvla | iulie 19, 2021 la 12:34
    Ramane sa te feresti de conspiratii in continuare si sa crezi doar ce iti convine. In felul asta poate ai si constiinta linistita.”, „danielvla | iulie 19, 2021 la 23:58
    Si ale… „sferistilor” sunt toate explicate si dovedite stiintific?”, știința nu ar avea ce căuta aici dacă ai sta la malul mării să privești la un vas care se apropie de țărm, eu unul consider subiectul închis.
    PS Nu-l cunosc pe Max, dar și pe el l-am taxat pentru un „u” scăpat, cred, din grabă, suntem oameni și încă greșim. Scuze Max eu chiar susțin că Pământul este rotund pentru toți sclavii planetei, pentru cei evoluați energetic este diferit.

    Apreciază

    • Pai eu cu ce te-am jignit? Ti-am zis sa crezi ce iti convine.
      Daca am zis „sferistilor” asta e jignire?
      Nea Max, aduce argumente credibile, dar tu nu aduci. Ce e cu vasul care se apropie de tarm? Cu ochiul liber nu poti demonstra nimic.

      Apreciază

      • Nu găsesc commentul unde am scris cuvântul idiot,(idioți), interpretările nu pot fi luate în considerare, primul paragraf l-ai sărit, dacă ajungi la mare ia-ți un binoclu, deși pe tine nu cred că te va putea ajuta, unii oameni văd doar ceea ce sunt programați să vadă.
        Scuze:)).

        Apreciază

        • Îi trimiți la mare să vadă vapoare?
          Vor veni cu chestii gen „perspectiva” și alte alea…
          Păi ei nu au habar nici farurile de aterizare portuară cum funcționează…dar au ca argument *farul cutare bate până la 30 mile, deci pământul este plat”

          Apreciază

      • … ce să zic; Max, privesc în urmă cu 45-50 de ani și constat că; chiar dacă știința a evoluat enorm, omul de rând nu are acces la ea decât foarte limitat și s-a prostit/îndobitocit rău de tot, iar de când cu internetul, prostia este calea de evoluție a umbrei, a statului paralel, susținut de tembeli care banul este ghidul lor în viață, spiritualitatea a devenit o fata-morgana de jupuit fraieri, biserica o poartă spre întuneric, (daniel nu s-a vaccinat, dar o recomandă tuturor enoriașilor, a primit și „arginții” pentru sufletele arvunite în bisericile care au deschis puncte de vaxinare,medaliat de plăvan), poate că știința este bună, dar a picat pe mâini tare proaste, prin știință au transformat o gripă într-un zmeu ucigaș prin corupție și mită la un nivel imposibil de descris, s-a dovedit că testul pcr poate da fals pozitiv până la 100% și totuși va fi folosit până în decembrie și prostimea se bucură… dar de ce nu este anulat astăzi, acum, de ce să ne mai inducă în eroare și suferințe încă cinci luni?, omenirea a colapsat total în orice logică.

        Apreciază

        • Situația este exact cum o descrie Umberto Eco:

          “Rețelele de socializare dau drept de cuvânt unor legiuni de imbecili care înainte vorbeau numai la bar după un pahar de vin, fără a dăuna colectivității.
          Erau imediat puși sub tăcere, în timp ce acum au același drept la cuvânt ca și un premiat cu Nobel.
          Televiziunea a promovat idiotul satului față de care spectatorul se simțea superior. Drama internetului este că l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr”,

          Bine că în anii când am făcut vaccinările pentru bolile tropicale nu exista internetul și specialiștii de pe YouTube…trei zile am fost legumă.
          Și acum sunt vaccinat cu Biontech, și soția, care lucrează în cadrul medical…și toți prietenii și cunoscuții noștri.

          Ce nu avem însă printre prieteni și cunoscuți: plat pământeni, paranoici cu masoneria și ocultele alea mondiale, adică persoane care suferă de ultracrepiderianism și Cranck Magnetism.

          Notă:
          1) (Ultracrepidarian desemnează obiceiul unei persoane care dă sfaturi, opinii cu privire la aspecte pe care nu le cunoaște, pentru care nu are pregătire. în domenii în care nu se pricep.
          Utracrepidarianismul e răspândit mai ales printre politicieni (dar nu numai), care își dau cu părerea despre orice și mai ales în afara domeniului lor de expertiză, începând cu proporția de hidrogen în molecula de apă și ajungând la condițiile abdicării Regelui Mihai, tehnica sondajelor, interpretări statistice, medicina, macroeconomie sau urbanism.)

          2) ( Crank magnetism e un termen care desemnează un fenomen deseori întâlnit, și anume: atunci când cineva susține o idee falsă va tinde să susțină și alte lucruri ridicole, cum ar fi Flat Earth și conspirațiile NASA.
          E fix inversul consistenței inter-disciplinare a teoriilor științifice.)

