Revelator – Aproape nimeni din Senat nu se ridică în picioare PENTRU VICTIMELE BOMBARDAMENTELOR ANGLO-AMERICANE din 4 aprilie 1944! Moment de reculegere propus de Diana Șoșoacă

 

Imagini din timpul bombardamentelor asupra Capitalei

În București pe 4 aprilie, totalul oficial al bombardamentului a fost totuși de „doar” 2.942 de morţi şi 2.416 răniţi .

În Ploiești, pe 5 aprilie au fost uciși 278 de civili, 16 ostași români și 26 de ostași germani .

Sursa – historia.ro

„Timp de peste patru luni, bombardierele anglo-americane au executat asupra României 41 de lovituri aeriene, din care 11 pe timp de noapte (aprilie – 6 atacuri de zi și 1 de noapte, mai 5 de zi și 3 de noapte, iunie – 4 de zi și 1 de noapte, iulie – 8 de zi și 4 de noapte, august – 7 de zi și 2 de noapte), cele mai multe lovituri fiind date asupra zonei Ploiești – Câmpina (30 de atacuri), urmată de București (20 de atacuri), Brașov (7), Giurgiu, Focșani și Turnu Severin (câte 5).

Până la 19 august 1944 au fost ucise 7.693 de persoane şi rănite 7.809. au fost distruse şi 47 344 de clădiri, consemnează istoricul militar.” – Sursa: adevarul.ro

 

44 de gânduri despre „Revelator – Aproape nimeni din Senat nu se ridică în picioare PENTRU VICTIMELE BOMBARDAMENTELOR ANGLO-AMERICANE din 4 aprilie 1944! Moment de reculegere propus de Diana Șoșoacă

  1. O adunătură, care a distrus țara asta prin legile cretine și strâmbe pe care le votează de 33 de ani încoace. Securiștii care au pus mâna pe putere după 89 și urmașii lor. Urmașii urmașilor ‘geniilor’ pe care tancurile bolșevice i-au adus la putere în 45 . Genii care aveau două clase ca trenul și descoperiseră cosorul lui Moceanu. Cosor care avea două părți, una lemn–oasă și una fer–oasă.

    Că elita neamului, aproape două milioane de oameni au fost exterminați în lagăre și închisori de către bolșevici și de către cozile de topor rusești, comuniștii și securiștii români. Urmașii acestei elite a neamului în nici un caz nu populează parlamentul. Ci urmașii celor care descoperiseră cosorul lui Moceanu.

    Apreciază

  2. Pe 12 decembrie România, sâub regimul Antonescu, a declarat război SUA.

    Deci, eram în război cu SUA când ne-au bombardat.

    Ne pare rău pentru morți, dar morții făcuți de ruși, chiar și după ce le-am devenit aliați (23 august 1944) sunt cu mult mai mulți.

    Apreciază

    • Da, din dec. 1941, și de atunci până în 4 aprilie 1944 am avut liniște la noi în țară, nu ne-a bombardat nimeni. În timp ce nemții vreme de 4 ani de zile au bombardat cu bestialitate orașele englezești și aliate. Țintind cu predilecție zonele populate, pentru distrugerea în masă a populației civile. Londra și orașele englezești au plătit preț de zeci și zeci de mii de victime ca urmare a bombardamentelor germane. După care au venit celebrele rachete nemțești V1 și V2, și acestea îndreptate tot împotriva centrelor intens populate. Pentru distrugere în masă. Nemții au apelat primii la acest război barbar împotriva populației civile, nu americanii, sau englezii. Care până la urmă s-au văzut siliți să răspundă cu aceeași monedă împotriva orașelor germane.

      România era aliată cu Germania. A suportat consecințele. Însă trebuie precizat că bombardamentele anglo-americane au vizat strict infrastructura feroviară, gări, centralele electrice, capacități industriale, în special instalații petroliere. Nu au urmărit să bombardeze civili. Problema a fost că atunci nu erau bombe inteligente de precizie, se bombarda de la înălțime în covor de bombe, bombe care se împrăștiau pe o suprafață mare in jurul țintei. Din acest motiv au existat atâtea victime colaterale. De exemplu, Gara de Nord era o zonă intens populată. Și unii cu minte puțină făcuseră și adăposturi lângă calea ferată, lângă atelierele Grivița.

      Parlamentarii trebuiau să se ridice în picioare (dar ce să le ceri la mintea lor?), pentru că orice pierderi de vieți nevinovate sunt regretabile. Însă trebuiau să o ia la întrebări pe senatoarea bolșevică și putinistă: cucoană da de 1 aprilie 1941, de masacrul de la Fântâna Albă, ai auzit. Că e tot cu ‘aprilie’ este. Care a mai fost și în zi de Paști, că tot te dai credincioasă. Acolo de ce nu ai cerut moment de reculegere? Dar de milioanele de victime ale gulagului sovietic, adus cu tancurile de către ruși în România și Basarabia, ai auzit? C-au fost aproape două milioane. N-au fost mii. Asta trebuia întrebată javra bolșevică, care se duce la ambasada Rusiei ca la ea acasă. Trădători de neam și de țară, i-ași pune sub incidența legii, pentru că trăim deja vremuri de război.

      Apreciat de 1 persoană

      • Da așa este! Insa eu n-aș merge până acolo încât să i scuz pe americani că ne-au omorât câteva mii de civili.

        Nu uita că în acel război anglo-americanii au fost de partea rușilor bolșevici pe care îi dădești atât de mult.

        Apreciază

        • Dar eu nu îi acuz în nici un caz de așa ceva. Am spus că au bombardat strict ținte de infrastructură feroviară, industriale și militare. Victimele în rândul populației civile au fost colaterale, datorită în special sistemului imprecis de bombardament de la vremea respectivă. Dacă vizau populația, așa cum aveau obiceiul nemții, victimele ar fi fost de zeci de ori mai numeroase. Eu am zis că e bine, creștinește, să ne aducem aminte și de oamenii aceia care au murit atunci.

          Au fost aliați englezii și americanii cu rușii, e adevărat. Din păcate. Dar nu cred că aveau altă alternativă. E de discutat aici. Americanii luptau deja pe două fronturi. Și războiul împotriva Japoniei, a fost unul crâncen. Nu cred că aveau alternativă, mai ales că aveau informații că nemții lucrau la bomba atomică și în consecință războiul trebuia să fie scurtat cu orice preț.

          Pe americani îi acuz în primul rând de naivitate, pentru că s-au încrezut în ruși. Nu cunoșteau perfidia și nemernicia rusească, așa cum o cunoșteam noi. În plus președintele american Roosevelt era din păcate bolnav și nu prea mai era în deplinătatea capacităților sale fizice și mentale. A și murit în 1945. Așa că jocurile au fost făcute de către javra de Churchill dimpreună cu Stalin. Jigodia de englez ne-a dat pe mâna rușilor, ne-a vândut rușilor la Yalta.

          Americanii s-au concentrat pe câștigarea războiul și au pierdut din vedere pericolul rusesc. Aici a fost tragedia pentru noi. Deși erau totuși conștienți de acest pericol, din moment ce luaseră în calcul o debarcare în Balcani, ca să taie calea rușilor spre Europa. Dar din nou porcul de Churchill a intervenit în favoarea debarcării în Normandia. În plus americanii, în disperare de cauză, să scurteze războiul, au trimis cantități uriașe de armament rușilor. Un lucru total nefericit pentru noi. 5000 de tancuri americane Sherman au fost livrate pe pod de gheață în nordul Rusiei. Un număr colosal la acea vreme. S-au trezit nemții în cotul Donului cu o mare de tancuri în fața lor, nu le venea să creadă ochilor. Tancuri care au spulberat tot frontul de răsărit și a început retragerea nemților și înaintarea rușilor. Scârbele de ruși nici până în ziua de azi nu recunosc că ar fi primit vreun ajutor militar de la americani. Deși tancurile rusești fabricate de ei după război semănau ca două picături de apă cu cele americane Sherman. Porcie tipic rusească. Sunt multe de discutat despre istoria nenorocită care ne-a aruncat unde ne-a aruncat. Era leul românesc înainte de război direct convertibil în aur oriunde în Europa și la paritate cu francul elvețian. Iar acum după ce a trecut ciuma roșie peste noi suntem printre ultimii milogi ai Europei.

          Apreciat de 1 persoană

        • Am zis ca-i scuzi, nu ca-i acuzi.

          Eu nu cred ca nu aveau ce face. Nu cred ca le pasa prea mult de civili, ca si rusilor.

          De-a lungul timpului americanii au dovedit ca nu sunt mai buni ca altii in privinta genocidului in randul civililor.

          Sa ne amintim Hiroshima si Nagasaki, Coreea, Vietnam, Irak, Afganistan, Siria etc

          Apreciază

        • Da, ‘scuz’ ai zis, ai dreptate. Ce să zic? Nu îi scuz, sunt fapte istorice. Din 41, când atenție, noi le-am declarat război americanilor, nu ei nouă, până în 44, nu ne-a durut capul, n-am avut nici un bombardament la noi în țară. În care timp nemții, aliații noștri, ia uite că făceau:

          https://historia.ro/sectiune/general/londra-asediata-efectele-bombardamentelor-germane-577974.html

          40.000 de morți doar în Londra, dacă mai punem și celelalte orașe englezești ajungem la sute de mii de morți. Nu mai vorbesc de daune materiale colosale. Ia vezi mai sus. Să mulțumim lui Dumnezeu că am scăpat doar cu atât. Ce vroiai în condițiile acelea de război, să ne arunce bomboane și flori?! O bombă când dai cu ea de la înălțime și nu are sistem de ghidare poate ajunge pe oriunde, funcție de viteza vântului și de alți factori. Ce tot vorbim? Eu cred că le-a păsat de populație, că dacă nu le păsa ieșeam rău de tot la socoteală. Dacă veneau chitiți să își răzbune frații englezi, nu aveam doar câteva mii, aveam câteva zeci bune de mii de morți. Ne duceam la suta de mii. Eu zic să mulțumim lui Dumnezeu, să nu vorbim cu păcat.

