20 de gânduri despre „Nașterea Maicii Domnului nostru Iisus Hristos – 8 septembrie

  1. Cred ca in scurt timp va fi razboiul si se va termina cu toate inovatiile satanice. Sambata trecuta a tipat Erdogan la greci pentru insule. Zicea ca-i vor ataca cand nu se asteapta, se va intampla noaptea

    Apreciază

  2. https://www.g4media.ro/un-manual-pentru-predarea-si-integrarea-la-clasa-a-egalitatii-de-gen-in-invatamantul-preuniversitar-lansat-de-mai-multe-asociatii.html
    Văi de cei prin care vine sminteala copiilor! Deja există și la noi fete care vor să fie băieți. Promovarea acestor idei urmărește tot reducerea populației! Am văzut videoclipuri cu fete care au făcut operații pentru schimbarea sexului. Decepție maximă! După operație, aceste fete s-au ales cu banii dați și cu un organ genital masculin nefuncțional! Să fim mulțumiți de modul în care ne-a lăsat Dumnezeu!
    Doamne, ai milă de noi!

    Apreciază

        • Nu stiu cine este acest monah si nu stiam ca nu este agreat pe acest site. Voi cauta mai multe despre el pe alte site-uri, cum mi-ati spus.

          Apreciază

        • „Însă, acum ecumeniștii eretici și așa numiții antiecumeniști care sunt din toate punctele de vedere în comuniune cu ereticii ce au semnat la Colimbari, ne defăimează și ne acuză pe noi cei ce urmăm tradițiile și poruncile sfinților și părinților purtători de Dumnezeu, spunând că „prin îngrădirea de erezie am creat schismă şi că ne scoatem pe noi înşine în afara Bisericii, că avem taine invalide, aducând astfel blasfemie împotriva Duhului Sfânt, numai şi numai fiindcă am întrerupt comuniunea cu ei, şi nu-i urmăm în pierzania ereziei. Noi, turma cea mică şi săracă preferăm să urmăm Sfânta Tradiţie de veacuri a Bisericii celei Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească, devenind „urmaşi ai Sfinţilor Părinţi”. (…)
          Pentru noi care de peste șase ani suntem prigoniți și surghiuniți, și care primim toate aceste acuzații, cum că prin îngrădire am face schismă, că vom face propria noastră Biserică cu episcopi, chipurile că am călăuzii lupta către gruparea stilistă, că nu-i cinstim pe sfinți, că jucăm rolul de conducători şi vrem întâietăţi, le considerăm pe de o parte o binecuvântare că suntem defăimaţi pentru dragostea lui Hristos cu cele mai ruşinoase minciuni, pe de alta ne rugăm pentru aceşti numiţi creştini care rostesc astfel de minciuni, să-i lumineze Dumnezeu să-şi revină şi să se căiască deoarece ei înşişi se fac pricină de sminteală pentru credincioşii care doresc să urmeze drumul mărturisirii.”
          Savva lavriotul

          Apreciază

    • Tii cu tot dinadinsul sa te arati obraznic, dupa cum vad.
      Dar nu numai obraznic, ci si iresponsabil!
      Ai siguranta ca monahul grec Sava este fara de greseala in cele ce le zice si nu duce in inselare pe credinciosii romani?
      Ai siguranta ca explica corect calea de urmat privind intreruperea pomenirii si nu aluneca sau a alunecat in schisma?
      Dar daca ai aceleasi convingeri evident ca nu reusesti sa faci deosebirea intre exagere si adevar.
      Observ ca voi astia care pretindeti ca sunteti ingraditi corect, desi nu sunteti, aveti ceva in comun: sunteti obraznici si lipsiti de bun simt!
      Daca eu nu vreau sa propag ideile lui Sava Lavriotul, de ce incerci sa te faci tu administrator sau stapan pe aici?!

      Apreciază

        • „Va exista o asemenea confuzie în lume, în care o Biserică nu va putea fi sigură de ortodoxia alteia, din cauza mulțimii profeților mincinoși, care vor fi umplut lumea, și vor spune „aici este Hristos şi acolo este Hristos. Numai în aceste mici grupuri va fi păstrată certitudinea dreptei credinţe şi a vieţii. Poate să existe şi neînţelegeri între adevăratele Biserici Ortodoxe din cauza confuziei limbilor care există în Babelul contemporan. Şi aceasta o vedem de altminteri că se întâmplă și între noi. Totuși, nimic din toate acestea nu va sparge unitatea ființială a Bisericii. La sfârșitul vremurilor, toți vor pretinde că sunt creștini ortodocși și că Ortodoxia este după cum o înțeleg aceștia. Cu toate acestea totuși, cei ce vor avea inima curată și mintea luminată de către Harul Sfântului Duh, vor recunoaște Biserica Ortodoxă cu toate dezbinările aparente și lipsa întregii străluciri exterioare. Se vor coaliza în jurul adevăraților preoți și vor deveni stâlpii Bisericii. Să facă tot ceea ce vor oamenii din lume. Să facă congrese ecumenice, să se unească „Bisericile” să se falsifice Creştinismul, să se denatureze tradiţia şi viaţa, să se unească religiile.

