29 de gânduri despre „Părintele Elpidie – Cuvântare către mama sa care a murit. Noi profeții…

  • Prietene , HRISTOS NUMAI IUBIRISM ( DRAGOSTE ESTE ) !!!!!!

   NU E OM MAI BUN PE PĂMÂNT DECÂT CEL CE IUBEȘTE SINCER , FĂRĂ FRICĂ , DECÂT DE HRISTOS !!!

   DRAGOSTEA CEARTĂ , DRAGOSTEA TE FACE EROU !!!!

   DRAGOSTE E DUMNEZEU !!!!

   Apreciat de 1 persoană

   • Alexandru esti eretic pentru ca desparti Iubirea de Adevar!
    Sfantul Iustin Popovici conchide:
    „Domnul Hristos şi Ucenicii Lui. Domnul Hristos este deopotrivă Adevăr desăvârşit şi Iubire desăvârşită: acestea sunt nedespărţite în El, precum pupila de ochi. Fără Adevăr, Iubirea şi-ar pierde vederea, s-ar afunda în întuneric şi ar ajunge oarbă; fără Iubire, Adevărul s-ar veşteji şi ar muri pentru totdeauna. Adevărul şi Iubirea sunt vasele sfinte de nesfărâmat ale harului lui Dumnezeu, ale milei lui Dumnezeu şi ale păcii lui Dumnezeu. Sufletul care le are se umple îndată de harul, de mila şi de pacea dumnezeiască. Fiindcă doar datorită Iubirii şi Adevărului ce sunt înlăuntrul omului acestea trei sunt unite armonios. Iar darul acesta vine de la Preasfânta Treime.”

    Apreciază

    • Prietene , eu sunt simplu , dar ortodox.

     Eu cred doar în HRISTOS CEL DIN ORTODOXIE.

     HRISTOS E ADEVĂRUL !!!

     HRISTOS DOAR DRAGOSTE ESTE !!!!

     Apreciază

 1. Referitor la PREOȚII CATERISIȚI ( SCHISMATICI ).

  NU NOI MIRENII JUDECĂM CINE E SAU NU PREOT , CI HRISTOS.

  SF. IOAN GURĂ DE AUR NU A FOST CATERISIT , CI EXILAT !!! ADICĂ DIN EPISCOP , A FOST REDUS LA SIMPLU PREOT ȘI MONAH.

  ECUMENISMUL E MIC PERICOL , COMPARATIV CU SCHISMATICII CATERISIȚI !!!!!

  PREOȚII ECUMENIȘTI PÂNĂ LA SINODUL AL 8-LEA ECUMENIC , PREOȚI SUNT PENTRU TOȚI CREDINCIOȘII !!!!! iar acest sinod , va fii după începutul ww3 , așa cum spun profețiile.

  SCHISMATICII PREOȚI CATERISIȚI SUNT ÎN AFARA BISERICII ORTODOXE A LUI HRISTOS !!!!

  Apreciat de 1 persoană

  • Canonul 29 al Sinodului IV Ecumenic ne arata ca episcopul depus din treapta nu poate sa detina locul de preot.
   Alexandru in acest punct te substitui invataturii Bisericii si te transformi in papa infailibil eretic.
   Sfantul Ioan Gura de Aur scrie in omilie catre Efeseni 11, 5 PG 62, 87 ca nu este mai mic pacatul schismei decat pacatul ereziei ci sunt la fel de grave. Iarasi in acest ai opinie eretica Alexandru contrarie Sfantului Ioan Gura de Aur.
   Preotii care sustin erezii, ecumenismul fiind pan-erezie, nu mai pot savarsi Taine valide din moment ce marturisirea o credinta eretica. Duhul Sfant nu se pogoara la epicleza daca nu se marturiseste Crezul: Cred intr-Una Biserica nu in mai multe confensiuni care au devenit peste noapte biserici la Sinoul din Creta.
   De pilda, daca o patriarhie ortodoxa ratifica unirea cu Papa si-l pomeneste in diptice, sau marturiseste Filioque in Crez, Duhul Sfant nu se mai pogoara la epicleza, in bisericile ortodoxe din cuprinsul acelei patriarhii.