          Despre bestiile de japonezi ce mai e de vorbit? Că au atacat fără declarație de război la Pearl Harbor făcând 4000 de victime plus o flotă distrusă. Asta în condițiile în care America își declarase neutralitatea și spusese că nu intervine în război și în Europa. Asta știai, că America nu vroia să intre în război? Doar atacul mișelesc japonez i-a determinat să între în război. Să mai pomenim faptul că au făcut genocid în prizonierii de război americani, supunând-i exterminării prin lagăre, încălcând toate convențiile internaționale, orice regulă a omeniei. Bombardamentele atomice deși nu pot fi de acord cu așa ceva, nu știu dacă aveau alternativă să îi oprească pe aceste bestii și acești fanatici satanici. Să cucerească Japonia îi costa viața a câteva sute de mii de soldați americani. E vorba aia înțeleaptă, cine seamănă vânt, culege furtună. Sau cea biblică, cine ridică sabia… Cine o fi zis asta?

          Coreea, Vietnam, acolo își băgaseră comuniștii coada și oamenii, oamenii cei ca lumea, nu bestiile de comuniști, au cerut ajutorul american. Partizanii noștri din munți, care luptau împotriva bolșevicilor, cât au sperat ei că vin americanii și nu au venit?

          Nu îmi mai spune de satanele de musulmani, de arabi… Că rușii sunt aliați cu ei de decenii, nu de ieri de azi. Sprijinind terorismul musulman la scară mondială. Ce creștini ortodocși sunt aceia care se aliază cu păgânii de musulmani și de chinezi? Americanii sunt singurii din lume care lupta cu satana musulmană la nivel global. Rușii ortodocși sunt de gât cu musulmanii și îi apără cu bomba atomică. Orice orb poate să vadă asta. Dar propaganda rusă și metodele de intoxicare ale KGB sunt mai mult decât drăcești.

          Ție îți place ce este acuma în Coreea de Nord?

          Eu atât vreau să mai spun. Am trăit vremurile acelea, am văzut cum s-au luptat americanii să îl salveze pe Părintele Gheorghe Calciu- Dumitreasa. Scăpase din infernul de la Pitești, tot cu ajutor american, am povestit pe aici. Acum nu mai scăpa, dacă ajungea în închisoare. Americanii l-au salvat și i-au dat azil politic. Văd că îl ai mai sus și pe bunul lui prieten, marele nostru Părinte Iustin Pârvu. Nici el nu mai scăpa din pușcăria comunistă, dacă nu erau americanii. Iar mânăstirea Petru Vodă azi nu ar mai fi existat. Să nu vorbească cu păcat, cei care îi bagă pe americani în aceeași oală cu barbarii și cu criminali de ruși. Rușii ortodocși aliați cu musulmanii și păgânii de chinezi, doar ăla cu coarne poate să conceapă așa ceva.

          Apreciază

        • Iara debitează aberații clovnul blogului ,când au fost rușii aliați cu musulmanii ?S-au batut singuri și împotriva tătarilor și împotriva otomanilor și mai târziu au fost îmbârligați de s-au dus în Afganistan și Siria .

          Apreciază

  3. Doamne ajută!

    Cât ar fi ea de Șoșoacă-Poacă și de Dianina-Pianina politicii românești, totuși ERA binevenit momentul de reculegere pentru semenii noștri morți acum optzeci de ani. Nu a fost o propunere nedreaptă ca ea să ceară un asemenea moment în Parlament!

    Și ar fi fost și mai bine să se decidă astfel de momente și pentru Fântâna Albă, apoi pentru trădarea regală de la 23 august 1944, pentru batjocura vîșinschiană de la 6 martie 1945 și pentru alte date când nazismul cu comunismul au cauzat morți multe la noi în țară. Foarte edificator este faptul că atât de puțini oameni s-au ridicat în picioare, spune multe acest gest, s-a preferat invocarea scuzei cu „procedura” + votarea lui 91 nu-știu-ce. Zici că este Gherlamentul României!

    România, trezește-te, ceva se întâmplă!

    Apreciază

  4. Ai înviat cimitir? Sau te-au trimis să ne intoxici pe aici cu bolșevicii tăi scârboși. De satană…. și de eretic. Mă umpli de greață.

    Ia vezi mai jos. Un oficial israelian i-a acuzat pe ruși că sunt în spatele atacului bestial al Hamas. Putin a pus la cale măcelul împotriva populației civile din Israel. Perfidia și barbaria tipic rusească in acțiune. De zeci de ani sprijină teroriștii arabi care omoară creștini. Nici nu se mai feresc de ochii lumii. Pe față, i-a invitat direct la Moscova.

    https://www.g4media.ro/rusia-invita-la-moscova-gruparile-islamiste-jihadul-islamic-palestinian-si-hamas.html

    Te duci la Judecată cu satanele tele de ruși spurcați și criminali, ucigași de creștini ortodocși.

    Apreciază

    • Ajută grupările teroriste islamiste să își strângă rândurile. Asta fac satanele tele de ruși blestemați. Avortonii iadului se adună și se organizează la Moscova sub comanda țarului Putin, iar Kiril dă cu cădelnița.

      Dacă au luptat cu tătarii și cu otomanii, au făcut-o doar pentru a prădui, a acapara teritoriile stăpânite de aceștia. Nu ca să îi elibereze pe creștinii care căzuseră sub stăpânire păgână. De fapt creștinilor de sub otomani, cum a fost cazul țărilor românești, le-a fost înfiinit mai bine sub aceștia, decât dacă ar fi fost sub satanele de ruși. Turcii n-au atentat niciodată la ființa noastră națională, așa cum au făcut-o barbarii și satanele de ruși ‘ortodocși’, prin masacrele și deportările în masă binecunoscute in istorie. Sub turci se vorbea limba română, nu spurcata de limbă rusă, limba satanei, impusă cu forța. Măi jeg bolșevic, cu nume de cimitir!

      Apreciază

  5. Ideea ca CIA finanţează un grup islamic pentru a-şi promova interesele politice nu este tocmai “exagerată”. De fapt, există numeroase exemple evidente în istoria recentă în care SUA a sprijinit în mod deschis grupările islamiste extremiste (intitulate “luptătorii pentru libertate” de către mass-media).Cel mai relevant și mai bine documentat exemplu este crearea mujahedinilor în Afganistan, un grup construit special de CIA pentru a atrage URSS într-o “capcană afgană”. Termenul Mujaheddin semnifică “Musulmanii care luptă pe calea lui Allah” și vine de la rădăcina cuvântului “jihad”.” Marele dușman” actual a fost de fapt prieten în trecut.Un proiectant important al acestei politici a fost Zbigniew Brzezinski, unul dintre cei mai influenţi oameni de stat din istoria SUA. De la JFK la Obama, Brzezinski a reprezentat un pilon important în conturarea direcţiei politicii SUA în întreaga lume. De asemenea, el a creat Comisia Trilaterală împreună cu David Rockefeller. În următorul fragment dintr-un interviu realizat în 1998, Brzezinski explică modul în care au fost utilizati mujahedinii in Afganistan:Întrebare: Fostul director al CIA, Robert Gates, a declarat în memoriile sale “Din Umbră”, că serviciile de informații americane au început să acorde ajutor mujahedinilor din Afganistan cu 6 luni înainte de intervenția sovietică.În această perioadă dumneavoastră aţi fost consilier de securitate națională al președintelui Carter. Drept pentru care aţi jucat un rol-cheie în această afacere. Este adevărat?Brzezinski: Da. Potrivit versiunii oficiale a istoriei, CIA a inceput sa ofere ajutor mujahedinilor in anii `80. Altfel spus, după ce armata sovietică a invadat Afganistanul, in 24 decembrie 1979. Dar in realitate, secret bine pastrat pana acum, s-a intamplat exact pe dos.Într-adevăr, pe 3 iulie 1979, președintele Carter a semnat prima directivă pentru ajutor secret acordat oponenților regimului pro-sovietic din Kabul.Și chiar în acea zi am scris un mesaj președintelui în care i-am explicat că, în opinia mea, acest ajutor va declanşa o intervenție militară sovietică.– Le Nouvel Observateur, intervenție CIA în AfganistanReagan_sitting_with_people_from_the_Afghanistan-Pakistan_region_in_February_1983-e1412698874993Presedintele Ronald Reagan, la Casa Alba, impreuna cu “luptatorii pentru libertate” afganiCâteva decenii mai târziu, aceşti “luptători pentru libertate” s-au transformat în terorişti talibani, printre care Osama bin Laden, devenit dintr-un agent CIA, inamicul public nr 1. Grupul a fost apoi folosit pentru a justifica războiul din Afganistan. Acesta este unul dintre numeroasele exemple în care un grup islamic a fost creat, finanțat și folosit pentru a promova interesele americane. De asemenea, SUA a susţinut şi Frăţia Musulmană din Egipt, Sarekat Islam în Indonezia, Jamaat-e-Islami din Pakistan şi regimul islamic din Arabia Saudită pentru a contracara Rusia.“America nu are prieteni sau dușmani permanenți, ci doar interese”– Henry Kissinger

