Sofia, fetița răpită de sistem și mama ei, AU NEVOIE AJUTOR! Posibil caz de crimă organizată

Acum este nevoie și de ajutor financiar pentru avocat. Cine are dragoste, poate depune la: 

BANCA TRANSILVANIA, IBAN: RO39 BTRL RONC RT02 2889 1601

IRINA ALEXANDRESCU

Am explicat situația inițială în articolul:

Caz dramatic! Sofia, fetița unei credincioase a fost luată de Protecția Copilului Ilfov pe motiv că mama ar fi habotnică, ar obliga copilul să se roage și nu l-ar îngriji adecvat

În mod normal, totul ar fi trebuit rezolvat mult mai repede, autoritățile fiind obligate să aibă în vedere interesul superior al copilului. Dar cum trăim cu toții vremuri apocaliptice, nimic nu mai este normal și nimic nu mai decurge așa cum ar trebui.

De la început acțiunile DGASPC au fost marcate de nereguli și abuzuri.

După cum spuneam în articolul de mai sus, Protecția Copilului împreună cu poliția au acționat pe 17 septembrie, în urma reclamației iresponsabile (sau poate rău intenționate) a unei mătuși care locuiește în Italia. 

Astăzi, 10 octombrie 2021, Sofia împlinește 13 ani și din cauza unui sistem defect și corupt este nevoită să-și petreacă ziua de naștere într-un centru social unde nici măcar siguranță fizică nu poate avea. 

Ce s-a întâmplat, în linii mari… 

După ce lucrătorii de la DGASPC Ilfov împreună cu poliția au luat copilul, de față fiind și iresponsabila mătusă rezidentă în Italia, în mod ILEGAL, au încredințat-o pe Sofia acestei persoane, care nici măcar nu mai are domiciliu stabil în România. 

Așadar, neavând unde să locuiască cu nepoata ei proaspăt „capturată” și probabil până la a avea posibiltatea să o scoată din țară, așa cum i-a promis, manipulând copilul naiv că va avea o viață cu mult mai frumoasă alături de ea într-o țară străină, aceasta s-a dus cu copil cu tot la un nepot de-al ei, undeva în județul Gorj. 

În tot acest timp, mama nu știa unde se află Sofia și făcea tot felul de plângeri pe la poliție, Protecția Copilului și Autoritatea Pentru Protecția Drepturilor Copilului. 

Am putea spune că, o minune a făcut ca Sofia să nu fie scoasă peste graniță… Cineva, acolo în județul Gorj, a sesizat poliția. Probabil nepotul respectiv sau altcineva, nu se știe cine a făcut acest gest. 

Poliția s-a prezentat la fața locului și verificând situația i-a pus în vedere mătușii iresponsabile să ducă copilul înapoi la mamă, căci îl plimbă prin țară în mod ilegal. Speriată, femeia în loc s-o aducă pe Sofia acasă a dus-o înapoi la Protecția Copilului Ilfov, de unde ulterior a fost internată într-un centru de plasament din Săftica (lângă București). 

De atunci, situația tărăgănează în mod nepermis de mult… Deși în două rânduri, mamei i s-a promis că fetița va fi încredințată, temporar, unei alte mătuși ce locuiește în țară, până se va face o anchetă socială pentru revenirea definitivă acasă, funcționarii DGASPC Ilfov NU S-AU ȚINUT DE CUVÂNT!

Inițial, niște frați binevoitori, găsiseră un avocat care ar fi acționat pro-bono (gratis) pentru rezolvarea situației, dar, din cauza unor neînțelegeri, acesta a renunțat și mama este acum nevoită să plătească un alt avocat pentru a-și scoate copilul cât mai repede din acel loc nepotrivit unde se întâmplă tot felul de lucruri nelalocul lor, pe care le voi expune simplificat mai jos. 

