Video – Înmormântarea părintelui Antim Gâdioi

Scurt comentariu:

Consider că ceva n-a fost în regulă cu felul ăsta de moarte… Dar, e foarte posibil ca prin sfârșitul fulgerător, Dumnezeu să-i fi iertat părintelui Antim greșelile în materie de credință și de strategie în lupta antiecumenistă.

Veșnica lui pomenire! 

Sursa: stranaortodoxa.wordpress.com

11 gânduri despre „Video – Înmormântarea părintelui Antim Gâdioi

    • Te referi la canonul acesta?

      CANONUL 34 Laodiceea (MARTIRII ERETICILOR NU SUNT MARTIRI)

      „Nici un creştin nu se cuvine să părăsească pe martirii lui Hristos şi să se ducă la pseudomartiri, adică la ai ereticilor sau la cei ce mai înainte au fost eretici; căci aceştia sunt străini de Dumnezeu. Deci cei ce se vor duce la dânşii să fie anatema.”

      Dar pr Antim avea o pozitie oscilanta. Nu stiu daca se poate spune ca a murit in vreo erezie.
      Poate doar tu 🙂

      Apreciază

      • da acel canon , si da e eretic ca nu a ascultat de singura Anathema impotriva ecumenismului 1983 data de Svanti cu Moaste si intra Antim si in contradictie cu can. 2 de la Sin. 6 Ec. care vorbeste de sinoade locale, sinod local nu e si ROCOR 1983 de care Ereticul Antim nu a vrut sa asculte ? ci a semnat doua marturisiri de necredinta care contrazic anathema acelui sinod local din 1983 cum se cheama unu ce nu asculta de Sinodul 6 Ecumenic??? nu eretic ? dar unu care nu a ajuns la indumnezaire si isi formuleaza alte marturisiri decat ale Bisericii Orthodoxe cum se cheama? dar unu care nu a ascultat de sinod local si a facut el mai mult ca stie el mai bine? dar de Svantitul Mucenic Chiril de Kazan mai asculta cineva? sau nu zice can. 2 de la Sin. Ec. de Svantii Parinti Chiril de Kazan nu e din ei(din Svanti Parinti)? Deci de cine a ascultat acest Antim ca toti se lauda ca asculta de Svanti Parinti dar cand ii iei la puricat is mai eretici unii ca Daniel Balaş ponopono 🙂

        Apreciază

      • Dovada ca NU a aplicat iconomia e ca le-a raspuns ereticilor de la „sinaxe”=adunaturi de eretici nezicand nic de ICONOMIE mai exact ereticul Efrem de la Mestecanis a pus o intrebare lu’ Antim ereticul: pr. Antim este adevarat ca trimiteti oameni la eposcopi neingraditi?…ereticul Antim raspunse: Nu este treaba ta ce fac eu!
        ===nu putea sa le zica, ca am aplicat iconomia ?dovada ca facea ce il taie capu nu dupa canoane ci din mandria raspunsului dracesc pe care l-a dat! spune prin pidalion ca mandria e pacat caterisitor, deci ce iconomie…au facut „iconomie” cum sunt si „nepomenitori/ingraditi” pomenind treapta deci dupa ei is orthodocsi Teofan, Andrei, Ciobotea…sincer mie unuia mie scarba unu mai eretic ca altu si daca mai stai cu ei de vorba unu zice ca ROCOR 1983 is eretici, ba ca scrisoarea 17 a Sv Theodor e masluita si cine face nas de Botez cu Svant din icoana e lipsit de har, altu zice ca nu har si ca nu mai lucreaza…numai oameni „intregi la minte” incepand cu ecumenistii si terminand cu „nepomenitorii/ingraditii” a caror nume apar pe imternet la dracu ca deh asta e marturisire sa iti pui numele langa www=666

        Apreciază

  1. si inca o chestie ca tot il cred unii pe dracu va intreb cand spunea dracu adevarul cand a zis ca nepomenirea e rupere de Biserica sau acu cand zice ca l-a scapat pe Antim ereticul din gheare???

    dovada ca unii au inceput sa creada pe DEMONI mai mult ca pe Dumnezau Sv Nicodim in Hristoitia pdf. pag 180:

    231…Păziţi-vă, fraţilor, şi nu mai văduceţi la vrăjitori şi draci, nici să credeţi cuvintelor lor, ci credeţi numai lui Dumnezeu, Cel ce pe toate le cunoaşte şi El vă va arăta acelea care se cuvin să le ştiţi, aşa vă sfătuieşte Grăitorul de Aur: „Să nu luăm aminte la vrăjitori, nici la proorocii care spun minciuni, nici la amăgitori, ci numai la Dumnezeu, Cel ce cunoaşte toate cu încredinţare, Cel ce are cunoştinţa tuturor şi aşa vom cunoaşte pe toate câte se cade a le cunoaşte” (Omil. 8, la cea către Tim.). Să zic şi mai înfricoşate? Măcar de ar spunea devărul ghicitorii şi dracii, voi să nu credeţi nicidecum, pentru ce? Pentru că numai o dată de veţi crede, ei găsesc prilej şi amestecă dimpreună cu adevărul şi minciuna şi astfel vă amăgesc şi vă duc în pierzare, aşa vă porunceşte însuşi Hrisostom: „Că pentru aceasta nu cred, fiindcă dracii spunându-le, amăgesc pe cei ce îi ascultă. De aceea şi Pavel, deşi spuneau dracii adevărul, le-a închis gura lor, ca nu luând pricină, cu cele adevărate să amestece iarăşi pe cele mincinoase şi să se facă vrednici de crezut fiindcă zicea: „Aceşti oameni sunt slugile Dumnezeului Celui de sus, care vestesc nouă calea mântuirii; iar supărându-se cu duhul, a certat duhul şi a ieşi i-a poruncit” (Fapt. 16,17). Şi deşi nu ziceau ceva rău… dar fiindcă mulţi din cei mai simpli nu ştiau totdeauna a desluşi pe cele zise de draci, pentru aceasta o dată pentru totdeauna i-au oprit să creadă lor… Aşa şi Hristos a făcut când îi ziceau lui dracii: „Te ştim pe tine cine eşti” (Luc. 4, 34); i-a certat pe ei cu multă urgie, prin aceasta învăţându-ne pe noi, ca nicidecum să ne supunem dracilor, nici când vor spune şi vreun bine; pe care, după ce l-am cunoscut, nu ne mai supunem nicidecum lor. Chiar de ar zice ceva adevărat, tot să fugim şi să ne întoarcem de la ei; pentru că poruncile cele drepte şi mântuitoare, nu de la draci, ci din dumnezeiasca Scriptură se cuvine să le învăţăm cu scumpătate” (Cuv. 2, la Lazăr).

    Apreciază

Lasă un comentariu