    Apreciază

  6. Părintele Dionisie:Uniunea asta Europeană e după Dumnezeu? Ε desăvârşit după Satana. Desăvârşit, sigur. Că după Dumnezeu este numai Biserica. Biserica Ortodoxă e după Dumnezeu.Dar vedeţi că şi oamenii Bisericii zic că Uniunea Europeană e un lucru bun.Părintele Dionisie:S-a terminat. Oamenii Bisericii au alunecat. Fiindcă ăştia, europenii, vezi cât sunt de diplomaţi? Întâi pe capii Bisericii vor să-i înşele. Dacă au înşelat capii Bisericii, sigur… S-a terminat, e sfârşitul. Ei, măi, măi, măi. Vezi ce se lucrează? (2003)Părintele Dionisie:Conducătorii omenirii vor să îngenunche adevărul, fiindcă se apropie împărăţia lui Antihrist, şi aceia, cu diplomaţia lor, se osârduiesc să facă lesnicios drumul pentru Antihrist. Şi ca să fie lesnicios drumul, na, fac şărlătăniile lor.Ei spun că e numai o chestiune politică.Părintele Dionisie:Politică, da’ care-i scopul politicii ăsteia?Şi mai spun că Biserica n-are voie să se amestece în treburi politice.Părintele Dionisie:Apoi vezi? (Părintele râde) „N-are dreptul”. Biserica n-are dreptul să spună adevărul. Da, da, e „bun”. Ei găsesc Biserica vinovată, vinovată de fărădelegile lor. Dar Biserica propovăduieşte adevărul, iar adevărul este Dumnezeu. Numai Dumnezeu îi fără greşeală şi numai lui Dumnezeu nu-i poţi găsi pricină, că-i Dumnezeu, că-i Adevărul, bunătate. De aceea vine Antihrist, pentru că e învederat contra lui Hristos, contra Adevărului.Dar Biserica are voie să se amestece în treburi de morală, în viaţa publică, în viaţa societăţii?Părintele Dionisie:Apoi nu ne lasă ei să le îndreptăm, dar după Sfinţii Părinţi, sigur, eşti dator ca să arăţi adevărul. Că adevărul este că nu se termină omenirea cu viaţa asta. Adevărul este să facem fapte bune, ca să putem căpăta veşnicia. Dar ei, fiindcă nu cred în veşnicie, cred numai în viaţa aceasta, spun că trebuie să-ţi faci toate voile. Şi cu ocazia asta lumea îi ascultă, de aceea se depărtează de adevăr. încet, încet…Asta e lucrarea Satanei, direct, ca să n-aibă dreptul Biserica să te sfătuiască spre mântuire. Ca să poţi intra în veşnicie trebuie să nu fii trupesc, trebuie să nu-ţi faci voile. Da’ ei vezi că deodată au pus drepturile omului ca să ia tot dreptul Bisericii de a-l sfătui pe om cum să lucreze cu viaţa şi cu patimile şi cum să lucreze pe drumul adevărului ca să poată câştiga veşnicia.Acuma toată lumea, orice fărădelege de pe faţa pământului o faci, aşa zice:„Aşa e dreptul omului, aşa doresc eu”. Vezi? N-a fost de când lumea, poate, legea asta, „dreptul omului”. Vezi cu ce diplomaţie, cu ce şarlatanie se lucrează? Dacă ar fi drepturile omului împotriva nedreptăţilor care se fac pe faţa pământului, atuncea da… da’ vezi că drepturile omului sunt pentru ca omul să facă numai rău; orice doreşte el, să n-aibă dreptul nici Biserica, nici nimenea să-i zică ceva. Dacă te amesteci în treburi astea politice de-acuma te omoară, da’ dacă mergi după drepturile omului, astea trupeşti, nu, nu. Acelea ce te învaţă Biserica, Hristos, Dumnezeu, proorocii, acelea n-ai dreptul să le faci, vezi? Împărăţia lui Antihrist este, părinte. (2004)Părintele Dionisie:Vor satanele să te înscrie în Comunitatea Europeană şi după aceea să-ţi dea europeanu’ să mănânci ce vrei. Tu nu eşti stăpân în ţara ta, nu eşti. Ei, o luat ei proporţii, de-acuma na…. Ei, ce să-i faci? Răbdare trebuie, răbdare, şi dacă vom fi aproape de Dumnezeu, ferice de noi că am trăit. Dar dacă te dai după dânşii, asta-i pieirea. (1999)Ca redactori ai unei reviste teologice, cum să vieţuim, că avem responsabilitate mare?Părintele Dionisie:Aveţi responsabilitate, desigur. Să ţineţi tot ceea ce ne sfătuieşte Ortodoxia, fiindcă dacă ne depărtăm de sfaturile Bisericii, ne-am îndepărtat de Dumnezeu. Şi dacă ne-am depărtat de Dumnezeu, de-acuma trebuie (vei fi constrâns) să asculţi de Satana. Că atâta de meşter e vrăjmaşul, cu atâta iscusinţă te depărtează de harul lui Dumnezeu, şi atunci ce-ai făcut? Faci ce vrei tu, dar nu-ί după cum vrei tu.Ce ne sfătuieşte Biserica, ce ne sfătuieşte Mântuitorul Hristos? Mântuitorul Hristos ne-a spus aşa: „Fără de Mine nu puteţi face nimic”. Vezi? Fără ajutorul lui Dumnezeu nu putem face nimic. Facem ce vrem noi şi zicem că am reuşit, dar asta pentru suflet e dărâmare. De aceea spune Mântuitorul: „Fără de Mine nu puteţi face nimic”, pentru că Dumnezeu nu caută numai binele lumii acesteia, vieţii acesteia. Sigur, El ne ajută şi de miliarde de ori, dar caută mai ales ca să putem căpăta veşnicia. (2002)Cum putem ţine paza minţii, mai ales în oraş, unde suntem agresaţi de tot felul de lucruri rele?Părintele Dionisie: Trebuie luptă, trebuie osteneală. Ştii prea bine, ca şi creştin, lucrurile care te vatămă, nu-i aşa? Ei, să te osârduieşti să nu le faci. Ştii foarte bine şi faptele care te pot ajuta, faptele bune. Fă-le şi te mântuieşti cu ele. De aceea, să te consideri ca şi cum ai fi într-un război, ca şi cum ai fi un soldat care te lupţi şi în dreapta şi în stânga să-l omori pe duşmanul tău, să nu-l laşi să dea înainte. Aşa şi noi, creştinii, să ne luptăm cu patimile care ne vatămă, cu vrăjmaşul sufletelor, şi să ne osârduim să facem faptele cele bune. Şi chiar dacă ne osârduim, omul e totdeauna neputincios, nu şi-ar putea împlini dorinţa, dar este Dumnezeu care ne ajută. Dumnezeu, dacă vede că aplecarea inimii tale nu-i falsă, atuncea ţi-ajută neapărat, e cu neputinţă să nu-ţi ajute. De multe ori întârzie să ne ajute ca să vadă hotărârea ta, osârdia ta. Dar dacă ne osârduim cu ajutorul lui Dumnezeu, bineînţeles, Dumnezeu ajută. (1996)Nişte mireni, patroni, vor să le daţi câteva sfaturi. Cum să petreacă dânşii o viaţă duhovnicească când întâmpină multe probleme, au responsabilitate, oameni sub ascultare?Părintele Dionisie:Vedeţi, ne-o binecuvântat Dumnezeu şi ne-am născut creştini. Dacă ne-am născut creştini, să nu ne depărtăm sub nici un motiv de sfaturile Bisericii. Biserica niciodată n-are greşeală, sub nici un motiv. Să ascultăm ceea ce ne spune Biserica şi atunci nu putem călca cuvintele Domnului.Dar dacă ne depărtăm de sfaturile Bisericii, atunci e primejdie, că omul câteodată vrea, câteodată nu vrea, şi alunecă, şi cade în fărădelegi, cade în necaz. Noi însă, cât putem, să respectăm cu sfinţenie sfaturile Bisericii ş-atunci, fie că suntem călugări, fie că suntem mireni sau în orice scaun înalt bisericesc sau mirenesc, putem să ne purtam în aşa fel ca toţi să ne iubească. În primul rând, conducătorii să-i iubească pe subalternii lor şi-atunci toate sunt după Dumnezeu. (2002)Cum se poate duce o viaţă de sfinţenie în lume, unde sunt ispite la tot pasul? În lume e mult mai multă ispită, să zicem a văzului, a auzului. Ştim că în mănăstire ispitele sunt mai mari ca în lume, dar mă refer la ispitele acestea grosolane care sunt în lume. Cum putem să le depăşim?Părintele Dionisie:Eee!… Cu îndelungă răbdare, cu hotărâre duhovnicească în sufletul tău. Să-ţi zici aşa: „Eu ştiu ce este păcatul. De ce să mă uit cu poftă la fata aceea că-i aşa frumoasă, şi pe urmă să mă rănesc cu inima?”. Vezi că Sfânta Scriptură spune: „Când te-ai uitat cu patimă la parte femeiască, iată că ai preacurvit în inima ta cu ea.” De aceea, trebuie să ne osârduim să avem o bărbăţie duhovnicească în sufletul nostru. Să zicem aşa: „Frumoasă mai e fata aceea, dar e zidirea lui Dumnezeu. Dacă ea e aşa frumoasă, dar îngerii lui Dumnezeu cum or fi?” S-o admiri că-i frumoasă, dar fără patimă, că e zidirea lui Dumnezeu.Dacă aici, pe lumea asta, omul este aşa, vai de capul lui cum este, şi are aşa frumuseţe, dar îngerii lui Dumnezeu? Să-ţi îndrepţi ideea şi mintea la îngerii lui Dumnezeu şi la frumuseţile pe care le are Dumnezeu în ceruri şi atunci nu pătimeşti. Dar trebuie, cum am zis, o bărbăţie duhovnicească, şi Dumnezeu ajută. În orice secundă şi în orice minut să spui „Doamne ajută!”, şi tot în momentul acela El ţi-ajută, că Dumnezeu nu-i departe, e pretutindenea şi veşnic. (2002)Ce sfat ne daţi noua, mirenilor, privind rugăciunea inimii? Ce să facem noi ca să ne rugăm?Părintele Dionisie:Cercaţi, cercaţi, că-i lucru bun. Nu este lucru mai bun ca acesta. Dar vă trebuie pregătire ca să puteţi câştiga rugăciunea inimii. Nu-i cu neputinţă dar trebuie răbdare multă. Dumnezeu ajută: „împărăţia lui Dumnezeu se sileşte şi silitorii o dobândesc pe ea”. Prima dată să scoatem din inima şi din cugetul nostru ideea că suntem cineva, egoismul. Şi după ce-l scoatem din noi, să ne socotim înaintea lui Dumnezeu cel mai păcătos om de pe pământ. Atunci să ştii că o să ai mari ajutoare şi mari progrese.Până când vei avea egoism în sufletul şi în inima matale te osârduieşti zadarnic. Dar cearcă, că oricât de puţin te-ai osârdui, ai folos. Dacă vei ajunge să ai rugăciunea minţii tot timpul, harul acesta mare dumnezeiesc, până şi când dormi, e bine, iar dacă s-a întâmplat că n-ai putut reuşi, păgubaş nu eşti. Ai plată de la Dumnezeu. Că vezi, ne spun Sfinţii Părinţi, o sfântă cruce dacă ai făcut-o cu frica lui Dumnezeu şi cu smerita cugetare, e scrisă în ceruri. Dar de ce e scrisă aşa, o sfântă cruce? Fiindcă vrăjmaşul, diavolul, veşnic scrie şi el toate nepotrivirile, toate relele pe care le facem noi. Aşa şi Dumnezeu, şi sfânt îngerul nostru păzitor scrie tot ce facem, o cât de mică faptă bună, ca atuncea când vom trece pe la vămile văzduhului, să aibă îngerul păzitor ce să arate ca să scăpăm de vrăjmaşii din vămile văzduhului.Părinte, nu prea avem poftă de rugăciune. O tot amânăm: mai târziu, mâine, o să fac cutare, poimâine, de săptămâna viitoare mă apuc…Părintele Dionisie:Asta-i lucrarea ispititorului. Niciodată să nu zici că „voi face mâine”, fiindcă secunda pe care o trăim, aceea-i a noastră. Altă secundă, alt minut mai încolo nu-i al nostru, nu ştim dacă-l ajungem, că omu-i ca iarba, zice sfântul prooroc, „omul ca iarba, zilele lui ca floarea câmpului”. Nu putem zice, „las’ că voi face mai pe urmă”. Să punem înaintea noastră cuvântul acesta: „Dacă vrea Dumnezeu, să-mi ajute să ajung mâine la biserică, să mă spovedesc şi să fiu atent ce-mi spune duhovnicul, căci el are harul Sfântului Duh şi ce mi-a spus el, aceea trebuie să mă osârduiesc să îndeplinesc ca să pot căpăta împărăţia Cerurilor”.Fără spovedania păcatelor nu putem intra întru împărăţia Cerurilor. Vedeţi cât de mare este bunătatea lui Dumnezeu? A binecuvântat ca prin binecuvântarea arhiereului să-l facă pe preot să poată fi şi duhovnic, şi ce zice el, aceea face Dumnezeu. Vezi? N-a pus Dumnezeu îngeri ca duhovnici, ci un om, o persoană ca toţi oamenii, ca să poţi să te duci să-i spui tot, cu sinceritate. Că dacă nu te duci cu sinceritate, nu primeşti dezlegarea păcatelor; trebuie să fii sincer. Mila Domnului să fie cu noi!Dar dacă preotul e mai păcătos decât cel care se spovedeşte lui?Părintele Dionisie:Oricât de păcătos ar fi, nu lucrează el, preotul, ci lucrează harul Sfântului Duh. Chiar nevrednic să fie el, tu te mântuieşti şi te duci în rai şi el se duce în iad. De sute, de mii de ori se întâmplă lucrul acesta, pentru că şi preoţii sunt purtători de trup, iar dacă nu bagă de seamă, calcă pe cărarea cea de-a stânga, pe când noi trebuie să mergem pe cărarea adevărului, cea de-a dreapta. Şi oamenii, acuma, fiindcă au făcut legături cu felurite de feluri de neamuri şi dacă n-au sinceritatea aceea să fie mândri că sunt români şi creştin-ortodocşi, se lasă bătuţi de bântuielile vrăjmaşului, că el e pricinuitor a toată răutatea. Trebuie să ne osârduim, să ne silim.Noi, vedeţi, suntem majoritatea din oraşe. Spuneţi de „linişte”, dar cum putem noi în linişte să ne apropiem de Dumnezeu când la noi sunt atâtea probleme? Noi trăim în Bucureşti majoritatea: telefoane, griji de fiecare zi, e foarte greu să vorbim de linişte într-un oraş.Părintele Dionisie:Dacă n-o putem dobândi, să facem ceea ce putem. Să ne osârduim, să nu fim nepăsători, că nepăsarea e cea mai mare primejdie pentru sufletul fiecăruia din noi. Zici: „Eh, nu-i nimica aceea, da’ aceea nu-i nimic. Eh, îi post, dar hai să mâncăm, nu-i nimic”, „uite, nu trebuie să fac fapta aceea ruşinoasă, dar ştie Dumnezeu”… Asta se cheamă nepăsare. Asta-i un fel de disperare, cum să spun, ş-atuncea ce-ai făcut? N-ai milă singur de sufletul tău ş-atuncea sigur că-i primejdie. Dar cât se poate, să ne osârduim. Sunt şi în mijlocul Bucureştilor, sunt oameni apropiaţi de Dumnezeu, care-şi caută de mântuire. Mai greu, dar sunt. Dar dacă se împuţinează, şi pentru acei puţini ţine Dumnezeu toată omenirea… N-aţi văzut acolo, când cu Sodoma şi Gomora, zicea Avraam: „Doamne, da’ dacă or fi treizeci, pedepseşti?” „- Nu.” „Da’ dacă or fi 20, cutare?”, până s-o pogorât la cinci. Vine vorba că şi în mijlocul lumii sunt oameni apropiaţi de Dumnezeu. Da. (1996)Din numarul 1 al revistei Presa OrtodoxaFragmentele fac parte din cartea in curs de aparitie Staretul Dionisie, duhovnicul de la Sf. Munte Athos

