Prea Sfințitul Longhin Jar, episcop de Bănceni, a fost ridicat la rang de arhiepiscop

Joi, 17 august, cu ocazia împlinirii a trei ani de la întronizarea lui Onufrie Berezovski ca Mitropolit al Kievului și a toată Ucraina, Episcopul Longhin Jar de Banceni a fost ridicat la rangul de arhiepiscop.

De asemenea, potrivit portalului news.church.ua, la rangul de mitropolit a fost ridicat arhiepiscopul Kirovogradului și Novomyrgorodului Ioasaf, iar în rang de arhiepiscop – episcopii Ioan de Obuhiv și Roman de Konotop și Gluhiv. lyberti.com

Ceremonia de ridicare în rang a avut loc la sfârșitul sfintei Liturghii oficiate în Catedrala Adormirii Maicii Domnului (Uspenskiy Sobor) din capitală (Kiev – n. adm.).

Sursa: Episcopul Longhin Jar de Banceni a fost ridicat la rangul de arhiepiscop | Apărătorul Ortodox


În ce priveşte zvonurile care circulă pe internet, cum că IPS Longhin ar fi revenit la pomenirea patriarhului Kiril al Moscovei, ştiu din sursă sigură că sunt FALSE! 

Ii pomeneşte pe „patriarhii ortodocşi care drept învață cuvantul adevărului” şi pe IPS Onufrie, mitropolitul Ucrainei (n. adm.).

49 de gânduri despre „Prea Sfințitul Longhin Jar, episcop de Bănceni, a fost ridicat la rang de arhiepiscop

      • Din cate stiu, Onufrie nu e ecumenist. Deci nu e eretic. Probabil slujeste cu Kiril si il pomeneste din ratiuni de strategie. Daca nu ar sluji Moscova ar pune un alt mitropolit peste Ucraina, care poate ar fi cu adevarat ecumenist.
        Ca nu e eretic ecumenist o dovedeste si faptul ca nu l-a prigonit pe Longhin cand a intrerupt pomenirea lui Kiril. Ba dimpotriva, l-a sustinut si apreciat. Iar acum l-a ridicat in rang.

        Apreciază

      • Onufrie e un talmes balmes. Ori e antiecumenist, ori nu. A slujit cu ereticii, deci pr. Longhin nu trebuia sa accepte nimic si sa nu slujeasca cu el. Astea ca Onufrie e totusi bunicel, sunt justificari ale neputintei unora. Onufrie e eretic si viclean.

        Apreciază

        • Dar sunt profetii care zic că majoritatea episcopilor vor cădea, sa speram că totuși sor mai găsi care asi vor reveni în fire, ceea ce slabe sperante

          Apreciază

  1. http://lyberti.com/mitropolitul-onufrie-a-oficiat-o-liturghie-la-centrul-de-recuperare-si-reabilitare-din-novodnistrovsk/

    In comuniune cu peste 14 episcopi

    Oare poate fi un ortodox in comuniune cu cineva care nu mărturisește clar ortodox, poziția de partasie la erezie tocmai aceasta face schisma in biserica, derutând creștinii si ținându-i într-o stare de nemărturisite.
    Ajungem don nou la un egoism mincinos si urat in fata lui Dumnezeu. Adică la chiev la onufrie si ceilalți nu se poate merge pt ca suntem părtași la erezie si fărădelege iar la banceni da, cu toate ca numele ps onufrie si meletie sunt pomenite la Sf Liturghii, iar ps Longhin este in comuniune directa cu ei si cu alții. Unitatea nu mai este in Hristos ci fiecare se face pe sine hristos….mincinos. Când ne decidem sa ducem crucea pe care o leapădă toți? Este adevărat ca se face tot mai grea pt ca putini o vor a duce cu adevărat, eu unul prefer sa mor sub greutatea ei decât sub cea a păcatului si compromisului neortodox. Vom înnebuni cu toții??

    Apreciază

    • Irina
      Chiar daca Onufrie se da antiecumenist, el slujeste cu Kiril al Moscovei, deci nu prea e antiecumenist. Deci pr. Longhin nu mai trebuia sa-l pomeneasca, daramite sa mai ia si functii de la el si sa slujeasca cu el!
      Daca Onufrie il pomenea pe Kiril de frica, dar nu vroia sa slujeasca cu el pt. ca e eretic, atunci pr. Longhin putea sa-l pomeneasca.

      Apreciază

      • nici unul nu a semnat in Creta,cu toate ca faptele lui Kiril arata clar ce orientare are…si atunci de ce nu putem spune si de ierarhii nostri care nu au fost in Creta ca isi pomenesc ierarhii tot din motive strategice?

