14 mai – ZIUA SFINȚILOR DIN ÎNCHISORI

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Sfintii Inchisorilor Comuniste
Troparul, glasul 1:
Mărturisitorii cei adevăraţi ai lui Hristos cu vitejie au stat împotriva uneltirilor satanei, şi nici prigoana, nici temniţa, nici chinurile, nici lanţurile nu i-au spăimântat, ci cu putere de sus credinţa şi neamul românesc au păzit. Pentru rugăciunile lor, Hristoase Dumnezeule, mântuieste sufletele noastre.
Condacul 1:
Pe Mărturisitorii cei aleşi ai lui Hristos, podoaba Bisericii noastre, pe cei ce în temniţă chinuri şi batjocuri au răbdat, ostaşii cei adevăraţi ai Domnului care cu puterea Crucii pe slujitorii satanei au ruşinat şi în ceruri se roagă pentru noi, cu dorire să îi lăudăm zicând:Bucuraţi-vă, Sfinţilor Mărturisitori, care în temniţă Golgota neamului românesc aţi suit!
RUGĂCIUNE
O, Sfinţilor Mărturisitori, care în temniţe şi prigoane, prin multele voastre pătimiri aţi stăvilit întărâtarea vrăjmaşului cea cu mânie pornită asupra Bisericii lui Hristos, vouă celor ce aţi suferit foame, ger, schingiuiri, umilinţă şi chinuri de tot felul întru apărarea legii celei strămoşeşti, vă aducem mulţumirile noastre.
Ca cei ce bine v-aţi săvârşit pentru Învierea neamului românesc, iar acum cu îngerii şi cu arhanghelii vă veseliţi în lumina cea neînserată a Împărăţiei cereşti, vă rugăm să nu încetaţi să mijlociţi la Preaputernicul Dumnezeu ca să ne dea iertare de păcate şi să ne păzească pe noi şi Sfântă Biserica Sa de năvălirea altor neamuri asupra noastră, de necredinţă şi de războiul cel dintre noi.
Povăţuiţi-ne pururea pe calea mântuirii, a răbdării şi a dragostei, ca neclintiţi şi uniţi să rămânem până la sfârşitul vieţii întru credinţa cea adevărată. Aşa, Sfinţilor Mărturisitori, care în strâmtorările şi necazurile din viaţa voastră pământească aţi cerut ajutorul Puterilor cereşti, rugămu-vă pe voi noi nevrednicii, ca să primiţi în acest ceas rugăciunile noastre şi să ne acoperiţi de smintelile veacului acestuia şi de răutăţile celor potrivnici, ca şi noi pe calea ce strâmtă şi cu chinuri neînfricati să mărturisim Evanghelia lui Hristos, spre slava lui Dumnezeu şi mântuirea neamului românesc. Amin.

6 gânduri despre „14 mai – ZIUA SFINȚILOR DIN ÎNCHISORI

 1. DA DE SFINTI CE ERAU AU AJUNS LA PUSCARIE… CE PROSTIE , ERAU LEGIONARI, FASCISTI, TRADATORI DE TARA, BOIERI SI SLUGILE LOR.INTR ADEVAR AU FOST SI OAMENI CARE AU PICAT CA IN MUSCA IN LAPTE , ERORI JUDICIARE, DA DE ACI PANA LA SFINTI… E CALE LUNGA

  Apreciază

  • Daca esti mason, nici nu e de mirare ca nu-i suferi pe legionari. Miscarea Legionara a fost o miscare anti masonica.
   Ce nu inteleg eu, e CE CAUTI PE BLOGUL ASTA???
   Daca nu ai aceleasi valori cu noi cei de pe aici, CE VREI?
   De ce nu stai in autosuficienta satanica in care ai intrat?
   N-are liniste constiinta ta si cauta apropierea de noi?
   Vrei sa te ajutam sa scapi din iadul in care ai intrat?
   Ar fi bine sa incepi prin a nu mai aduce blasfemie asupra Sfintilor.
   Ei n-au ajuns la puscarie pt ca erau sfinti, ci inchisoarea i-a ajutat spre sfintenie.
   Iti spune unul care a vazut minunile Sfintilor din inchisori.
   Am vazut moastele lor, am vazut mirul care curgea din moastele lor, mirosul nepamantean pe care il emana acel mir si acele moaste. Am vazut vindecari, am trait situatii din care m-au salvat acei sfinti…

   Apreciat de 2 persoane

  • Tovarășe „doctor”, fuguța repede pe trinitas, basilica, ilumina, acolo sunt articole pe placul matale
   A era să uit, este și o lansare de carte marca „părintele” Necula in parteneriat cu Doboș de la papisti

   Apreciat de 1 persoană

 2. Ce daruri de suflet oferim?

  Cu gândurile cele mai bune vă destăinui câteva gânduri în vederea desăvârșirii mărturisirii. Constat că apar icoane în care mâna dreaptă a sfântului nu binecuvântează în numele Preasfintei Treimi, ci au alte semne. Astfel, am întâlnit icoane în care mâna dreaptă a sfântului are degetul mic și arătătorul perfect întinse, motiv pentru care se aseamănă cu semnul ,,cornuta”! Mai nou, am observat chiar și binecuvântarea cu patru degete unite, care este catolică! Au apărut, de asemenea, veșminte cu cruce întoarsă și cruci cu forme ciudate, cu brațele despicate sau cu două sau trei brațe paralele. Crucea cu trei brațe paralele este crucea lui Baphomet!
  Mulți nu sunt atenți la aceste detalii și cumpără pentru biserici icoane, veșminte sau cruci care nu sunt caracteristice Ortodoxiei.
  Dumnezeu să ne ocrotească pe toți!

  Apreciat de 2 persoane

 3. @@@dr. Sergiu Fendrihan, dumneata susții că doar oamenii vinovați ajung la pușcărie;că cei cei condamnă sunt corecți, infailibili, sunt cei mai curați dintre oameni, că ei nu greșesc, că ei nu execută ordine;dumneata legitimezi sistemul comunisto-securist ce a distrus vieți, familii, a omorât oameni.
  Pentru unii ca dumneata există o soluție pe cât de simplă, pe atât de greu de pus în practică și anume:
  du te la moaștele oricărui ,,fascist”, ,,trădător de țară”, ,,slugă” și roagă te sincer pentru a înțelege ce fel de oameni au fost, pentru a înțelege sacrificiul suprem făcut de mulți dintre ei și anume:nelăpădarea de Creator.
  Dar dumneata, cel mai probabil nu vei face asta fiindcă mândria te împiedică să lași prejudecățile deoparte, te împiedică să vezi Adevărul..

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s