„PAPA, EȘTI ERETIC!” Un preot ortodox grec către papa Francisc

 

Moment delicat sâmbătă la Atena, unde un preot a fost ridicat de poliţie după ce a strigat „Papa, eşti un eretic”, în momentul în care suvernalul pontif intra în Arhiepiscopia Ortodoxă din capitala Greciei, transmite Mediafax.

Un videoclip postat pe reţele de socializare îl arată pe preotul ortodox strigând cuvintele în greacă în afara clădirii, înainte ca poliţia să intervină. Martorii au spus că a strigat suficient de tare pentru ca Papa să audă.

Moment delicat sâmbătă la Atena, unde un preot a fost ridicat de poliţie după ce a strigat „Papa, eşti un eretic”, în momentul în care suvernalul pontif intra în Arhiepiscopia Ortodoxă din capitala Greciei, transmite Mediafax.

Un videoclip postat pe reţele de socializare îl arată pe preotul ortodox strigând cuvintele în greacă în afara clădirii, înainte ca poliţia să intervină. Martorii au spus că a strigat suficient de tare pentru ca Papa să audă.

Papa Francisc a ajuns sâmbătă în Grecia pentru o vizită de trei zile, care, speră greco-catolicii, va apropia bisericile din Răsărit şi de cele din Vest, relatează Reuters.

Creştinismul s-a împărţit în două în 1054, în ceea ce se numeşte Marea Schismă, iar relaţiile dintre cele două au fost marcate de multe momente tensionate.

În prelegerea sa, Papa Francisc a cerut iertare în numele Bisericii Romano-Catolice pentru rolul său în greşelile istorice care au dus la despărţire.

„În mod tragic ne-am despărţit. Preocupările lumeşti ne-au otrăvit, buruienile suspiciunii ne-au crescut distanţa şi am încetat să cultivăm comuniunea”, i-a spus Papa Francisc Preafericitului Ieronyms al II-lea.

Catolicii şi ortodocşii au fost implicaţi în dialog în vederea unei eventuale reuniuni de decenii şi cooperează în multe iniţiative sociale, dar cele două părţi sunt încă departe din punct de vedere teologic. – stiripesurse.ro

stiripesurse.ro logo

 

18 gânduri despre „„PAPA, EȘTI ERETIC!” Un preot ortodox grec către papa Francisc

   • Nu, in 1054 nu papa a fost de vina ci secretarii lui; unul mai ales dar imi scapa numele; fiind valul migrator puternic, legaturile personale nu mai puteau sa aiba loc (vezi covrigul de astazi) si se comunica prin scrisori- Bizantul in greceste, Roma in latina, capii bisericii bazandu-se pe traducatori. I s-a „tradus” papei o aberatie plina de jigniri, el a fost socat si a trimis o scrisoare fulminanta. De aici conflictul a escaladat. Foarte probabil la Roma se formase o cabala care voia independenta si putere. Trebuie sa recunoastem ca au fost si papi adevarati- noi toti l-am prins pe Ioan Paul al II-lea iar eu personal am asistat la fenomene iesite din comun in prezenta lui. Nu mai spun ca avea un sentiment special pentru Romania, unul dintre bunicii lui fiind roman. Despre actualul nu vreau sa vorbesc, are o biografie neagra.

    Apreciază

    • mdumitrana
     Ai o intelegere eretica asupra pozitiei Ortodoxiei fata de romano-catolici si papa.
     Nu e adevarat ceea ce ai scris mai sus.
     Papii erau eretici in gandire si manifestare de ceva vreme. Nu a fost deloc o neintelegere din cauza de traduceri. Mai multe sinoade ulterioare i-au condamnat si pe papii de dupa 1054.

     Papa Ioan Paul al II-lea, in afara poate de o atitudine morala (poate mai morala decat a astuia de acum), A FOST TOT ERETIC – CONDAMNAT.

     Apreciază

    • Chiar pentru o minte infierbantata, pronumele de politete nu este inutil. E singura aberatie la care raspuns. A, era sa uit, printre altele am absolvit si teologia, dar mi-a placut sa studiez si ce cred alti oameni, creatii ale Domnului.

     Apreciat de 1 persoană

 1. Acest papa este mai mult decat ce i-a strigat preotul ortodox. Cine i-a urmarit „activitatea”, stie. Ultima isprava este crislamul pe care el il sprijina-adica mixtura dintre crestinism si islam; se pregateste un centru important intr-o tara musulmana. El e obisnuit sa isi ceara iertare-primii beneficiari, chiar dupa ce a fost intronizat, au fost ho,osexualii. Si de ce a trebuit sa fie ridicat de politie parintele grec? In afara de un abuz mizerabil intr-o tara care pe vremuri se mandrea ca in actul de identitate scrie si religia ortodoxa, nu vad ce ar putea fi.