    Apreciază

  7. Ai găsit de unde să îmi citezi. De la unul care de multă vreme a pus botul la arginții rușilor.

    Americanii au sprijinit mujahedinii în Afganistan, ca să lupte cu satanele tale de ruși. Le-au dat rachete Stinger. Pentru că bombardau populația civilă și omorau oameni nevinovați. I-au secat la ficați pe ruși cu ele, sute de elicoptere și avioane doborâte. Nici nu mai îndrăzneau rușii să ridice vreun apart de la sol. De aia au plecat de acolo cu coada între picioare.

    Ruși care cu bestialitate omorau civili nevinovați. De aia i-au ajutat americanii atunci pe mujahedini, nu din alt motiv.

    De celebrele jucării capcană, cu explozibil, care le explodau copiilor afgani în mână, atunci când le luau să se joace cu ele, ai auzit? Asta au făcut bestiile tale și satanele tale de ruși, cu care ești toată ziua de gât. Nici măcar Satana în persoană n-ar fi fost în stare să zămislească o asemenea abominație. Să mutilezi și să omori copii cu jucării capcană. Nu s-a mai pomenit pe fața pământului așa ceva, măi rusofil mancurtizat, cu nume de o singură literă. Să le omoare copii, ca să li se stingă neamul, să-i extermine de pe fața pământului. Asta fac blestemații tăi de ruși de o mie de ani încoace. Extermină nații și popoare. Iar voi care le faceți apologia, cu ei la Judecata lui Dumnezeu o să vă duceți. Ține minte bine ce-ți spun. Și n-o să fiți siguri, o să fiți cu popii care v-au spălat pe voi pe creier. Popi care sunt plăți cu bani buni e către statul român și care popi au o obligație cel puțin morală față de statul român. Nu să uneltească împotriva lui, de gât cu kgb-ul rusesc. Trădători de neam și de țară e puțin spus.

    UE e satanică, NATO e satanică. Hai să ieșim din ele și să ne aruncăm în brațele rușilor. Nu-i așa? Că ne ‘mântuiesc’ rușii. Ne-au mai ‘mântuit’ odată cu lagărele morții, cu gulagurile lor. Dacă mai pun o dată mâna pe noi ne ‘mântuiesc’ definitiv. Mai criminalilor! Asta vreți să faceți voi, să duceți la exterminare neamul românesc. În inconștiența și năimirea voastră satanică. Ce-mi citezi tu e de la KGB citire, măi rusofil. Dacă stăm liber de vorbă acum se datorează faptului că suntem în UE și în NATO. Du-te în Rusia și vezi dacă mai poți măcăni ceva liber acolo, să vezi cum te saltă în secunda următoare și ajungi în Siberia. A, crezi că pe tine nu te saltă, că ești cu ei de gât? Te înșeli amarnic. Te saltă doar pentru simplul fapt că ești român. Poți să le săruți într-una părțile dorsale, că tot te saltă și ajungi în lagărele mortii din Sibera. Pentru simplu fapt că ești român. De fapt tu nu ești deloc român, după felul cum faci apologia satanei de la răsărit. Dar nu contează ce ești tu, că ești rus până în măduva oaselor, cotează ce cred ei.

    Un exercițiu. Elementar și de bun simț. Nu contează ce și cum credem fiecare. UE e satanică, poți să zici azi în România cât vrei, pe unde vrei, că nu-ți face nimeni nimic. Duceți-va in Rusia și spuneți pe stradă doar o singură dată că Rusia și Putin sunt satanici și o să vedeți că ajungeți director in Siberia in lagărele morții. Navalnii, doar pentru faptul că a vrut să candideze liber in alegeri împotriva lui Putin și l-au omorât în Siberia.

    Mie asemenea mizerie satanică, ce este actualmente în Rusia nu-mi trebuie. Prefer de milioane de ori cu UE și cu NATO. Nu sunt nici ăștia fără de păcat. Doar Iisus Hristos a fost fără de păcat. Popii care va spală pe creier uită, sau se fac a uita, acest elementar fapt și cer unor organizații, sau instituții lumești să fie fără de păcat. Dacă te uiți doar la Instituția Bisericii de la noi și vezi că este printre cele mai corupte. Da, pe asta ne facem că nu o vedem. Fariseul, nu e el degeaba fariseu. În special cel ortodox rusofil, MANCURT de la mama lui Rusia.

    Apreciază

    • prietene,

      ce zice Sfânta Scriptură?: blestemat cel care se încrede în om .

      Noi, ca și creștini nu trebuie să preferăm pe nicio putere lumească a veacului acestuia trecător , nici Nato nici UE nici Rusia sau Japonia , China și ce or mai fii..indiferent că îți trimit subvenții sau alte ajutoare … Ci noi preferăm Credința cea adevărată primită de la Sfinții Părinți prin strămoșii noștri și toată nădejdea noastră e la Domnul Iisus Hristos și la Maica Domnului. 

      Nu americanii i-au scos din închisoare pe legionari și alți creștini, ci când Domnul a binevoit, pe unii i-a dezlegat în viața cea veșnică și le-a dat cununi , iar pe alții i-a lăsat pt noi ca să ne ajute din experiența și harul dobândit în acele cumplite și groaznice ispite .

      Restul e discuție lumească neconstructivă . 

      Să avem gândurile cele sfinte către răstignirea Domnului pentru mântuirea noastră. Doamne ajută.

