Pseudo-patriarhul Daniel recunoaște că s-a vaccinat

patriarhul la parlament

Foto – digi24.ro

 

Patriarhul Daniel a fost întrebat la Parlament, unde a asistat la şedinţa solemnă dedicată Zilei Naţionale a României, dacă s-a vaccinat.
 • ”Sigur, ne-am vaccinat, gata!”, a răspuns el, conform unor imagini difuzate de Antena 3.

Întrebat cu ce ser s-a vaccinat, Patriarhul Daniel a spus că „toate datele sunt confidențiale”.

De asemenea, chestionat de jurnaliști s-a vaccinat cu două doze, patriarhul Daniel a răspus: „Cu dublă doză”.

Întrebat ce mesaj are către credincioşi, Patriarhul a răspuns: ”Nu avem niciun mesaj, să facă ascultare de medici”.
Patriarhul a mai spus că poziţia oficială a Bisericii Ortodoxe a rămas aceeaşi: ”V-am spus esenţialul, poziţia oficială a Bisericii a rămas aceeaşi, să se sfătuiască fiecare credincios cu medicul de familie. Nu avem opinii personale”.
 • „Vă pot transmite oficial că Părintele Patriarh a confirmat astăzi, într-o scurtă întâlnire cu presa, la ieșirea din Parlament, că s-a vaccinat.
 • Poziția favorabilă a BOR față de vaccinarea în sine ca act medical profilactic și benevol este deja foarte bine cunoscută”, a transmis ulterior purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Contactat de HotNews.ro, Bănescu a spus și el că datele sunt confidențiale: ”Restul informațiilor sunt confidențiale și trebuie respectata această confidențialitate. Esentială rămâne declarația oficială în sine, aceea că a ales să se vaccineze.”

În urmă cu 10 zile, Patriarhul Daniel transmitea, în plin val 4 al pandemiei de COVID-19, un ”îndemn la rugăciune şi grijă pentru sănătate”, în care le spune oamenilor „să respecte măsurile de protecție sanitară și să asculte îndemnurile medicilor”, fără a face însă vreo referire concretă la vaccinare.

 

De la debutul pandemiei, Patriarhul a avut o singură intervenție în care s-a pronunțat pentru vaccinare, în 1 mai, de Paște, când spunea că 2.500 de persoane au fost lăsate să intre în Basilica Sfântului Mormânt datorită vaccinării unui procent foarte mare din populaţia din Israel, care a permis relaxarea restricțiilor. De asemenea, mesajele sale au fost extrem de puține în pandemie.

În mesajul transmis atunci, Patriarhul Daniel „îndeamnă stăruitor pe toţi credincioşii şi pe toţi clericii săi să sporească rugăciunea pentru sănătate, să respecte măsurile de protecție recomandate de autoritățile medicale şi să asculte îndemnurile medicilor ce lucrează pentru alinarea suferinţei bolnavilor”.

El nu a făcut atunci o referire explicită la vaccinarea împotriva COVID-19.

„În această perioadă extrem de grea, când ţara noastră se confruntă cu cel mai intens val al pandemiei care sufocă secțiile ATI ale spitalelor, Patriarhia Română îndeamnă stăruitor pe toţi credincioşii şi pe toţi clericii săi să sporească rugăciunea pentru sănătate, să respecte măsurile de protecție recomandate de autoritățile medicale şi să asculte îndemnurile medicilor ce lucrează pentru alinarea suferinţei bolnavilor. Viaţa şi sănătatea, fiind daruri primite de la Dumnezeu, trebuie păstrate şi cultivate cu multă grijă, smerenie şi înţelepciune, spre binele personal, al familiei şi al societăţii în care ne aflăm”, a fost mesajul transmis de Patriarhul Daniel.

De la debutul pandemiei, Patriarhul a avut o singură intervenție în care s-a pronunțat pentru vaccinare, în 1 mai, înaintea Paștelui, când spunea că 2.500 de persoane au fost lăsate să intre în Basilica Sfântului Mormânt datorită vaccinării unui procent foarte mare din populaţia din Israel, care a permis relaxarea restricțiilor. – hotnews.ro

8 gânduri despre „Pseudo-patriarhul Daniel recunoaște că s-a vaccinat

 1. Nu va grăbiți. Întrebarea nu a fost una directa. Răspunsul e evaziv și lasă loc la interpretări. Și eu m am vaccinat…. în copilărie. Da. Și cu rapel.
  Nu sunt susținător, pseudo sau nepseudo cum o fi, dar nici nu iau de bun tot ce arunca „presa” pe ecran.

  Apreciază

 2. Fiecare răspunde în mod individual pentru ceea ce face. Dacă Patriarhul s-a vaccinat, el va răspunde pentru decizia luată. În plus, va mai răspunde și pentru cei pe care-i smintește prin exemplul personal. Faptul că Patriarhul s-a vaccinat nu-mi împiedică mie mântuirea. Trăim vremurile lui ,,Scapă cine poate!” după cum spunea părintele Adrian Făgețeanu. Până acum mai aveam o nădejde că Patriarhul va fi alături de noi și ne va ajuta să respingem înțeparea cu seruri experimentale din motive religioase. Aceste motive chiar există și nu mă așteptam să le ignore. Acum și această nădejde mi s-a spulberat.

  Totuși, Patriarhul trebuie să priceapă că nu el este capul Bisericii, ci Hristos. Patriarhul face parte din trupul Bisericii ca și mine. În plus, față de mine, el trebuie să păzească Ortodoxia în perfectă ascultare de Hristos, nu de OMS! Au mai fost patriarhi care L-au trădat pe Hristos. Acum problema mea este să nu-L trădez și eu! Doamne, Iisuse Hristoase, iartă-ne și ne miluiește pe noi! Amin.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s