  Apreciat de 1 persoană

  • Toti papii din 1054 incoace sunt in iad, ca si toti catolicii sau protestantii, chiar de ar fi fost oameni buni, dar credința greşită i-a dus in iad; asa invata credinta ortodoxa. Iubirismul vostru ecumenist e de la satana, nu de la Dumnezeu

   Apreciat de 1 persoană

   • Nu am auzit ca Isus sa fi fost un fanatic. Cum de sunteti asa de sigur si condamnati la moarte vesnica pe toti cei care nu va seamana? Slava Domnului, eu nu va seman. Nu e nici o diferenta intre discursul dv si cel al unui islamist.

    Apreciază

    • Va recomand sa cititi Sfanta Scriptura daca nu ati citit-o deja. Veti gasi acolo Adevarul, precum si multe raspunsuri la intrebarile dvs. Va dau si un link ce va poate ajuta in acest sens: https://mantuireaorg.blogspot.com/p/doresc-sa-descopar-ortodoxia.html

     Pana mai studiati, vreau sa va prezint pe scurt, de ce catolicii de ex, nu se pot mantui.
     1. In primul rand, pentru ca nu sunt crestini. A fi Crestin inseamna a crede in Iisus ca Domn si Dumnezeu, totodata a-L recunoaste pe Iisus drept CAP AL BISERICII (cititi Efeseni 2:20). Catolicii spun ca papa e capul bisericii, deci papa e „dumnezeul” lor, de accea scrierile Sfinte ii numesc PAPISTAȘI, adică inchinatori la papa. Catolicii isi fac „crucea” cu 4 degete, diferit de ceea ce invata Sfintii Parinti. De ce 4? Tatal, Fiul, Duhul Sfant, si desigur…. Papa. Pentru ei, papa e dumnezeul pe pamant, e infailibil, nu poate gresi, e reprezentat al Treimii pe pamant, e cel mai mare dintre toti, desi Iisus spune ca toti Arhiereii Bisericii Sale sunt egali. E clar ca biserica catolica nu e Biserica lui Hristos.

     2. In al doilea rand, au multe erezii impotriva Duhului Sfant, pacate ce nu pot fi iertate: https://mantuireaorg.blogspot.com/2021/12/ce-putem-sti-despre-pacatele-impotriva.html
     Ei spun ca Duhul Sfant purcede si de la Fiul. Biblia spune ca Duhul Sfant purcede DOAR SI NUMAI de la Tatal (Ioan 15:26).

     3. Au inventat purgatoriul, deci pentru ei, iadul e gol:https://mantuireaorg.blogspot.com/2021/03/exista-purgatoriu.html Purgatoriul nu e mentionat NICAIERI in Biblie, e o inventie draceasca, Biblia spune clar ce se intampla cu omul dupa moarte: Luca 16:19-31.

     4. Desi au fost Ortodocsi inainte de 1054, ca dovada a incapatanarii si a opunerii lor Adevarului dovedit (un alt pacat impotriva Duhului Sfant), nu respecta Pidalionul si niciun Sfant Canon, ci doar ce spune…papa.

     Ceea ce ati precizat dvs mai sus e ecumenism. Iar aceasta e cea mai mare erezie. Biblia spune „este un singur Domn, o singura Credinta, un singur Botez” – Efeseni 4:5
     Va stau la dispozitie pt alte intrebari :))

     Apreciază

    • Pai daca a doua litera se citeste aproape ca „i” inseamna ca e cu doi de „i”.
     Dar nu asta e marea problema, ci faptul ca daca scrii cu un singur „i” inseamna ca esti eterodocs/ă. Inseamna ca nu esti in ADEVAR.
     Nu o spunem cu rautate, ci marturisim adevarul despre ceea ce sunteti voi.
     Am putea sa va ajutam, sa va explicam de ce sunteti in eroare si de ce e necesar sa deveniti ortodocsi. Am putea sa va ajutam chiar sa primiti adevaratul Botez, conform canoanelor Sfintilor Parinti.
     Dar voi nu vreti sa fiti ajutati.
     Imi pare rau pentru voi…

     Apreciază

    • Ti-am urmarit comentariile si m-am cam lamurit in ce ape te scalzi. Oamenii ti-au explicat clar ceea ce ar trebui să ști deja, că doar ai facut teologia, nu (?!). Cât despre “fanatismul islamist” se vede treaba că habar n-ai ce este islamul. Islamul in sine este o ideologie toxică, fascistă, a morții, instigatoare la ură impotriva tuturor celorlalte religii (altele decât islamul).
     Exemplu: https://youtu.be/yZYzDwa6XWY