      Apreciază

  8. 1. Nu râvni la cei ce viclenesc, nici nu urma pe cei ce fac fărădelegea.2. Căci ca iarba curând se vor usca şi ca verdeaţa ierbii degrab se vor trece.3. Nădăjduieşte în Domnul şi fă bunătate şi locuieşte pământul şi hrăneşte-te cu bogăţia lui.4. Desfătează-te în Domnul şi îţi va împlini ţie cererile inimii tale.5. Descoperă Domnului calea ta şi nădăjduieşte în El şi El va împlini.6. Şi va scoate ca lumina dreptatea ta şi judecata ca lumina de amiază.7. Supune-te Domnului şi roagă-L pe El; nu râvni după cel ce sporeşte în calea sa, după omul care face nelegiuirea.8. Părăseşte mânia şi lasă iuţimea; nu căuta să vicleneşti.9. Că cei ce viclenesc de tot vor pieri; iar cei ce aşteaptă pe Domnul vor moşteni pământul.10. Şi încă puţin şi nu va mai fi păcătosul şi vei căuta locul lui şi nu-l vei afla.11. Iar cei blânzi vor moşteni pământul şi se vor desfăta de mulţimea păcii.12. Pândi-va păcătosul pe cel drept şi va scrâşni asupra lui, cu dinţii săi.13. Iar Domnul va râde de el, că mai înainte vede că va veni ziua lui.14. Sabia au scos păcătoşii, întins-au arcul lor ca să doboare pe sărac şi pe sărman, ca să junghie pe cei drepţi la inimă.15. Sabia lor să intre în inima lor şi arcurile lor să se frângă.16. Mai bun este puţinul celui drept, decât bogăţia multă a păcătoşilor.17. Că braţele păcătoşilor se vor zdrobi, iar Domnul întăreşte pe cei drepţi.18. Cunoaşte Domnul căile celor fără prihană şi moştenirea lor în veac va fi.19. Nu se vor ruşina în vremea cea rea şi în zilele de foamete se vor sătura.20. Că păcătoşii vor pieri, iar vrăjmaşii Domnului, îndată ce s-au mărit şi s-au înălţat, s-au stins, ca fumul au pierit.21. Împrumută păcătosul şi nu dă înapoi, iar dreptul se îndură şi dă.22. Că cei ce-L binecuvântează pe El vor moşteni pământul, iar cei ce-L blesteamă pe El, de tot vor pieri.23. De la Domnul paşii omului se îndreptează şi calea lui o va voi foarte.24. Când va cădea, nu se va zdruncina, că Domnul întăreşte mâna lui.25. Tânăr am fost şi am îmbătrânit şi n-am văzut pe cel drept părăsit, nici seminţia lui cerând pâine;26. Toată ziua dreptul miluieşte şi împrumută şi seminţia lui binecuvântată va fi.27. Fereşte-te de rău şi fă binele şi vei trăi în veacul veacului.28. Că Domnul iubeşte judecata şi nu va părăsi pe cei cuvioşi ai Săi; în veac vor fi păziţi. Iar cei fără de lege vor fi izgoniţi şi seminţia necredincioşilor va fi stârpită.29. Iar drepţii vor moşteni pământul şi vor locui în veacul veacului pe el.30. Gura dreptului va deprinde înţelepciunea şi limba lui va grăi judecată.31. Legea Dumnezeului său în inima lui şi nu se vor poticni paşii lui.32. Pândeşte păcătosul pe cel drept şi caută să-l omoare pe el;33. Iar Domnul nu-l va lăsa pe el, în mâinile lui, nici nu-l va osândi, când se va judeca cu el.34. Aşteaptă pe Domnul şi păzeşte calea Lui! Şi te va învăţa pe tine ca să moşteneşti pământul; când vor pieri păcătoşii vei vedea.35. Văzut-am pe cel necredincios fălindu-se şi înălţându-se ca cedrii Libanului.36. Şi am trecut şi iată nu era şi l-am căutat pe el şi nu s-a aflat locul lui.37. Păzeşte nerăutatea şi caută dreptatea, că urmaşi are omul făcător de pace.38. Iar cei fără de lege vor pieri deodată şi urmaşii necredincioşilor vor fi stârpiţi.39. Iar mântuirea drepţilor de la Domnul, că apărătorul lor este în vreme de necaz.40. Şi-i va ajuta pe ei Domnul şi-i va izbăvi pe ei şi-i va scoate pe ei din mâna păcătoşilor şi-i va mântui pe ei că au nădăjduit în El.

    Apreciază

    • Ce vorbești?! Nu preferi nici o putere lumească? Văd că tragi spuza pe turta rușilor într-o veselie. Una de-a dreptul drăcească. Căci numai unii inspirați de necuratul pot să facă apologia acestor bestii criminale, mutilatori și ucigași de copii.

      Nu mai pomeni de credința cea adevărată, că voi nu aveți treabă cu așa ceva. Cel ce stă drept în credința cea adevărată, drept este și în cele mai mici, pământești. Cel ce e drept în cele mari, cerești, n-are cum să fie un strâmb în cele mai mici, pământești. Strâmb așa cum ești tu dimpreună cu toți cei ce faceți apologia criminalilor satanici de la răsărit.

      Da, i-a eliberat Dumnezeu pe cei pe care bolșevicii tăi i-au băgat în lagărele morții. Dar Dumnezeu n-o lucra El prin oameni? A, vă pute că acești oameni au fost americanii? Nu cadrează cu învățăturile KGB? Învățături pe care tu le pui înaintea la toate. Înainte de învățăturile Sfintei Scripuri, care spune să nu ucizi, să îți iubești aproapele că pe tine însuți și multe altele. Și înainte de orice omenie, de orice bun simț, orice milă și orice compasiune. Nu ești tu cel care îmi spuneai că bine că ne-au adus rușii lagărele morții, că în felul acesta ne-am făcut și noi cu mucenici? Tu, în rătăcirea ta, chiar știi ce vorbești?

      Orice om are dreptul, de la Dumnezeu lăsat, să trăiască în libertate. Să urmeze dreapta credință care este Ortodoxia, în libertate, nu în sclavie. Să rostească Hristos a Înviat, în limba română, nu în limba satanei de la răsărit, nu în sclavie. Așa cum vrei să ne duci tu și alții care vă inspiră, sau vă plătesc pe voi. Străini de neam și de țară sunteți, străini și față de Dumnezeu. De două mii de ani suntem la răscruce de vânturi, la confluența marilor imperii. Doar Dumnezeu Iisus Hristos și Maica Domului ne-au ținut ca țară în aceste condiții mai mult decât vitrege. Am avut un moment de mare revenire între cele două războaie mondiale și aveam un vector care ne ducea printre primele state ale Europei. Au venit barbarii tăi ‘ortodocși’ și ne-au adus în comuna primitivă. Au distrus România Mare cu desăvârșire. Acum ne dă Dumnezeu încă o șansă, să fim feriți de acești barbari, aceste satane spurcate distrugătoare de țări și de popoare care sunt rușii, prin alianțele în care se află România. Și săriți voi armatele de troli și de mancurți, de bolșevici și de barbari, ce vă pretindeți ortodocși. Ortodoxia n-a avut niciodată și nu are nimic de a face cu barbaria și cu uciderea în masă de oameni, de creștini ortodocși. Cu raptul teritorial, cu deznaționalizarea, cu distrugerea de țări și popoare. Turcii cât sunt ei de păgâni și tot nu au vrut să ne distrugă ca neam și ca țară. Ne-au lăsat limba și credința în pace. UE, NATO ne apără de aceste satane și de acești barbari de ruși. România dacă mâine iese din NATO, mai mult de o lună de libertate nu îi dau, în contextul actual, în care satana de la răsărit a ieșit, fiara pomenită în Sfânta Scriptură, să mănânce din nou multă carne. Carne de creștini și de ortodocși. UE, văd acum în toată țara puzderie de biserici și de catedrale ortodoxe, unele monumente istorice, care sunt renovate, restaurate pe bani, pe fonduri europene. Limba și credința nu ne-o atacă nimeni de acolo. Singura noastră problemă este nemernicia și pupincurismul mai marilor noștri, din fruntea statului și a Instituției Bisericii. Și voi mancurții trădători de neam și de țară.

      Dar fii pe pace, că au început românii să se trezească și în țară și în Basarabia. Acolo părăsesc spurcata de mitropolie rusească in semn de protest la invadarea Ucrainei de câte barbarii de ruși. Iar în țară un recent sondaj de opinie arată că 80% dintre români sunt bucuroși că am aderat la NATO. Că nu sunt românii proști, când văd Satana de la răsărit că le bate din nou la ușă și amenință zi și noapte cu holocaustul nuclear.

      Apreciază

      • Sfântul Ioan Gură de Aur, Omilii la Matei, omilia XIII, V, în Părinți și Scriitori Bisericești (1994), vol. 23, p. 161„Totdeauna trebuie să ne temem când păcătuim, dar mai cu seamă atunci când nu avem necazuri. Dacă Dumnezeu ne-ar pedepsi pentru fiecare păcat în parte, pedeapsa ne-ar fi ușoară; dar când rabdă îndelung pentru fiecare păcat ce săvârșim, ni se strânge mai mare osândă, de stăruim în astfel de păcate.”Sfântul Ioan Gură de Aur, Omilii la Facere, omilia XLIII, V, în Părinți și Scriitori Bisericești (1989), vol. 22, pp. 297-298„… Să nu ne descurajăm nici­o­dată în necazuri, nici să ne necăjim urmând gândurile noastre, ci să arătăm multă răbdare, hrăniți de nădejde, știind că Stăpânul nostru cel iscusit, chiar dacă ne lasă să încercăm neca­zurile, totuși nu ne trece cu ve­derea, ci vrea să ne încununeze strălucit luptele noastre. Așa au strălucit toți sfinții. De aceea și apostolii ziceau: Prin multe necazuri trebuie să intrăm în Împărăția lui Dumnezeu (Fapte 14, 22). Însuși Hristos spunea ucenicilor Săi: Cei care vor să trăiască evlavios în Hristos, vor fi prigoniți (II Timotei 3, 12). Să nu ne mirăm, nici să ne supărăm, ci cu toată bărbăția și răbdarea să suferim necazurile care vin peste noi! Să nu ne uităm la necazuri, ci la câștigul pe care-l culegem aici. Că neguțătoria duhovnicească este aceasta. Și după cum cei care vor să adune bani, cei care se îndeletnicesc cu neguțătoria nu-și pot mări altfel averea decât îndurând pe uscat și pe mare multe primejdii – că trebuie neapărat să înfrunte ­atacurile tâlharilor și ale pira­ților – și totuși sunt gata să înfrunte aceste primejdii cu dragă inimă, că nădejdea câștigului îi face să nu țină seamă de primejdii – tot așa și noi, gândindu-ne la ne­guțătoria noastră cea duhov­ni­cească și la bogăția pe care o strângem de pe urma necazu­rilor, se cuvine să ne bucurăm și să ne veselim, să nu ne uităm la cele ce se văd, ci la cele ce nu se văd…”

        De ce îngăduie Dumnezeu să vină asupra Dreptei Credinţe atîtea urgii şi necazuri, pe cînd pe eretici şi păgîni îi lasă pururea să se bucure de tihnă şi de pace?