        Apreciază

        • Datoria oricarui mirean, calugar, preot sau ierarh este de a-si apara credinta. Faptul ca mitropolitul Onufrie care conduce Biserica autonoma a Ucrainei nu a intrerupt canonic pomenirea patriarhului de care apartine e problema lui. Va fi avand motivele lui. Probabil se bazeaza pe marturisirea lui Longhin, pe care il protejeaza vizibil, pt a atrage atentia Moscovei.
          In ce priveste BOR, situatia e extrem de grava. Toti ierarhii au tradat, direct sau tacit. Ei tradeaza de zeci de ani. Au ideologii complet eretice. Daca se va mai aplica iconomia, adica facandu-ne ca nu vedem ereziile si tradarile lor, vom fi cu totii judecati pentru tradare. Nu exista nici o tara ortodoxa fara ierarhi cat de cat marturisitori. Numai la noi ierarhia e total compromisa. Numai la noi au acceptat cu totii, in corpore, blestematul sinod din Creta.
          Se impune ruperea comuniunii cu acesti eretici.
          Cu toate astea si in Rusia sunt foarte multi nepomenitori, prigoniti de ereticul Kiril.

          Apreciază

        • ban
          Prietene, eu doar am incercat sa explic ce se intampla in Biserica din Ucraina. Mai degraba ma intereseaza ce se intampla la noi. E un timp pt marturisire si un timp pt iconomie, pt ca sa nu se piarda oamenii din cauza marturisirii nesocotite.

          Apreciază

        • Daniel
          Imi pare rau, nu sunt prieten cu tine, un sustinator al lui Nil si Boca si probabil participant la slujbe de pomenitori! Probabil ai si permis cu cod de bare, asa ca nu-mi esti prieten.

          Apreciază

        • ban
          Si Hristos l-a numit „prieten” pe Iuda. Si numai prieten nu i-a fost.

          Nu-ti sunt dator cu nimic, dar pentru cultura ta generala iti explic:
          Sustinator al parintilor Nil Dorobantu si Arsenie Boca sunt, in masura in care se va dovedi ca sunt sfinti. Eu sper sa fie, si voi, rigoristii nesocotiti, sa va inselati. Daca nu sunt sfinti, pe mine nu ma afecteaza cu nimic. Dar daca sunt, voi veti fi judecati ca ati hulit sfintii lui Dumnezeu.
          Ma abtin sa dau verdicte.

          Nu particip la slujbele pomenitorilor, dar asta nu inseamna ca ii consider eretici pe toti preotii care pomenesc ierarhi apostati. Sunt convins ca este inca Har in toata Biserica Ortodoxa Romana, dar el lucreaza diferentiat de la persoana la persoana. La pomenitori, lucreaza cu precadere pentru batrani si copii si pt cei incapabili sa inteleaga.
          Acrivia voastra extrema poate duce la pierderea de suflete.
          Daca ati avea voi functii in BOR v-ati da anatemei si propriile voastre familii! Asa sunteti de nesocotiti!

          Cand vorbiti de codurile de bare pe permisele auto, sunteti extrem de ipocriti! Mancati cumva paine facuta numai in casa, sau mancare facuta numai in gospodarie??! Ca mai toate alimentele sunt aduse cu masini si tir-uri ale caror soferi au permis cu cod de bare, buletine cu cnp etc. Te-ai izolat in varful muntelui si mananci numai din natura??! Nu cred.
          Nu calatoresti cumva cu autobuzul, tramvaiul, metroul etc? Nu au soferii si conductorii permise cu cod de bare? Nu te folosesti de ei?? Si se pot da multe exemple.
          Si apropo! Deocamdata nu am permis cu cod de bare.

          Apreciază

        • Daniel
          Tu acuzi nefondat, eu am zis doar „probabil’. Bineinteles ca e har, iar treaba cu explicatia codului de bare e puerila, poti mai mult, probabil.

          Apreciază

    • Sunt pomeniti ps meletie si onufrie. Ps longhin a slujit impreuna cumai mult de 10 episcopi, cu cateva sapt in urma.
      Am fost. Este compromis si scolo. MerMergeti si va lamuriti. Vladica Este bolnav.ma rog pt insanatosirea lui, dar constiinta nu ma lasa sa fiu in comuniune pt ca Este un duh de necredinta .
      Mergeti si cercetati.

