REAMINTESC – Săptămână de rugăciune ecumenistă este în desfășurare, iar în ultima zi, sâmbătă 25 ianurie ereticii vor pângări biserica „Mânăstirea Cașin” cu prezența și învățăturile lor înșelătoare

Programul săptămânii de rugăciune anticanonică cu ereticii, pentru așa-numita „unitate a creștinilor” – București 2020

Image result for biserica manastirea casin

De data aceasta trădătorii ecumeniști îi vor primi pe ereticii condamnați de sinoade ca pe niște membrii ai Bisericii, pe 25 ianuarie, în biserica denumită „Mânăstirea Cașin”, aflată în apropierea Arcului de Triumf.

Sâmbătă, 25 ianuarie, ora 17.00
Biserica Ortodoxă „Mănăstirea Cașin” (Str. Alexandru Constantinescu)
Cuvânt de învăţătură: Biserica Armeană

 

Așadar am ajuns ca într-un lăcaș de cult ortodox, ereticii monofiziți să ne învețe despre Dumnezeu!

Care va fi reacția ortodocșilor? La fel de efemeră ca de câțiva ani încoace? La fel de timidă, tinzând spre inexistență, ca la venirea ereziarhului papă? La fel de puțini antiecumeniști vor apăra onoarea Ortodoxiei în aceste vremuri de apostazie?

Citiți și: 

NU ECUMENISMULUI, RUGĂCIUNILOR ÎMPREUNĂ CU ERETICII ȘI FALSULUI SINOD DIN CRETA!!!

2 gânduri despre „REAMINTESC – Săptămână de rugăciune ecumenistă este în desfășurare, iar în ultima zi, sâmbătă 25 ianurie ereticii vor pângări biserica „Mânăstirea Cașin” cu prezența și învățăturile lor înșelătoare

  1. Sf Ierarh Bretanion, prăznuit chiar astăzi 25 ianuarie este Vrednicul Ierarh care nu a acceptat să stea la o rugăciune ecumenistă comună împreună cu cel mai puternic om al imperiului din vremea sa – Împăratul arian Valens!

    Ar trebui să le fie rușine celor care astăzi, în ziua praznicului Sf. Mărturisitor Bretanion, organizează sau binecuvintează rugăciuni ecumeniste!

    “La 25 ianuarie Biserica din Tomis sărbătorea pe Sfântul Bretanion, strălucit episcop din secolul al IV-lea.

    (…) Se ştie însă sigur că el păstorea Biserica tomitană şi a întregii provincii Sciţia (Dobrogea), în vremea când pe tronul imperial al Constantinopolului se afla împăratul Valens. Venit în părţile Dunării de Jos cu prilejul unor războaie purtate cu barbarii goţi, acesta a poposit în anul 369 la Tomis, unde a fost întâmpinat de ierarhul tomitan în catedrala oraşului. Întâlnirea aceasta, relatată de istoricii bisericeşti Sozomen şi Teodoret al Cyrului, este momentul sigur al intrării episcopiei Tomisului în istorie.

    Evenimentul mai prilejuieşte constatarea că Biserica tomitană era condusă de ierarhi destoinici, apărători ai credinţei ortodoxe formulate la primul Sinod Ecumenic de la Niceea (325).

    Istoricii de mai sus relatează că Valens, care era un aprig susţinător al ereziei ariene, a venit la Tomis şi, intrând în catedrala oraşului, a încercat să-l determine pe Episcopul Bretanion să îmbrăţişeze credinţa rătăcită: «Şi era acolo popor mult, aproape tot oraşul, fiindcă voia să-l vadă pe împărat, bănuind că se va întâmpla şi ceva deosebit. Însă Bretanion, plin de credinţă, şi-a aprins cugetul cu râvnă (dumnezeiască) şi a discutat cu mult curaj în faţa stăpânitorului, apărând dogmele Sinodului de la Niceea, asemănându-se dumnezeiescului David, care a zis: «Grăit-am întru mărturiile Tale înaintea împăraţilor şi nu m-am ruşinat» (Ps. 118, 46). După aceea l-a părăsit pe împărat, mergând în altă biserică, iar poporul l-a urmat». “

    Sursa: http://www.sfintiromani.ro/ro/pagina/41/ianuarie_bretanion_viata.html

    Apreciază

    • Intr-adevar, in saptamana 18-25 ianuarie se praznuiesc multi Sfinti marturisitori ai dreptei credinte, care au luptat impotriva ereziilor. Este de remarcat ca fix in saptamana asta BOR-ul se supune ordinii CMB sa faca aceste spurcaciuni. E tragic…
      Doamne, ajuta-ne!

      Apreciază

Lasă un comentariu