Ecumenism – Pseudo-patriarhul, Calinic al Argeșului și Petru al Basarabiei (ecumenisti eretici), l-au primit ca pe un arhiereu valabil, pe așa-zisul arhiepiscop anglican de Canterbury, Justin Welby, (anatemizat în duminica Ortodoxiei de către părinții nepomenitori)

CANONUL 6 Laodiceea (ERETICII SĂ NU INTRE ÎN BISERICĂ)

Nu este îngăduit ereticilor să intre în casa lui Dumnezeu dacă stăruie în eres.

CANONUL 37 Laodiceea (ESTE OPRIT A PETRECE CU NECREDINCIOȘII ȘI CU ERETICII)

Nu se cuvine a primi de la iudei sau eretici darurile trimise de sărbă­tori, nici a serba împreună cu ei.

În zilele de 14 și 16 martie 2023…

Astăzi, 14 martie 2023, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit, într-o vizită particulară, la Reşedinţa Patriarhală, pe Grația Sa Justin Welby, Arhiepiscop de Canterbury și Primat al Comuniunii Anglicane.

La începutul întrevederii, Patriarhul României a exprimat bucuria de a-l avea ca oaspete pe Arhiepiscopul Bisericii Anglicane și a mulțumit pentru sprijinul pe care românii ortodocși din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord îl primesc, prin închirierea, de la Biserica Anglicană, a 38 de lăcașuri de cult, pentru comunitățile ortodoxe românești din Regat.

Arhiepiscopul de Canterbury a mulțumit pentru ospitalitate și a subliniat trei dintre cele mai mari provocări ale societății occidentale, care, implicit, au un impact deosebit asupra Bisericilor, respectiv: secularizareatragedia războiului din Ucraina și aspecte negative din timpul colonialismului, cu repercusiuni pentru viața Bisericii Anglicane de astăzi.

Patriarhul României a subliniat provocările generate în societatea românească de fenomenul migrației, cu cei peste 5 milioane de români stabiliți temporar sau definitiv în diferite părți ale lumii. În acest sens, Biserica Ortodoxă Română a dezvoltat multe proiecte și programe sociale pentru copii, bătrâni şi săraci, dar şi pentru cei afectați de războiul din Ucraina.

În timpul convorbirilor, a fost subliniată importanța promovării proiectelor în domeniul educației, în special în comunitățile sărace din România, care cuprind şi comunităţi de romi.

După România, Arhiepiscopul de Canterbury va vizita Republica Moldova, unde se va întâlni cu Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Petru al Basarabiei.

Sectorul relații bisericești, interreligioase și comunități bisericești externe al Patriarhiei Române

– basilica.ro/

Archbishop of Canterbury visits famous Curtea de Arges Monastery | Orthodox Times (en)

„Înaltpreasfințitul Părinte Calinic l-a primit astăzi la reședința Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, într-o vizită particulară, pe Justin Welby, Arhiepiscop de Canterbury și Primat al Comuniunii Anglicane. Acesta a venit însoțit de o delegație din care a făcut parte și ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Regatului Unit la Bucureşti, E.S. Andrew Noble.”

 

Ereziarhului adunării religioase a Anglicanismului,  Justin Welby,  şi celor ce sunt în comuniune cu el: Anatema!a se vedeaSINODICONUL ORTODOXIEI – text completat

Grația Sa Justin Welby, Arhiepiscop de Canterbury și Primat al Comuniunii Anglicane, s-a întâlnit joi, la Chișinău, cu Mitropolitul Petru al Basarabiei.

Discuțiile au vizat în special colaborarea interconfesională în vederea sprijinirii persoanelor vulnerabile, potrivit site-ului oficial al Mitropoliei.

Arhiepiscopul de Canterbury a subliniat faptul că este extrem de impresionat de acțiunile Mitropoliei Basarabiei în domeniul social-filantropic.

Grația Sa Justin Welby, l-a felicitat pe IPS Petru pentru solidaritatea și ajutorul oferit de Mitropolie atât în perioada pandemică, cât și în criza refugiaților ucraineni, ajutor care a avut ecou în toată comunitatea europeană.

