Conferința „România, vechea vatră a Europei” – Profesorul Constantin Barbu adoptă teoria vechimii multimilenare a limbii române despre care spune că provine din „lingua nostratică”, un fel de limbă primordială a popoarelor indoeuropene.

Conferința „România, vechea vatră a Europei”, susținută de către Acad. Prof. Constantin Barbu la Constanța, la Arhiepiscopia Tomisului – 24 ianuarie 2022 – de ziua Unirii Principatelor.

Din păcate participanții, inclusiv gazda, IPS Teodosie, nu au găsit curajul să stea la masa conferinței (în afara timpului când vorbeau) fără mască…

Dacă vă amintiți, în mai anul trecut (2021) în Conferința despre Mitropolia Tomisului, profesorul Constantin Barbu era încă adeptul teoriei romanizării limbii geto-dacilor.

Video – Conferința Profesorului Constantin Barbu despre istoria Mitropoliei Tomisului, despre istoria și vechimea românilor. Simpozionul internațional „Tomisul, izvor cultural și spiritual în promovarea identității românești în țară și peste hotare”

Acum, se vede că a făcut progrese și a ajuns la concluzia că vorbim în proporție majoră limba strămoșilor noștri.

Este regretabil că IPS Teodosie se pare că nu înțelege asta, așa cum nu înțelege nici problema pseudo-sinodului din Creta.


Manifestare culturală dedicată Zilei Unirii Principatelor cu recital de poezie, muzică și hora Unirii sustinuta de cercul teatral al Seminarului Teologic din Constanta.

 

 

2 gânduri despre „Conferința „România, vechea vatră a Europei” – Profesorul Constantin Barbu adoptă teoria vechimii multimilenare a limbii române despre care spune că provine din „lingua nostratică”, un fel de limbă primordială a popoarelor indoeuropene.

  1. Pingback: Conferința „România, vechea vatră a Europei” – Profesorul Constantin Barbu adoptă teoria vechimii multimilenare a limbii române despre care spune că provine din „lingua nostratică”, un fel de limbă primordială a popoarelor indoeuropene.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s