      Apreciază

  2. Întrebare: Dacă toți am pus botul la vrăjeala lui Vlachos, si ne-am dumirit ce e cu el, atunci cand l-am vazut cu Teofan, de ce nu ne-am dumiri si cu longhjn cand il vedem cu ONUFRIE?

    Ce diferenta este intre ONUFRIE SI TEOFAN?

    Dar intre Longhin si Vlachos?

    Dar intre Longhin si PIMEN la Sucevei?

    Nu cumva pentru unii spurcaciunea din BORusia e invizibila, fiind eclipsata de spurcaciunea din Creta, Ba si spurcaciunea din Rusia e la fel de mare si incurcata ca si cea din Creta… ohoho!

    După CRETA potopul: Ecumenism HALUCINANT în Patriarhia Moscovei
    http://ortodoxinfo.ro/2017/05/14/dupa-creta-potopul-ecumenism-halucinant-patriarhia-moscovei/

    🙂 Asa DA!

    Părintele Artemie Scripchin din Rusia ÎNTRERUPE POMENIREA patriarhului Kiril _________SI A CELOR IN COMUNIUNE CU EL___________

    http://ortodoxinfo.ro/2017/07/27/parintele-artemie-scripchin-din-rusia-intrerupe-pomenirea-patriarhului-kiril-si-celor-comuniune-cu-el/

    Apreciază

    • Ioana,
      Nu erai tu discipola lui „el” ortodoxul cu spume la gura?
      Nu erai tu cea care susținea inexistența harului in BOR dupa falsul sinod din Creta, alaturi de altii pe blogul Sinodultalharesc?
      Ai venit si pe aici sa ne inveti ortodoxie?

      Apreciază

      • Cand spuneti si recunosteti ca ereticii ar fi Biserica huliti pe Duhul Sfant! La fel cand spuneti ca insa nu ar mai fi har. Dumnezeu decide cand acesta va parasi, pentru ca nu vad ce fel de sinod ar mai fi cand chiar si cei neecumenisti sunt in comuniune intr-un duh de inselare cu ereticii. Oare se vor judeca pe ei insisi. Din moment ce nu vad inselarea oare o vor osandi si cu ea si pe ei insisi. ???!!! Ecumenistii si urmasii lor nu se impartasesc de harul Duhul Sfant petru ca prin necredinta si duhurile care au patruns in locasurile in care se promoveaza cu sau farà stiinta ecumenismul, demonizeaza oamenii care se apripiè spre osanda! Aceste duhuri care unesc cele ce nu pot fi unite nu se sfiiesc nici de copii nici de batrani! Sf Vasile cel mare ne spune a nu ne preoccupa prea mult c’è del de Taine ar lucra la ereticii neosanditi inca de un sinod, ci sa luam seama mai mult la noi insine a ramane in marturisirea adevarului Evangeliei in Biserica Sfintilor primind de bunavoie Crucea.
        Cand ducem crucea cu adevarat Suntem pe cale. Luati seama ca o marturisire fara crucea primita cu smerenie Este tot inselare. Sa alergam precum mironositele si sf apostoli si sa pastram in bucuria invierii Domnului, crucea care nu au putut sa o duca patriarhii, episcopii, preotii si restul poporulului, ramanand in Hristos Iisus, mantuitorul lumii.
        Luati seama la Duhul inselarii care Este in toata lume. Duhul lumesc Este duhul lui antihrist.
        Hristos Este Viu!

        Apreciază

      • „Dumnezeu mă opreşte să osândesc pe cineva sau să pretind că doar eu mă mântuiesc! Acestea fiind zise, voi alege mai degrabă să mor decât să apostaziez în vreun fel de la credinţa cea adevărată şi să sufăr apoi chinurile conştiinţei.” – Sfantul Maxim Marturisitorul

        In vremea serghianismului, ratacire mai mica ca ecumenismul inaintemergatorilor lui antihrist… atunci era doar statul, acum e inclus si Satana iin mod direct in erezie…