În semn de apreciere, Arhiepiscopul Justin Welby i-a oferit ierarhului român distincția „Crucea Canterbury” (Canterbury Cross).

Înaltpreasfințitul Părinte Petru a declarat că se simte onorat pentru astfel de aprecieri și vizite înalte, dar și că este îmbucurător faptul că eforturile Mitropoliei aduc rod în folosul tuturor oamenilor, mai ales a celor aflați în nevoie. – basilica.ro

14 gânduri despre „Ecumenism – Pseudo-patriarhul, Calinic al Argeșului și Petru al Basarabiei (ecumenisti eretici), l-au primit ca pe un arhiereu valabil, pe așa-zisul arhiepiscop anglican de Canterbury, Justin Welby, (anatemizat în duminica Ortodoxiei de către părinții nepomenitori)

 1. Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a declarat miercuri că puternica Biserică Ortodoxă a Rusiei împărtășește responsabilitatea pentru conflictul din Ucraina, dar că este pregătit să ajute la „regenerarea spirituală” postbelică a Rusiei, relatează Reuters.
  https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-26156565-patriarhul-ecumenic-bartolomeu-condamna-kirill-legitimeaza-crimele-din-ucraina-biserica-conducerea-rusiei-impart-responsabilitatea-pentru-crime.htm

  Apreciază

    • De aici se vede ca esti bolnav (unii ar zice ca esti platit, dar eu cred ca esti bolnav).
     Unde am „balacarit„ eu Biserica Ortodoxa Romana?
     Am prezentat faptele de ecumenism/erezie ale unor ierarhi, din nefericire, ai BOR.
     Acei tradatori nu se identifica cu Biserica Ortodoxa Romana!
     Dar tu tot bolnav ramai.

     Apreciază

    • Ioan C.
     Biserica Ortodoxă Română este batjocorită tocmai de aceia care se dezic de învățătura ei,de aceia care-i nesocotesc,disprețuiesc şi neagă învățătura şi tradiția milenară a Biserici,iar aceştia nu sunt alții decât ecumeniştii!
     Ei sunt cei care batjocoresc Biserica.Ei sunt cei care au făcut şi persistă în schismă,pt. că prin învățătura lor eretică s-au desprins de sobornicitatea Bisericii.
     Învățătura lor nu mai este continuatoarea sau următoare celei apostoleşti şi soborniceşti,ci este una de natură demonică,fiind eretică,iar izvorul ereziei nefiind altcineva decât demonii.
     Această luptă nu e împotriva ierarhilor sau nu ar trebui să fie,ci împotriva ereziei , erezie pe care ei nu
     o limitează la ei înşişi,ci o propovăduiesc în numele Bisericii,adică oficial,cu capul descoperit ,şi mai mult, au impus-o tuturor prin faptul că au legiferat-o pe cale sinodală.
     În acest caz,delimitarea de ei sau întreruperea comuniunii cu dânşii,nu este un act de batjocură la adresa Bisericii,ci o atitudine binecuvântată de Biserică,căci Biserica spune că cei care întrerup comuniunea cu unii ca aceştia care învață eresul cu capul descoperit ,, nu numai că nu se vor supune cercetării canoniceşti…,ci se vor învrednici şi de cinstea cuvenită celor ortodocşi…,pt. că se silesc să izbăvească Biserica de schisme şi de erezii”-Pidalion,Can. 15 l-ll.
     Neîngrădirea de erezie,nedelimitarea de ea,(care se efectuează conform Can.15 l-ll),reprezintă părtăsie la erezie sau comuniune cu erezia. Iar erezia este o lucrare demonică. De aceea părtāşia la erezie sau comuniunea cu ea reprezintă o părtăşie cu duhurile care o propagă, care o izvorăsc.
     Faptul că nu eşti în comuniune cu ecumeniştii nu îi avantajează pe ruşi sau nu face jocurile Moscovei,că şi ierarhia lor în acceaşi cloacă este,a ecumenismului,cu diferența că aceia nu au instituționalizat erezia ca şi noi,adică nu au legiferat-o,nu au acceptat-o sinodal…Din varii motive,poate nu de natură bisericească…ci de conjunctură politică…Dar asta-i realitatea…E problema lor…

