O altă părere despre pr. Calistrat – pr. Matei Vulcănescu

 

 

Între timp pr. Calistrat nu mai zice că „bătaia e ruptă din Rai”, ci dă oarecum înapoi și se forțează să-i pară rău: 

– După prima săptămână de post a bucuriei, am putut străbate cu mintea printre avalanșele de insulte care de care mai dure și mai pătimașe.
– Cuvinte grele, replici dure, tot felul de confecții verbale răutăcioase izvorâte din prisosul unor inimi pline de dreptate, justiție, adevăr, sau păreri bine construite în ceea ce privește o faptă negheoabă săvârșită la un moment de neatenție și neluare aminte.
– Un moment în care sigur Duhul Sfânt pleacă de la om, cum mi s-a întâmplat și mie.
– Ce se ruga regele David în psalm?
„DUHUL TĂU CEL SFÂNT NU-L LUA DE LA MINE”.(Psalmii).
– Evident, în prima clipă ești tentat să zici: satana !
– Evident, nu este așa sub nici o formă, chiar de la el ar trebui să-mi cer scuze că i-am înmulțit osteneala demonică, stârnindu-i valuri de prieteni care și-au îndreptat artileria răutății asupra Bisericii în primul rând, au scuipat obrazul lui Dumnezeu, prin manifestarea mea infantilă și nedemnă, asupra celor două enoriașe cu un comportament nedemn de viața noastră creștină în Biserică, trebuia să iert:
„De șaptezeci de ori câte șapte”. (Sf.Evanghelie).
– Mai întâi lui Dumnezeu și celor bine credincioși le cer iertarea creștină, pentru că le-am tulburat liniștea postului, a sufletului și a minții, prin proasta ieșire din fire, și gestul brutal de răfuială cu cele două femei mici sufletește și moral.
– Scuzele nu folosesc la nimic, fapta este incalificabilă și demnă de pedeapsa primită, atât din partea superiorilor, a publicului, a societății consternate de un gest injust, pe fondul unor ambiții feminine, provocate în formă continuă, instingând la dezordine în timpul slujbelor, însă raportate la persoana mea, omul iute și neatent în momentul nedorit, s-au petrecut cele știute.
– Simt că lecția de la Dumnezeu, a fost cu scopul de a vedea că sunt om cu slăbiciune și pot cădea în ispită, dacă nu am trezvie în minte.
– Cum zice Octoihul în slujba cultului zilnic: Văzându-se satana zgândărit de lucrarea rugăciunii, a alergat ca odinioară în Rai la răutatea cea veche, împlinind cu bună știință ceea ce avea de făcut”, și chiar i-a ieșit o lucrare de lux.
– Acum cu mintea limpede, fără a mima vreo umbră de smerenie, sincer îmi asum întreaga greșeală petrecută, peste care poate s-ar fi putut păși în cu totul vreo altă formulă.
– Mulțumesc deopotrivă creștinilor firești și obișnuiți, care au luat lucrurile așa cum sunt, apoi celor care au ales să se roage păstrând tăcerea, dar și celor care fie că mă cunosc din vedere, din auzite, din vorbe, zvonuri, mituri, povești sau legende, mai mult sau mai puțin reale, au avut atitudini foate aspre, le cer scuzele de rigoare, că am intrat în mintea sau sufletul dumnealor, să le perturb, liniștea, pacea sau gândurile prin acest subiect.
– Nu este doar vina mea personală, chiar o parte din „media”, și-a adus un aport deosebit prin metodele ei clasice de destorsionare a realității lucrurilor, să facă dintr-un călugăr obișnuit, un personaj de carton, un impostor, un pericol public, un personaj negativ al societății.
– Nu sunt supărat, nici afectat, trebuie să mulțumim Domnului și pentru ocară.
Îmi pare foarte rău că am distras atenția mijloacelor de informare în masă, de la lucruri mult mai serioase și importante necesare societăți, la infantilul și mediocrul meu conflict cu cele doua femei.

