Şirul izvorârilor de mir de la Iaşi s-a întrerupt

Ca în fiecare an, din 2009 încoace, la Iaşi, pe 19 martie, a avut loc conferinţa „Sfinţii Închisorilor”. Nu mai că de data aceasta a fost altfel.

A fost altfel în sensul că locaţia n-a mai fost aceeaşi (în loc de Teatrul Luceafarul, conferinţa s-a ţinut la Cinema Republica, se pare… din motive financiare) şi… n-au mai fost moaşte ca în ceilalţi ani (doar o cutiuţă cu ceva părticele). Sunt convins că nu schimbarea locului conferinţei a dus la neizvorârea de mir, ci lipsa moaştelor. Anul trecut, spre exemplu au fost aduse mai multe cranii si alte parti de moaşte mai mari şi de-abia un singur craniu a izvorat. Anul ăsta, doar cele căteva părticele au fost mângâierea participanţilor la conferinţă. E bine că au fost şi acelea. Pentru că nu concep o conferinţă a sfinţilor din închisori fără moaşte d-ale lor. Dar, poate Dumnezeu nu ne-a mai considerat vrednici pentru un semn de la El….

Nu înţeleg totuşi de ce, părintele Ioan Şişmanian de la Petru Vodă nu a adus de acolo măcar un craniu al unui sfânt. Mânăstirea are destule. Organizatorul, Silvian Emanuel Man, a spus că au fost ceva probleme cu organizarea conferinţei, fără a da mai multe detalii. Era evident că nu vroia să spună mai multe. Vechii organizatori, Danion Vasile şi ceilalţi care erau cu el în alţi ani, au lipsit.

Oricum, chiar şi aşa, sfinţii închisorilor au fost cinstiţi şi în acest an, de ziua mărturisitorului Virgil Maxim. Invitat de onoare a fost şi un fost deţinut politic (educat în Frăţiile de Cruce), nonagenarul Constantin N. Străchinaru.

Iată câteva imagini:

DSC_0592 DSC_0593  DSC_0596

DSC_0594

Iată şi relatările minunilor din ceilalţi ani (din 2009 până în 2014):

din-nou-moastele-sfintilor-inchisorilor-au-izvorat-mir-in-conferinta-de-la-iasi

http://www.trilulilu.ro/video-diverse/minunea-de-la-iasi-2010-flv#ref=viewfile_sidebar_similare

3 gânduri despre „Şirul izvorârilor de mir de la Iaşi s-a întrerupt

  1. Doamne,ajuta!

    Eu am fost dezamagit de mesajul general al conferintei, transmis de cei prezenti.
    Parintele Ioan a avut un mesaj duhovnicesc, dar legatura cu sfintii inchisorilor a fost foarte palida.
    Prof.Puiu Ionita a incercat sa puncteze cateva aspecte din rezistenta intelectualitatii, a vorbit despre pr.Gheorghe Calciu, dar s-a pierdut in foarte multe detalii si nu a punctat latura mistica si nici profunzimea jertfei a multora din cei pomeniti.
    Prof.Strachinaru, foarte stapan pe ondulatia frazei, a pomenit cateva lucruri frumoase, pe care insa le-a legat de „cartile lui”-o reclama mai fatisa n-am mai pomenit!
    S-au ferit foarte mult sa puncteze un lucru esential : intre 75-80% din cei ce ii consideram SFINTII INCHISORILOR faceau parte din Miscarea Legionara! Inclusiv Sfantul Justin Parvu!
    Sfintul Ilie Lacatusu-legionar! Nu s-a pomenit nimic de minunile care le face necontenit.
    Moastele sfintilor de la Aiud fac minuni in toata lumea, dar nu s-a pomenit nimic.
    Asa cum am aflat, pe linie bisericeasca, de la Patriarhie, ar fi venit interdictie totala de a se mai vorbi despre sfintii inchisorilor de catre preoti.
    Poate nu stiti, dar anul acesta trebuia sa ajunga la Iasi, la aceasta conferinta pr. Valica de la Vatra Dornei.
    Aflati de ce nu a venit si veti intelege si de ce nu au fost aduse alte sfinte moaste de pr. Ioan (anii trecuti si le „asuma” Danion,care era mirean), de ce mesajul de anul acesta a fost total lipsit de harul marturisitor.

    Ciprian

    Apreciază

    • Ciprian,
      Interdictie totala?? Daca e asa e destul de grav!
      E adevarat ca s-a vorbit cam mult pe langa subiect, dar cu toata „reclama” cel mai aproape de duhul firesc al conferintei a fost tot fostul detinut politic prof. Strachinaru. Doar el a pomenit, chiar daca in treacat, de Miscarea Legionara si de Fratiile de Cruce.
      Nu stiam de intentia de a participa a pr-ului Valica. Asadar, o noua prigoana!

      Apreciază

  2. Nu cred ca conteaza cantitatea de sfinte moaste atunci cand vorbim despre izvorarea de mir. Mir poate sa picure si dintr-o iconita simpla listata la imprimanta, daramite din 3 particele…

    Apreciază

Lasă un comentariu