          Apreciază

        • Max
          Deci nu numai ca ii faci idioti si imbecili pe cei care au ideile cu pamantul plat, dar le si contesti dreptul la opinie.
          Si mai mult decat atat – faci reclama vaccinurilor, ba si noilor vaccinuri… Esti vaccinat cu Biontech…
          Sa fii sanatos, dar pe viitor s-ar putea sa nu mai fii.
          Si faci propaganda si NASA si minciunilor lor.
          Ti-am acceptat ironiile si mitocaniile la adresa unei categorii de oameni, in speranta ca putem purta un dialog civilizat, dar vad ca strecori printre randuri si soparla vaccinarii si indirect esti de partea ocultei mondiale si a masoneriei, adica exact inversul a ceea ce promoveaza acest blog.
          Du-te si ridiculizeaza pe altii, in alta parte.
          Si inca o data: sa fii sanatos!

          Apreciază

        • Cand spui ceva de genul:”chiar daca esti un simplu om , nu inseamna ca n-ai dreptul la o alta părere fata de a celor care chiar lucrează în acel domeniu” spui că TU crezi că ai dreptul să ai o ALTĂ părere într-un subiect construit de la zero DE ALŢII, despre care tu habar nu ai şi despre care nu ai fi aflat dacă ăia nu îl defineau.
          A avea „opinii” referitor la chestia asta ce o susțin unii comici, cu pământul ăla plat înseamnă ca un plat ărtăr să aibă cunoștințe de cauză. De exemplu, să poată să rezolve următoarea problemă simplă, prin metodele atât de bine puse la punct ale navigatorilor pe pământul plat:

          La ora 08.10, cl1 = 32,2 Mm se determină punctul observat al navei Z1, având coordonatele ϕ1 = 33°00″1’ N;
          λ1 = 13°00″7’5 E.
          Din acest punct se navigă în Dg = 288°.5 (∆g = -10.5) până la ora 09.15; cl2 = 48.4 Mm.
          Factorul de corecţie al lochului = 1.03.
          La ora 09.15 nava ia Da = 265°.
          Să se determine punctul estimat al navei Z2 la ora 09.15.
          Așa arată o problemă de navigație, ce trebuie să o rezolvi aproape la fiecare oră sau corecție de drum.

          Când un platist va avea măcar un amărât de brevet de navigație costieră, și poate dovedi cum funcționează pe pământul plat calculele trigonometriei sferice, atunci îsi va putea da cu „părerea”.

          Apreciază

        • Intr-o lume libera, orice nebun poate sa-si spuna parerea despre orice, chiar daca sustine o bazaconie.
          Nu te obliga nimeni sa-l crezi.
          Problema apare cand cei ca tine incearca sa bage pumnul in gura nebunului, pentru ca, vezi Doamne, ar raspandi informatii false.
          Poate ca nu intamplator sustii in acelasi timp cenzura si vaccinarea.
          Sunt destui dintre cei care sustin varianta pamantului plat care au cunostinte avansate de matematica.

          Apreciază

        • „Sunt destui dintre cei care sustin varianta pamantului plat care au cunostinte avansate de matematica.”
          Încă nu am cunoscut niciunul.
          Cunoști tu?

          „Poate ca nu intamplator sustii in acelasi timp cenzura si vaccinarea.”
          Ce înțelegi prin „cenzură”?

          Munca la vaccinul SARS-CoV-2 a început prin 2003, imediat după SARS-CoV a sărit la noi de la lilieci sau de la veverițe. De atunci a mai fost și MERS-CoV care a sărit la noi de la dromaderi prin 2012.
          Vaccinul de SARS-CoV a trecut calm și liniștit prin toate etapele și a fost adaptat la ce a mai fost nevoie.
          Vă înțeleg că sunteți contra vaccinului de orice fel. Este dreptul dumneavoastră să vă îmbolnăviți. Este corpul dumneavoastă și aveți dreptul să îi faceți ce vreți. De aceea toată cretinătatea cu vaccinarea obligatorie este o cretinătate. Se vaccinează obligatoriu doar niște categorii profesionale aflate la risc. Noi restul lumii facem ce vrem noi. BTW, sunteți pro-choice sau pro-life?
          Dar divagăm, omenirea se variolează de pe la 1000, la 1500 chinezii se variolau, dovedit cu izvoare scrise. Toată Asia și Nordul Africii se variola, la 1600-1700 practica a ajuns și în Europa. La 1722, dacă nu mă înșel, s-a variolat familia regala engleză. Nu știu dacă vă dați seama, brevetul de „vaccin modern” a fost dat cu aproape un secol înainte ca Mercedes să ia brevet pe automobil. Omenirea se vaccinează la ochi de mai bine de 1000 de ani și „științific, cu brevet, din 1796.

