BLASFEMIE la adresa Mântuitorului și a Maicii Sale la expoziția „Art Safari Bucharest 2023” de la Palatul Dacia-România, pe strada Lipscani

 

O expoziție BLASFEMIATOARE a avut loc pe tot parcursul verii și va dura până pe 10 septembrie la Palatul Dacia-România de pe strada Lipscani, în centrul vechi al Bucureștiului. 

Printre alte reprezentări grotești apar ciudățenii imitând într-un mod macabru ipostaze ale Maicii Domnului sau Mântuitorului. 

Interesant este cum nici un ortodox nu s-a trezit să reclame sau să dea în judecată organizatorii sau autorii acestor hidoșenii… 

Iată ce se poate vedea acolo: 

Un fel de „hristos” androgin însângerat răstignit pe perete, fără cruce și cu mai multe coarne…

Tot un fel de caricatură de  „hristos” răstignit pe o cruce, cu coarne de cerb, cu o mână numai prinsă pe cruce, ce pare să aibă la picioare dărâmături de construcții, bețivi, drogați și alte scursuri ale societății… De brațul stâng al crucii se află spânzurată o femeie care vrea să reprezinte probabil o creștină evlavioasă.

O monstruozitate ce aduce blasfemie reprezentării Macii Domnului, având cap de mort cu un fel de aureol ciudată, trup de barbat travestit în femeie ținând în mâna dreaptă o țigară ce emană un fum verde și cu un „hristos” copil agățat de gât…

Alte monstruozități: 

Detalii despre hidoasa și blasfemiatoarea expoziție aflăm aici: 

https://www.artsafari.ro/project/nymphs-and-zombies/

Demonizații („artiștii”) care au realizat blasfemiile sunt: 

Alina Ondine Slimovschi și Paul Baraka. 

Iată ce citim pe respectivul site: 

„Love Edition

30 iunie–10 septembrie

Back to… Art Safari Love Edition! Profită de ultima campanie -50% la bilete!”

……….

„Good Cop, Bad Cop! O lume de basm versus o scenă SF cu zombie! Pe scurt, o expoziție de artă contemporană românească așa cum nu ai mai văzut. Doi artiști tineri talentați, cu două viziuni diametral opuse, uniți într-un show neconvențional.

Ondine Slimovschi (n. 1982) este o artistă a mitologiei senine și a bestiarului basmelor frumoase. Folosește portretul feminin ca instrument prin care sugerează emoții puternice, iar Paul Baraka (n. 1994) este un artist care se concentrează pe subiecte șocante și provocatoare. Abordarea sa este și una critică, evidențiind banalitatea răului prin sarcasm și ironie.

Ruth Hibbard, curator: „O expoziție cu două intrări diferite! Operele ambilor artiști sunt aduse împreună la mijlocul spațiului expozițional, într-o singură cameră, pe care o poți accesa din ambele părți. Aici poți să compari viziunile diferite ale lui Ondine și Baraka și să decizi dacă ești parte din echipa Nymphs sau din echipa Zombies”.

Alina Ondine Slimovschi: „Elementul meu mitic preferat este cel care sugerează viața în plenitudinea ei. Realitatea actuală, socială, dizarmonia, persuasiunea impusă le-am realizat, în mod voit prin contraste care pot fi considerate chiar idilice. Simbolul tinereții veșnice prin încrederea în forța izbăvitoare a naturii, puterea de a învinge propriile traume pentru a servi unui scop înalt, elementele fantastice precum inorogul, Pegasus, trimiteri la statui antice care reprezintă forța și izbânda într-o luptă, toate se vor o trezire a individului captiv într-o societate gregară. Intenția mea este ca în spatele ”poveștii” privitorul să-și pună întrebarea care este mesajul încifrat prin elementele folosite, fiindcă fiecare simbol are o semnificație de strictă actualitate. 

Paul Baraka Marat: „Ce simbolizează craniul în majoritatea culturilor lumii? Viața, sau triumful vieții asupra morții. Singurul simbol care asociază craniul cu moartea este cel de pe steagul piraților. În majoritatea picturilor bizantine sau catolice, Iisus este înfățișat cu un craniu la picioare, craniul lui Adam, craniu care înseamnă promisiunea Vieții de Apoi”.