   Deci, chestiunea asta preotii ecumenisti eretici pana urmatorul sinod sunt ok, este un fals grosolan introdus de tine Alexandru, care devii un alt „Arie” contemporan.

   Teologul Jean-Claude Larchet conchide in acest sens:

   „Comuniunea (indumnezeirii) care se realizează in impărtăsirea cu Trupul si Sangele lui Hristos presupune inca și mai mult adevarata credintă. Daca nu se marturisește Dreapta Credinta, se rastoarna și se desfiinjeaza marea, luminoasa, prealuminata și slavita Taina a Ortodoxiei crestinilor.
   Invocarea Sfântului Duh în epicleza Sfintei Liturghii rămâne fără de răspuns și, prin urmare, Darurile ce se pun înainte nu mai sunt sfințite (atunci cand preotul marturiseste o credinta eretica in timp ce liturghiseste). Așadar, nu se mai realizează o comuniune a sfintirii (se pierde mântuirea)”.

   Jean-Claude Larchet, Sfantul Maxim Marturisitorul, O introducere, Editura Doxologia, 2013, p. 263.

   Alexandru, savarsesti un pacat impotriva Duhului Sfant, impotriva evidentei, caci avem probitatea documentelor:

   „(…)
   In a treia zi dupa caterisire, pe la amiaza, Ioan (Gura de Aur) s-a pus la dispozitia celor ce aveau sa execute ordinul, fara ca multimea sa stie, si a plecat in surghiun….”
   Extras
   din
   Viata Sfantului Ioan Gura de Aur
   in relatarile istoricilor bisericesti:
   PALADIE, TEODOR AL TRIMITUNDEI, SOCRATES, SOZOMEN si TEODORET AL CIRULUI,
   TIPARITA CU BINECUVANTAREA PREAFERICITULUI TEOCTIST,

   Traducere din limba greaca, introducere si note de Preotul dr. Constantin Cornitescu

   Editura Institutului Biblic si de misiune al Bisericii Ortodoxe Romane
   Bucuresti
   2001

   pagina 18.

   In concluzie
   Alexandru,
   dai dovada de obraznicie!

   „Obraznicul denatureaza sau calca, de pilda, un adevar evanghelic, pentru ca
   sa-si justifice caderea lui. Nu respecta realitatea, adevarul, ci il mototoleste intru cunostinta, calca in picioare un lucru sfant. Si lucrul acesta devine incet-incet o stare de fapt, o situatie. Obraznicul justifica minciuna ca sa-si indreptateasca astfel caderea sa.
   Isi poate aduce aminte ce s-a spus acum zece ani in alt caz, si sa-l prezinte ca exemplu ca se justifice pe sine. Nici diavolul, cel mai mare logician, nu s-ar fi putut gandi la asa ceva in ceasul acela.
   Oamenii obraznici se afla in prima faza a hulei impotriva Duhului Sfant. Cei ce dispretuiesc cele sfinte intr-a doua, iar in a treia se afla diavolul.
   Sfantul Paisie Aghioritul, Trezire duhovniceasca, Schitu Lacu, 2000, p. 52.

   Sfantul Ioan Gura de Aur ne invata:

   Socotesc ca frate al meu pe cel ce recunoaşte acelaşi Tată şi care se împărtăşeşte [cu Sfintele Taine] la aceeaşi [Sfântă] Masă, mai mult decât cel ce îmi este frate prin sânge. Cel nebotezat nu poate să-L numească pe Dumnezeu Tată!
   Căci mai straşnică este această lege a înrudirii prin credință ortodoxă decât cea după sânge, după cum şi înstrăinarea care vine de la cele contrare acestora este mai clară decât cea după neam. Aşadar, să nu socoteşti astfel: „că suntem sub acelaşi cer şi avem aceeaşi ţară”. Altă comuniune caut eu, care este mai presus de cer. Acolo este ţara mea şi viaţa mea. Viaţa noastră, zice, este ascunsă cu Hristos întru Dumnezeu. Cum atunci zicea Hristos că smarineanul era aproape deşi era mare distanţă între iudei şi el? Nu potrivit firii este cuvântul [este spus în alt context]. Când trebuie să faci bine, orice om să-ţi fie aproape. Dar când este vorba despre [a mărturisi] credința Ortodoxă, trebuie să distingem între frate şi străin. Chiar dacă îl vei avea frate după tată şi după mamă, dar nu îţi este părtaş ţie potrivit cu legea Adevărului, [Ortodoxia] paradoxal îți este străin. Şi iarăşi, chiar de ar fi scit sau sarmat, dar păzeşte cu străşnicie dogmele creştine [ortodoxe] şi are aceeaşi credinţă ortodoxă cu tine, să-ţi fie mai ceva ca un frate şi mai aproape decât cel care a ieşit din acelaşi pântece cu tine [frate geamăn]. Şi prin aceasta să îl deosebim pe barbar de cel ce nu este astfel, nu după limbă, nici după neam. Ci după credinţă ortodoxă şi după suflet. Căci aceasta mai ales face pe deplin om când păzeşte neştirbit Ortodoxia şi când are petrecere înţeleaptă .
   Unde sunt deci aceia care ne acuză de dispoziţie certăreaţă pentru că nu suntem de acord cu ereticii? Unde sunt cei care spun că între cei cu care intrăm în polemică şi noi nu există nicio diferenţă în dogmă, şi că orice contrazicere provine din sufletul nostru conflictual?… Să asculte dar înseşi cuvintele lui Pavel: după el, cel care vrea să aducă cea mică schimbare Evangheliei o răstoarnă.

   Apreciază

   • Fals prietene ,

    Tâlcuiești canoanele cu mintea ta ȘI ÎNȚELEGI GREȘIT , LOGIC.

    CREDINȚA NU E MATEMATICĂ !!!!

    POȚI NUMI ALT STAREȚ , EPISCOP , IAR ACELA LĂSAT LA VATRĂ , RĂMÂNE PREOT .

    Apreciază

  • Dar la care preoți caterisiți te referi că sunt schismatici? Dacă te referi la cei care sau îngrădit de erezie te înșeli amarnic, întrucât caterisirile noi facțiuni schismatice de după Creta ce poarta numele de bor-srl sunt nule, întrucât această facțiune schismatică sa autoexclus din BOR
   Acum recent mai zilele trecute tovarășul Bartolomeu Arhondonis depe malul Bosforului recunoaște o altă schismă , pe cea de la Skopje, oare câți dintre voi din tagma asta a ducatorilor degeaba pe la biserica aveți habar că în mod indirect sunteți complici la schismele lui Bartolomeu prin pomenirea acestuia de către pseudoierarhi bor-srl căci încă o dată repet aceștia s-au autoexclus din BOR?!

   Apreciază

   • Nu se pot autoexclude din BOR…
    Numai printr-o decizie sinodală se poate realiza acest lucru…
    În schimb,au renunțat la Adevăr,au renunțat la sobornicitate şi au creat schismă în Biserică. Schisma de care vorbeşte Canonul 15 l-ll Constantinopol (schismă despre care se menționează în Canon cum că : CEI CARE ÎNTRERUP COMUNIUNEA cu pseudoepiscopii ,adică cu ecumeniştii,în cazul nostru, nu provoacă schismă în Biserică,CI APĂRĂ BISERICA DE SCHISMĂ.
    De care schismă?
    De schisma provocată de ecumenişti.Care ecumenişti s-au despărțit de Adevăr ,s-au despărțit de dreapta credință /de mărturisirea Sinoadelor Ecumenice,de mărturisirea Sfinților Părinți.Au făcut deci schismă în Biserică. Ecumeniştii au propria lor credință,alta decât a Bisericii Soborniceşti. Aşadar aceştia au renunțat la sobornicitate de bunăvoie ,adică s-au despărțit de Adevăr,de Hristos,de Sfinții Apostoli,de Sfinții Părinți,chiar dacă încă din punct de vedere instituțional se află în Biserică-în BOR,în cazul nostru,până la judecarea lor şi eventual condamnarea lor şi anatemizarea lor,dacă nu vor renunța la erezia lor).