        De ce?”, întreabă şi Sfîntul loan Gură de Aur, şi tot el răspunde îndată:„Aşa ca să vezi slăbiciunea păgîneştii şi ereticeştii credinţe, care se descompune de la sine, fără să o atace nimeni, şi ca să vezi tăria adevăratei credinţe care, lovită, scuipată şi pururea însîngerată din toate părţile fiind, îndură toate cu pace şi chiar creşte şi se înmulţeşte sănătoasă în pofida tuturor drăceştilor vrăjmaşi […] De aceea, în disputele cu păgînii sau cu obraznicii iudei, destul este ca să arătăm, spre dovada sfintei ei puteri, că Ortodoxia, supusă veşnic prigonirilor pînă la ucidere şi sînge, veşnic a rămas deasupra, şi biruitoare”, chiar şi cînd întreaga lume s-a pornit împotriva ei.Sfîntul Isaac Sirul zice:„Minunata dragoste de oameni a lui Dumnezeu se vede atunci cînd omul se află în primejdii mari şi în chinuri pasibile să-i zdruncine nădejdea. De abia atunci se arată pe faţă puterea lui Dumnezeu pentru mîntuirea oamenilor. Căci omul niciodată nu recunoaşte puterea lui Dumnezeu atunci cînd petrece mereu în linişte şi în libertate”.

        Apreciază

        • Hai, lasă-mă! Te folosești de cele sfinte, de scrieri de la Sfinții Părinți ca să ne speli creierii.

          Ce vorbești domnule? Va să zică să mulțumim rușilor care ne-au adus moarte în masă și dezmembrare teritorială, deznaționalizarea și aruncarea înapoi în comuna primitivă. Că dacă aveam pace și liniște, nu-l mai cunoșteam noi românii pe Dumnezeu. Așa este?!!!! Ești o culme a perversiunii și a spurcăciunii în gândire. Lasă citatele de la Sf. Părinți, că le întinezi folosindu-le în scopuri murdare și te condamni singur în felul acesta.

          Noi românii n-avem nevoie de spurcații și de barbarii tăi de ruși că să-L cunoaștem pe Dumnezeu. Măi rusofil nerușinat și pervers! Poporul român s-a creștinat cu o mie de ani înainte de barbarii tăi de la răsărit. Mâncau carne crudă de sub șaua calului și se jupuiau între ei, când noi am fost chemați la credința cea adevărată. Măi MANCURT primitiv și pervers.

          Scoți din context și te folosești de învățături de la Sf. Părinți în scopuri abjecte, murdare, ca să justifici crimele în masă al spurcaților tăi de ruși satanici. Ceea ce reprezintă o spurcăciune la fel de mare precum crimele rușilor tăi. Să te folosești de cele sfinte în scopuri murdare, o să dai socoteală, mi-e milă de sufletul tău.

          Măi MANCURT ordinar rusofil, Sf. Ioan Gură de Aur s-a ridicat împotriva nedreptăților, înfruntând împărați. S-a ridicat chiar și pentru țarina unei văduve amărâte, darămite pentru viața unui om. Viață, sau mai bine zis vieți de oameni pe care voi le disprețuiți, nu dați doi bani pe drepturile și libertățile lor.

          ” Nu râvni la cei ce viclenesc, nici nu urma pe cei ce fac fărădelegea.” Lucrezi viclenia în cel mai pervers mod cu putință, folosindu-te de cele sfinte, și-i urmezi pe cei care de o mie de ani încoace au semănat fărădelegea satanică. Îmi provoci o imensă repulsie, că să nu zic mai pe românește scârbă și greață. Nici nu vreau să mai îmi pierd timpul cu tine, că îmi irosesc vremea de pomană.

          Apreciază

        • io șe să-ți fac , dragule, dacă tu ai rămas blocat pe această gândire fixă cum că aș fii pro putere lumească rusească? 

          TOcmai de asta am dat de la sfinții Părinți citate care să-ți arate că nu mă interesează nicio putere lumească…mi-s neutrii și rușii și americanii și chinezii in materie de politică și puteri lumești.

          Dacă eu am ceva ce-mi place la poporul rus e faptele cuvioșilor începând cu Sf. Serafim de Sarov care m-a ajutat f mult la inceputul meu .

          In rest , ce face fiecare popor și cum conduce lumea chiar nu stau să judec , pe mine mă interesează să adun ca albina nectarul Duhului Sfânt de la câți mai mulți Sfinți Părinți , indiferent de nație , fie prin citirea vieților lor , fie din învățăturile lor , din grabnicul lor ajutor sau închinarea la sfintele lor moaște și rugăciuni la Icoanele lor .

          Esti și tu om și se poate să greșești in a înțelege ce vreau să spun .

          Hai, Doamne ajută … și spor la fapte bune.

          Apreciază

  9. https://stiri.md/article/international/estonia-va-declara-biserica-ortodoxa-rusa-drept-organizatie-terorista

    Da, bravo! Uite niște oameni inteligenți, care știu să își apere neamul și țara de satana bolșevică. Nu ca la noi. Și-au dat seama de activitățile banditești subversive ale patriarhiei conduse de Kiril, la ordinul KGB. De fapt biserica ortodoxă rusă este parte din KGB, este o direcție a KGB. Nu degeaba patriarhul Kiril era colonel kgb, acuma cred că e general.

    Biserica Ortodoxă din Estonia nu va fi afectată de nici un fel. Doar va fi obligată să rupă orice legătură cu biserica lui Kiril.

    Romanii noștri din Basarabia au cunoscut încă de acum mai bine de 200 de ani, direct pe pielea lor, că biserica ortodoxă rusă este o organizație criminală și teroristă. Ortodoxia pusă în slujba țarilor, a conducătorilor comuniști și postcomuniști și folosită ca o armă de distrugere în masă. Este cea mai mare bătaie de joc la adresa lui Dumnezeu Tatăl. Căci scris este că Dumnezeu este Iubire, și din iubire L-a trimis pe Fiul Său Iisus Hristos, ca prin El noi să avem viața veșnică. Dumnezeeasca poruncă a iubirii făcută de batjocură și călcată în picioare de către aceste bestii, aceste canalii spurcate care se pretind a fi ortodocși.

    Toate țările ortodoxe, care mai au conștiința și inima curată, ar trebui să rupă comuniunea cu biserica ‘ortodoxă’ rusă. Biserica satanei, biserica iadului, biserica care (cacofonia e binevenită aici) instigă la exterminarea atomică a vieții de pe acest pământ. Viață care este dar de la Dumnezeu.

    Apreciază

    • Iar debitează aberații clovnul blogului ,mai postac habarnist ce ești ,Dumnezeu a distrus pământul la potop de numa Noe și familia lui a scăpat ,Sodoma și Gomora au fost nimicite ,triburile evreiești au nimicit populațiile păgâne din Canaan la ordinul lui Dumnezeu ,tu o să-l faci criminal și pe Dumnezeu după mintea ta .

      Apreciază

      • Plimbă ursul, măi jeg bolșevic! Va să zică în logica ta bolșevică criminală și rușii aveau dreptul să ucidă in masă. Inclusiv popoare ortodoxe, inclusiv români. Că ucideau în numele lui Dumnezeu. Ucideau la comanda lui Dumnezeu. Așa-i, măi criminal bolșevic. Erau coborâți cu hârzobul din cer, satanele tele de ruși spurcați. Ucideau români și alți ortodocși în numele lui Dumnezeu. Așa-i măi ereticule?

        Asemenea elucubrații și bălmăjeli spurcate, criminale, satanice, nici că am reușit să aud până acum. De fapt ce se poate aștepta omul de la unul ca tine, care și-a luat toate plăgile apocaliptice, de la un eretic. Te folosești de Sfânta Scriptură, ca să justifici crimele în masă săvârșite de către satanele tale de ruși blestemați și spurcați. Lasă tu pe Dumnezeu, că n-ai nici o treabă cu El. Tu ai treabă cu Satana de la răsărit și cu crimele ei în masă. Cu ei o să dai socoteală.

        Apreciază

        • Nici rușii ,nici naziștii nici suanezii nu aveau dreptul să ucidă ,inclusiv cu bombe nucleare ca la Hiroshima și Nagasaki ,nici turcii -sa-ti postez imagini cu armenii puși pe cruci ,1 milion de armeni morți ,turcii nu mai sunt sataniști ?
          Bai oricum lumea se va sfârși ,așa zice in apocalipsa că o treime din pământ va arde -cum crezi că o să se întâmple asta ? Crezi că dacă ragi tu pe aici se schimba ceva ?

          Apreciază

        • A și apropo Romania putea să scape și de comunism și de despăgubiri de război și de oameni băgați în închisoare daca Antonescu stătea pe curul lui și nu se alia cu Hitler ,când se întorcea frontul Romania scăpa de comunism și de despăgubiri pt că nu a participat la invazie .

          Apreciază

  10. Pentru C

    Ți-s neutri ruși și americanii. Nu te interesează politica lumească. Dar simți nevoia să le justifici rușilor crimele în masă. Da nu oricum, ci folosind texte de la Sf. Părinți, scoase din context.

    Eu înțeleg foarte, foarte bine. Ai fost prins cu mâța în sac și vrei să dregi busuiocul. Nu face nimic, dumneata să fii sănătos!

    Faptele câtorva cuvioși nu spală, nu anulează crimele în masă săvârșite de către țari și alți conducători ruși. Mai ales că acești cuvioși au fost absolut indiferenți față de crimele săvârșite de către conducătorii lor.

    Te interesează să aduni nectarul Duhului Sfânt? Nu-l aduni prin acoperirea, prin justificarea crimelor în masă. Îl aduni prin milă și prin compasiune, față de cei în suferință, față de cei care au suferit atunci. Nu prin solidaritate cu călăii, în numele unor cuvioși ruși.

    Apreciază

      • „Cu auzul veți auzi, dar nu veți înțelege, și cu privirea veți privi, dar nu veți vedea. Căci inima acestui popor s-a împietrit și urechile lor greu aud și ochii lor s-au închis, ca nu cumva cu ochii să vadă și cu urechile să audă și cu inima să înțeleagă și să-și revină și Eu să-i vindec.” Mt. 13,14-15

        „ȘI CU INIMA SĂ ÎNȚELEAGĂ” – Aici e toată cheia.

        Un individ, sau un popor, care nu a pătruns cu inima în credință, degeaba a intrat, că nu a înțeles nimic din ea. Ba mai mult de atât, numai abominații a săvârșit în numele ei, a credinței.

        Apreciază

        • si totusi mie mi se pare că tu nu faci diferența între poporul rus credincios și ceilalți .

          Si cum se face că Dumnezeu a avut atâția aleși ruși cărora le-a dat harul Său din belșug …tu ai citit cartea cu viața Sf. Serafim de Sarov și de întemeietorii Schitului din Sarov ?

