Scandal sexual la Mânăstirea Frăsinei sau răzbunarea demonică a lui Irineu?

Manastirea Frasinei CrestinOrtodox.ro

Presa iudeo-masonică s-a năpustit cu înverșunare să relateze presupusele fapte ale unui călugăr, care… se pare că a fost canditat la stăreția Frăsineiului și ar fi obținut 95% din voturile obștei, dar pentru ca nu era pe placul tartorului Irineu al Olteniei a fost înlocuit cu omul acestuia, Onisifor.


Scandal la Mănăstirea Frăsinei din Vâlcea. Doi minori au fost abuzați sexual și filmați de către un călugăr și un îngrijitor

Doi minori abuzați sexual de un călugăr și un îngrijitor de la Mănăstirea Frăsinei din Vâlcea, lăcaș de cult în care nu au acces femeile. Magistrații au decis arestarea preventivă a celor doi inculpați; ei riscă până la 7 ani de închisoare pentru faptele lor.

Călugărul și ingrijitorul de la Frăsinei cumpărău cu bani și diverse cadouri tăcerea minorilor violați din Muereasca, spun anchetatorii.

Părinții celor doi frați de 9 și 12 ani din Muereasca au depus plângere la poliție când au aflat că fii lor au fost abuzați sexual de un îngrijitor de la mănăstirea Frăsinei, un tânăr orfan care a crescut înte-un centru de plasament.

În timpul anchetei însă polițiștii au descoperit că tânărul nu doar că îi abuza sexual pe copii, dar îi și obliga să meargă periodic în chilia unui călugăr în bârstă de 40 de ani.

Mai bine de șase luni cei doi minori din Muereasca au fost violați de călugărul și ingrijitorul de la Mănăstirea Frăsinei.

Potrivit procurorilor băieții de 9 și 12 ani erau atrași cu bani și diverse cadouri în chilia călugarului. Acolo erau violați sau obligați să asiste la acte sexuale între cei doi adulți.

Scenele erau filmate, numeroase înregistrări pronografice fiind ridicate de procurori.

Surse din anchetă susțin că tatăl copiilor, cel care a și făcut denunțul după o ceartă cu ingrijitorul, nu este străin de agresiunile sexuale și că juca la păcănele banii primiți de minori în schimbul tăcerii.

Divorțat, tatăl în vârstă de 54 de ani are în întreținere trei băieți minori, unul dintre ei fiind cu handicap sever.

Călugărul de 40 de ani și îngrijitorul de 27 de ani au fost arestați preventiv pentru viol în formă continuată, agresiune și corupere sexuală. Minorii abuzați în urma expertizei medico legale s-a stabilit că au nevoie de consiliere psihiatrică.

Mănăstirea Frăsinei din Vâlcea este în centrul unui scandal de când Mitropolitul Olteniei a mutat disciplinar mai mulți monahi și, prin blestem, a interzis slujirea și a închis biserica de la Frăsinei în care femeile aveau voie să intre.

Sursa: europafm.ro


Credincioșii însă au altă variantă:

18.02.2023 ……AJUUUUTOR pentru părinții din Frasinei!!!
Prigoana continua asupra călugărilor !!! Au fost făcute ARESTARI…Părintele Nicodim este in arest pe nedrept, la înscenarea mai marilor Mitropoliei!!!
După plecare părintelui Ioanichie și a celor excluși, saptamina aceasta continua teroare!!!
Oamenii din sat Muiereasca vorbesc că au fost ademeniți cu bani să depună mărturie mincinoasă împotriva călugărilor din Frasinei!!!
O familie din Muiereasca a fost ademenită cu Banii lui Izmireu și a depus mărturie, cum că băiatul lor minor de 17 ani (?) este exploatat de către călugării din Frasinei la treburile agricole , lucrează fără contract și cum că preotul Nicodim îl obligă să muncească ilegal și fără contract si întreține raporturi sexuale Datorita acestor marturii procuratura a venit și la ridicat pe părintele Nicodim. Acum părintele Nicodim este in arest stind pe nedrept….Fraților treziti_va!!! Aceste psihopat de Izmireu distruge Frasineiul!!! Prigoana continua prin arestarea părintelui Nicodim abuzivă, pe declarații mincinoase date de o familie din Muiereasca care a fost plătită de oamenii lui Izmireu….. DUPĂ Destituirea Părintelui stareț Ioanichie Obștea a fost obligată să voteze noul stareț….95,% din voturi ptr noul stareț i au revenit părintelui Nicodim!!! Și doar 5% părintelui Onisifor!!! Furia lui Izmireu și a lui Onisifor și răzbunarea lor a venit repede, părintele Nicodim a trebuit să o plătească cu arestul!!!! Obștea a ales 95 % pe Nicodim!!!! Cu toate acestea Izmireu l-a numit stareț pe Onisifor! Acum părintele Nicodim iubit de obște și ales de obștea mănăstirii are de suferit în ARESTUL Poliției răzbunarea lui Izmireu și a noului stareț Onisifor inscenindui_se pe declarații false exploatare copiilor și raporturi sexuale!!!!!….Alți călugări au fost alungați saptamina aceasta din mănăstire!!!! Frați creștini treziti-va!!! Preoți ortodoxi luați atitudine, vorbiți, NU TĂCEȚI, la prigoana care se revarsă asupra colegilor voștri!!! Mîine s _ar putea să fiți voi la rind!!! ….Dragi mitropoliți ajutații sa fie strămutați câtre intemeietorul creștinismului în România la peșteră Sfintului Andrei…IPS Teodosie ajutații va rog!!!! Sunteți singurul care aveți curaj să intrați în lupta adevărată!!! Sau măcar sa le întindeți o mina de ajutor obștii prigonite!!! Va rog să luați atitudine! Sunteți unicul stilp al rezistenței, o voce care se face auzita și încă puteți interveni!!! Dumnezeu sa va apere pe toți de prigoana anti-creștinilor!!!
IRINEU dorește închiderea definitiva a mănăstirii !!! Luptați frați creștini ptr ortodoxia dreapta care este batjocorita și prigonită mai rău decit pe vremea comunismului!!!
(Mesaj de pe facebook)

3 gânduri despre „Scandal sexual la Mânăstirea Frăsinei sau răzbunarea demonică a lui Irineu?