          Apreciază

  9. @Max
    Este o diferență semantică între vaccinurile de acum 60 de ani și serurile actuale ce provoacă starea de GENOCID PLANETAR de către guvernele subordonate noii ordini impusă de umbre. Uite aici niște link-uri de cultură generală; https://karensmithdotblog.wordpress.com/2021/06/22/aceleasi-persaone-din-umbra-detin-big-pharma-si-mass-media/ , https://www.art-emis.ro/jurnalistica/ajunge-mic-test-de-imaginatie , https://romaniafarajustitie.wordpress.com/2021/07/28/plandemonia-este-minutios-programata-de-oms-co-pana-in-februarie-2023-tulpinile-false-pe-luni/ , https://www.activenews.ro/covid-dezvaluiri-covid/AVERTISMENT-„62-din-vaccinatii-anti-COVID-fac-cheaguri-de-sange.-Ce-e-mai-rau-de-abia-urmeaza-168175 , exemplele ar putea continua la infinit, nici unul din familie nu s-a vaxinat și nu sunt un fan al actualelor seruri ce conțin; „98% până la 99% din flaconul de vaccinare este oxid de grafen”, cred cu tărie în Divinitate și nu îmi voi spurca corpul pentru nimic existent în lume, dacă El hotărăște că timpul meu aici a expirat, asta e, moartea este doar o trecere spre nivelul următor, în curând, evoluând energetic, poate vom constata că Pământul nu e nici plat, nici sferă, ci doar energie vibrațională așa cum este corpul uman sau orice viețuitoare de pe planetă și atunci toate calculele devin un non-sens, ce zici Max?.

    Apreciază

    • Ce zic?
      Eu zic că românilor nu le place școala…
      Analfabetism științific în România este in floare…
      Romania este țara cea mai analfabetă Științific din Europa.

      Studiul Interese şi percepții ale publicului
      privind cercetarea ştiințifică
      şi rezultatele cercetării

      Raport de cercetare

      „O națiune are cu atât mai multe șanse de dezvoltare economică, de prosperitate
      individuală şi de împlinire a principiilor democratice cu cât mai mulți cetățeni şi conducători ai
      săi dispun de un stoc minim acceptabil de cunoaștere științifică.

      S-a stabilit încă de la mijlocul
      secolului trecut, că acest stoc ar include:

      (a) o înțelegere corectă a celor mai frecvente şi
      generale enunțuri din știința contemporană; (

      b) un vocabular activ al termenilor științifici fundamentali;

      (c) o înțelegere generală a metodei științifice de producere şi testare a
      cunoașterii, inclusiv a probabilității.

      Stocul minim acceptabil de cunoaștere a științei
      caracterizează o persoană ca „alfabetizată științific”.

      De asemenea, o componentă esențială a
      alfabetizării științifice ar consta în capacitatea de a diferenția știința de pseudo-știință.
      Cu cât
      numărul de cetățeni „alfabetizați științific” dintr-o țară este mai mic, cu atât deficitul cognitiv al
      stocului public de cunoaștere științifică ar fi mai mare şi cu atât ar fi mai mari şi mai greu
      rezolvabile problemele de dezvoltare națională – culturală, economică şi democratică.

      În termeni foarte generali, s-a estimatcă, la sfârșitul secolului, aproximativ 17% dintre
      cetățenii adulți (peste 18 ani) ai unor țări precum Danemarca, Franța, Marea Britanie, Olanda
      sau SUA pot fi calificați ca „alfabetizați științific”.
      Acest procent, când este comparat cu cel din
      urmă cu douăzeci de ani, s-a dublat, dar se apreciază că este încă foarte mic, că demonstrează
      existența unui mare deficit de cunoaştere ştiinţifică a publicului şi mai ales că este deosebit de
      problematic pentru tipurile de societăți în care cunoașterea științifică oferă principalele
      instrumente ale dezvoltării naționale şi personale.

      Vom vedea mai jos că deficitul cunoașterii
      științifice a publicului românesc este cronic, unul dintre cele mai mari din Europa.

      Principalele date şi informații empirice, identificate prin proiectul STISOC şi prezentate
      detaliat în acest Raport, sunt următoarele:

      Publicul românesc se caracterizează printr-unul dintre cele mai mari deficite de
      cunoaștere științifică din Europa.

       Stocul public de cunoaștere științifică din România contemporană relevă un
      deficit științific accentuat: aproximativ 80% din populație nu dispune de
      cunoștințe științifice elementare şi de un vocabular științific activ;

      – de asemenea,
      aproximativ 80% dintre români nu știu cum este aplicată metoda experimentală
      de cercetare şi operează precar cu probabilitățile.

      În context european, românii
      sunt mai puțin „alfabetizați” din punct de vedere științific.
      Deficitul
      cognitiv-științific al publicului român este unul dintre cele mai mari din Europa.

      Conform datelor Eurobarometrului special 224, Valul 63.1/2005, România se afla
      pe locul 24 din 29 de țări europene (EU29), în ceea ce priveşte nivelul cunoaşterii
      ştiințifice a publicului.

      Media răspunsurilor corecte a fost în 2005 de 6.6
      răspunsuri corecte, din 13 întrebări.
      La nivelul EU29, indicele de cunoaştere
      ştiințifică avea, în 2005, o valoare medie de 8.2, ceea ce înseamnă că în restul
      țărilor UE stocul public de cunoaştere ştiințifică era, în medie, cu 23% mai ridicat
      decât în România.