– Am înțeles cât de bună este pacea și răbdarea, cum spune profetul Isaia:
„Dă pricină înțeleptului și mai înțelept va fi”.(Sf.Scriptură).
– Chiar Domnul nostru Iisus Hristos, ne-a atras atenția ca slujitori ai altarului:
„Feriți-vă de oameni răi”!(Sf.Evanghelie).
– Chiar marele Apostol Pavel, cuvântul de foc al Epistolelor ne îndeamnă:
„De polemici și contradicții ferește-te că nu zidesc Biserica”.(Epistole).
– Iar eu, păcătosul și neînțeleptul am făcut exact contrar învățăturii.
– Ce dulce spune Dreptul Simeon în cuvintele Sfintei Evanghelii, la praznicul Întâmpinării Domnului:
„Aceasta s-a făcut, ca să se descopere gândurile din multe inimi”.(Sf.Evanghelie).
– Într-adevăr, de la acest incident izolat, care se putea întâmpla oricui, nu neapărat numai mie personal, s-a creat un suflu de răutate inimaginabil de tendențios și dușmănos, în mod inexplicabil, care a cuprins intreaga suflare.
– Chiar nu am grija nimănui, am treabă doar în atribuția ce mă reprezintă, nu intru în intimitatea niciunei persoane neinvitat și nu mă ofer gratuit, nesolicitat, la dat sfaturi sau păreri cuiva.
– Sincer mulțumesc lui Dumnezeu, pentru numărul mare de îngeri păzitori, de ocrotitori neștiuți și necunoscuți, care veghează atat de aproape și din scurt, mântuirea mea personală.
– Tuturor le mulțumesc de încredere și neîncredere, vă asigur de toată sinceritatea mea, de buna intenție, de tot binele pe care am căutat să-l lucrez în numele lui Dumnezeu.
– Sunt ortodox convins, cred în toată învățătura Sfintei Scripturi, în suflet, în actul de mântuire, nu am intenții ascunse sau necreștine, sau neortodoxe, nu înțeleg de ce această aversiune sufletească bruscă față de un derapaj din neatenție.
– Știu, că smerenia este temelia creșterii duhovnicești, de aceea regret că am fost subiectul acestui act nedemn de un ortodox și am judecat lucrurile neatent.
– Dar merg pe ideea că așezându-se lucrurile în normalitate, ne vom putea ierta unii pe alții, împlinind mai departe Legea Lui Hristos.
„Iertați și se va ierta vouă”!(Sf.Evanghelie).
– „Și ne iartă nouă greșalele noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri”.(Rugăciunea Domnească).
– Post cu pace și multă bucurie în suflete.
(Pr.Calistrat).

Sursa: bzi.ro

Apar însă și alte victime pe care Calistrat le-a burdușit: 

27 de gânduri despre „O altă părere despre pr. Calistrat – pr. Matei Vulcănescu

 1. offtopic

  La conferinta de la Bucuresti din septembrie, Parintele Sava Lavriotul explica de ce nu ar fi, in mintea lui, Sfantul Paisie Aghioritul sfant. Nu este prima data cand l-am auzit spunand asemenea rataciri si fiecare crestin e dator sa marturiseasca impotriva unor astfel de hule.

  Apreciază

  • Părintele Paisie Aghioritul este un mare sfânt. Nu a dat nimeni sfaturi mai competente pentru vremurile pe care le trăim ca Sfântul Paisie Aghioritul. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că ni l-a dăruit.

