Cuviosul Vasilios Kafsokalivitul – Ce ne așteaptă, cum să facem provizii, pocăință, rugăciune…

Mărturii incredibile despre călugări români care deveneau INVIZIBILI prin rugăciune! – Evenimentul Zilei

Important de citit:

Gheronda Vasilios Kafsocalivitul:

– Este indicat sa va pregatiti provizii astfel incat sa nu va gaseasca foametea nepregătiti. Primul și cel mai important este apa, pentru că mai întâi vor lovi in rezervoarele de apă. Este bine să aveti apă. Și pentru că Dumnezeu știe exact când va fi, este recomandat să reînnoim stocurile. Alimentele pe care le depozităm ar trebui să se asiguram că sunt stocate in ambientul potrivit și se pot depozita ca sa tina cât mai mult posibil. Următorul lucru după apă este grâul și făina.
Apoi ulei, gros și fin. Sare gronjoasa pentru pastrarea cărnii, peștelui, murăturilor etc. Zahăr, miere, măsline, orez, leguminoase. Adică fasole, năut, linte, boabe, paste făinoase, lapte în principal pudră și concentrat, cafea, ceai și conserve. Brânzeturi în recipiente, fructe uscate și nuci. Este necesar ca unele medicamente să evite infecțiile, analgezicele, antibioticele, analgezicele, în principal în capsule. Pentru infecțiile copiilor care sunt vulnerabili, antitusive sau siropuri pentru infecția faringelui. Pastile pentru diaree etc.

Ar fi chiar bine să depozitați elemente de prim ajutor, spirt, tifonul, bandajele, sulfamida, propolisul de albine, cea mai bună antibiotic natural. Este bine să păstrați câteva semințe pentru insamantat, cum ar fi roșii, ardei, fasole, linte, năut.

Și adresându-se unui anumit copil duhovnicesc, care era vânător, a spus:
– Să nu mai mergi niciodată la vânătoare.
– Ar trebui să predau permisul și pușca Gheronda?
– Nu, chiar dacă se poate lua altul pentru anii dificili.
Păstreaza permisul pentru că vei avea nevoie de el. Sa ai suficiente cartușe. Desigur, le vor cere de la tine ca sa le confiste de la tine, dar dacă le poți ascunde, pentru că vei avea nevoie de ele și vei găsi fi gasit nepregătit.

.. Totul se va întoarce foarte curând cu susul în jos, chipurile pentru a ne pune în lege si ordine, dar alții ne vor guverna pentru a ne impune legea lor.
Grecii nu vor conduce ei, ci alții vor face legea și totul va deveni mai scump. Salariile vor scădea, pensiile vor scădea, dar și prețurile vor urca
Taxele se vor impune peste tot.
Lumea nu va avea timp sa se pregateasca. Totul, dar totul va fi impozitat (pe taxa carbon). Veți vedea averile (depozitele bancare) schimbându-și sau pierzandu-si brusc valoarea și oamenii vor înnebunii.

Bătrânul Vasilios plângea ca un copil când Dumnezeu i-a descoperit dificultățile care vor veni…

Cei care obișnuiesc să mănânce carne, cei depedenti de carne, nu vor ezita în zilele dificile să mănânce chiar și din trupurile morților, să-și mănânce chjiar și copiii… (și a suspinat)…
Nu ingadui Dumnezeul meu, nu lasa sa se intample un astfel de lucru…

– Nu există speranța Gheronda de a se schimba lucrurile?

– Speranța există la Dumnezeu, dar lumea nu mai crede. Din păcate, doar câțiva creștini credincioși se mai roagă zi și noapte. Doar printr o minune vom fi corectați. Singura soluție este rugăciunea, rugăciunea, rugăciunea și pocăința. Dumnezeu ne dă semne, dar noi le ignorăm. Ne trimite multe boli și chiar unele dintre ele incurabile. Medicii nu vor avea mai avea timp să găsească medicamente pentru a le trata. De îndată ce vor găsi medicamentul pentru o boală, va veni imediat alta, ceea ce va duce la acuzarea si revolta asupra medicilor.
Desigur, mulți medici vor accepta că tot ceea ce se va întâmpla este pur și simplu voia lui Dumnezeu și vor crede.
Veți vedea copiii mei că oamenii vor alerga să trăiască în munți și în peșteri, pentru că nu vor putea face față poverilor. Dar acolo nu vor putea suporta. Veți vedea mulți mergând în alte țări. Și acolo nu-și vor pierde doar trupurile, ci și sufletele. Mulți bogați cu bani vor construi tuneluri (buncare) și orașe subterane pentru a trăi acolo în timpul războiului. Naivii au impresia că vor fi salvați în aceste tuneluri subterane care vor fi distruse. Cei care intră in aceste buncare nu vor mai ieși. Tunelurile subterane vor sucomba ca fiind dinamitate de un conductor de paratrăsnet. În ele cei care au intrat vor muri.