      – Cel puțin unul din trei români, prin răspunsurile date la întrebările puse,
      probează a fi: creaționist, geocentrist şi cu cunoștințe precare de genetică, fizică
      sau medicină.
      Chiar dacă sunt majoritari cei care răspund că Pământul se învârte
      în jurul Soarelui (52%), este remarcabil faptul că pentru 42% dintre români
      Soarele se învârte în jurul Pământului.

      O parte importantă a publicului român
      (37%) aderă la o concepție creaționistă, considerând falsă afirmația: „Ființele
      umane, aşa cum le ştim noi azi, au evoluat din specii străvechi de animale”.

      Numai la 4 întrebări de cunoaştere ştiințifică din 13 s-au obținut răspunsuri
      corecte din partea a peste 50% din public.

      Cele mai mari scoruri s-au înregistrat
      la întrebările despre proveniența oxigenului (89% răspund corect că este produs
      de plante) şi 79% răspund corect la întrebarea privind mişcarea permanentă a
      continentelor.”

      Restul îl puteți citi aici:

      https://drive.google.com/file/d/1MusIcRGlUS9ywdd5EGqthS_qagTAdC5z/view?usp=drivesdk

      Apreciază

      • Nu ca nu le place scoala, ci scoala s-a degradat in ultimul hal in ultimii 30 de ani. Intentionat s-a ajuns aici. Dar nu neaparat in sensul spus de dumneata.
        Dar daca printre cei analfabeti stiintific ii incluzi pe creationisti, e clar cine esti: vaccinist cu toate porcariile de vaccinuri, evolutionist, probabil si ateu cu predispozitie spre intoleranta fata de cei de alta parere si denigrator al Sfintilor Parinti, care sustineau geocentrismul.

        Apreciază

        • „e clar cine esti: vaccinist cu toate porcariile de vaccinuri”
          Dumneata ai executa misiune în zona africană fără a avea vaccinările pentru bolile tropicale la zi?
          Fă o listă cu „porcăriile de vaccinuri” să le caut in carnetul de vaccinare al soției, ea lucrând în medicină are o listă lungă acolo..

          „probabil si ateu cu predispozitie spre intoleranta fata de cei de alta parere”…
          Spicuite din „toleranța” blogului matale:
          „Aniversare
          Anti-homosexualitate
          Anti-iudaism
          Anti-migrație
          anti-pedofilie
          Anti-schimatici
          Antiavort
          Anticip
          Antiecumenism
          Antimasonerie
          Antivaccinare
          Anul Centenarului
          Ateism
          Împotriva adventiştilor
          Împotriva ereticilor
          Împotriva iudaismului
          Împotriva transplanturilor
          Îngrădirea libertăţii
          Blasfemie”
          Bubuie toleranța!

          „si denigrator al Sfintilor Parinti, care sustineau geocentrismul”
          In secolul 21 soarele se învârte încă în jurul pământului?

          Apreciază

        • Logica paranoica suna cam asa: daca vecinul de la 4 se uita urat la tine, sigur vrea sa te omoare. Adica se maximizeaza o probabilitate minuscula ca devenind certitudine.

          Tablou clinic
          Paranoia este o boală a realității. Tocmai de aceea un paranoic este foarte greu de diferențiat de un om normal, întrucât delirul paranoicului nu este imaginativ sau nebunesc ci se bazează pe realitatea prezentă. Schizofrenia și parafrenia sunt două entități cu care se face diagnosticul diferențial al tulburării paranoide, diagnostic care se face pe baza delirului imaginativ și a fugii de realitate care nu apare niciodată în paranoia.

          Există trei stadii ale tulburării paranoide:
          1. Invazia nevrotiformă caracteristică debutului bolii. Pacientul este frământat, indispus și are o stare de rău ce nu poate fi legată de nicio tulburare de ordin somatic. Poate dura ani de zile. Este faza de incubație.
          2. Transformarea megalomanică- paranoicul își formează baza de luptă, găsește ideea sau principiul căruia își va dedica întreaga viață, dintr-un om frământat ajunge un optimist și plin de viață. Este caracterizată prin delirul paranoid, de tip nehalucinator.
          3. Faza terminală este caracterizată de atenuarea delirului în principal din cauza înaintării în vârstă, pe baza scăderii activității fizice. Ideile însă se păstrează, chiar dacă paranoicul nu mai duce o luptă continuă pentru apărarea lor.

          Se vede treaba ca multi sufera de faza 2-a cand devine un luptator impotriva marii ocultei mondiale si erou, impotriva nemernicilor (care, nu prea e clar care sunt), de vor sa ne ”inrobeasca”, si sa ne controleze, sau sa ne faca nu stiu ce…

          Apreciază

        • Ce faci acum, te documentezi de pe site-uri ca sa ne arati cat de destept esti?
          Si da, cunosc persoane care au plecat in Africa fara sa fie vaccinate si s-au intors sanatosi.
          Aproape toate vaccinurile sunt niste porcarii nocive. In ziua de azi e dovada de intelepciune sa nu te lasi vaccinat.
          Prietene, eu nu am clamat interzicerea libertatii de expresie.
          Categoriile pe care le-ai enumerat reprezinta faptul ca lupt impotriva a ceea ce cred eu (si nu numai eu) ca este daunator romanilor si oamenilor in general.