Curator: Ruth Hibbard, Victoria and Albert Museum, Londra”

Interesant este că foarte mulți tineri, fără repere sau vreun dram de discernământ sunt atrași să vadă blasfemiile și ciudățeniile expoziției…

Într-o țară musulmană nu ar fi avut nimeni curajul să aducă blasfemii la adresa islamului, dar la ortodocși sau mai bine zis „ortodocși” nu se găsește nimeni să reacționeze?

Notă admin: Din nefericire, informații despre respectivele „lucrări” anticreștine am aflat acum, spre sfârșitul expoziției și acum (1 septembrie 2023) am scris și articolul. 

– Textul articolului poate fi preluat de oricine, în scop bine intenționat, dar cu precizarea sursei cu link activ!

22 de gânduri despre „BLASFEMIE la adresa Mântuitorului și a Maicii Sale la expoziția „Art Safari Bucharest 2023” de la Palatul Dacia-România, pe strada Lipscani

  1. Interesant că nimeni nu face opere de „artă” blasfemiatoare având ca subiect pe Moise sau pe Mahomed (deși, ca și creștini, îl respectăm pe Moise).
    Că dacă îi supărăm pe evrei sau pe musulmani se lasă cu scandal internațional.
    Numai nouă, creștinilor, ni se cere să fim toleranți.

    Apreciază

  2. Pingback: BLASFEMIE la adresa Mântuitorului și a Maicii Sale la expoziția „Art Safari Bucharest 2023” de la Palatul Dacia-România, pe strada Lipscani | SACCSIV - blog ortodox

    • Putin spus revoltator … sa faci public viziunile unor Satanisti inspirati de euforia drogurilor pe care le consuma. Cum a fost permis asemenea monstruozitate!? Asta Nu este arta este buna de pus in foc sa nu ramina vreo urma…pentru ca nici la WC Nu te poti folosi de ea. Se vede clar cit de pierduti sint Romanii. Nu mai sintem capabili de nimic si Nu mai avem nimic, Nu mai sintem in stare nici macar o decizie sa luam…vai de noi! Astia Nu sint artisti ci satanisti si vinovati sint cei care au acceptat asemenea mizerii.

      Apreciază

  3. Noi ce tre sa facem?! Sa ne luptam cu diavolul prin rugăciune dar nu putem lăsa spurcăciunile agățate de pereți.Trebuie depusa o petiție la procuratură sau prin internet să semneze tot creștinul și să cerem pedepsirea cu amenzi sau închisoare a acestor sataniști.Si să plece acolo unde le este locul ,in fundul iadului.
    Las’ca vine Stăpânul lumii acuș,să vedem cum o sa scăpați,spurcăciunilor,desfranatilor drogatilor,alcoolicilor care dariti sa-L defăimați pa Mântuitorul nostru și a Lui Maica.Golanilor,nu lucru bun nu știți să faceți! O să vedeți voi cum o sa va lege Hristos Domnul și nu veți mai ieși în vezi de acolo,spurcaților?👹Ar trebui sa facem ce fac și musulmanii când sunt atacați căpeteniile lor.

    Apreciază

    • nu-i chiar atitudine creștinească aceasta…
      ei atâta știu să facă …noi nu tre sa le dorim iadul, ci sa se-ntoarca de la întuneric la Lumină.
      Le e destul intunericul și minciuna in care se află….nu le dori să sfârșească in iad… 😦
      adu-ti aminte de întâmplarea cu evreii care au batjocorit Icoana lui Hristos, au scuipat-o, au rastignit-o…. și a curs sânge din ea….și s-au făcut creștini.
      acum la vremea noastră, într-adevăr, batjocorirea și hula are un nivel mai avansat…..
      Macar sa nu le dorim răul….
      sa respingem hulele, bine ar fii nici să le auzim sau vedem …dar lor sa le dorim vindecarea