Cei vii vor intra acolo și vor ramane acolo morți, cei vii vor intra și nu vor mai ieși de acolo. Popoarele se misca greșit și pervers, chiar si cei mai mulți greci presupuși ortodocși, care sunt nerecunoscători față de Dumnezeu, în timp ce unii se comportă ca niște lupi în blana de oaie. Ei pretind ca au primit Sfântul Botez, dar, din păcate, ei calcă în picioare în mod conștient numele Cel Sfânt al lui Dumnezeu.
Anotimpurile copiilor mei se vor schimba. Vom avea doar vara și iarna.
Celelalte două anotimpuri (primavara si toamna) vor dispărea. Numai pe calea Adevărului vom fi mântuiți. Dar cum?

– Gheronda ne spui să avem făină, dar cum să o depozitam?

Trebuie să fim atenți unde păstrăm și în ce loc să pastram alimentele depozitate. Batranii noștri ne-au învățat, dar am uitat. Să fie un loc umbrit, să nu aibă temperaturi ridicate. Făina poate fi pusă în recipiente mari asemanatoare cu cele in care punem brânza feta, adică in cutii de tablă cu capac rotund, pe care le umplem până sus. Le apăsăm bine, cu forță și este nevoie de o cantitate suficientă, până la 20 de kilograme. Apoi presarati peste faina
sare gronjoasă, adăugați o bucată de busuioc și închideți ermetic. Putem sigila capacul cu ceară curată. Uleiul este păstrat într-un loc întunecos în recipiente de lut, la o temperatură rece daca e posibil. De asemenea, în ulei putem păstra brânza feta și toate brânzeturile pentru o perioadă suficientă de timp. Leguminoasele, orezul, cerealele bine uscate la soare, să se usuce bine.
Zahărul, mierea, glucoza, melasa, dulciurile, oțetul, vinul, pâinea facuta pesmeti.
În câteva cazuri, trebuie să ne amintim căile strămoșilor noștri, deoarece, în general, vor depasi multe mijloace moderne de viață. Murăturile în apă sărată, peștele sărat și carnea în recipiente bine închise, măslinele, roșiile etc. Laptele pudra rezistă suficient atâta timp cât nu prinde aer. Întotdeauna pentru a păstrați apa sfintita (si anafora), sa nu vă lipseasca din casele voastre, rugăciunea și pocăința, pocăința, pocăința, pocăința și crucile de lemn de puse la uși și la ferestre.

– Gheronda suntem aproape de evenimentele pe care sfinții noștri le descriu în mod clar?

Traim deja desfasurarea lor. Deci, aveți grijă să nu vă găseasca nepregătiți. Noul Testament, Psalmii lui David (psaltirea), nu ar trebui să lipsească din nicio casă creștină.
În case sa existe lămpi pentru iluminat, benzină în recipiente de plastic pentru a nu le patrunde aerul și a le păstra într-un loc foarte sigur și răcoros. De asemenea, ar trebui să existe ulei în recipiente pentru iluminat.

Cu toții am plecat de la Lumină și am ales conștient să trăim în întuneric. Evităm Adevărul și în curând va trebui să plătim. Vom plăti pentru pacatele pe care le comitem. A venit deja timpul. În curând vor veni în lume incercari, întinzându-se întunericul, pentru ca toți să poată tine post, sa aiba rugăciune și evlavie, pentru a fi mântuiți. Cei care vor să fie mântuiți vor fi mântuiți. Ei vor face voia lui Dumnezeu și Dumnezeu va
fi cu ei. Să ne pocăim și să ne rugăm ca Dumnezeu să aibă milă de noi. A avea curaj, a nădăjdui în Dumnezeu, a avea curaj ca ne mântuiește cu ajutorul Lui.
Preluat