        „Eu nu mă separ de nimic sfânt, de nimic ce aparţine în mod real Bisericii. Mă tem doar să mă apropii şi să mă agăţ de ceea ce recunosc ca fiind păcătos la origine şi, prin urmare, mă abţin de la comuniunea frăţească cu Mitropolitul Serghie şi cu arhipăstorii care sunt în acelaşi gând cu dânsul, de vreme ce nu am alte metode de a acuza un frate care gre-şeşte. Multe încercări (pe care le cunosc) de îndemnuri frăţeşti adresate Mitropolitului Serghie personal de către răposatul Mitropolit Agatanghel, de Mitropolitul Iosif şi de către cei doi vicari ai săi, de arhiepiscopul Serafim de Uglich şi de episcopul Victor de Viatka, nu au reuşit să-l întoarcă pe Mitropolitul Serghie la locul său şi către o manieră de acţionare potrivită. Repetarea acestei încercări de a convinge prin cuvinte ar fi inutilă. Prin urmare, eu consider că îndepărtarea de la comuniunea cu Mitropolitul Serghie şi cu acei arhipăstori care sunt de un cuget cu dânsul este o împlinire a datoriei pastorale de către toţi arhipăstorii şi de către toţi cei care consideră instituirea aşa numitului „sinod patriarhal temporar” ca fiind greşit. În ceea ce mă priveşte, prin această îndepărtare nici NU AFIRM şi nici nu bănuiesc că ar lipsi HARUL în acţiunile sfinte şi în Tainele săvârşite de serghianişti (să ne păzească Dumnezeu pe toţi de un astfel de gând!), ci subliniez doar dezacordul meu şi refuzul de a participa la păcatele altora. Prin urmare, NU voi liturghisi cu Mitropolitul Serghie şi cu arhipăstorii DE ACELAȘ CUGET CU DÂNSULl.”

        Longhin trebuia sa se limiteze doar la pomenirea lui ONUFRIE, iar nu si sa slujeasca cu el….

        De notat. mai e putin si se arata antihrist…

        „Luaţi aminte la toate cele ce vă spun căci totul se pregăteşte cu foarte mare viclenie. Toate bisericile şi mănăstirile vor fi într-o bunăstare imensă, pline de bogăţii, ca niciodată, dar să nu mergeţi în ele.” – PROFETIA Sfantului LAVRENTIE DE CERNIGOV despre ANTIHRIST

        Apreciază

      • Chiar dacă tot Universul va fi în comuniune cu Patriarhul, eu nu voi fi în comuniune cu el. Precum ştiu că Sfântul Duh prin Apostolul Pavel spune că îngerii înşişi vor fi anatema dacă ar propovădui într-alt chip, aducând ceva nou în credinţă(Galateni 1,8). – Sfantul Maxim Marturisitorul

        „Şi zicând El acestea, unul din slujitorii care erau de faţă, I-a dat lui Iisus o palmă, zicând: Aşa răspunzi Tu arhiereului?
        Iisus i-a răspuns: Dacă am vorbit rău, dovedeşte ce este rău, iar dacă am vorbit bine, de ce Mă baţi?” – Ioan 18, 22-23

        Apreciază

  3. Tare mi-e teama ca e multa politica a Rusiei aici. Cum , tu Chiril ecumenist il ridici in rang pe episcopul Longhin antiecumenist convins? Rusii vor sa arate ce traditionalisti sunt pe cand Apusul e cazut ? Nu mai inteleg nimic. Ceea ce e cert, Sindul din Creta a promovat multe erezii. Greu!

    Apreciază

  4. VI SE PARE CA O DUCEM ASA BINE INCAT SA NE TOT ATACAM INTRE NOI?NU VA CUNOSC PE NICI UNUL, DAR MA BAZEZ PE BUNA VOASTRA CREDINTA…SUNTEM PUTINI SI NE SUSPECTAM SI DE CEEA CE NU VISAM?!

    Apreciază

  5. P Arsenie si P Nil sunt sfinti….cine nu crede da dovada de indaratnicie….sunt marturii f multe care relateaza viata si faptel celor 2….pe mn P Arsenie m a ajutat…de 3 ori m a durut stomacu f rau si pe loc m a ajutat cand m am rugat la el….k sa nu mai vb ca prima carte bisericeasca citita a fost cu el…..asa ca terminati cu acuzele ca mergeti in iad pt faptu ca osanditi….nu judeca ca sa nu fi judecat !

    Apreciază

  6. Daniel,
    In legatura cu ceea ce ai zis despre codurile de bare de pe permisul de conducere si de pe paine… sa stii ca nu e totuna… Problema la permis e ca apare codul langa numele tau iar tu semnezi pt el stiind ca are acest cod. Iar la alimente poti sa dai codul de bare jos, sa insemni cu semnul Sf. Cruci si sa stropesti cu aghiasma asa cum zis parintii din Sarea Pamantului…

    Apreciază

  7. crc
    N-ai fost suficient de atenta la ce am scris!
    Eu nu m-am luat de codurile de bare de pe alimente.
    Am zis asa:
    Daca alimetele, marfurile etc sunt aduse cu masini ai caror soferi au permis cu cod de bare, inseamna ca cei care le consuma sau le folosesc profita de acei oameni care au acte cu coduri de bare.
    Si toti ne facem vinovati pt existenta sau folosirea actelor cu coduri de bare.
    Sunt ipocriti cei care pretind ca nu au asemenea acte, condamnandu-i la iad pe cei care le au, atata timp cat si ei se folosesec de caderea celor ce le-au acceptat.