    Apreciază

    • Schisma nu se face in Biserica ci CU BISERICA , ca daca se face IN Biserica aia nu mai e Biserica ai vazut tu Hristos fara o mana un picior ? Ai vazut tu camasa lui Hristos una sfasiata sau au aruncat sorti romanii si nu au rupto?

     Apreciază

   • Mihai ,

    SCHISMELE DIN TOATE TIMPURILE NUMAI CU

    CATERISIȚI SUNT !!!!!

    SF. PAISIE AGHIORITUL , CARE A ÎNTRERUPT POMENIREA , NU A FOST VREODATĂ CATERISIT !!!!!

    Apreciază

   • Diavolul cenzurează ADEVĂRUL.

    VREI SĂ FACI PRECUM CEI CARE ÎI ÎNVINOVĂȚEȘTI ????

    SUNTEȚI ÎN SCHISMĂ , LA PREOȚI CATERISIȚI.

    VAI DE VOI.

    DE VĂ POCĂIȚI DE SCHISMĂ , HRISTOS VĂ IARTĂ.

    Apreciază

   • Care adevar??
    Nu vezi ca spui numai neadevaruri? Cum sa fie caterisit Sf Paisie Aghioritul, daca era doar monah?! Se caterisesc episcopii, preotii, diaconii.
    Ti-ar fi mai de folos sa taci.
    Smintesti lumea cu prostiile tale.
    Daca nu cumva o faci intentionat incercand sa duci discutiile in derizoriu.

    Apreciază

 2. De am avea noi, crestinii, preoti si credinciosi aceasta fierbinte iubire pentru Domnul nostru Iisus Hristos precum are acest mare si sfant parinte…

  Apreciază

  • Care sfant? Elpidie? Daca redevine ortodox, poate deveni. Acum e in comuniune cu ereticii, deci eretic; şi mai şi botează prin stropire, ca să ne convingă că e eretic, dacă mai era vreo indoială.
   Cu aceste greseli, profetiile lui sunt mai sigur de la satana, decât de la Dumnezeu.

   Apreciază

   • Asa este, Sfantul Ioan Gura de Aur respinge ideea Parintelui Elpidie prin care sustine ca antihrist ar fi cumva copilul lui Lucifer (Eusfor), rezultat din impreunarea cu o femeie!

    „(…)
    Basme si blasfemii sunt acestea…
    (…)
    Astfel, n-ar fi oare, curata nebunie sa spui ca ingerii (cazuti) s-au pogorat din cer ca se impreuneze cu femeile, ca firea (ingerilor) fara de trup s-ar fi unit cu trupurile femeilor?… este cea mai mare absurditate sa accepti cu ratiunea acest lucru… Cine poate fi atat de nebun sa primeasca acest cuvant de hula si plin de multa nebunie, ca firea netrupeasca si duhovniceasca ar fi putut suferi impreunare (sexuala)?”

    Sfantul Ioan Gura de Aur, Omilii la Facere(I), PSB 21, Omilia a XXII-a, II, Bucuresti, 1987, pp. 260-261.

    Apreciat de 1 persoană

    • centralizarea crescanda a informatiei (a digitalizarii furibunde am spune noi astazi n.n.) pregateste instaurarea guvernului unic mondial.

     Apreciază

 3. Câtă reclamă îi facetți părintelui Elpidie!
  Cuvintele lui le numiți profeții, iar predicile lui, omilii.
  Și-l văd prin mănăstiri, și maici și călugări, ascultându-l.
  Este o altă pantă în care îi aruncă diavolul.

  După eresul din Creta am avut ocazia să observ o mare, mare nepricepere în cinul monahal și în clerul bisericesc. Nu au niciun fel de experință de luptă duhovnicească și înțelegere a mersului lumii etc.

  Apreciat de 2 persoane

 4. sincer urmaresc cu mare interes si curiozitate toate predicile parintelui!ceea ce ma sperie este familiaritatea cu care vb despre iubire fata de Mantuitorul!ori este la o masura prea mare fata de noi ,ori nu stiu ce sa cred!toate aceste profetii sunt socante,si culmea e ste ca daca urmaresti tendintele din teritoriul toate parca converg sa-i dea dreptate!dar….

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s