7 gânduri despre „Cuviosul Vasilios Kafsokalivitul – Ce ne așteaptă, cum să facem provizii, pocăință, rugăciune…

 1. Oamenii de stiinta spun ca ideea de Rai nu se potriveste cu descoperirile antropologiei moderne, deci trebuie reinterpretat totul pornind de la concluzia ca omul a evoluat din animale inferioare.
  Negresit aceasta conceptie duce la o filosofie a relativismului moral, caci, daca am fost candva altfel de fapturi, niste creaturi de felul maimutelor, atunci urmeaza sa ajungem altceva – ne indreptam catre Supraom (Yuval Harari ne-a trasat deja diagrama auto indumnezeirii luciferice in cartea „Homodeus” n.n.)
  Parerea aceasta duce si la alte idei religioase de tipul celor profesate de Teilhard de Chardin, care spunea intreaga lume evolueza spre o stare mai inalta (Dar atunci nu înseamnă că jertfa de pe cruce a fost zadarnică? Să nu fie! n.n.), ca lumea insasi este asemenea painii ce se preface intru cealalta lume, ca apoi totul sa devina Hristos. Desigur, aceasta seamana cu panteismul, o groaznica erezie – exact lucru de care are nevoie Antihrist spre a veni sa imparateasca. Oamenii se vor socoti zei, avand de fapt, o filosofie animalica.

