SCRIEȚI Ministerului Sănătății să ORGANIZEZE O DEZBATERE PUBLICĂ, căci vor să completeze Legea carantinei și izolării cu lista de boli infecto-contagioase pentru care am putea fi internați cu forța! GRIPA OBIȘNUITĂ ESTE PRINTRE ELE!! Alte și alte abuzuri…

Legea carantinei și izolării a fost promulgată de Klaus Iohannis | Ro Health Review

MESAJ URGENT – SE CERE REACȚIE RAPIDĂ!

În data de 7 augut 2020, pe site-ul Ministerului Sănătății a fost lansat în dezbatere publică proiectul Hotărârii de Guvern care stabilește lista bolilor infectocontagioase pentru care se va face izolarea si separat lista unităților medicale în care se va face izolarea pacienților. Această HG este o completare a legii 136/2020, așa-numita lege a carantinei.
În lista de boli infectocontagioase este inclusă și gripa umană cu tulpini noi de virus (știind că în fiecare an circulă noi tulpini virale, înseamnă că vor interna toate cazurile de gripă!).
ATENȚIE!
În lista unităților medicale pentru Bucuresti sunt incluse 4 spitale, din care unul este ….. Spitalul de Psihiatrie ”Prof. Dr. Alexandru Obregia”, adica fostul „Spital nr.9” pentru cine mai ține minte denumirea de trista amintire.
Includerea unui spital celebru de psihiatrie in aceasta lista mi se pare super suspectă…
Pe site-ul Ministerului Sănătății scrie că se pot primi obiecții și sugestii în termen de 10 zile de la postarea pe site-ul MS, adică până în data de 17 august, la adresa de mail: propuneri@ms.ro

http://www.ms.ro/2020/08/07/hotarare-a-guvernului-privind-aprobarea-listei-bolilor-infectocontagioase-pentru-care-se-instituie-izolarea-persoanelor-la-domiciliul-acestora-la-locatia-declarata-de-acestea-sau-dupa-caz-in-unitat/embed/

Vă incurajez să trimiteti mailuri Ministerului Sanatatii atat in nume personal cat si la nivel de asociatii, fundatii, etc. în care să cereți MS să stabilească o dată concretă în care să pună la dispozitie spatiu pentru o dezbatere publică propriu-zisa, la sediul MS, sau, alernativ, in contextul fricii de covid, sa organizeze dezbatere online cu data si ora precisă.
Nu sunt suficiente cateva observatii trimise pe mail. HG este mult prea importanta pentru a fi expediată cu 2-3 mailuri primite, care sa dea aparenta de consultare publica.

Hotărâre a Guvernului privind aprobarea Listei bolilor infectocontagioase pentru care se instituie izolarea persoanelor la domiciliul acestora, la locaţia declarată de acestea sau, după caz, în uni…

http://www.ms.ro/wp-content/uploads/2020/08/HG-privind-stabilirea-bolilor-infectocontagioase-%C8%99i-lista-de-unitati-san-cu-observatii-SG-FINAL.pdf

Primit pe WhatsApp


Un proiect de Hotărâre de Guvern pus zilele trecute în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății, prevede că românii care suferă de boli contagioase precum rujeolă, meningită, tuberculoză, gripă cauzată de un nou tip de virus gripal, difterie, poliomielită, febră tifoidă, rabie sau holeră ar putea fi izolați la domiciliu sau în spitale, potrivit Hotnews.
Lista celor 25 de boli infecto-contagioase pentru care izolarea ar urma să devină obligatorie prin lege:
1. Poliomielita
2. Difteria
3. Rujeola
4. Pertussis
5. Febra tifoidă
6. Febra paratifoida
7. Boala meningococică (MCSE)
8. Tuberculoza pulmonara cu microscopie pozitiva
9. Antrax pulmonar
10. Rabia umana
11. Holera
12. Pesta
13. Variola / varioloidul
14. Gripa umana cauzata de un nou tip de virus gripal
15. Cazuri umane de gripa aviara inalt patogena
16. Febra hemoragica Lassa
17. Ebola
18. Febra hemoragica Marburg
19. Febra hemoragica Crimeea Congo
20. Febra galbena
21. Nipah
22. SARS
23. MersCov
24. SarsCov2
25. Boala cauzata de un agent patogen infectios necunoscut/emergent
„Măsurile prevăzute de lege se dispun și se aplică în situațiile de risc iminent asupra sanatatii publice, exclusiv pentru apărarea sănătății publice, cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor și a ordinii publice. Toate măsurile dispuse în baza prezentei legi vor fi proporționale cu situația care le-a determinat, limitate în timp la aceasta și aplicate în mod nediscriminatoriu”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de HG.
Izolarea persoanelor ar urma să se facă, potrivit notei de fundamentare, „cu acordul persoanelor supuse examinării, iar în lipsa acestuia, atunci când medicul constată riscul iminent de transmitere comunitară a unei boli infectocontagioasă, solicită izolarea într-o unitate sanitară sau, după caz, într-o locație alternativă atașată unității sanitare, în scopul efectuării examinărilor clinice, paraclinice și a evaluărilor biologice, până la primirea rezultatelor acestora, dar nu mai mult de 48 de ore.”
„Izolarea la domiciliu sau la locația declarată se instituie dacă riscul contaminării altor persoane sau al răspândirii bolii infectocontagioase este redus. Izolarea la domiciliu sau la locația declarată nu poate fi dispusă în situațiile în care informațiile științifice oficiale referitoare la tipul agentului înalt patogen, calea de transmitere și rata de transmisibilitate impun izolarea persoanelor exclusiv într-o unitate sanitară sau o locație alternativă atașată acesteia”, se mai arată în nota de fundamentare a proiectului de Hotărâre de Guvern.

