Ecumenism – Trădătorii din B.O.R. au participat la a 11-a Adunare Generală a Consiliului Mondial al „Bisericilor”/ereziilor (CMB), 31 august – 8 septembrie 2022

A moment in history: WCC leaders sign the Golden Book of Karlsruhe | World Council of Churches

Foto – oikoumene.org

Conform basilica.ro:

Cea de-a 11-a Adunare Generală a Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB) a fost deschisă miercuri, 31 august, în orașul german Karlsruhe. Sunt prezente 295 de delegații, între care și cea a Bisericii Ortodoxe Române, condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, Mitropolit onorific și Exarh patriarhal.

Lucrările se desfășoară sub genericul „Dragostea lui Hristos mișcă lumea spre reconciliere și unitate”.

Evenimentul a fost deschis de Dr. Agnes Abuom, moderator în comitetul central al adunării CMB, care a cerut audienței un moment de reculegere pentru Mitropolitul Ghenadie de Sassima, trecut la cele veșnice în data de 1 iunie. Dr. Agnes Aboum a anunțat și alăturarea a 7 noi membri în CMB.

Toate discursurile au făcut referire la marile probleme ale lumii la care creștinii nu pot rămâne impasibili: pandemie, războaie, diverse forme de discriminare, criza de mediu ș.a.

„Nu trebuie să neglijăm suferințele acestei lumi, ci să le alinăm. Iar pentru a contribui la alinarea acestor suferințe trebuie să fim uniți în frățietatea creștină a lumii”, a declarat conducătorul delegației române, IPS Nifon.

IPS Nifon, vice-moderator al comitetului central la Adunarea CMB, Karlsruhe, 31 august 2022.

Secretarul general interimar al Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB), Pr. Ioan Sauca, a îndemnat la acțiuni concrete pentru mediu: „Am vorbit destul, acum este timpul acțiunii”. El a oferit detalii despre vizitele efectuate recent în Ucraina, precum și în Israel și Palestina, situații pe care le-a descris drept „răni deschise” în Europa și „răni sângerânde” în Orientul Mijlociu.

Pr. Ioan Sauca a menționat că a reușit să aducă 11 invitați din Ucraina la Adunarea CMB.

La finalul prelegerii, amintind că mandatul său de Secretar general se încheie în curând, Pr. Ioan Sauca și-a exprimat gratitudinea față de toți membrii CMB. De asemenea, a mulțumit lui Dumnezeu pentru ajutor menționând că nu suntem nimic altceva decât unelte umile și putem avea succes doar dacă urmăm voia Lui.

Secretarul general interimar al Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB), Pr. Ioan Sauca. © Albin Hillert / CMB

Înaltpreasfințitul Părinte Nifon, vice-moderator al comitetului central, a condus sesiunea plenară în care s-au aprobat comitetele adunării CMB și moderatorii de sesiuni plenare.

În după-amiaza primei zile a evenimentului, a vizitat Adunarea de la Karlsruhe Președintele Federal al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. Acesta le-a urat bun venit în Germania delegațiilor din toată lumea și a spus că le dorește lucrări rodnice la cea de-a 11 adunare a CMB.

Frank-Walter Steinmeier la Adunarea CMB. © Sean Hawkey / CMB

Adunarea CMB se desfășoară în perioada 31 august – 8 septembrie 2022. Adunarea precedentă a avut loc în 2013, la Busan, Coreea de Sud. Prima Adunare de acest fel s-a desfășurat în urmă cu 74 de ani, la Amsterdam Olanda.

Foto reprezentativă: © Albin Hillert / CMB


Și tot basilica.ro/ îi recunoaște pe monofiziții armeni ca fiind ortodocși:

La Adunarea Generală din Karlsruhe, Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB) și-a ales, în ședințele plenare de luni și marți, noul comitet central și pe cei opt președinți.

Biserica Ortodoxă Română are 2 membri în acest comitet, pe Înaltpreasfințitul Părinte Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, Mitropolit onorific și Exarh patriarhal, și pe Preotul Michael Tița, Consilier patriarhal coordonator la Sectorul relaţii bisericeşti şi interreligioase al Patriarhiei Române.

Comitetul central este ales din delegații prezenți și are mandat până la următoarea Adunare Generală, cu întâlniri din doi în doi ani.

Comitetul este format din 150 de membri, dintre care: 41% femei și 59% bărbați, 13% tineri, 3% persoane cu dizabilități, 29% laici și 71% clerici.

Vezi lista cu cei 150 de membri aici.

Președinții CMB

Conform constituției CMB, Adunarea Generală a ales opt președinți, dintre care, șase pe regiuni și doi din Bisericile Ortodoxe.