  Parintele Serafim Rose

  Apreciază

 2. Parintele Athanasie Mytilineos:
  Descrierea celei de-a 4-a peceți.

  Am ajuns în capitolul 6, Cartea Apocalipsei, versetele 7-8.
  Dacă am acordat atenție descrierii progresive primelor patru peceti, acesta este a patra, deci vom observa că avem o evidentiere progresivă.
  În prima pecete, Evanghelia este predicată și totul este de bun augur și plăcut – este calul alb.
  Apoi începe reacția satanei și a instrumentelor sale și ei ridică persecuția și martiriul împotriva predicatorilor Evangheliei și a
  și astfel, se varsă mult sânge și avem mucenicii și războaiele și conflictele civile, într-o formă limitată sau extinsa.
  Este calul roșu.
  Apoi Dumnezeu vine să-i pedepsească pe persecutorii Evangheliei Sale și dezlănțuie ciuma, doliul și tristețea, care este calul negru al celei de-a treia peceți.
  Insa de a lungul secolelor persecutorii nu se opresc și insistă asupra hulelelor lor, la fel cum, din păcate, creștinii decăzuți L-au renegat pe Hristos continuu.
  Astazi acești creștini decăzuți încep să-și trăiască viețile conform obiceiurilor anterioare pagane, retraiesc păgânismul. Oamenii contemporani botezați, creștinii ortodocsi botezați, isi reneagă Botezul si Mirungerea, isi reneagă statutul lor de creștini ortodocsi, devin masoni, devin atei, sau orice altceva (new age), astfel încât, ei apostaziaza de la Hristos.
  Astfel asupra creștinilor vine ca o pedeapsă de la Dumnezeu, o a patra pecete.
  In descrierea celei de-a patra peceți, este cuprins războiul, foamea, tirania stăpânilor Pământului și moartea, în sensul de „ciumă” (boală), ceea ce numim în limba noastră „moarte”.
  De fapt este cauzata de boala.
  Acestea care fac parte din a patra pecete vor afecta 1/4 din populația lumii.
  După cum puteți vedea, in descrierea primelor patru peceti se evidentiaza un ciclu, recurent constant în istorie, adică avem metoda circulară de interpretare a evenimentelor Apocalipsei, lucru pe care îl observăm de-a lungul istoriei Israelului, în Vechiul și Noul Testament.
  Mai presus de toate, în Vechiul Testament vedem această interpretare circulară a Scripturii.
  Avem acest ciclu în Vechiul Testament: Dumnezeu Își face promisiunile. El face Legământul Său. Și El spune că „dacă mă veti asculta, veti avea bunatatile Pământului, dacă nu mă veti asculta, veti avea durere.”
  Oamenii ascultă temporar. Timpul trece, poporul se zbate, poporul uită, redevin păgâni (idolatri) și apoi vine pedeapsa. Oamenii se apropie iarasi de Dumnezeu, se pocăiesc, Dumnezeu le iartă pacatele, reînnoiește Legământul Său – în sensul că profeții, judecătorii, etc, cei care conduc poporul, le amintește de mila și dreptatea lui Dumnezeu, și iarăși Poporul se restaureaza prin pocainta, ca apoi iarasi să uite după un timp, și iarăși să se păgânizeze și iarăși să vină pedeapsa asupra lor. Avem aceste repetitii in cerc. Deci asta observam in Vechiul Testament.
  Dar așa putem interpreta atât întreaga Biblie, cât și întreaga Istorie.
  Doar că secolele nu se repeta identic, copiate la indigo. Aceasta este o interpretare circulară, a ceea ce numim „ca secolele se copiază”. Adică se copiază reciproc. Ce s-a întâmplat în secolul trecut se va repeta acum. Așa cum a fost în secolul precedent și așa cum va fi în secolul următor. Aceleași lucruri. Dar nu este exact la fel. Pentru că avem, în același timp, o formă elicoidală și astfel ceea ce vom face în acest secol este similar cu
  secolul trecut, dar avem si ceva specific, ca să spunem așa, o nuantare a acestor situații și, deci, deși întoarcem din nou un cerc, suntem puțin mai diferit decât primul ciclu.
  Și astfel avansam în copiere cu o nuantare constantă a lucrurilor, a evenimentelor. Astfel, aceste patru peceti se repetă constant în istorie. Dacă înțelegem acest lucru, acesta va fi singurul mod în care vom fi in stare să înțelegem, fără interpretări greșite, cartea Apocalipsei.
  Și acum, să purcedem la analiza celei de-a patra peceti.
  Culoarea celui de-al patrulea cal este galben, galben-verzui-galben. Este culoarea morții.
  Am mentionat galbenul pe un steag galben, care este de fapt carantina (lock down).
  Avem deci aceasta stare de carantină. Bolile de pe planeta necesita carantina adica avem totul sub pavilion galben. Totuși, culoarea galbenă la om amintește si de moarte. Când vedem un om fiind galben la chip, ne amintește că acest om este predispus in final la moarte. Prin urmare, galben, galben-verzui, aceasta culoare este simbolul morții.
  În plus, călărețul calului verde poartă numele de „Moarte”. Ceea ce stătea scris, adica numele lui este „Moarte”. „Și Iadul urmează dupa el” (și iadul urmeaza). Iadul este personificat aici, la fel ca și moartea. Iar iadul urmează dupa moarte. Este firesc ca moartea să fie urmată de iad.
  Fiti atenti, totusi!
  Această personificare are ceva foarte semnificativ adica valoros! Ea arată că avem in acest pasaj de aici un pasaj cu un mesaj puternic, o dovadă că, după moarte, sufletele trăiesc!
  Căci dacă sufletele nu trăiesc după moarte, atunci de ce mai este adăugat că dupa moarte urmează iadul?
  „Și puterea i-a fost dată.” Cui i s-a dat aceasta putere? Mortii și, ulterior, în iadului. Cine a i-a dat această autoritate? Hristos, Domnul vieții și al morții. Iar acest lucru nu este dat definitiv, ci prin concesionare. Hristos este Domnul vieții și al mortii. Atunci, cum i se dă mortii permisiunea de a secera un sfert din populatia Pământului? Vrea Dumnezeu asta? Niciodată! Dar de ce îi permite? (Pentru ca El permite acest lucru) nu prin compromis, ci prin ingaduinta. Dumnezeu ingaduie aceasta pentru a pedepsi oamenii.
  Repercusiunile celei de-a patra plagi sunt: războiul, ciuma (adică moartea), foametea (vor suferi de foame) și napustirea fiarelor Pământului.
  Este vorba despre aceste patru răni care apar in cea de-a patra pecete. Sincronizat cu a patra pecete, care cuprinde fiarele pământului, Domnul Hristos Însuși ne vorbește în Evanghelie, atunci când ne descrie semnele sfârșitului.
  Și ne spune: „un neam se ridică peste alt neam și o împărăție peste alta împărăție. Și va fi foamete, ciuma (boli), cutremur. Și acestea sunt doar începutul suferinței” (Matei 24, 7).
  Ceea ce ne arată că acestea sunt
  într-adevăr elemente ale sfârșitului lumii, dar acest lucru nu înseamnă că ele nu se vor repeta in istorie incepand din momentul în care s-a scris Apocalipsa, căci din acel moment începe sfârșitul, dar cu o intensificare progresiva până va veni sfârșitul ultim.
  Să ne uităm, dragii mei, la aceste patru puncte: pot să vă spun că, dacă există ceva care contrariaza fiecare cititor al cărții Apocalipsei, sunt elementele: „război”, „foamete”, „boală”. Da, sunt aceste elemente. Ele chiar ne consterneaza.