          Apreciază

        • Oamenii de stiinta nu dezabat creationismul din acelasi motiv pentru care nu dezbat pamantul plat.
          Nu dezbați o prostie .
          Creationismul se reduce in ultima instanta la idea ca universul este o iluzie.
          Dumnezeu l-a creat pe Adam deplin matur, acum cateva minute.
          Are buric, are maseaua de minte, vorbeste cu fluenta unui om bine educat, priveste lumea ca ochii si mintea unuia cu experienta.
          Dar s-a nascut acum cateva minute.

          Universul pare vechi de 13,8 miliarde de ani dar are 6000 de ani.

          Ceasurile atomice indica timp adanc pentru ca au fost re-setate.

          Coloana geologica exista, dar a fost facuta de Dumnezeu atunci cand a aranjat fosilele potopului dupa modelul arborelui lui Darwin (ascunse sunt caile Domnului).

          „Genetic markers” nu sunt dovada stramosului comuni ci a amalgamarilor demonice.

          Creaționismul este ca povestea împăratului gol:
          Atunci cand imparatul defileaza gol pe strada, nu are rost sa intri intr-o dezbatere cu cei care-i admira toaleta.
          Ei vad bine ca imparatul este gol, dar considera ca ceea ce vad este o doar o iluzie.

          Oamenii de știință nu intra in polemici cu creaționistii sau platistii, ptr că atunci nu ar mai fi știință.
          Dar educația copiilor este viitorul.
          Daca nu ma credeti, uitati-va in jur.
          Toate efortutile industriei miliardare de gogosi se prabusesc in fata unui tanar curios echipat cu un laptop.

          Apreciază

        • Prietene Max sau Mac,
          Daca ai ales sa combati creationismul in tandem cu pamantul plat si le consideri idei din aceeasi categorie, atunci este posibil ca si pamantul sa fie plat, intrucat omul A FOST CREAT.
          O gramada de informatii false vehiculezi.
          Nimeni nu zice ca universul are 6000 de ani, ci doar ca omul a fost creat de putin peste 7500 de ani.
          Omul, nu Pamantul sau Universul (cum o fi el).
          Nu stim cum a fost creat, cu masea de minte, copil sau matur. Dar stim ca a fost CREAT.
          Stiinta ta emite doar teorii, nu dovezi stiintifice pentru minciuna numita evolutionism.

          Apreciat de 1 persoană

        • La ce facultate se studiază creaționismul?
          Și ce se studiază acolo?
          Se transformă apa in vin….se experimentează mersul pe apa și ploaia cu broaște?
          Și când termini acea „facultate* te lauzi cu un doctorat in domeniul „geografia curții din spatele casei mele”?
          Să fun serioși… oricât de sofisticată ar fi haina științifică pe care o îmbracă creaționismul, e vorba de fapt de aceleași idei din evul mediu si anume că totul a fost „conceput” cu un scop.
          Ochiul ca să vadă….piciorul ca să meargă și nasul … ca să nu ne cadă ochelarii…

          Critica poate părea dură, însă este necesară, pentru că acești indivizi nici măcar nu realizează absurditatea poziției lor.
          În cazul cel mai fericit, ți se va servi o bălmăjeală neinteligibilă în care se amestecă mecanica cuantică, cu materia-energia neagră, conștiința universală, energia ondulantă, vibrația, esența lucrurilor și alte noțiuni care duc la un ghiveci absolut….
          Vorba aia, amețește-i doamne : 😇

          Apreciază

  10. …cred că acum înteleg, m-am cam grăbit. Te rog să-l accepți pe Max așa cum e, el se trage din teoria lui Darwin, (deși nu există nici o scriere antică care să susțină acestă teorie), zice că nu este creat de Dumnezeu, spiritul lui este de undeva din junglă, dacă are unul, se presupune că acum sunt mai mulți trecători, (fără suflet), decât oameni pe stradă, nu pot să nu observ zelul lui de a demonstra că românii sunt proști, dar nu se întreabă; cine a făcut acel sondaj și în ce scop, oamenii și nu maimuțele au construit piramidele acum mai bine de 5000 de ani și chiar au zburat în cosmos.

    Apreciază

      • Max ești pe ducă, posibil că o fi de la oxidul de grafen din serurile acelea la care tu le spui vaccin, nemernicii te testează prin 5g, sau proteinele spike te macină pe interior, ar fi mai bine să-ți economisești energia de care mai dispui pentru a-ți cere iertare tuturor cunoștințelor și a spera sincer că ești mai evoluat decât o maimuță, din teoria lui darwin, la care ești afiliat, dar dovedește că ai reușit să cobori din copaci și să te adaptezi printre oamenii Creației, să ai bun-simț și respect față de tot ceea ce te înconjoară, așa au declarat psihopații ocultelor mondiale, ce nu și-ar permite să dea nici un muci pe tine, ești prea insignifiant,(nu ești nici măcar uman), populația trebuie redusă cu 95% și dacă te-ai vaxinat deja faci parte din reducerea de personal de pe terra, procesul este ireversibil, ia-ți toate teoriile tale cu tine, noi nu avem nevoie, nu există nici un antidot pentru iadul în care vei merge.

