Argumentarea abuzului, intimidării și discriminării grosolane a jandarmilor la acțiunea de mărturisire împotriva ecumenismului, de ieri 25 ianuarie 2022

După cum am scris în articolulImagini de la mărturisirea împotriva ecumenismului în săptămâna de urâciune ecumenistă – 25 ianuarie 2022, o parte din jandarmii chemați să „apere” niște ecumeniști și niște eterodocși de un grup de manifestanți ortodocși care nu erau violenți în nici un fel, AU RECURS LA INTIMIDĂRI împotriva acestora.

La sesizarea unei ecumeniste crizate, care amenința mărturisitorii că „vine poliția să vă ducă la Jilava”, a venit un polițist, care s-a dovedit un om de bună credință, dar și un echipaj de jandarmi (vreo șase indivizi) care, după cum sunt obișnuiți, au început hărțuielile legitimării ortodocșilor și chiar amenințarea a doi dintre mărturisitori cum că îi vor „extrage” din manifestație dacă nu se supun și nu pleacă cu un afiș (un banner) pe care erau inscripționate citate din canoanele ortodoxe. Un abuz grosolan căruia, din păcate, frații i-au cedat și au dus afișul la mașină, revenind fără el. 

Ceilalți manifestanți, de pe scări erau ținuți ocupați de domnul polițist și de alți jandarmi care pretindeau legitimări  când la unul când la altul în așa fel încât, nu toată lumea a observat abuzul.

Afișul era acesta:

Textul înscris pe afiș cuprindea Canoanele 6 Laodiceea și 45 Apostolic.

Cei doi frați care țineau acel afiș, erau veniți de departe tocmai pentru a mărturisi Ortodoxia în ultima zi a săptămânii de rugăciune/spurcăciune ecumenistă.

Se aflau în curtea bisericii, după cum se vede și din fotografia de mai sus, căci mai nainte fuseseră alungați și de pe scările sfântului locaș de către doi agenți de pază.

De ce este un abuz și o discriminare?

în primul rând Constituția României consacră:

CAPITOLUL II – Drepturile şi libertăţile fundamentale

ARTICOLUL 29
(1) Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrare convingerilor sale.

(2) Libertatea conştiinţei este garantată; ea trebuie să se manifeste în spirit de toleranţă şi de respect reciproc.

(3) Cultele religioase sunt libere şi se organizează potrivit statutelor proprii, în condiţiile legii.

(4) În relaţiile dintre culte sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acţiuni de învrăjbire religioasă.

(5) Cultele religioase sunt autonome faţă de stat şi se bucură de sprijinul acestuia, inclusiv prin înlesnirea asistenţei religioase în armată, în spitale, în penitenciare, în azile şi în orfelinate.

(6) Părinţii sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educaţia copiilor minori a căror răspundere le revine.

ARTICOLUL 39
Mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme.

Mai mult decât atât!

Legea 60 din 23 septembrie 1991 (privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice actualizată la 1 februarie 2014)

Articolul 3

Nu trebuie declarate în prealabil adunările publice al căror scop îl constituie manifestările cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, precum şi cele care se desfăşoară în exteriorul sau în incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. În cazul în care organizatorii adunărilor publice nesupuse declarării prealabile deţin indicii sau date că desfăşurarea lor s-ar putea solda cu acte de dezordine ori că ar putea să ducă la manifestări violente, au obligaţia să solicite din timp primarilor, unităţilor de jandarmi competente teritorial şi poliţiei locale sprijin de specialitate.

La Articolul 2 se specifică datoria manifestantilor de a se comporta pașni, civilizat etc.

legislatie.just.ro


Așadar, orice argument ar fi adus jandarmii în favoarea interdicției de a-i lăsa pe cei doi frați ortodocși cu afișul, este nul și constitutie un abuz!

Dacă au invocat faptul că ea un miting neautorizat  unde n-au voie cu bannere, le stă împotrivă LEGEA 60/1991.

Dreptul la a manifesta liber, mai ales din punct de vedere religios, este garantat de Constituție!

Cultele sunt autonome față de stat, drept urmare statul, cu instituțiile lui, în speță Jandarmeria și/sau poliția (dacă nu se încalcă nici o lege), NU se poate amesteca în diferendul dintre poporul ortodox, păstrător al tradiției și al credinței nealterate și clericii care deraiază de la perceptele Ortodoxiei.

Pe lângă faptul că jandarmii au săvârșit un abuz, au înfăptuit și un act de discriminare interzicând unor ortodocși să-și manifeste credința lor în public, cu LEGILE LOR SCRISE – CANOANELE SINOADELOR ORTODOXE cuprinse în cartea fundamentală pentru Credința Ortodoxă, PIDALIONUL; în… contrapondere cu normele/devizele unor alte instituții, cum ar fi chiar Jandarmeria pe mașinile căreia scrie, spre exemplu „LEGE ȘI ORDINE”.

Jandarmii covăsneni au primit 3 autospeciale noi de intervenție. Modelele  înlocuite aveau peste 10 ani vechime - We Radio Sfântu Gheorghe

Așa cum jandarmeria poate să-și scrie pe mașini deviza, așa și ortodocșii își pot scrie pe un afiș (pe hârtie, pânză, carton etc) canoanele care îi reprezinta, la o manifestație sau aiurea FĂRĂ SĂ CEARĂ ACORDUL NIMĂNUI.

Abuzurile, intimidările și discriminarea jandarmilor ar trebui reclamate pentru a nu deveni un obicei nefast îndreptat împotriva ortodocșilor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s