          SaU de Serghie de Radonej ? 

          Dacă și Maica Domnului a ales să fie Icoana Ei în Rusia …asta înseamnă că are Maica Domnului o parte aleasă a Ei și dintre ruși ..precum are și între greci , georgieni, bulgari , români… 

          https://doxologia.ro/icoana-Maicii-Domnului-din-vladimir-vladimirskaia

          Tu vezi doar partea negativă…pe când eu vreau sa vad partea cea bună a fiecărui neam . In rest , Dumnezeu îi va judeca pe fiecare după cum știe El mai bine .

          Apreciază

        • ai citit cartea Sf Ignatie Brancianinov ” Despre înșelare ” ?

          Sau scrierile Sfântului Teofan zăvorâtul? Mari povățuitori ai rugăciunii inimii și multi alții care asta dovedește că Dumnezeu le-a dat harul Său. 

          Nu confunda conducerea politică a Rusiei cu alesii Săi. 

          Apreciază

  11. Da, cum să nu! Vezi doar partea bună. La tine și crimele în masă ale rușilor de-a lungul istoriei, tot din partea bună fac parte. Nu-i așa? De simți mereu nevoia să justifici aceste crime, aceste atrocități, în modul cel mai pervers posibil, cu citate din Sf. Părinți scoase din context și răstălmăcite cu rea intenție. Ți-au spălat popii securiști creierul prin vreo instituție de învățământ teologic, sau prin vreo biserica, ori mânăstire, încât și crimele în masă ale rușilor tot minunate și blagoslovite sunt ele. Am avut pe aici postări cu infecția securistă și kgb-istă din rândul popilor, ia și studiază cu atenție.

    Icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului, e plină țara noastră de ele. Nu ți le mai spun acum. Le știe o lume întreagă. Rușii tăi, dacă au vreuna, cu siguranță nu o merită, acești barbari și criminali, bestii ale istoriei.

    N-ai înțeles nimic din ce ți-am scris mai sus, din pasajul de la Mt. 13,14-15. Și nici n-o să înțelegi vreodată. Precum nici rușii tăi n-au înțeles și nici n-o să înțeleagă în vecii vecilor. De aia au folosit credința, ortodoxia, că să distrugă în masă popoare, inclusiv ortodoxe. Cum ziceam, n-au înțeles nimic din credință și numai abominații, crime în masă, genocid, au săvârșit în numele ei. De aia acuma fac parte din fiara Apocalipsei și au început să ucidă în masă din nou. Din acest motiv batjocoresc și calcă în picioare dreapta credință. Cu câteva să le zicem flori, nu se face niciunde primăvară. Cei câțiva cuvioși ruși, sunt doar excepția care confirmă regula. Dar și dintre aceștia nu am auzit de vreunul care să-i fi păsat în vreun fel de crimele săvârșite de către conducătorii lor, mai ales asupra unor popoare ortodoxe. Au fost dintotdeauna trup și suflet cu țarii criminali și niciodată nu s-au delimitat de ei. Nu-i confund eu, ei înșiși s-au confundat prin simplul fapt că nu s-au delimitat de țari și de alți conducători și de crimele lor.

    Mi-am pierdut destul timp cu toți mancurții și toți rusofilii cu creierele spălate. Toate iudele care au mușcat din otrava trădării de neam și de țară, cu otrava lor rămân în veac. Nu-i mai poate schimba, nu-i i mai poate întoarce nimeni, oricât ar încerca. Au creierele atât de spălate și atât de pervertite încât pot să spună că lagărele rusești de exterminare au fost o binecuvântare pentru noi, că ne-am ales și noi cu mucenici. Sau, cum zicea alt specimen pe aici, că rușii au fost mâna lui Dumnezeu, care a pedepsit poporul român, ortodox de 2000 de ani, pentru păcatele sale. Niște barbari ordinari creștinați acum o mie de ani, un popor fără suflet și fără inimă, ajunseră să fie mâna lui Dumnezeu și să extermine alte popoare ortodoxe în numele credinței. Dumnezeu cică i-a pus să extermine alte popoare ortodoxe. Asemenea mizerie și asemenea blasfemie nici că am putut să aud vreodată. Dor un MANCURT RUSOFIL putea să debiteze asemenea indescriptibilă spurcăciune.

    Tu rămâi în extaz cu rușii tăi și bucură-te de ei. Vezi să nu te umpli prea tare de ‘nectar’ de la ei, c-o să duhnești de la o poștă. Cu românii și cu sufletul de român tu n-ai nici o treabă. Și nici cu înțelegerea celor sfinte, dreapta socoteală și dreapta judecată e departe de tine și de neamul barbar și criminal cu care te-ai înhăitat.

    Apreciază

      • S-o crezi dumneata că este doar pentru evrei. Dumnezeiască bogăție și adâncime de înțeles este acolo. E universal valabilă adânca învățătură, ce se degajă din acele dumnezeiești cuvinte.

        Da, ce ți-am zis eu că n-ai priceput nimic din ele. Și nici nu o să pricepi vreodată nici tu, nici rușii tăi. Că dacă pricepeau vreodată ceva, nu mai ajungeau rușii să fie criminalii istoriei. Și mulți, marea majoritate nu au priceput învățătura ce sălășluiește în acele dumnezeiești cuvinte, de aceea s-a ajuns să vedem astăzi urâciunea pustiirii, cea pomenită de către marele prooroc Daniel, așezată la loc sfânt.

        Să-i punem capăt, că pierdem vremea de pomană. Cel puțin eu.

        Apreciază

        • Punem capăt:

          Pentru rugăciunile Sfinților Părinților noștri , Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu miluiește-ne pe noi, Amin .

          Apreciază

    • Intr-adevar rusii, ca si ucrainienii si poate as putea spune ca si slavii in general, sunt popoare reci, rautacioase si cam fara scrupule.

      Dar cu toate astea nu putem generaliza…

      Exista si rusi buni! E suficient sa citesti numai romanele lui Dostoievski, romanele de memorialistica ale ofiterilor romani intemnitati in lagarele din URSS dupa al doilea razboi mondial si altele…

      Ai zis:

      „Icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului, e plină țara noastră de ele. Nu ți le mai spun acum. Le știe o lume întreagă. Rușii tăi, dacă au vreuna, cu siguranță nu o merită, acești barbari și criminali, bestii ale istoriei.”

      Afirmatia cred ca este nedreapta.

      Icoanele sunt date pentru cei credinciosi, care, sunt sigur, vor fi destui in Rusia, dar si pt ca cei rai sa devina la un moment dat buni.

      Iar despre ce ai zis aici:

      „Cei câțiva cuvioși ruși, sunt doar excepția care confirmă regula. Dar și dintre aceștia nu am auzit de vreunul care să-i fi păsat în vreun fel de crimele săvârșite de către conducătorii lor, mai ales asupra unor popoare ortodoxe. Au fost dintotdeauna trup și suflet cu țarii criminali și niciodată nu s-au delimitat de ei.”

      Cred ca vor fi existat rusi si in perioada tarista care ii vor fi criticat pe tari. Poate n-am aflat noi de ei.

      In mod sigur in perioada bolsevica si comunista in general, dar si dupa 1991 au existat cuvios rusi care erau in contradictie cu sitemul antihristic (cum il considerau ei si cum era/este) al conducerii politice a URSS, ulterior a Rusiei. Este suficient sa citesti despre sfintii catacombelor Rusiei sau sa asculti seria de filme „Sarea pamantului”.

      Apreciază

      • https://moldova.europalibera.org/a/%C8%99apte-ani-de-la-ocuparea-crimeei-locul-%C3%AEn-care-dostoievski-pl%C4%83nuise-un-genocid/31124837.html

        Dostoievski, în loc să îl mustre pe țar pentru crime împotriva altor popoare, îi propune acestuia un proiect de deportare în totalitate al tătarilor din Crimeea. Țarul totuși nu pleacă urechea la această propunere criminală. În schimb mai târziu Stalin pune în aplicare planul scriitorului rus în cel mai mic detaliu, deportând toți tătarii din Crimeea. Ca să vezi! Nu prea poți să ai încredere în niciunul din rasa asta, nu prea poți să bagi mâna în foc pentru niciunul. Perfidia rusească nu cunoaște nici o limită. Perfidia și barbaria.

        Au avut și ei cuvioși, au avut scriitori mari, au avut și oameni ca lumea. Exemplu Aleksandr Soljenițîn, care a scris Arhipelagul Gulag. Dar cum spuneam sunt excepții care confirmă regula.

        Zici că or fi fost ruși care în perioada țaristă i-au criticat pe țari. Cu siguranță că au fost. Dar nu prea au fost deloc din aceștia cunoscuți, scriitori și cuvioși ruși cunoscuți. Că dacă era vreunul din aceștia din urmă și mustra vreun țar în mod public, faptul nu rămânea neconsemnat, să fii sigur de asta. Nici pe Stalin nu am auzit că l-ar fi mustrat vreun cuvios rus, după cum văd că nici pe dictatorul Putin nu-l ceartă nimeni. Toată biserica ortodoxă rusă e cu el trup și suflet. Văd fel și fel de profeții de la cuvioșii ruși, mai ales despre sfârșitul lumii, dar despre cel mai mare criminal din istorie, despre Stalin, n-a profețit niciunul. Din ciclul să tragem spuza pe turta noastră rusească, chiar dacă mustește de sângele altor popoare.

        Cuvioșii aceștia ruși, mult lăudați, dacă vreunul dintre ei ar fi mustrat pe vreun țar în mod public, poarte că i-ar fi pus pe gânduri pe acești conducători criminali și i-ar mai fi temperat, i-ar mai fi întors din crimele lor împotriva altor popoare, mai ales ortodoxe. Dacă afli vreun cuvios rus care a certat pe țar pentru crimele lui, să-mi spui și mie, ca să pun icoana lui la loc de cinste.

        Cuvioșii ruși și ortodoxia… Aici e marea capcană care li se întinde în special popoarelor ortodoxe. Li se atrofiază, li se anihilează sentimentul național, li se spală creierele până într-acolo încât să considere gulagul rusesc o adevărată binecuvântare. Și consecințele ce decurg de aici sunt catastrofale. Ce ziceam mereu pe aici, ortodoxia folosită ca pe o armă de distrugere în masă. Pui miere pe fundul unui borcan mare, adică ortodoxie și cuvioși ruși, aștepți să vină muștele la miere și închizi, pui capacul la borcan. Pe mulți au căpăcit și or să mai căpăcească rușii în felul acesta. În perfidia și nemernicia lor fără de margini. Să te folosești de cele sfinte ca să înrobești și să distrugi popoare, mai ales pe cele ortodoxe. Este o culme a abominației , o batjocorire a dreptei credințe nemaivăzută pe fața pământului.