      Apreciază

  4. Numai un dezaxat , mai bine zis un DEMONIZAT (A).. poate crea asa ceva, iar un crestin ortodox niciodata nu ar trece pragul unei asftel de expozitii…, categoric !
    Poate doar un ADEVARAT NEBUN PENTRU HRISTOS, care sa dinamiteze toate aceste mizerii cu SFINTELE LUI rugaciuni ! Trimite-l Tu, Doamne, pentru rugaciunea Sfintilor Tai !
    Să învie Dumnezeu și să se risipească vrăjmașii Lui și să fugă de la fața Lui cei ce-L urăsc pe Dânsul. Să piară cum piere fumul; cum se topește ceara de fața focului, așa să piară diavolii de la fața celor ce iubesc pe Dumnezeu și se însemnează cu semnul Crucii și zic cu veselie: Bucură-te, prea­cinstită și de viață făcătoare Crucea Domnului, care alungi pe diavoli cu puterea Celui ce S-a răstignit pe tine, a Domnului nostru Iisus Hristos, și S-a pogorât la iad și a călcat puterea diavolului și te-a dăruit nouă pe tine, cinstită Crucea Sa, spre alungarea a tot pizmașul. O, preacinstită și de viață făcătoare Crucea Domnului, AJUTA-NE , cu Sfânta Doamnă Fecioară, Născătoare de Dumnezeu, și cu toți sfinții în veci. Amin.

    Apreciază

  5. CUM e posibil? NIMENI n-are NIMIC de zis, decit un vlog „civil”… și „Oastea Domnului”, silantz, n-aude, n-avede? Patriarhia ce parere are? Trinitas DE CE nu face o emisiune dedicată insertiei abrupte a Satanismului in viața „culturală” a Cetății? Ipocrizia lashă domnește! Cine tace, consimte..

    Apreciază

  6. Apocalipsa.Diavolii nu mai sunt în iad,ci pe pământ.Sincer,nu cred că se mai poate îndrepta ceva.Vom suporta consecințele.Dovadă că în cetatea România,nu mai există niciun drept.

    Apreciază

  7. Dacă Iisus ar trăi în aceste vremuri, ar fi răstignit. O, câți dușmani are și acum! O, câți farisei și cărturari fățarnici, josnici și bădărani! Iisus S-a lăsat răstignit, dar Iuda s-a spânzurat… Nu doresc răul nimănui, dar, dacă nu se vor pocăi, nu au cum să ajungă în Rai. Și e greu în focul veșnic, totuși!
    Mai nou, unii teologi desființează iadul! Uite-așa ca să nu se mai teamă omul de chinurile veșnice din iad și să păcătuiască fără frică de Dumnezeu și de oameni.

    Apreciază

  8. Cei care orchestrează asemenea tâmpenii sunt nişte idioţi, proşti ca maimuţa Rhesus a cărei genă o poartă. Când va reveni Iisus, îi va spulbera. Pentru ei istoria este închisă şi au ratat să mai aibă un viitor.
    Păstraţi-vă credinţa şi nu vă mai uitaţi la televizoare, care au devenit biciul prin care vă controlează emoţiile şi voinţa şi vă consumă viaţa ţinându-vă în derizoriu informatic sau mai bine zis dezinformatic.
    A doua venire e aproape şi trebuie să rezistăm atacurilor lor. A sosit vremea să aflăm despre SEMNELE vestitoare (Luca 21/25). Mai multe detalii aici:

    Cicluri cosmice catastrofice

    Apreciază

  9. Nu vom avea niciodata trecere cu abordari de acest fel. Ma refer la catalogarea lor ca satanisti, demonizați etc. Nici mentionarea parusiei nu este o solutie intelepta. Nu poti vorbi necredinciosilor de taine fara sa fii luat in tarbaca. Insa, putem sa reclamam batjocura, calcarea in picioare a sufletului milioanelor de ortodocsi care traiesc impreuna cu Maica Domnului si si-au pus nadejdea in ea, care se inchina la Dumnezeu rastignit pe cruce si vor sa-L urmeze. Este atinsa demnitatea noastra, este atacata mintea copiilor nostri. Daca nu ripostam inseamna ca nu ne doare!

    Apreciază

    • Apelativele de satanisti, demonizati etc cu privire la autorii acestor hidosenii, le folosim noi intre noi.
      Si daca le folosim si in auzul profanilor, cu atat mai mult trebuie sa stie si ei ce sunt cei care creaza asa ceva.