Ortodoxia Răsăriteană are ca președinte pe un ierarh din Cipru, Mitropolitul Vasilios de Constantia – Ammochostos. Al doilea dintre președinții ortodocși este Preafericitul Aram I, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Armene.

Vezi mai multe detalii despre cei opt președinți, pe site-ul oficial al CMB.

Biserica Ortodoxă Română

Biserica Ortodoxă Română (SIC!!!, NU Biserica Română i-a trimis – n. adm.) a trimis la Karlsruhe 11 delegați sub coordonarea IPS Nifon care este și vice-moderator în comitetul central. Preotul Cristian Sonea, profesor de misiologie la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca, a fost membru activ în Comitetul de nominalizări al CMB.

Delegația Bisericii Ortodoxe Române, alături de Secretarul General al CMB, Karlsruhe, 02.09.2022. De la stânga la dreapta: Drd. Cosmin-Iulian Cîrstea (realizator Trinitas TV, Drd. la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București); Drd. Mihail Comănoiu (Drd. în Teologie la București și Fribourg); Sorin Ionițe (Editor șef la Agenția de știri Basilica); Maria-Laura Coman (realizator Trinitas TV); Pr. Conf. Univ. Cristian Sonea (Profesor de Misiologie la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca); Pr. Ioan Sauca, Secretarul general al CMB; Înaltpreasfințitul Părinte Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, Mitropolit onorific și Exarh patriarhal; Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei și Luxembrgului; Pr. Michael Tița, Consilier patriarhal coordonator la Sectorul relaţii bisericeşti şi interreligioase al Patriarhiei Române; Pr. Prof. Dr. Constantin Horia Oancea (Profesor de Teologie biblică la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu), Pr. Prof. Daniel Dascălu (Directorul Seminarului Teologic din Botoșani); Drd. George Vasilache (Drd. la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu). © Albin Hillert / WCC (CMB)

Secretarul general interimar al CMB este de asemenea membru al Bisericii Ortodoxe Române. Preotul Ioan Sauca se află la final de mandat în această demnitate.

Adunarea generală a CMB se încheie joi, 8 septembrie. Adunarea precedentă a avut loc în 2013, la Busan, Coreea de Sud.

Foto credit: Albin Hillert / WCC


Pentru cei care vor citi aici și nu sunt informați despre ecumenism reamintim:

 

NU ECUMENISMULUI, RUGĂCIUNILOR ÎMPREUNĂ CU ERETICII ȘI FALSULUI SINOD DIN CRETA!!!

Confom Simbolului de Credință (Crezul) Biserica Ortodoxă este singura Biserică! Nu există două sau mai multe Biserici. Așa cum Mântuitorul IISUS HRISTOS este UNUL, ca și cap al Bisericii, la fel și Biserica este UNA, ca și trup al Capului Hristos. Tot ce este în afara Bisericii Ortodoxe sunt erezii, schisme sau religii păgâne. BISERICA ORTODOXĂ este formată din Biserici Ortodoxe Locale.

Așa cum încă de la înființarea ei, acum aproape 2000 de ani, Biserica a fost atacată din afară prin persecuții și din interior prin erezii (credințe greșite), așa și acum este atacată.

Dușmanii din exterior sunt astăzi artizanii Noii Ordini Mondiale – francmasonii, adepții sionismului internațional, alte religii etc. Din interior Biserica este atacată de o nouă cumplită erezie  numită Ecumenism.

O definiție dată de un sfânt:

„Ecumenismul e numele de obşte pentru creştinismele mincinoase, pentru bisericile mincinoase ale Europei Apusene. În el se află cu inima lor toate umanismele europene, cu papismul în frunte; iar toate aceste creştinisme mincinoase, toate aceste biserici mincinoase nu sunt nimic altceva decât erezie peste erezie. Numele lor evaghelic de obşte este acela de „a-tot-erezie (pan-erezie)”. De ce? Fiindcă de-a lungul istoriei feluritele erezii tăgăduiau sau sluţeau anume însuşiri ale Dumnezeu-Omului, Domnului Hristos, în timp ce ereziile acestea europene îndepărtează pe Dumnezeu-Omul în întregime şi pun în locul Lui pe omul european. În această privinţă nu e nici o deosebire esenţială între papism, protestantism, ecumenism şi celelalte secte, al căror nume este „legiune”.” – Sf. Iustin Popovici în „Ortodoxia și Ecumenismul

În mod concret ecumenismul mai poate fi definit și ca încercarea de unire ori amestecare dintre diferitele culte așa-zis creștine sau dintre religii.

La această încercare au fost atrași și ortodocșii prin întâlniri, discuții, împreună-rugăciuni, împreună-slujiri sau diferite acțiuni comune și prin crearea Consiliului Mondial al „Bisericilor”. Numai că, Biserica (Ortodoxia) se ghidează după canoalele (legile) date de Sfinții Părinți. Aceste canoane INTERZIC rugăciunile împreună, slujirile împreună și orice comuniune cu ereticii sau cu păgânii!