        Apreciat de 1 persoană

        • În timp ce noi discutăm aici despre cum capii lumii au planificat să omoare planeta ca să nu mai aibă pe cine să conducă, vă garantez că primul om care va pune piciorul pe Marte va fi vaccinat, așa cum fiecare om care a ajuns pe Lună a fost vaccinat și nu forțat ci vaccinați voluntar deoarece vaccinul este cea mai bună unealtă pe care o avem în fața bolii!
          Observ la voi un început de psihoză colectivă.

          ” Preoți cu domu-n frunte ,căci oastea e flatarda / Deviza-i libertate și scopul ei preasfânt / Murim mai bine-n lupta , progresul poa’ sa arda, / Decat sa fim iar sclavi pe-al nostru plat pamant ”

          Apreciază

        • Max, tu știi de ce se pun apărători pentru ochi la cai?, la cei sperioși; să vadă doar înainte, unde este îndrumat de hățuri, pe care le poate ține orice tembel, cam un astfel de cal deștept ești tu, la o trecere de nivel, idiotul din căruță vede trenul și sare, scapă, calul cu apărătorile puse nu vede și merge mândru spre propria pieire, nici nu va ști ce la lovit.

          Apreciază

        • Deci avem:

          1. Delir anti-vaxxer, check.
          2. 5G, check.
          3. George Soros, check.
          4. Bill Gates, check.
          5. Exterminarea in masa a populatiei, check.
          Și să nu uităm, România buricul universului, check.
          Si dronele și sateliții…

          Deci…Având în vedere că populația planetei noastre crește permanent, se pare că Oculta asta e de o incompetență ieșită din comun…
          Se pare că Oculta Mondială e condusă de inculți, incompetenți și incapabili. Spun asta pentru că prea se cunosc toate detaliile conspirațiilor lor. Se știe totul despre toate conspirațiile din toate timpurile, fie că-i vorba de chemtrails, despre reptiliena regină a Angliei sau rețeta sucului Coca-Cola…
          Și asta în timp ce voi ați aflat aceste secrete de pe YouTube sau de pe blogul unui ratat psihic uitat de lume…
          Voi ați aflat marele secret al reducerii numărului de oameni de pe planetă prin diverse tertipuri: organisme modificate genetic, fluor în apă, pietre aranjate în cercuri fermecate sau alte scenarii trase de păr. Dacă o fi chiar așa, înseamnă că cei responsabili pentru controlul populației sunt puși în funcție de Dragnea, pentru că toți, absolut toți, fac o treabă de doi bani.

          Din anii ’50 și până azi, populația lumii s-a triplat. A crescut într-un ritm mai alert decât salariile parlamentarilor, care s-au dublat numai în ultima lună. Să ai așa o creștere când tu vrei să stagnezi e un eșec enorm, e ca și cum ar trebui să-ți dai jos propriul guvern prin moțiune de cenzură.

          În timpul în care am scris eu acest text, populația lumii a crescut cu câteva mii de oameni. Toate astea în timp ce liderii ascunși ai lumii încearcă din răsputeri să reducă populația prin planuri diabolice demne de filme cu James Bond. Dacă asta nu-i o realizare negativă demnă de coafura de nașă a Olguței Vasilescu, atunci nimic nu e…😂😂😂

          Parcă văd că prin anul 2050 vom fi de fapt vreo 19 miliarde de suflete – plus animalele de companie, și să nu uităm nici de câinii vagabonzi -, în loc de 9 miliarde, cum se speră acum, moment în care unul dintre conspiraționiștii care știu că forma reală a pământului e cea de frisbee îndoit se va îmbăta într-un bar și va vorbi prea tare despre tot ce știe el în apropierea unor străini și atunci vom afla cu toții, în final, adevărul: tipul era pe niște droguri foarte, foarte bune…vreau și eu ce trageți voi pe nas..

          Apreciază

        • Te intreaba pe tine cineva pana cand are voie populatia Pamantului sa creasca?
          Impertinenta maxima!
          E treaba Creatorului, NU A TA! Pe Pamantul asta imens mai incap multe miliarde de oameni.
          Uite asa te dai de gol ca esti din aeeasi categorie cu nemernicii pe care i-ai pomenit.
          Dar stii ceva, vezi ca tocmai ai devenit victima lor, prin vaccinare.
          Reducerea populatie se poate face si cu disparitia ta.
          Sau poate esti vreun trol securist.
          Orice ai fi, MARȘ DE AICI!