          Biserica lui Hristos va rămâne neschimbată (în fiinţa ei), deoarece precum spune şi Ioan Gură de Aur, chiar şi un stâlp al ei, de va rămâne drept, Biserica nu va cădea. „

          Apreciază

        • Prietene, faci pe nestiutorul?
          Ai vazut mai sus ca i-am recomandat comentatorului „Anonim” sa caute pe alte site-uri inregistrari cu Sava. Dar te-ai infiintat tu repede cu un comentariu in care pui inregistrarea conferintei acestui monah cu idei si atitudini nocive.
          Ai facut-o ca sa ce? Sa incerci sa-mi subminezi autoritatea pe acest blog sau cum?
          Asta nu poate fi decat impertinenta si obraznicie!
          Evident ca pot sa-ti sterg si comentariile si sa te si blochez, dar pana una alta poate mai realizeaza si alti cititori cum voi, adoratorii lui Sava, debordati de duhovnicie si de corectitudine.
          Un alt individ de teapa ta era si acel „ban”, dar nu numai. Mai gasesti unul si in persoana detinatorului site-ului pe care l-ai pus mai sus in alt comentariu (romanortodox…).
          Respectivul „influencer” de-l vostru e si un plagiator nerusinat care copiaza articole de pe acest blog fara sa aiba bunul simt sa specifice sursa. Si mai si modifica textul sa para scris de el.
          Ai vazut ca eu n-am sters linkul catre site-ul lui. El probabil n-ar fi aprobat in veci unul catre al meu.
          Daca va purtati cu atata viclenie in comentarii si discutii, CUM va asteptati sa aveti discernamantul necesar obordarii corecte in problema luptei antiecumeniste??!

          Apreciază

    • Monahul Sava e un om deosebit, sincer, fără viclenie. Îl ataci degeaba. Cei îngraditi canonic au rezolvat problema pr. Ciprian S. care a înveninat atmosfera.Însă de partea dumneavoastră vedem pe acelasi MSC , cu aceleasi metehne, bine- mersi cu pr. Claudiu B. la prezidiu.
      MSC, care inventariază securistic pe tabele cu cnp îngradiții, care din postura de laic conduce grupul de preoți, cu atitudine de zeflemea și batjocură, vă reprezintă? Probabil că da, din moment ce aveți aceiasi atitudine de bulling.
      Cât despre cei infiltrați în partea noastră, care cenzurează înregistrările conferințelor, cenzureaza intrebarile legitime etc, să știți că au fost depistați și dacă nu se îndreaptă, se vor fi da la o parte ca și p. Ciprian. Dar la dumneavoastră se face curățenie?

      Apreciază

        • Spuneți: „Dar te-ai infiintat tu repede cu un comentariu in care pui inregistrarea conferintei acestui monah cu idei si atitudini nocive.
          Ai facut-o ca sa ce? Sa incerci sa-mi subminezi autoritatea pe acest blog sau cum?
          Asta nu poate fi decat impertinenta si obraznicie!
          Evident ca pot sa-ti sterg si comentariile si sa te si blochez”
          Această atitudine de intoleranță și harță față ideile expuse de alți oameni, nu e specifică unui creștin. Dacă monahul Sava vă provoacă indigestii a cui e vina? A monahului Sava? A mea? Nu v-am jignit cu nimic, dar săriți la ceartă, în lipsa argumentelor. Noi socotim aceasta ca o binecuvântare!

          Apreciază

        • Cozma
          E uimitor cu cata viclenie incerci sa intorci lucrurile in favoarea ta!
          Tu vii si incerci sa mi-l impui mie pe Sava Lavriotul pe care eu nu-l agreez si tot eu ar trebui sa fiu vinovat ca te cert si nu-l inghit pe Sava al tau…
          Si vrei sa pari si cuvios caci, chipurile, te-as prigoni pe nedrept.
          Ei bine, sa stii ca nu esti nimic altceva decat un obraznic care incearca sa-mi dicteze ce sa postez pe propriul site.

          Aveti destule bloguri de partea voastra. De ce nu-l ridici acolo in slavi pe grecul Sava??

          Apreciază

  3. Nu cumva e o greșeală? Căci eu nu v-am solicitat să postați vre- un articol favorabil monahului Sava .
    Dar problema dumneavoastra este alta: nu vă place acest om, si ați vrea ca el să nu fie apreciat pozitiv în comentariile blogului. Dar comentariile aparțin celor ce le scriu, iar dacă nu sunt injurioase, nu aveți motiv ( zic și eu) să le blamați.
    Dacă a-mi exprima ortodoxia pe acest blog declarat ortodox o numiți viclenie, atunci da, sunt viclean.
    Doamne ajută !

    Apreciază

    • Inca o data:
      Ai pus intr-un comentariu un link catre un site de-al vostru cu anuntul unei conferinte a lui Sava. N-am zis nimic.
      Un alt comentator te roaga sa pui si inregistrarea conferintei respectivului monah grec (dupa ce va fi avut loc).
      Eu ii spun sa caute in alta parte inregistrari si el intelege asta.
      Dar, ca sa-mi dai peste nas sau sa-mi faci in ciuda, cu o impertinenta pe care numai cei din gruparea voastra o pot avea, pui intr-un alt comentariu inregistrarea conferintei lui Sava.
      Adica faci pe administratorul pe aici, chiar daca numai in comentarii. Ori in articol ori in comentarii e cam tot una.
      Eu iti spun ca ai sarit calul si tu incepi sa te auto-victimizezi cum ca ce prigonitor sunt eu si ce marturisitor ortodox esti tu. Cum imi permit sa nu-l inghit eu pe Sava si sa nu-i recunosc mareata „ortodoxie„ pe care o propovaduieste…

      Ori fi apartinand comentariile comentatorilor, dar eu pot sa aleg ce comentarii sa las sa se vada si ce comentarii sa sterg. Ca sa nu te cenzurez, aveam pretentia sa intelegi ca nu vreau sa-i fac reclama acelui monah grec.
      Vad ca nu intelegi asta, asa ca va trebui ori sa te blochez, ori sa-ti editez comentariile.

      Nu inteleg de ce nu scrii pe site-urile voastre. Poate pentru ca pe acolo nu se aproba nici un fel de comentarii?

      Apreciază

Lasă un comentariu