     Nu poți să zici de exemplu că nazismul in sine era o ideologie bună, doar că el, adică nazismul, a fost pus in practică de niște “naziști fanatici” … pe de altă parte, religia creștin-ortodoxă este cea pastrătoare a legii creștine originare, a bisericii de după Hristos. Deci este biserica Adevarului și a Iubirii … e clar ca bună-ziua ca papii erau niște eretici iar invățăturile lui Hristos le stăteau in calea lor de a se declara locțiitori ai lui Dumnezeu (Iisus Hristos) pe pământ … a fost biserica catolică care s-a desprins de biserica răsăriteană creștin-ortodocsă și nu invers. Plus că sunt unele deosebiri fundamentale intre cele două biserici (nu doar cosmetice), și, dacă intr-adevăr ai făcut teologia, ar trebui să ști și acest lucru…

     Apreciază

   • Se scrie Iisus, cu doi de „i”. Nu i-am condamnat eu, ci ei insisi, prin schimbarea invataturii pe care a lasat-o Iisus Hristos, si sfintii apostoli, si sinoadele ecumenice.

    Apreciază

    • Chiar e ultima data cand raspund la prostii, Cuvantul grec este Ἰησοῦς adica Iesous- dupa I vine un e care se citeste aproape ca i; deci nu este gresit nici cu doi de ‘i’ nici cu un singur ‘i’, care poate fi prelungit sau accentuat. Ortodocsii si-au ales o formula, catolicii alta. La fel este Avraam si Abraam; a doua litera se citeste in ebraica fie ‘v’ fie ‘b’.. Nu mai scriu si in ebraica sa nu cumva sa fumege creierul sfertodoctilor. Incerc sa ma dezabonez- credeam ca aflu lucruri importante, nu ca trebuie sa raspund unor….

     Apreciază

 2. Foarte bine a procedat acel preot . Asta demonstrează că Grecia are preoți creștini-ortodocsi care cu adevărat sunt drept credincioși. Dar din păcate se demonstrează și statul polițienesc anti-hrist din Grecia ,din această cauză probabil sunt acei arhierei impostori la conducerea Bisericii ortodoxe grecești ,regimul politic anti-hrist i-a infiltrat în biserică .
  Așa se explică declarații pro-vaccinare a unor șarlatani ajunși stareți la unele mănăstiri din Sfântul Munte Athos. Au alungat cu forța criminal-politieneasca pe călugării și preotii drept-credinciosi și au avut grijă să îi înlocuiască cu ticăloși care ascultă de regimul anti-hrist.
  In ceea ce privește „balaurul de la Roma”, Papa este un mare eretic încă de acum aproape o mie de ani ,din anul 1054, iar de la jumătatea secolului trecut , după consiliul Vatican 2, cultul papistaș a devenit neo-pagan .

  Apreciază

 3. Papa NU e ERETIC e NEBOTEZAT,adica PAGAN.
  Eretic este unul ca Daniel si teofan ,ca ei is botezati ortodocs,dar dupa FAPTELE lor,ei se roaga cu papii si alte secte,le recunosc,,tainele” si ,,preotia” ,ca si cum ar fi de folos spre mantuirea oamenilor si astfel au anulat ,prin FAPTELE lor,invataturile si DOGMA Bisericii Ortodocse..
  Ei sunt ERETICI,cazuti din Biserica Una unde au fost botezati,fiindca FAPTELE lor sunt ERETICE,pe cand papii sunt PAGANI,fiindca sunt NEbotezati dupa invatatura Bisericii cea Una si Unica,din care NU FAC PARTE ERETICI SAU NEBOTEZATI,datorita relei lor credinte.
  Precum spune Sf Ioan Gura de Aur ca…Iuda ca si apostol va fi judecat,asa si ereticii care pleaca din trup NEpocaiti,ca si ERETICI vor fi judecati,nu ca si pagani.
  Diferenta e ca din eretic NU se poate naste TOT eretic,ci pagan,fiindca ereticii NU pot sa mai dea… DAREA(Darul) DUHULUI SFANT fiindca,Darul se TAIE,la eretici si ei ca si de MIRENI sunt botezati(Pidalion-Canon 46 Apostolic,subnota 83).Asa au ajuns PAPII NEbotezati,adica PAGANI.
  Adevarul ptr NEcredinciosi ustura ca si sarea pe carne.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s