Filmarea omiliei părintelui Elpidie din prima zi a vizitei sale în România

Din păcate, cine a filmat a filmat strâmb. Abia după jumatatea filmării a îndreptat telefonul, iar traducătorul ar fi putut vorbi mai cu viață.

8 gânduri despre „Filmarea omiliei părintelui Elpidie din prima zi a vizitei sale în România

  • Parintele Elpidie selecteaza sau alege anumite aspecte care-i convin din ansamblul Adevarului de credinta ortodoxa, atitudine care frizeaza erezia!

   Sfantul Ambrozie de la Optina scrie in acest sens:
   „Cei care nu au cuget ortodox iau la alegere numai acele aspecte care le convin, iar pentru aceasta se numara printre eretici, intrucat cuvantul „eretic” provine din cuvantul grecesc „aireo”, care inseamna „a alege, a selecta”.
   (Staretul Ambrozie de la Optina, Nasterea de sus si invierea prin har, 1998, p. 104)

   De asemenea, Sfantul Ioan de Kronstadt, (contrar Parintelui Elpidie care nu s-a autosesziat inca cu privire la erezia promulgata la Sinodul din Creta – 2016, unde confesiunile au fost acceptate ca fiind biserici) subliniaza gravitatea faptului de a accepta confesiunile crestine ca fiind „biserici” si ne indeamna sa nu cugetam sau sa acceptam asemenea erori:
   „Exista o multime de confesiuni crestine cu felurite structuri de organizare, cu diferite opinii si doctrine, nu arareori potrivnice adevarului dumnezeiesc al Evangheliei si invataturii Sfintilor Apostoli, Sinoadelor Ecumenice si Locale si Sfintilor Parinti. Nu toate pot fi considerate adevarate si mantuioare; nepasarea fata de credinta sau recunoasterea oricarei credinte drept mantuitoare nu pot duce decat la necredinta sau la raceala fata de credinta, la slabirea ravnei pentru indeplinirea randuielilor legate de credinta, la raceala crestinilor unii fata de altii. Simone, Simone iata Satana v-a cerut sa va cearna ca pe grau (Luca 22, 31). Acesta, el, Satana a lucrat si lucreaza dezbinarile si ereziile. Tine-te strans de adevarata credinta si de Biserica. Este o singura credinta, un singur botez, un singur Dumnezeu si Tatal tuturor (Efeseni 4, 5)”.

   (Sfantul Ioan de Kronstadt, Liturghia: Cerul pe pamant, Deisis, Sibiu, 1996, p. 61).

   Apreciază

 1. Mai oamenii buni pr Elpidie e Omul lui Dumnezeu! Nu vedeti ca sunt valise Tainele si la pomenitori?! pr Elpidie vorbeste de Raul care ne paste. Daca nu il credeti merge-ti pe alta pagina . Voi care nu ați trăit in Africa , nu a-ți făcut misiune ortodoxa acolo va rog sa tace-ți ca nu aveți experiența pr Elpidie. Nu va face-ți păcate!!!!

  Apreciază

 2. Da, aţi văzut că şi acest părinte grec Elpidie, care face misiune în Africa, a profeţit înainte cu trei luni ca papa să îşi dea demisia, că acest papă va fi înlocuit cu alt papă care va veni ca unul din profeţii mincinoşi înainte mergători ai antihristului.

  Da, îl apreciez foarte mult pe acest părinte. Şi am rămas impresionat de dragostea lui pentru lumea aceea uitată din Africa şi cum copiii aceia negri, neajutoraţi, roiau în jurul lui ca în jurul lui Hristos. Daca aş fi fost cu 20 de ani mai tânăr, în Africa m-aş fi dus şi eu, acolo unde civilizaţia aceasta dezvoltată lipseşte. Acest părinte Elpidie este un far călăuzitor pentru creştinătatea de azi. – Par Iustin Parvu

  https://foaienationala.ro/interviu-cu-printele-justin-prvu-controlul-total-nchisoarea-invizibil.html

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s