   Apreciat de 1 persoană

   • Nu este sfânt Paisie Aghioritul. Are moaste bine mirositoare si facatoare de minuni?!!!
    Ia uite ce aberatii a spus :” …Asa cum rupi o coalã de hârtie tot asa va fi sfâsiatã Turcia. O treime din turci vor fi ucisi, o treime se vor increstina si o alta treime fuge in adancul Asiei…””. Turcii sunt cu coranul , nu cu încrestinarea, cine stie istorie stie! Otomanii nu s-su increstinat din anul 1299 , de peste 7 secole de cand s-a fondat Imperiul Otoman. Ahaa, deci se increstineaza acum, ca spune nea Paisie… Respect memoria lui , ca un cuvios crestin, ortodox , dar nu este sfant. A mai spus aberatii si cu plecatul in munti, la vreme de razboi. Unde in munti?!!! Unde sunt truoe Nato, retele 5G, si spioni la tot pasul. Poate cei bogati care au vile la munte si bani seriosi si relatii pe la manastirile „ortodoxe” ,care in ultimul timp nu prea cazeaza pelerini ortodocsi si familiile lor, nici macar 1 zi, fara bani multi. Iar despre boala falsa covud, iar a spus aberatii nea’ Paisie Aghioritul.
    Nu a spus nimic contra vaccinurilor sa avertizeze lumea sa nu ia vaccinuri cu pecetea satanei 666 coduri Mac in unde radio detectabile prin bluetooth. Nici o „profetie” nu s-a adeverit de la nea Paisie Aghioritul. Le place la greci sa aibā sfinti, dar sa fie sfinti adevarati, nu din cei cu pelerinaje si trafic de icoane si simboluri ortodoxe.
    Da, sunt crestin ortodox practicant si cred in IISUS HRISTOS, in SFANTA TREIME si in Prea Sfânta Nāscātoare de DUMNEZEU si in toti sfintii crestini ortodocsi din calendarul ortodox(Sf. Gheorghe, Sf.Dumitru, Sf.Ioan Cel Nou de la Suceava, Sf. Nectarie, etc, etc, etc).

    Sa nu iti faci chip cioplit di sa te inchini lui si sa nu manamci mancare spurcata de slugile lui antihrist care s-a aratat!

    Pace si Mantuire , fiecare dupa inima lui si cu fapte bune stiute numai de DUMNEZEU!

    Apreciază

    • Ți-am lăsat un răspuns mai jos. Răspundem în fața lui Dumnezeu pentru ceea ce scriem fie din neștiință, fie din rea-voință.

     Apreciază

    • Gheorghe din Carpați,. să citești cartea ” Viața Cuviosului Paisie Aghioritul” scrisă de ucenicul său și vezi că sfinți îs cam mai toți care au pornit pe drumul Crucii și au urmat lui Hristos și au reușit să rămână în ceata monahilor până la moarte . La ce osteneli și suferințe o avut ca și i următor al lui Hristos , nu are dece sa nu fie în ceata Sfinților alaturi de toți ceilalți sfinți din Sf. Munte . Doamne ajuta. Sanatate

     Apreciază

    • și de ce zici că ar fii imposibil că o parte din turci sa se increstineze? daca voiește Dumnezeu …increstineaza și turci și chinezi și africani etc…
     Și în Apocalipsa scrie că în vremea ” ăluia” creștinii vor fugi in munti

     Apreciază

 2. Despre vaccinuri, Sfântul Paisie Aghioritul ne-a avertizat cel mai clar dintre toți duhovnicii contemporani. Dacă nu accepți dovezile care atestă sfințenia Părintelui Paisie, Dumnezeu, Care i-a dat Duh Sfânt din belșug, nu i-L ia înapoi. Dar hula împotriva Duhului Sfânt este un păcat care nu se iartă. Trebuie să avem ochi să vedem o lucrare de Duh Sfânt în viața cuiva. Dacă nu-i avem, nu înseamnă că sfințenia nu există!

  Apreciază

 3. Cuvinte duhovnicești Sf. Cuv. Paisie Aghioritul:

  * O persoană inteligentă este cea curăţată de patimi.

  * Să încercăm să ne izbăvim de patimile şi de greşelile de care ne e plină inima. Toate dobitoacele lumii vieţuiesc întru ea. În fiecare zi să ne slobozim inima.

  * Inima e curăţată cu lacrimi şi cu suspine. Un singur suspin al sufletului ce pătimeşte are aceeaşi putere ca două găleţi de lacrimi.

  * Dumnezeu ne observă inima şi-i cercetează conţinutul. Să ne cercetăm neîncetat, să ne căim de trecut şi să ne temem de neputinţele noastre. Cu toate acestea, să nu ne pierdem nădejdea în mântuirea noastră.

  * Să luptăm cu toate puterile pentru a dobândi Raiul. Poarta este strâmtă. Să nu-i ascultăm pe cei ce ne zic că vom fi mântuiţi cu toţii – aceasta este o capcană a satanei, ca să nu luptăm.