Ereticii sunt: romano-catolicii și greco-catolicii (papistașii), protestanții (luterani, reformați, evanghelici etc), neo-protestanții (adventiști, baptiști, penticostali, evangheliști atc), copții, armenii, mormonii, martorii lui Iehova și mulți alții. Pentru ei se practica așa-numitul ECUMENISM INTER-CREȘTIN. * Păgânii sunt: budiștii, musulmanii, evreii care practică iudaismul (mozaici), șintoiștii, zoroastrienii, hinduiștii etc. Pentru ei se practică ECUMENISMUL INTER-RELIGIOS.

***În iunie 2016, pentru a legifera ecumenismul inter-creștin ierarhii (episcopii) trădători ai Bisericilor Ortodoxe, la presiunea unor forțe internaționale, au organizat SINODUL TÂLHĂRESC DIN CRETA. Acolo s-au semnat documente eretice, împotriva credinței Ortodoxe. Imediat, în România, câteva zeci de preoți au întrerupt, la slujbe, pomenirea numelor ierarhilor care au semnat în insula Creta (Grecia) sau au fost de acord cu deciziile luate acolo. Câteva mii de ortodocși români îi urmează pe acești preoți. Există preoți care au întrerupt pomenirea și în Grecia, Athos, R. Moldova, Ucraina, Rusia, Serbia. Majoritatea au fost pedepsiți și alungați din biserici pe nedrept de ierarhii ecumeniști și trădători. Ierarhii ecumeniști acționează necanonic! Există canoane care le dau dreptul preoților sau episcopilor să întrerupă pomenirea pe motiv de erezie (ecumenism). Căutați astfel de preoți! Mare atenție însă, căci unii au căzut în exagerări ajungând să nege harul sau să creadă că toți, în afară de ei, ar fi eretici.

Căutați preoții nepomenitori echilibrați! Reacționați împotriva ecumenismului!!!

Scopul ecumenismului este crearea unei religii unice (o unitate în diversitate a tuturor) și alături de unirea politică și economică, să creeze condițiile potrivite pentru înscăunarea unui conducător unic la nivel mondial – Antihristul!

Iată câteva canoane care interzic comuniunea cu ereticii și păgânii:

CANONUL 45 apostolic (OPRIREA COMUNIUNII CU ERETICII)

Episcopul sau presbiterul sau diaconul, dacă numai s-a rugat împreună cu ereticii, să se afurisească; iar dacă le-a permis acestora să săvârsească ceva ca clerici (să săvârșească cele sfinte), să se caterisească.

CANONUL 46 apostolic (TAINELE ERETICILOR NU SUNT TAINE)

Poruncim să se caterisească episcopul sau presbiterul care a primit (ca valid) botezul ori jertfa (euharistia) ereticilor. Căci ce fel de împărtașire (înțelegere) are Hristos cu Veliar? Sau ce parte are credinciosul cu ne­credinciosul? (II Cor. 6,15).

CANONUL 64 apostolic (OPRIREA COMUNIUNII CU NECREȘTINII SI ERETICII)

Dacă vreun cleric sau laic ar intra în sinagoga (adunarea iudeilor sau a ereticilor) spre a se ruga, să se și caterisească si să se și afurisească.

CANONUL 6 Laodiceea (ERETICII SĂ NU INTRE ÎN BISERICĂ)

Nu este îngăduit ereticilor să intre în casa lui Dumnezeu dacă stăruie în eres.

CANONUL 37 Laodiceea (ESTE OPRIT A PETRECE CU NECREDINCIOȘII ȘI CU ERETICII)

Nu se cuvine a primi de la iudei sau eretici darurile trimise de sărbă­tori, nici a serba împreună cu ei.

CANONUL 46 al Sfântului Nichifor Mărturisitorul (†818) – (BISERICILE ERETICILOR NU SUNT BISERICI)

Vă sfătuim ca în bisericile luate în stăpânire de eretici să se intre ca în­tr-o casă simplă și să se cânte numai din nevoie, asezându-se cruce la mij­loc, iar în altar nici să nu se intre, nici să se tămâieze, nici să se săvâr­șească rugăciune, nici să nu se aprindă candele și lumânare.


Despre ce s-a mai întâmplat la Karlsruhe astultați și aceste filmulețe realizate de Mihai Silviu Chirilă:

 

 

 

8 gânduri despre „Ecumenism – Trădătorii din B.O.R. au participat la a 11-a Adunare Generală a Consiliului Mondial al „Bisericilor”/ereziilor (CMB), 31 august – 8 septembrie 2022

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s