          Apreciază

        • Danielvla, ce rost mai are s-ati pierzi vremea cu Max, oricum nu ajungeti nicaieri. Blocheaza-l si sterge-i toate tampeniile, nu-l pune nimeni sa vina pe acest site, nu vezi ca e cu treaba pe-aici? Sa ne lase pe noi cu psihoza noastra, va veni vremea, si nu e departe, cand toti vom da socoteala si vom vedea atunci cine are psihoza si cine nu.
          https://mantuireaorg.blogspot.com/?m=1
          Am pus linkul intentionat, pentru a intra comentariul la moderare. Nu-l publica te rog, nu vreau sa intru intre voi, e doar ceea ce as face eu. N-are rost sa-ti consumi energia si timpul cu asemenea oameni.

          Apreciază

        • Uite măi max părerea unor renumiți doctori despre covid, exterminare, noua ordine, etc., ai datoria de a te informa și a transmite informația ce-l puțin familiei tale; https://romaniafarajustitie.wordpress.com/2021/07/30/declaratii-incendiare-la-simpozionul-doctori-pentru-etica-covidului-este-exterminare-in-masa/ , tu zici că; „Se pare că Oculta Mondială e condusă de inculți, incompetenți și incapabili”, nuuu, ei doar se folosesc de proști incompetenți și incapabili pentru a-și atinge scopurile, apoi îi trimit în cazane.
          PS. Te rog când ajungi acolo, în cazan, să-mi trimiți un sms ceva să-mi spui dacă fac încă focul cu lemne, sau au evoluat la gaz, pură curiozitate.

          Apreciază

        • “Rețelele de socializare dau drept de cuvânt unor legiuni de imbecili care înainte vorbeau numai la bar după un pahar de vin, fără a dăuna colectivității.
          Erau imediat puși sub tăcere, în timp ce acum au același drept la cuvânt ca și un premiat cu Nobel.
          Televiziunea a promovat idiotul satului față de care spectatorul se simțea superior. Drama internetului este că l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr”,

          Apreciază

        • …deci ai fost câine pentru „secu”, îți mai dau ăștia câte un „rahat”, așa ca desert, pentru ceea mănânci acum, sau o faci din obișnuință…, în amintirea vremurilor apuse. Presupun că ai să te reîncarnezi într-un coiot, știi tu…, o javră din aia care e „vitează”, vânând doar când este în turmă, dacă nu știi întrebă-ți soția, am înțeles că ea e tot din Africa, știi tu…Darwin, evolutia din copacul cu banane… .

          Apreciază

        • Dragă domnule, nu știu de unde le scoți așa de potrivite:
          „deci ai fost câine pentru „secu”, îți mai dau ăștia câte un „rahat”, așa ca desert, pentru ceea mănânci acum, sau o faci din obișnuință…, în amintirea vremurilor apuse. Presupun că ai să te reîncarnezi într-un coiot, știi tu…, o javră din aia care e „vitează”, vânând doar când este în turmă, dacă nu știi întrebă-ți soția, am înțeles că ea e tot din Africa, știi tu…Darwin, evolutia din copacul cu banane… .”

          Spunea cineva’ *să te ferească Dumnezeu de dragostea plină de ură a creștinului!”

          Și dacă soția ar fi din Africa (ceea ce nu este), sau arborigena din Australia. este asta o problemă, rasistule?

          Deci conform celor declarate de tine mai sus, ești de acord cu realitatea faptului că ești un rasist fundamentalist creștin ortodox!
          Probabil în iubirea ta puțin mai lipsește pentru o centură cu C4.
          Bubuie iubirea creștinească din voi, prăpădiților!

          Apreciază

        • …păi chestia cu baru, vin, pumn în gură, pardon; „reducere la tăcere” și tot așa îți desconspiră trecutul dar chiar și pseudo-avatarul arată zona ta de comfort, apreciez că ți-a plăcut comentariul meu și l-ai repostat integral, dar nu eu nu te iubesc, eu sunt hetero-sexual, nu zic om normal că vouă vă fuge mintea aiurea în zona curcubeului. Să-ți fie rușine că mă faci rasist, nevastă-mea e țigancă ungurească și nu am luat-o din Africa, dar asta nu e treaba ta, mai bine căiește-te pentru toate nelegiuirile făcute sau gândite pentru a trece cât mai ușor la cele veșnice.

          Apreciază

        • Nu te-ai prins: „chestia cu baru, vin, pumn în gură, pardon; „reducere la tăcere” „… desigur Umberto Eco nu face parte din lectura ta…

          Dacă repet in ghilimele înseamnă că scot in evidență unele chestii stupide.

          Probabil nu ești rasist cu unguroaice țigănci dar ești rasist cu maimuțele africane…

          Continuăm…ești sigur că vei ajunge in raiul creștin?
          Dacă te vei trezi în cel musulman?
          Și te-ai întrebat vreodată: ce in întreg la minte și-ar dori să petreacă o veșnicie cu oameni ca voi?