Medicul Adina Alberts critică dur proiectul de lege prin care Ministerul Sănătății vrea să interneze chiar și românii bolnavi de banala gripă.

„Puterea se joacă cu mintea și cu inimile noastre!
Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere publică proiectul Hotărârii de Guvern ce stabileste lista bolilor infectocontagioase pentru care se instituie izolarea la domiciliu, în spitale sau în ,,lagăre de carton”. Printre ele, la numărul 14 se numără „gripa umană cauzată de un nou tip de virus gripal.
Problema este că în fiecare an apar noi virusuri gripale. Au apărut și până acum și nimeni nu a fost închis cu forța în spital. De fiecare dată medicii au fost cei care au decis internarea, unde și când a fost cazul. În toți anii în care a fost gripa sezonieră, oamenii s-au dus de bună voie la spital, atunci când a fost cazul. Nu i-a forțat nimeni! De ce să-i forțăm acum, când s-a demonstrat, în decursul atâtor ani, că nu e nevoie să se recurgă la măsuri de forță?
Eu cred că așa trebuie procedat și în continuare! Eu cred că nu internarea cu forța este soluția, pentru că această obligație deschide calea abuzurilor.
Domnilor guvernanți, nu este cazul să mergem dincolo de o limită a bunului simț și a legii. Oamenii sunt si așa cu răbdarea întinsă la maxim. Nu mai dați legi aberante!
#SanatateaTAPrioritateaMEA”, scrie Adina Alberts pe Facebook.

9 gânduri despre „SCRIEȚI Ministerului Sănătății să ORGANIZEZE O DEZBATERE PUBLICĂ, căci vor să completeze Legea carantinei și izolării cu lista de boli infecto-contagioase pentru care am putea fi internați cu forța! GRIPA OBIȘNUITĂ ESTE PRINTRE ELE!! Alte și alte abuzuri…

  1. Pacalici, izolarea purtatorilor de boli contagioase este ff normala. Nu este normal ca un contagios sa se plimbe printre noi ca asa vrei tu. Inteleg ca tu asa vrei exterminarea celor care nu rezista, dar asta e idee nazista, sadica copiata de la inaintasul tau Mengele.
    Izolarea unui contagios NU este arestare, caci nu e inchis in puscarie si judecat.
    Mai bine ai face o campanie pozitiva pt imbunatatirea conditiilor din spitale. Azi mincarea din spitale nici porcii NU o maninca. Deci conditiile de izolare sint dezastruoase !

    Apreciază

    • Esti prost! Si devii prea obraznic.
      Nu e deloc normala. Pe motivul asta pot sa te interneze pt orice fleac. Si ESTE un fel de arestare. Si tocmai ca nu te judeca in tribunal nimeni ESTE ILEGALA.
      Daca sunt bolnav, stau acasa. Daca se dovedeste ca am infectat pe cineva cu o boala mortala (nu cu orice guturai/gripa/covid) atunci ar trebui sa fiu judecat si abia dupa aia inchis.
      Asa ca, taca-ti fleanca, comunist dezechilibrat ce esti!

      Apreciat de 1 persoană

      • Lasa ca esti tu „intelihente”. FF multi infectati daca nu sint depistati nu stau acasa si nu dau 2 bani pe recomandarile medicilor. Sint sute si sute de astfel de cazuri in toata tara. Multi spun clar „dece sa fiu numai eu infectat? Sint generos dau si la altii”. Din martie 2020 au fost multi infectati care cu buna stiinta s-au plimbat prin spatii publice, magazine, spitale. Multora NU le pasa si chiar o fac in dusmanie, tinere naiv, poate.

        Apreciază

      • Ma mindresc ca sint facut comunist. Pina in anul 2000 NU am fost comunist, dar azi ma mindresc ca am devenit comunist. Tu habar nu ai ce inseamna sa fii comunist. Esti prea tinar si fraier. Decit legionar hitlerist criminal mai bine un comunist cinstit chiar daca mor de foame.
        Este adevarat ca capitalistii de azi, legionari, mafioti, o duc excelent caci nu au scrupule sau bun simt, traiesc din exploatarea crunta a sclavilor.

        Apreciază

        • Visezi. Comunistii tai sunt indraciti. Si vad ca intocmai ai cam devenit si tu.
          Legionarii n-au dus-o niciodata excelent, caci au fost persecutati de toti.
          Si de ce mori de foame?

          Apreciază

        • Exista comunisti cinstiti !?
          Daca eu am o vaca si 3 hectare de grau ,si dumneata nimic pentru ca ai stat relaxat o viata, sigur nu doriti jumatate ca asa a zis tanti stalin !?
          Pentru ca daca nu-mi doriti munca lucrata cu sudoarea fruntii ,nu sunteti un comunist desavarsit !

          Apreciază

Lasă un comentariu