Între ridicol și patriotism – Despre protestul din 2 octombrie 2022

Scandal între Taberele Simion și Șoșoacă, La Protestul AUR. Manifestanții, Despărțiți De Jandarmi | Libertatea

După cum se știe, acum 3 săptămâni sau poate chiar o lună, au fost anunțate  două proteste.

Inițial George Simion și AUR au vrut reiterarea protestului din 2 octombrie 2021 începând de la Universitate, însă imediat ce a aflat de aceasta, Diana Șoșoacă, care de curând și-a lansat propriul partid – „SOS România”, a încercat să dea replica. Probabil din disperare de a creste în popularitate și concurând cu Simion a rezervat Piața Victoriei tot pentru 2 octombrie.

A urmat o serie de confruntări pe facebook, un schimb de replici sau chiar jigniri între cei doi. Cu chiu cu vai păreau că au ajuns la o înțelegere cum că la nici unul din mitinguri să nu se vină cu însemne de partid, iar Simion să se deplaseze cu oamenii strânși la Universitate în marș spre Piața Victoriei spre a se uni cele doua tabere.

Dar evident, atacurile de o parte și de alta au continuat.

George Simion se străduie din toate puterile să mediatizeze evenimentul sperând să adune cât mai mulți oameni în stradă.

În noaptea de joi 29 septembrie acesta plasează autocarul AUR (cel cu care își făcuseră campanie electorală în 2020) în Piața Victoriei, deși punctul lui de adunare era la Universitate. Alături de câțiva membri AUR, Simion este asaltat de poliție și jandarmi, iar ulterior este dus la secție pentru că ar fi circulat cu permisul suspendat. După plecarea lui autocarul este ridicat de autoritățile extrem de vigilente la respectarea legilor și regulilor de circulație, nu fără ca acestea să apeleze și la binecunoscutele abuzuri.

Se speră la efectul de publicitate realizat prin scandal, dar la imobilii bucureșteni nu cred că a contat foarte mult.

În ziua protestului, la Universitate se strâng câteva mii de oameni (între 5000 și 7000). Deși se hotărâseră să se vină fără însemne de partid, oamenii veniți din țară, din Moldova și Ardeal, aveau la ei steagurile cu însemnele partidului AUR. De unde să ia altele, căci pe acelea le aveau din campania electorală.

În partea cealaltă, la Victoriei, printre protestatarii adunați de Diana Șoșoacă și Luis Lazarus erau destui cu stegulețe tricolore pe spatele cărora se vedeau însemnele Partidului Neamul Românesc, fosta structură care a sprijinit-o pe Diana Șoșoacă în trecut. Aici oamenii sunt mult mai puțini, câteva sute… Șoșoacă anunță la o portavoce ca Simion să nu îndrăznească să vină cu steagurile AUR.

După ora 15:00 grupul de la Universitate se deplasează pe direcția Piața Romană – Piața Victoriei unde ajung în jurul orei 14:00.

Diana Șoșoacă instalată pe o scenă ticsită de „vedete” din on-line, care, nu știu de ce, îl avea în centru pe un țigan corpolent, tronând în mod strident ca un păduche extrem de vizibil în mijlocul evenimentelor, face pe gazda bine-primitoare îndemnând oamenii să-i aplaude pe cei veniți de la Universitate, ba chiar să le facă și un culoar de trecere spre scenă.

După un scurt moment de frățietate, încep animozitățile.

Se montează în apropierea scenei lui Șoșoacă, mai multe boxe aparținând se pare postului TV News România, care a trecut de partea AUR. Se dă drumul la muzică pentru a-i bruia pe cei doi vorbitori care domină scena: Diana Șoșoacă și Luis Lazarus.

La un moment dat se întrerup microfoanele și după ce se refac legăturile, Șoșoacă începe să urle ca din gură de șarpe că cei de la AUR și Simion i-au tăiat microfonul.

Simion scrie pe facebook: „fără scene, fără vorbitori”.

Simpatizanții AUR încep să huduie. Șoșoacă alternează acuzele cu discursul obișnuit.

Huiduielile se aud din ce în ce mai tare: „Jos scena, jos scena!„, „Huo!”