    Ca sa ai pretentia ca nu te folosesti de acte cu cod de bare, ar trebui sa te izolezi undev ain natura si sa nu folosesti nimic produs cu tehnica moderna.

    E ca si cum o parte din oameni ar fi acceptat deja insemnarea cu 666, iar ceilalti se folosesc de posibilitatilor celor pecetluiti pt a face rost de alimente etc…

    Acesti oameni ipocriti, in loc sa acuze in stanga si in dreapta, mai bine ar lupta impotriva unor astfel de acte!

    Apreciază

  8. Nu i asa frate Daniel,Dumnezeu ne testeaza acum dar ne lasa portite ca sa putem supravietui,sfintii spun clar ca actele cu 666 sunt pacat impotriva Duhului Sfant si cine nu le arunca va primi si implantul pt k harul nu va lucra si aceia nu se vor mai putea opune pecetluirii,voi care le ati luat stiti bine ca nu sunt bune dar vreti sa va folositi de masina personala,hai sa fim corecti si sincer….de ex daca un preot are acte 666 spovedania e valida dar e bine sa cautam un preot fara aceste acte,deci putem spune ca noi ne folosim de acel preot?nu desigur insa acel preot e ca si un mirean si Tainele se lucreaza prin Sfintii Ingeri….asa cum eu si altii am refuzat aceste acte dracesti asa poate face fiecare dar nu vrea…..cunosc si preoti fara acte cu 666 iar sa sti ca P Justin nici nu spovedea daca cineva avea acte 666 si a si spus:mai,crestinii care au acte cu 666 nu mai au nici o valoare….

    Apreciază

  9. Atâta timp cât conștientizezi păcatul si nu încerci sa te lepezi de aceste documente mărturisind si altora cazi in păcatul împotriva Duhului Sfânt caci nici pe tine nu te iubești si nici pe aproapele. Cu atât mai puțin pe Dumnezeu după al cărui chip ești făcut, călcând in picioare jertfa Domnului, ca tu sa poți fi liber fata de păcat. Este lepădarea Sf Botez. Cine știe si nu face păcat are.

    Apreciază

  10. Exact Alexandru,Daniel ba da e o mica retinere dar sa nu confudam lucrurile,astea sunt ingaduite de Dumnezeu,nu spune nici Sfantul Paisie si nici P Justin sau alt sfant ca e pacat sa mergi cu masina cuiva care are permis cu 666 hai sa fim seriosi,nu uita ca Dumnezeu ingaduie doar ca anumite lucruri sa se intample nu tot ce vor ei,Dumnezeu de exemplu nu a ingaduit ca ei sa puna 666 pe buletinele vechi !!!! La fel nu ingaduie sa fie pus 666 pe certificatu de nastere….Dumnezeu doar ne testeasa sa se vada care renunta la viata pt a si mantui sufletul si se pare ca multi accepta 666 fara sa stea pe ganduri

    Apreciază

    • Mihai Marian
      Aiurea! E ca si cum, flamand fiind, ai manca din mancarea celui ce fura sau face compromisuri pt a obtine acea mancare. Si tu te minti pe tine insuti ca esti nevinovat, ca nu tu ai furat si nu tu ai facut compromisuri. Si te saturi cu buna stiinta din mancare furata…

      Apreciază

  11. Cumva e aceeasi situatie ce spui tu?pai eu nu mananc daca stiu ca ceva e de furat dar pot sa merg cu tine cu masina dk ai permis cu 666,este o diferenta nu te mintii singur,pe mn nu ma intereseaza viata ta personala sau k ai tu 666 pe act(ma refer la tine ca sofer),pe mine ma int ca eu sa nu am acel act,99,9%din oameni au permis cu 666,ce fac acum,nu ma sui in masina ca ei s au lepadat?pai s au lepadat ca au vrut ei nu ca i am fortat eu,e pacatul lor nu al meu,daca o luam asa ca tine pai de ce intram pe internet si scriem www ca netu e al satanei si www inseamna 666,hmmmm,nu incurca una cu alta,Doamne Ajuta !

    Apreciază

  12. Pingback: PĂRTĂȘIA (comuniunea) CU EREZIA (cu ereticii) şi alte explicaţii… – Ortodoxia mărturisitoare

Lasă un comentariu