  În primul rând, războaiele sunt un fenomen al relațiilor defectoase dintre oameni. Ce este războiul? Războiul va evidentia relațiile de galceava dintre oameni. Relațiile lor sunt in derapaj. Și fenomenul războiului a apărut pe pământ, după ce a apărut omul.
  Sa ne reamintim. Adam și Eva, Cain și Abel. Și totuși. Cain l-a ucis pe Abel. Un sfert din populatia Pământului a fost eliminata. Pentru că de toți erau doar patru. Un sfert din umanitate a fost eliminata. De atunci, de la prima crimă a lui Cain asupra lui Abel, au existat mii de războaie în istoria omenirii, într-adevăr mii de războaie.
  Asta, pur și simplu, pentru că popoarele creștine sunt decazute. Pe măsură ce ne îndreptăm spre final, nu vom avea o îmbunătățire a duhului vietuirii creștine, ci o deteriorare. Și din moment ce vom avea o deteriorare, vom avea războaie! Și pacea nu va fi stabilită pe Pământ.
  Deci, în primul rând, profeția are valoarea ei, care-i împiedica pe oameni să creadă că de acum înainte, vor veni vremuri fericite.
  Nu ne spune asta Milenarismul New Age? Hiliasmul New Age se așteaptă la o perioada de fericire pe Pământ, când oamenii vor mânca copios. Publicațiile lor care circulă au imagini foarte frumoase.
  Când Domnul vorbește despre războaie, nu este vorba despre războaiele obișnuite, ci despre războaie extraordinare și teribile! Au existat, desigur, războaie mari, războaie teribile, masacre nemiloase de-a lungul istoriei. Istoria umanitatii nu este altceva decât un compendiu de războaie, nimic altceva. De de la început până la sfârșit. Este istoria războaielor aceasta istorie a omenirii.
  Dar, indiferent cât de teribile au fost războaiele, vor exista războaie teribile și inimaginabil de teribile.
  Omul nu și-a imaginat niciodată războaie teribile, în măsura în care acestea urmează să fie efectuate. Citiți întreaga istorie a tuturor popoarelor. Nicăieri nu veți vedea termenul de „război mondial”. Nicăieri! Și totuși, în secolul nostru, au existat două războaie mondiale. Unul mai îngrozitor decât celălalt.
  Despre un al treilea război mondial – citim in ziare, ascultam la stiri, si astfel vom avea o imagine a ceea ce ar trebui sa insemne un al treilea razboi mondial. Vă spun doar atat! Domnul Hristos a spus următoarea frază: „Se va ridica neam peste neam” (Matei 24, 7).
  Acesta ne dezvăluie un război mondial. Pentru că nu este vorba de un popor care luptă împotriva unui alt popor și poate că un al treilea popor intervine ca un aliat pentru a ajuta pe primul sau pe al doilea. Aici avem de a face cu un adevărat război mondial. Și, prin urmare, expresia, formularea Domnului Hristos, „se vor ridica neamuri asupra altor neamuri” – astăzi o putem înțelege mai bine – exprima un război mondial.
  Și-ar putea imagina cineva vreodată că 200 de milioane de soldați ar putea lua parte la un război? De neconceput! Și totuși, în capitolul 9, Cartea Apocalipsei, versetul 16, avem. indici ca participa trei armate diferite!
  Roșul, galbenul și albastrul. Ce ne spun aceste trei culori? Iar războiul va avea loc în zona Mesopotamiei, adică între râurile Eufrat și Tigru. Adică în zona dintre Iran si Irak. Ce ne spun acestea? Acestea au fost scrise acum 2000 de ani. Și cum ca numarul militarilor care vor participa vor fi de 200 de milioane. Dacă luați în considerare faptul că numai China are populatia de un miliard și ceva, si că, aproximativ, unul din cinci ar putea fi recrutat, numai China ar putea avea disponibili 200 de milioane de militari!
  Prin urmare, profeția războaielor are o bază! Și nu e un lucru clar. Este de mare valoare, pentru că nu vorbește despre războaie obișnuite, ci despre războaie speciale, teribile și terifiante!
  În al doilea rând, foametea, foamea. În mod similar, pământul nostru a fost întotdeauna cuprins de foamete, dar aici este un fenomen, ca urmare a apostaziei, care nu s-ar întâmpla dacă oamenii n-ar apostazia de la Hristos Dumnezeu. Domnul Hristos ne vorbește despre foamete – foame, la fel și Sfantul Ioan Evanghelistul în plaga a patra, din a patra pecetea.
  In esență Domnul Hristos ne semnalizeza apostazia ca fiind cauza, deci aceasta plaga se datorează faptului că, ca urmare a apostaziei, vor urma războaie și foamete, dar foametea va fi rezultatul apostaziei.
  Cu toate acestea, este – deși a existat întotdeauna foamete pe pământ – acum va fi o foamete extraordinară, nemaintalnita și nemaiuzita, deoarece foametea care a mai existat pe pământul nostru a fost în principal regionala.
  Aici se vorbește despre o foamete, care pare să aibă un caracter global și am spune, ei bine, nu va ploua la noi, dar nu va ploua nici pe alt continent? Lecturati in cartea Apocalipsei, în capitolul 8! Apele au fost prinse în pelin, au devenit amărăciune ca este vorba de pelin – și mulți dintre oameni au murit din amaraciunea pelinului, adica au fost uciși (Apocalipsa 8, 11).
  Dar de ce apele au fost amare? Este vorba de a treia parte din ape… Acum, este vorba de un număr simbolic, adica referitor la acea treime din totalul apelor, sau este un număr real? In acest moment nu putem spune exact, dar eu sugerez și cred că nu este vorba despre un numar simbolic, ci este real.
  Deci, este posibil ca a treia parte a apelor să se polueze, si să devina amare și, prin urmare, să nu fie potabila adica buna pentru băut, dar nici pentru irigarea plantelor? Deci este vorba de a treia parte a apelor planetei. Deci vom lua în considerare acest lucru, la cât de mare este întinderea oceanelor în raport cu Pământul, mult mai mare decât Pământul, și că a treia parte dintre ape, râuri și mări, va fi poluata.
  Astăzi, cu energia nucleară și cu poluarea mediului pe care o avem astăzi, dragii mei, nu o treime dintre ape pot fi poluate, ci toate apele, oceane și râuri, toate oceanele pot fi poluate.
  Prin urmare, sugerez – nu știu dacă nu mă înșel – că o treime din apele pamantului vor fi contaminate, deci o treime nu reprezinta ceva simbolic sau convențional.
  Dar întreb, dacă dragii va exista o astfel de poluare, cum vom putea să trăim și să ne irigam plantele? Deci pe acest teren pregatit va veni foametea.
  Ce productie vom obține, ce vom manca, daca nu vom putea să punem nimic în gură, pentru că totul va fi infectat?
  E groaznic, înțelegeți?
  În al treilea rând, este boala, moartea. Desigur, în acest moment, omenirea a avut întotdeauna boli infecțioase, ciume, gripe…Dar, de ce aici Domnul Hristos profeteste despre ciumă – adica de boli?
  Se pare că acestea vor fi boli, la care oamenii nu s-au gândit niciodată, pentru că astfel de boli s-ar putea raspandi pe Pământul nostru și se pare că aceasta ni se pregateste…
  Dragii mei, toate aceste plagi le avem de la începutul secolului. Și războiul mondial și foamea.
  Ați observat, că acele boli infecțioase, au fost eradicate…. Au traversat Europa, au traversat Africa, au traversat Asia, dar aceste boli s-au estompat.
  Și la asta se refera profeția când ne vorbește despre ciumă, adică vor fi boli.