          P.S: „tot așa îți desconspiră trecutul dar chiar și pseudo-avatarul arată zona ta de comfort”

          Mă cheamă Maximilian, nu este un „pseudoavatar”, iar „trecutul” pe care crezi tu că îl „deconspira”…în 1989 eram soldat la Scafandri de Luptă Constanța, cu arma în mână pentru ca tu să poți scrie acest bullshit online…fac pariu că tu in schimb ești „erou” care flutură steagul fără ca măcar să fi făcut armată…

          Apreciază

        • Imi imaginez ca oameni care candva si-ar fi putut expune ideile cel mult in fata betivilor, prin carciumi, au posibilitatea acum sa si le expuna pe Facebook. Ma refer la cei care sustin ca Pamantul ar fi plat, ca toate speciile de animale si plante ar fi aparut brusc, in urma cu doar cateva mii de ani, fiind creatia unor fiinte invizibile si imateriale in care ei cred, ca potopul descris in Biblie ar fi fost real si multe altele asemanatoare. Cum sa ramai la un stadiu infantil, sa sustii ca Soarele, Luna si stelele, plantele si animalele, au fost create acum cateva mii de ani de un oarecare zeu, sau zei, iar asta sa fie motivul principal pentru a incepe sa-i privesti pe cei care nu-ti impartasesc convingerile de sus? Ignoranta a ajuns un motiv de mandrie? Cred ca sunt oameni lipsiti de cunostinte elementare cei care posteaza pe Facebook link-uri despre dovezile ca Pamantul e plat sau ca toate speciile de plante si animale au aparut brusc in urma cu mai putin de 10000 de ani. Sau poate ca unele lucruri care se studiaza in mod normal pana in clasa a 8-a depasesc cu mult nivelul lor de intelegere, ca prefera sa inlocuiasca niste goluri cu „asa le-a lasat Dumnezeu”. Dar pana la urma cred ca-i vorba de fudulie, de infumurare, adica dupa ce ca n-au fost in stare sa studieze si sa asimileze niste notiuni simple se mai si mandresc crezandu-se deasupra celor capabili sa inteleaga ce ei nu sunt in stare.

          Apreciază

        • Bai, tovarase,
          Dar cum sa fii atat de prost incat sa sustii ca omul se trage din maimuta??
          Tu nu vezi ca omul e altceva decat un animal? E o fiinta superioara care are posibilitate sa comunice cu Dumnezeu. Uneori si direct.
          Chiar n-ai avut niciodata nici o experienta duhovniceasca?
          Atunci chiar poti crede ca nu esti nimic mai mult decat un animal.
          Pe cine ai aparat in 89 la scafandri? Ai aparat tara de rusi? Nu stiu daca ati facut ceva folositor sau nu avand in vedere ca acum tara e pe mana multor jefuitori…
          Dar daca ai facut ceva bun, tot respectul!
          Insa avand in vedere ca proferezi pe aici blasfemii la adresa lui Dumnezeu, trebuie sa te blochez.

          Apreciat de 1 persoană

        • @Max
          Nu cred că conștientizezi că cocălari asemeni ție au dus țara în stadiul actual, anti-Românesc și pro-euro-mondializare, sigur ai câștig nemuncit,(crezi tu), din partea umbrei, oricum mintea ta nu-ți mai aparține; https://romaniafarajustitie.wordpress.com/2021/07/31/injectatul-cu-proteine-magnetice-poate-fi-controlat-de-la-distanta/ , https://karensmithdotblog.wordpress.com/2021/05/11/un-om-de-stiinta-de-la-universitatea-din-california-asigura-ca-covid-19-este-fictiv-decesele-s-au-datorat-comorbiditatilor/.
          PS …află bibane că în 89 deja uitasem de armată, am fost ce-l mai bun PSL-ist din batalion și nu eram cine știe ce deștept, ce știi tu mormolocule… .

          Apreciază

        • Nu știu cum funcționează chestia asta cu „jignirile”, mai ales în ultimul coment; nu l-am înjurat, nu i-am zis bou prost, tembel sau tâmpit, că este un individ de nimic, că nu pot să-i zic om, prin „cocălar”, l-am ridicat la stadiul de om, conform dex online; cocalár sm [At: MDA ms / Pl: ~i / E: nct] 3 (Pgn) Om de nimic. sursa: MDA2 (2010) adăugată de blaurb. acțiuni că nu este . Nu este nimeni perfect, toți mai greșim, dar individul acesta nu știe să facă diferența între o furnică și un munte dacă umbra nu îi indică interesul ei tenebru. I-am pus ceva link-uri din lumea reală, dar nu știe să citească adevăruri. Indivizi ca omul-legumă au fost plantați peste tot în lumea aceasta, cea mai de jos speță a proștilor șantajabili, ce sunt total dependenți de râurile de bani fabricate de umbră, au imprimanta lor, plasticul e mai ieftin ca hârtia; o înghețată poate fi toxică, deci „poate fi”, nu există persoane vătămate sau plângeri și este interzisă, iar un ser experimental provoacă mii de morți și alte sute de mii de reacții adverse cu consecințe ireversibile la oameni perfect sănătoși, și genocidul continuă, până când dacă continuăm să apreciem unul ca; „nea Max”?.

          Apreciază

Lasă un comentariu