  * Să punem mai multă greutate în lupta duhovnicească. Rugăciunea ne păzeşte în legătura cu Dumnezeu – iar legătura cu Dumnezeu trebuie să fie permanentă.

  * Rugăciunea este oxigenul sufletului.

  * Studiul Sfintei Scripturi ajută foarte mult rugăciunea. Încălzeşte sufletul şi călăuzeşte în lumea duhovnicească pe omul ce se roagă.

  * Când rugăciunea slăbeşte, ea arată uscăciunea duhovnicească şi moleşeala. Împotriva unora ca acestea trebuie folosite rugăciuni scurte şi îndeosebi rugăciunea lui Iisus.

  * Cel ce luptă vreme îndelungată şi nu vede sporire duhovnicească are mândrie şi iubire de sine. Sporirea duhovnicească există acolo unde este multă smerenie.

  * Sporirea noastră duhovnicească depinde de noi. Acelaşi lucru este adevărat despre mântuire: nimeni altcineva nu ne poate mântui.

  * Atunci când judecăm greşelile altora, ar trebui să ştim că vederea nostră duhovnicească nu este curăţată.

  * Nu ar trebui niciodată să judecăm. Când vedem pe cineva căzând în păcat, ar trebui să plângem şi să-I cerem lui Dumnezeu să îl ierte.

  * Când iubirea de sine ne stăpâneşte, un lucru de nimic devine o mare dispută.

  * Noi toţi, tineri şi bătrâni, avem multă iubire de sine şi nu primim sugestiile şi observaţiile. Avem totul, toţi suntem înţelepţi.

  * Cel ce îşi ajută aproapele primeşte ajutor de la Dumnezeu. Cel ce critică oamenii cu invidie şi răutate Îl are pe Dumnezeu drept critic.

  * Cine este în ziua de azi interesat de celălalt? Nimeni. Totul pentru sine, nimic pentru ceilalţi. Va trebui să dăm socoteală pentru aceasta, căci Dumnezeu Care este tot numai Iubire nu va ierta această indiferenţă a noastră faţă de semenul nostru.

  * Dumnezeu Care este tot bunătate, Părintele nostru iubitor Carele Se îngrijeşte de noi ne dă toate cele bune ca noi să le împărţim cu cei ce au nevoie de ele, însă noi păstrăm totul pentru noi. Dumnezeu nu ne va ierta aceasta. Va trebui să dăm seama pentru silinţa pe care nu ne-am dat-o şi pentru învârtoşarea inimii noastre.

  * Dumnezeu îngăduie ca omul să aibă multe încercări, boli şi nenorociri şi alte rele de la oamenii ce ne înconjoară – calomnii, blesteme, nedreptăţi. Noi trebuie să le primim pe toate răbdători, fără să ne mâhnim, ca pe nişte binecuvântări.

  * Când cineva ne tratează urât pe nedrept, trebuie să ne bucurăm şi să-l privim pe cel ce s-a purtat așa ca pe un mare binefăcător, căci el face cu putinţă pentru noi agonisira de comori în viaţa ce va să fie.

  * Dumnezeu ne dă numeroase ocazii de a dobândi Raiul, însă noi nu primim aceste daruri, le respingem.

  * Să nu avem încredere în noi. Încrederea în sine este un mare obstacol pentru dumnezeiescul har. Nu ar trebui să avem încredere absolută decât numai în Dumnezeu. Când ne încredinţăm Lui în toate, El este obligat să ne ajute.

  * Daţi-vă inima toată lui Dumnezeu, nu lumii. Cel ce şi-a dat inima lumii este un vrăjmaş al lui Dumnezeu.

  * Cel ce nu lucrează decât doar spre folosul său este un om inutil.

  * Viaţa este o proslăvire şi o mulţumire permanentă lui Dumnezeu. Cel mai mare păcat este nemulţumirea, iar cel mai mare păcătos este cel nemulţumitor.

  * Timpul ne-a fost dat de Dumnezeu ca noi să îl folosim bine, luptând în permanenţă pentru mântuirea sufletelor noastre.

  * Cu cât trăim în viaţa lumii, cu atât devenim mai neliniştiți. Nu aflăm odihnă decât dinaintea lui Hristos, căci omul este făcut pentru Dumnezeu! Starea noastră firească este aceea de a fi cu Dumnezeu.