  În al patrulea rând, fiarele pământului. Este a patra amenințare. Desigur, au existat întotdeauna fiarele Pământului, care au făcut rău oamenilor, dar aici, din nou, este vorba despre lucruri deosebite. Vreti să-mi spuneti, despre „fiarele pământului”? Care sunt? Cu alte cuvinte, leii, urșii, tigrii, șerpii se vor înmulți și vor veni, vor intra în orașele noastre și ne vor mușca și vom muri, chiar așa?
  Dragii mei, se pare că nu numai fiarele cunoscute ale pădurii, care sunt leul, tigrul etc., ci sunt alte fiare, care sunt mai rele decât leii.
  În primul rând – în primul rând este exacerbarea insectelor, cum ar fi diverse insecte, cum ar fi muștele, cum ar fi țânțarii, care sunt acești purtători de microbi, de boli și care pot fi numiți cu adevărat fiare și care pot aduce distrugere reală, foarte mare. Aceste insecte sunt atât în agricultură, cât și la animale.
  Insa, ceea ce mi se pare mie, este că fiarele teribile pe care Dumnezeu le va ingadui sunt germeni patogeni! Cine a creat germenii?
  Germenii, dragii mei nu s-au produs întâmplator, germenii au aparut, în momentul în care Dumnezeu a creat ființele. Ele sunt microorganismele, dar El le-a ingaduit pentru pedepsirea hulitorilor și apostaților de la legea Sa.
  Și exista germeni adica ceea ce numim astăzi viruși.
  Ce ironie! Omul arogant si nepocait, cade prada mortii de la o fiară nevăzută, adica de la un germen denumit virus!