      Apreciază

      • Înțeleg, dar acesta este un spațiu public și sa fiți sigura ca întra din curiozitate și alții.
        Și apoi, ar trebui sa ne construim un limbaj și o argumentare care sa le tina piept, cu argumente logice și obiective. Altfel, nu avem șanse. Sa vorbim între noi, e plăcut, dar atât. Dacă nu trece dincolo, e inutil.
        Și eu provin dintr o comunitate ortodoxă care își pune problema reacției. Din păcate, constatam ca suntem puțini și nu avem forță. Pentru ca, în opinia mea, nu speculam aspectul esențial al problemei care este la interferenta dintre viața intimă religioasă, educație, etosul poporului nostru și care are in centru respectul pentru celalalt și cultivarea frumosului prin practica binelui, cunoscând Adevărul.

        Apreciază

        • Adica sa ne cenzuram limbajul pentru a nu parea ciudati in ochii celor necredinciosi.
          Sincer? Mie nu-mi pasa. O sa-i numesc satanisti pe fata.
          Propuneri aceeasi solutie pe care a aplicat-o Diplan la un protest antivaccinare in martie 2020. A incercat sa-i trimita pe cei cu icoane in spate pt a nu parea, in ochii presei, ca protestul e al celor „habotnici”.
          Nu merge. Trebuie marturisire pe fata. Restul e cam… lepadare.

          Apreciază

        • Știți, eu consider lepădare lipsa reacției atunci când cineva îmi jignește Mântuitorul la care ma închin si pe Maica Lui, și i batjocorește.
          E clar ca nu înțelegeți viclenia șarpelui din spatele vorbelor Mantuitorului. Mesajul Scripturii,este pe alocuri, atât de subtil încât, dacă nu îl decriptam corect, riscam sa nu facem ce trebuie. Trebuie sa învățăm de la preoti, nu sa i blamam.

          Apreciază

        • Ema Isabela
          Nu stiu la ce cuvinte te referi.
          Probabil si aproape sigur nu ma ridic la subtilitatea mintii dumitale feminine incat mai ca nu inteleg ce vrei si care e preotul in contextul discutiei de aici.
          Probabil ca fiind o minte sclipitoare si inteleapta ai reactionat de indata la blasfemiile de mai sus si ai trimis memorii catre bietii creatori de arta satanica incercand sa-i aduci prin cuvinte mieroase si academice la cunostinta adevarului. Probabil i-ai lamurit de superioritatea credincioaselor romance si cu generozitatea limbajului i-ai determinat , daca nu sa stea cuminti in banca lor, macar sa le fie rusine de ce au facut.
          Ce sa zic? Nici nu mai indraznesc sa-ti raspund, sa nu cumva sa ma fac de ras cu vreun comentariu nevrednic…

          Apreciază

        • Pentru mine este suficient. Daca intre noi se fac asemenea comentarii, ce pretentii sa mai avem la altii?
          Nu veti mai fi nevoita sa va confruntati cu vreun disconfort din partea mea.

          Apreciază

        • Nevoita?!
          Nu-mi aduc aminte sa ma fi proclamat femeie.

          Ce-ar trebui sa le spunem blasfemiatorilor?
          „Nu va suparati, nu e frumos ce faceti.„
          Reactia trebuie sa fie promta si vehementa.
          Daca o cumunitate ortodoxa isi pune problema reactiei inseamna ca e cel putin adormita.

          Daca dumneata ai alt punct de vedere, mai constructiv, ai fi putut scrie un text si daca era bun l-as fi putut publica.
          Dar acum s-a reactionat. Cum necum cativa s-au miscat.
          S-au facut si niste reclamatii.
          Sa vorbim acum despre cum trebuia sa abordam problema mi se pare inutil.
          Apoi, articolul meu se adresa ortodocsilor.
          Ceilalti, trebuie sa invete ca este bine sa nu jignesti credinta romanilor ortodocsi. Sa-si vada lungul nasului.
          Daca dumneata vrei sa faci evanghelizare sau apostolat printre satanisti, n-ai decat.

          In alta ordine de idei, sa-mi fie cu iertare, dar eu fiind mai putin smerit am preferat un raspuns ironic, pe care cred ca-l meritai…

          Apreciază

Lasă un comentariu