 1. A fost o dată Mănăstirea Frăsinei

  Acum nu mai este? Mai este locul de mare jale al mănăstirii, cu starețul Onisifor Petrescu, monahii Emilian și Isidor, Elefterie și Hristofor, care au făcut jocul Mitropolitului Irineu al Olteniei și Episcopului Varsanufie al Vâlcii, joc murdar, de neimaginat pentru niște creștini. Mai sunt și câțiva călugări, din 55 de viețuitori au rămas 15, dar trebuie sa plece și ei, au nevoie de locul, de terenul mănăstirii. Au planuri mari ierarhii Olteniei !!! S- a dat dispoziție să se vândă avutul mănăstirii, vacile au fost vândute în bună parte. Sunt dați afară și risipiți călugării in transe, așa ca să nu se știe în popor de golirea mănăstirii.
  Transa. I Ieromonahul Chiril, Pangratie, rasofor Firmilian.
  Transa a II- a Ieromonahul Damian, Ilarion Dulca, Victorin, monahul Ieronim Pascal, Damaschin Dragomir.
  Transa a III- a Monahul Arsenie, ierodiacon Calinic, Iorest, Nicodim.
  Urmează transa că- lugărilor uriași, curajoșii, care au ținut piept ierarhilor CU LITERA EVANGHELIEI !!!
  N- a mers, nu i- a mișcat, nu s- au înfricoșat, n- au luat aminte la planul demonic pe care l- au început IERARHII OLTENIEI demult, chiar din timpul fostului stareț de Sfânta pomenire NEONIL. Dar sfinția sa a fost promt: Plecați Înalt prea sfințite Mitropolit Irineu sau pun genunchiul la rugăciunea Psaltirii !!!
  Și au plecat, dar cu prilejul trecerii la Domnul a starețului NEONIL, mitropolitul a sustras și actul de independență față de orice putere bisericească sau laică al mănăstirii, dat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza la rugămintea Sfântului Calinic, ctitorul Mănăstirii Frasinei.
  Acum nemafiind starețul NEONIL, ci starețul Ioanichie, de o mare blândețe,cu credință mare in onestitatea unui Ierarh, și- au permis a „lucra ‘ cu mare grabă in lunile decembrie, ianuarie și februarie.
  După ce au aruncat blesteme asupra preoților ce vor săvârși Sf. Liturghie la biserica din vale, asupra credincioșilor, acum cu mare grabă se planifică dărâmarea ei.
  Oare chiar vor fi lăsați să facă o așa grozăvie!!!
  Dacă Sinodul, care în sfârșit s- a întrunit cu mare greutate, iar ierarhii Olteniei și fost certați pentru faptele lor necanonice și chiar anti hristice împotriva obștii monahale de vârf de la Frăsinei, urmarea este șocantă, cutremurătoare. Au incercat sa- și justifice PACATELE ” stropind „acuzând părinți călugări, care au mai rămas în mănăstire de fapte nedemne, mizerabile, așa că sa- i învețe minte pe cei care le aduc aminte de cuvântul lui Hristos. Astfel Parintele Nicodim acuzat de fapte pe care nu le- a făcut, se afla deja in arestul politiei din Râmnicu Vâlcea. Părintele Calistrat este învinuit și el pe nedrept și cei ce vor urma, să se știe că SUNT VICTIME ALE RAZBUNARII IERARHILOR OLTENI.
  CE RUSINE SI CE PACAT POT SAVARSI ACESTI IERARHI.
  TOT CE FAC SE RASFRANGE ASUPRA BISERICII ORTODOCSE SI A TARII NOASTRE!!!!!!!

  Frați creștini, ISTORIA BISERICII ORTODOXE ROMANE, nu a înregistrat în ,2000 de ani o cădere mai mare a unor ierarhi.O să- mi amintiți de ierezii, ierarhii Olteniei l- au întrecut pe Arie și cei de după el.
  L- au alungat pe Hristos din inimile lor !!!
  ( Mesaj primit)

  Apreciază

 2. Cum? Tocmai cel care a întrunit 95% din voturi pentru a fi stareț a fost un imoral? N-aș crede. Cred că majoritatea călugărilor de la Frăsinei au știut pe cine propun sa fie stareț. Dacă aveau voie să urce femeile la mănăstire, atunci găseau mai ușor vreo fătucă pe care s-o facă să spună ce vor ei! N-ar fi fost prima în istoria creștinismului. Și Sfânta Teodora din Alexandria, ajunsă la o mănăstire de bărbați și ascunzând că este femeie, ,,a lăsat-o însărcinată” pe o astfel de fătucă!!!
  Acum, pentru a compromite pe cineva, trebuie ceva mai cu moț!
  Nu cred nimic din cele spuse de rău despre părintele Nicodim. Dumnezeu să-l ajute să aibă folos duhovnicesc din această ispită! Dacă ar fi fost adevărat, trebuia să se spună ceva până acum. Așa totul este cusut cu ață albă. Și sare în ochi nevoia de discreditare a călugărului incomod Nicodim și a Mănăstirii Frăsinei.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s