Șoșoacă și Lazarus și alți câțiva din cei cocoțați pe scenă ca revoluționarii pe tancuri în 1989, speră să potolească asistența cu „Jos Guvernul!”, dar nimic! Oamenii lui Simion se agită și mai tare.

Mulți nemulțumiți, dezamăgiți de circul ridicol părăsesc Piața Victoriei: „V-ați bătut joc de noi!”

Rămân însă destui. Scena este aproape înconjurată de simpatizanții AUR cu steaguri care huiduie copios și strigă: „Scena jos!, Scena jos!” „Simion, Simion!”.

Asistența lui Șoșoacă, împuținată vizibil și timorată se retrage ceva mai în spate și spre stânga.

Lazarus face eforturi disperate să-l cheme pe Simion pe scenă. Salvarea lor de huiduieli ar fi fost ca Simion să vină pe scenă. Nici un răspuns! Aproape o oră Lazarus, Șoșoacă și alții au strigat după Simion, care protejat de simpatizanți stătea undeva în apropiere.

La un moment dat evenimentele se precipită și scena este atacată spre a fi „eliberată” de disprețuita Diana Șoșoacă și de pitorescul ei grup de pseudo-influenceri din one-line.

Printre atacatori este la loc de frunte naistul Nicolae Voiculeț. După câteva îmbrânceli scena încă rezistă. Se încearcă un al doilea atac. Șoșoacă începe să strige după ajutor spre jandarmi. Îi vine în ajutor colonelul Velicu și alți câțiva jandarmi, care se suie pe scenă pentru a potoli mulțimea.

Atacul încetează și  Diana Șoșoacă ridică o icoană cu Acoperântul Maicii Domnului și împreună cu ceilalți spun un Tatal nostru, care nici gând să potolească mulțimea.

După vreo 10 minute, probabil la recomandarea jandarmilor, simpatizanții AUR se retrag spre stânga alveolei, spre parcul de vis-avis de Muzeul Antipa.

Simion se suie pe ceva și adresează câteva cuvinte oamenilor ridicând pumnul victorios. Nenumărate camere de filmat se strâng în jurul lui. Hotărăște un marș pe spre sediile PSD și PNL spre nord pe Bulevardul Kiseleff.

Șoșoacă rămâne cu o mână de oameni -maxim 300.

Marșul simpatizanților AUR trece prin fața Ambasadei Rusiei unde se scandează, la îndemnul lui Simion: ”Rușine să vă fie!”, o manevră probabil pentru a nu mai fi suspectat de simpatii putiniste.

La sediul PSD se huiduie copios vreo 10 minute apoi convoiul se deplasează spre Arcul de Trimf, unde se face dreapta pe Bulevardul Aviatorilor și în aprobierea palatului lui Becali stânga spre Aleea Modrogan, la sediul PNL, unde nu sunt lăsați să se apropie de către un cordon de jandarmi echipați cu armura de țestoase. De altfel convoiul a fost flancat pe tot traseul de jandarmi în acest echipament.

S-a revenit în Piața Victoriei însă de data asta tabăra lui Șoșoacă, unde rămăseseră cam 100 de oameni plus încă vreo 50 pe trotuarul din față de la Antipa, a fost apărată de un cordon de jandarmi cu scuturi.

După alte 10 minute Simion a anunțat încetarea protestului nu înainte de a promite că va face săptămânal proteste în județele din țară.

 

 

6 gânduri despre „Între ridicol și patriotism – Despre protestul din 2 octombrie 2022

 1. Protestele astea nu au niciun sens…ce rost are sa aduni 5000, 10.000, 100.000 de oameni si sa zbieri in fata unor cladiri, fie ele ale Guvernului, partidelor etc…Crede cineva ca se tine cont de ele? Absolut deloc!!! Cainii latra, caravana trece…Aaaa, daca ar fi zi de zi in strada cate 50.000 de oameni poate ar mai fi ceva, desi nici atunci nu ar fi sigur….dar asa, ne adunam cateva mii de oameni odata la 6 luni, facem hau-hau cateva ore si gata…ok, şi?

  Apreciază

  • @@@Cristian Daniel, de aceea eu nu le iau în considerare, pentru mine nu există.
   Singurele la care voi participa sunt cele contra vaccinării obligatorii, datorită protestelor nu avem obligativitate.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s