     Dar una peste alta,îngrădirea de erezie nu este o unealtă de luptă în mâna Moscovei împotriva BOR,, ci o lucrare lăudată şi binecuvântată de Biserică de luptă şi împotrivire împotriva ereziei…a păcatului…

     Apreciază

    • Danielvla,
     când spun că cineva e în erezie/în comuniune cu erezia/părtaş la erezie/neîngrădit de erezie,nu înțeleg acelaş lucru,în sensul că nu pun egal între un ecumenist convins şi o persoană care e făcută părtaşă la erezia acestuia dar care nu e de acord cu învățătura lui. Sunt nuanțe şi nuanțe.Ci afirm că cei doi nu sunt îngrădiți de erezie sau…sunt în erezie.Unul pt. că e convins şi o acceptă,adică are cuget eretic ,iar celălalt pt. că nu se delimitează de primul (asta în cazul în care primul -în cazul nostru episcopul ecumenist-propovăduieşte/acceptă erezia oficial/sinodal,în cazul de față),adică nu se delimitează de erezia lui,rămâne în comuniune cu el adică sau…nu se îngrădeşte de erezia lui,erezie pe care acela o acceptă oficial ,adică în numele obştii,în numele credincioşilor,adică şi în numele meu personal,pt. că în 2016 asta s-a ,,realizat”,prin acceptarea erezie în documente ale Bisericii/sinodale.

     Prin cele afirmate mai sus nu înseamnă că am judecat pe cineva,în sensul de a eticheta sau condamna sau a face pe cineva eretic(lupta nu e cu persoanele,ci cu erezia).
     Acest lucru îl poate face numai Biserica.Nu ne putem substitui unui Sinod,adică.
     Deci eu nu fac pe cineva eretic.Problema care mă preocupă şi care ține de mine/ce pot eu să fac adică,este de a nu mă lăsa atras în erezie,de a nu mă lăsa făcut părtaş la ea sau de a mă îngrădi de ea/delimita de ea,lucru care se poate realiza într-un singur mod :prin întreruperea pomenirii/comuniunii până când Biserica o să rezolve problema.
     Până atunci rămâne mărturisirea şi îngrădirea.

     Deci dacă cineva are cuget ortodox,dar nu se îngrădeşte de erezie,eu nu-l fac eretic (pt. că eu nu-l judec,în primul rând;pt. că eu nu sunt instanță/sinod,în al doilea rând ş.a.m.d.),dar nu pot spune că acela e îngrădit de erezie,dacă e în comuniune cu ea/cu ecumeniştii,care recunosc prin documente sinodale că credința lor nu e orfodoxă sau care declară prin Sinod/sinodal că au credință ecumenistă/eretică.

     Iar noi ştim că comuniunea este condiționată în mod absolut de mărturisirea dreptei credințe,de mărturisirea credinței apostolice,soborniceşti.

     Apreciază

 2. Eu stau și mă dacă ăștia realizează la ce păcate se expun;bine, excluzând cazul când ei sunt masoni și servesc conștient nenumitului;eu mă refer strict la cei care chiar cred în existența Sfintei Treimi implicit în Rai și Iad.

  Apreciază

 3. Ce mai aflam din media? https://jurnaluldearges.ro/fisa-personala-de-informator-la-securitate-a-lui-calinic-8494/
  Iata cum se incalca canoanele Ortodoxiei ce nu permit aderarea la secte, pentru ca apoi pseudoepiscopul IPS Calinic al Argesului, de loc din Cracaul Negru de Neamt-tinut binecuvantat, sa cada in panerezia ecumenista, marturisita „cu capul descoperit” dupa pseudo-sinodul din Creta din anul 2016 (in Sfantul Sinod BOR din luna septembrie 2016 a semnat adeziunea la documentele eretice din Creta alaturi de ceilalti 57 de minciuno-episcopi BOR). Cine il verifica si infricosa despre picturile Sfintilor Inchisorilor de la Petru Voda pe Parintele Iustin Parvu in anii 90, dupa cum acesta a si marturisit ? Nevrednic!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s