        Iar un popor care nu știe să își prețuiască propriile valori, le disprețuiește, le denigrează și stă cu ochii doar aruncați peste gard la alții, acel popor este o pradă sigură. La vectorul pe care îl avem acum, cu lucrarea popilor securiști și kgb-iști, ce are proporții înfiorătoare în această țară, cu amorțeala complice a organelor abilitate ale statului (urmașe ale securității comuniste închinătoare la KGB-ul rusesc), e o chestiune doar de timp până ce vom pica din nou în plasă, era să zic în borcanul, satanei de la răsărit.

        Consider că mi-am făcut o datorie de conștiință, după umilele mele puteri, în fața lui Dumnezeu, să avertizez, pentru ca istoria să nu se mai repete pentru acest neam al nostru, deja greu încercat de-a lungul istoriei.

        Apreciază

      • Ai mai spus: „există și ruși buni….e suficient să citești romanele de memorialistică ale unor ofițeri români întemnițați în lagăre in URSS, după al doilea război.”

        Si ziarul Scânteia, organul partidului comunist român, scria că prizonierii români din Uniunea Sovietică, sunt duși să vadă Lacul lebedelor și pentru prima dată în viața lor au văzut un muzeu. Cică acolo în Rusia bolșevică au văzut românii noștri, pentru prima dată ce înseamnă să îți trăiești viața cu adevărat. În raiul sovietic. Așa și ofițerii la care faci referire, or fi dat de raiul pe pământ și au rămas impresionați până la lacrimi.

        Lăsând gluma la o parte, ia uite mai jos să vezi prin ce iad au trecut ei prizonierii români acolo în Rusia.

        https://www.romania-actualitati.ro/emisiuni/istorica/drama-prizonierilor-romani-de-razboi-in-urss-id142164.html

        Nu au respectat nici o convenție internațională. Am întors armele împotriva nemților, s-a terminat războiul și românii noștri tot au fost duși în lagăre de muncă forțată, lagăre de exterminare. Din 1944 până în 1956, câți ani au fost ținuți în prizonierat in mod bestial de pomană? Zeci de mii dintre ei au pierit de frig și de foame. În mine de cărbune rudimentare și la temperaturi de -50 de grade, cu rația de hrană și așa derizorie înjumătățită, că nu -și făceau norma, locuind in barăci unde iarna nu aveau voie să facă focul. Ofițerii ăia români dacă or fi scris ceea ce au scris, la comanda partidului comunist, îi bate Dumnezeu.

        Am avut în familie supraviețuitor al lagărelor de prizonieri din Rusia. În primul rând că rușii nu prea luau prizonieri ofițeri. Îi împușcau pe loc. Vroiau să decapiteze trupa, să o lase fără comandanți, pentru că vroiau să îndoctrineze soldații români cu ideologia bolșevică. Chiar au format două divizii, Horia și Tudor Vladimirescu, cu acești soldați români. Tudor Vladimirescu a participat la lovitura de stat din 30 dec. 47, când comuniștii au pus mâna pe putere în România. Deci îi omorau din start pe ofițeri, or mai fi fost și excepții, când se foloseau de ei.

        Scăparea ofițerilor români căzuți prizonieri a fost uniforma, pe care în mod genial o lăsaseră să fie exact cea de soldat. Singura diferență la uniformă erau tresele de pe umăr. Bunicul meu și-a rupt tresele de căpitan de pe umăr și le-a ascuns sub o brazdă de pământ, mai înainte de a fi luat prizonier de către ruși. Altfel îl împușcau rușii pe loc. Au căzut prizonieri în uniformă de vară și au trebuit să înfrunte iarna rusească, fără foc în barăci, la temperaturi de – 40 de grade. Să ne imaginăm cum o fi fost asta. Și cu o mâncare vai de mamă de om, că nici porcii nu o mâncau. I-a luminat Dumnezeu, și-au descusut căptușeala la vestoanele acelea subțiri de vară și au băgat ziare. Doar așa au supraviețuit cu greu iernii cumplite în Rusia.

        Istoria cenzurată , măsluită în atâția ani de comunism și în 33 de ani de mizerie postcomunistă, neosecuristă…..

        Apreciază

        • Nu cred ca ai inteles ce am vrut sa spun. Eu n-am facut apel la vreun caracter extraodinar al ui Dostoievski sau la militarii sovietici care au luat prizonieri la sfarsitul razboiului.

          Eu am zis ca in acele romane ale lui Dostoievski si in cele de memorialistica vei gasi referiri si la rusi buni. Oameni credinciosi, cu deosebita compasiune pentru semenii lor.

          La fel si in cartea Sfintii catacombelor Rusiei.

          Deci nu putem sa infieram in masa un intreg popor.

          Apoi ai zis ca rusii nu prea luau prizonieri.

          Ba au luat. Depinde de context.

          Au existat lagare speciale pentru prizonierii ofiteri. Lagarele pentru soldati simpli erau separate.

          Numai eu am citit vreo 3 carti de memorialistica in care autorii erau ofiteri romani luati prizonieri.

          Si ofiterii prizonieri erau ocrotiti de conventiile internationale (pe care, cum necum, sovieticii au fost nevoiti sa le respecte cat de cat), dar in privinta soldatilor simpli nu existau acele reglementari si fiind supusi muncii in conditii extreme, au murit pe capete.

          Lucrurile sunt mai nuantate…

          Apreciază

  12. @@@Un om care iubește dreptatea,

    câteva întrebări pentru dumneata la care sper că vei eăspunde;totodată, prefer răspunsurile cât mai simple, fără exagerări.

    1)Dacă nu ar fi fost perioadele tulburi de care pomenești dumneata, perioadele nedorite de nici un om sănătos de altfel, crezi că ar mai fi existat acești Sfinți în zilele noastre?

    2)Câți oameni cunoști dumneata ce au devenit Sfinți, în momentele de liniște, din decursul puținelor perioade în care lumea putea să își vadă liniștită de viață?

    Mă refer la la lumea toată, cu precădere la popoarele ortodoxe precum cel rus, român, sârb, grec, etcetera.

    3)De ceva vreme, de mulți ani pot spune, România trăiește o perioadă de liniște;și nu numai România;până la momentul Ucraina, chiar și în Rusia era liniște;crezi că există șanse ca în aceste zile să existe sau să devină cineva Sfânt?

    Apreciază

  13. Dumneata ai auzit de vreun Sf. Părinte care să fi ridicat în slăvi, spre exemplu, pe împărații romani mari persecutori și ucigași de creștini? Să fi glorificat epoca lor, că dacă nu erau acești împărați persecutori și epoca lor, nu am fi avut atâția sfinți?! 

    Ce întrebi dumneata este o mare capcană pe care răul, Satana i-o întinde omului, mai cu seamă în ziua de azi. Anume, că fără el , fără de rău, nu se poate. Răul, Satana își justifică existența lui pe acest pământ. Doar in perioadele tulburi când răul înnebunește, doar atunci avem sfinți. Așa-i? Satana, răul și-a găsit utilitatea pe acest pământ. Nu-i așa? Iar această din cale afară de ‘înțeleaptă’ concluzie nu putea să vină decât de la maeștrii dezinformării și ai manipulării, de la ruși. Ca să-și justifice nemerniciile și crimele în masă săvârșite de-a lungul istoriei. Ce mare binecuvântare ne-au adus ei, că ne-au lăsat în urmă numai sfinți. Așa este?

    Citisem mai demult o istorioară. Cum că era un tânăr călugăr, pe undeva prin Grecia, tânăr care avea o mare râvnă întru cele ale credinței. Și își dorea să ajungă sfânt. Se gândea în sinea lui, ce bine ar fi dacă turcii ar năvăli, m-ar prinde și m-ar schingiui și aș deveni sfânt al lui Dumnezeu. Și într-o zi așa s-a și întâmplat, numai că de îndată ce turcii au început să îl chinuie, a și cedat. A cedat pentru că Duhul Sfânt îl părăsise. Și atunci i-au dat drumul și tânărul s-a dus rușinat în fața Părintelui său, care l-a mustrat: da, la copii uciși și la victimele nevinovate nu te-ai gândit când ți-ai dorit ceea ce ți-ai dorit? Ajungem la cuvintele Sf. Apostol Pavel: „Și trupul meu de mi l-aș da să-l ardă , dar dacă n’am iubire, nimic nu-mi folosește…..; iubirea se dăruie…. ; ea nu se trufește,…. nu-și caută pe ale sale…” Da, nu își caută pe ale sale, așa cum își caută mintea omului. Mintea omului, care prin definiție e lacomă, și cade în capcana întinsă de necuratul. De asta este scris: „ȘI CU INIMA SĂ ÎNȚELEAGĂ” Aici ziceam mai sus, într-o postare anterioară, că este toată cheia.

    Sfinții lui Dumnezeu care au îndurat chinuri groaznice și morți cumplite în numele lui Iisus Hristos, nu au făcut ceea ce au făcut ca să ajungă sfinți. Au îndurat toate pentru că inima și sufletul lor așa le-a spus. În smerenia lor desăvârșită nici un moment nu și-au dorit ca să devină sfinți, caci dacă își doreau așa ceva Duhul Sfânt îi și părăsea, precum l-a părăsit și pe tânărul de mai sus și se făceau de rușine. Iar dacă înainte le-ar fi dat cineva să aleagă, ar fi ales liniștea și pacea, pentru ca nimeni să nu moară, pentru că Îl iubeau pe Dumnezeu Iisus Hristos, dar își iubeau și aproapele. Sfințenia e un dar de la Dumnezeu. Sfințenia o dă cum dorește El, când dorește El, cui dorește El. Doar celor cu sufletul și inima curată. Nu ne este dat nouă a socoti care sunt vremurile cele mai bune pentru ca Dumnezeu să-Și dea acest dar al Lui.

    Zis-a Mântuitorul Iisus Hristos: „Deci cine se va smeri pe sine ca pruncul acesta, acela este cel mai mare în împărăţia cerurilor.” Mt.18,4 Avem, oare, nevoie de vremuri tulburi pentru a plini acest lucru?

    Apreciază

Lasă un comentariu