  Apreciază

 4. Mesaj de la Medici pentru Consimtamant Informat:

  La data de 29 noiembrie 2022 s-a postat in transparență decizională, pe site-ul Ministerului Sănătății, proiectul de Hotărâre de Guvern privind aprobarea Strategiei naționale de sănătate pentru perioada 2022-2030.

  https://www.ms.ro/acte-normative-in-transparenta/#5346b21518

  Am atasat acestui e-mail cele 3 documente aferente proiectului, postate pe site-ul MS.

  Proiectul include, printre altele, si o strategie referitoare la vaccinarea populației (copii si adulti).

  Mai precis, programul prevede realizarea unei acoperiri vaccinale de peste 90% la toate vaccinurile incluse în programul național de imunizare și 70% pentru vaccinarea grupelor la risc pentru bolile prevenibile prin vaccinare.

  Conform actualului Calendar național de vaccinare, vaccinarea grupelor la risc include:

  – vaccinarea gravidelor cu vaccinul DTPa (care se doreste sa ajunga la 70% acoperire)

  – vaccinarea fetitelor de 12-18 ani cu vaccinul HPV (similar, se doreste sa ajunga la 70% acoperire vaccinala)

  – vaccinarea contactilor din focarele de rujeola (adulti si copii)

  – vaccinarea antigripala la batrani, copii

  De asemenea, Strategia prevede si „Îmbunătățirea performanței Programului Național de Vaccinare inclusiv prin creșterea acceptabilității și sustenabilității vaccinării la orice vârstă”

  In ansamblu, strategia referitoare la vaccinare din cadrul acestui proiect de HG, alături de alte cateva proiecte de Ordine de ministrul al sanatatii care sunt, in aceasta perioada, in diferite faze de aprobare, exprima insistenta autoritatilor in a implementa „acceptabilitatea vaccinarii la orice vârstă”, deci atât la copii cât și la adulți, cu un număr tot mai mare de vaccinuri.

  Desi proiectul nu contine obligativitatea vaccinarii exprimată ca atare, prin prevederile lui reprezinta o incercare de a introduce obligativitatea de facto a vaccinarii.

  Deoarece acest proiect de HG implica aprobarea unei Strategii foarte importante de sanatate, care ne va afecta pe toti, este necesar sa solicitam dezbatere publica, la care să se poată participa atât fizic, cât si online.

  Cererea de dezbatere publica se poate trimite pana in a 10-a zi de la publicarea pe site, adică pana cel târziu 08 decembrie 2022, pe adresa de mail:

  alexandru.rogobete@ms.ro

  Ca formulare, puteti folosi:

  „Subsemnatul/a…. …., solicit Ministerului Sănătății să organizeze o dezbatere publică pe tema proiectului de Hotărâre de Guvern privind aprobarea Strategiei naționale de sănătate pentru perioada 2022-2030, postat in transparenta decizionala pe site-ul instituției dvs.”
  (Mesaj primit)

  Apreciază

 5. https://t.me/dianafangrup/8484https://t.me /dianafangrup/8484
  Diana Șoșoacă face niște dezvăluiri impresionante. Distrugerea Ortodoxiei românești este parte integrantă a unui plan de subjugare a poporului român. Mănăstirea Frăsinei este reprezentativă pentru monahismul românesc. Se dorește construirea la Frăsinei a două hoteluri: pentru bărbați în deal și pentru femei în vale. În subsolul Mănăstirii Frăsinei, există bogății, fapt care expune această mănăstire unor jocuri murdare. IPS Varsanufie nu este de acord cu tot ce se întâmplă. Preotul slujitor adus la biserica din vale este nepotul IPS Irineu. Firma de catering cere ca mănăstirea să deconteze cheltuielile pentru mâncarea adusă. Doamna Senator Diana Șoșoacă ne sfătuiește să insistăm să se păstreze vechile rânduieli la mănăstire și să trimitem mesaje la Patriarhie pe adresa: cancelaria@patriarhia.ro
  registratura@arhiepiscopiacraiovei.ro

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s