  A 30-a cuvantare la cartea Noului Testament, Apocalipsa.

  Staretul Tadei:
  Austro Ungaria a planuit, dupa multe incercari si nereusite, ca statul sa rascumpere toate produsele agricole ale antreprizelor firmelor si ale taranilor – si astfel doar statul putea sa distribuie alimente.
  In acest chip au silit poporul nostru prin infometare, sa primeasca credinta papistasa. Alimente primeau numai cei care acceptau papismul si se lepadau de ortodoxie.

  Parintele Athanasie Mytilineos:

  Ortodoxia va fi atât de secularizata prin ecumenism încât nu va avea nicio tarie în a spune Papei ca nu i se supune.
  Vaticanul ne va da pâine, va plati salarii clericilor; deci ne va asigura confortul minim. Si din moment ce Papa ne va asigura binele comun, ce motive vor avea ortodocsii sa nu accepte papismul?… Pentru a o lua un pic mai practic, va spun cum se va face această acceptare a papismului si lepadarea de ortodoxie.
  Și în cele din urmă va veni si Antihristului pe acest teren pregatit de Papa!

  Apreciază

 3. A patra pecete din Apocalipsa:

  La deschiderea acestei peceti, foametea predomina.
  Si li s-a dat putere peste a patra parte a pamantului, ca sa ucida cu sabie si cu foamete, si cu moarte si cu fiarele de pe pamant (Apocalipsa 6, 8).
  Se da autoritate ca un sfert din populatia pamantului sa fie ucisa!
  Adica un sfert din pamant (2 miliarde n.n.) va pieri prin razboi, foamete sau ucisi de fiarele pamantului.
  De altfel, fiarele nu sunt doar cele precum leul sau tigrul.
  O fiara poate fi un virus sau un microb patogen, mult mai periculoase decat fiarele din jungla, precum leul sau leopardul.
  Ideea este ca oamenii vor muri si de foame si ca aceasta este una dintre cele sapte plagi.

  (Parintele Athanasie Mytilineos, Omilii la Cartea Apocalipsei, volumul I, Editura Egumenita, 2019, pp. 232-233)

  Apreciază

 4. ” Și adresându-se unui anumit copil duhovnicesc, care era vânător, a spus:
  – Să nu mai mergi niciodată la vânătoare.
  – Ar trebui să predau permisul și pușca Gheronda?
  – Nu, chiar dacă se poate lua altul pentru anii dificili.
  Păstreaza permisul pentru că vei avea nevoie de el. Sa ai suficiente cartușe. Desigur, le vor cere de la tine ca sa le confiste de la tine, dar dacă le poți ascunde, pentru că vei avea nevoie de ele și vei fi gasit nepregătit. ”
  Bine a sfătuit părintele aicea !
  Pe lângă alimente oamenii ar fi bine să mai pună și cate-o pușcă și ceva muniție de-o parte .
  Credincioșii să ia aminte la ceea ce a spus Domnul Iisus Hristos în evanghelia scrisa de Sf Ap. Luca :
  Și El le-a zis : Acum însă cel ce are pungă să o ia , tot așa și traista , și cel ce nu are sabie să-si vândă haina și să-si cumpere . Luca cap.22. 36.
  Și să ia aminte și la viața Sf.Mc. Dimitrie care a binecuvântat pe Sf.Mc Nestor să lupte și să îl învingă pe prigonitorul Lie .

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s