În cursul unei din vizitele care i-au fost permise la centrul din Săftica, mama a fost invitată în curtea centrului, unde un lucrător, suspect de binevoitor, s-a oferit să verifice mașina care ar fi părut că are o defecțiune. I-a cerut femeii naive să ridice capota mașinii și să verifice dacă e ceva stricat. Evident, că nu a găsit nimic și a închis capota fără să „repare” nimic. 

La scurt timp, femeia îndurerată de cele întâmplate, s-a deplasat în orașul Otopeni, la sediul poliției pentru a depune încă o plângere față de neregulile întâmplate. 

La ieșire… a avut uriașa surpriză să nu-și mai găsească mașina în locul parcat. De fapt nu a mai gasit-o deloc. 

Mașina nu era una pe care să-și dorească cineva neapărat să o fure, un Logan MCV vechi… Mai rău era faptul că odată cu mașina au dispărut și laptopul cu situația școlară (cu care mama ar fi putut dovedi faptul ca fetița e înscrisă la școală), acte ale casei, alte acte, etc…

Cel mai probabil „binevoitorul” suspect din curtea centrului de la Săftica a verificat dacă nu cumva mașina era dotată cu alarmă. 

Suspectă a fost și atitudinea polițiștilor din Otopeni, care au avut nevoie de 4 (patru) ore pentru a da un număr de inregitrare reclamației pentru dispariția mașinii. 

De semenea, suspect a fost și modul desfășurării anchetei ulterioare, căci aceeași polițiști pretindeau în mod absurd că nu se vede mașina pe înregistrările camerelor din zonă insinuând totodată că femeia n-ar fi în toate mințile și nu știe unde și-a parcat mașina ori că n-ar fi venit la volan și ar minți. Ba chiar a fost și amenințată cu dosar penal pentru mărturie mincinoasă. 

Încercările de intimidare poate ar fi reușit dacă femeia n-ar fi fost bine sfătuită de prieteni să facă reclamații la mai multe instituții superioare printre care și la Ministerul de Interne. 

Mașina a dispărut pe 23 septembrie și după lupte hotărâte și înștiințări către polițiști că va cere expertiză a camerelor video din zonă, și existența reclamațiilor făcute mai sus, brusc pe 7 octombrie, femeia a fost înștiințată că i s-a „găsit” mașina abandonată pe o stradă oarecare din respectivul orășel, intactă, cu toate actele și fără să se fi atins nimeni de nimic. 

În ziua dispariției mașinii, persoane de etnie țigănească se plimbau prin zonă, iar unul i-a fost prezentat de cineva ca fiind comandant la poliție. Ulterior, căutând mașina cu echipajele de la fața locului aceeași persoană se afla în apropierea unei platforme auto. Așadar e evident faptul că i-au ridicat-o pe o platformă, eventual să o intimideze sau ca să nu mai aibă la dispoziție actele doveditoare pentru locuință sau pentru școala copilei. 

În tot acest timp, neregulile de la centrul din Săftica s-au ținut lanț.

În primele zile de internare în stabiliment, cineva, nu se știe cine, i-a cumpărat o altă cartelă telefonică copilului, probabil pentru a împiedica comunicarea cu persoanele cunoscute. – ACTUALIZARE: Acum, se știe că mătușa intrigană din Italia i-a schimbat cartela din cauză că ar fi expirat (s-ar fi demagnetizat), dar fără să o informeze pe mamă.

Acum două săptămâni, mama Sofiei a fost înștiințată de managera de caz că peste o zi (într-o luni) urmeză să o ducă pe fată în plasament temporar la cealată sora a mamei unde ar fi stat un timp, până va fi reîncredințată în familia naturală (adică la mamă), după ce în prealabil va fi făcută o anchetă socială la domiciliul lor.

A doua zi s-a dovedit că de fapt n-a fost decât o minciună. Au invocat faptul că trebuie făcută o anchetă și la domiciuliul mătușii, din țară, care ar fi preluat-o temporar.

Săptămâna următoare au făcut ancheta respectivă, dar de atunci și până acum fetița n-a mai ajuns să iasă din centru.

O altă ilegalitate este și confiscarea telefonului Sofiei de către îngrijitorii centrului.

În urma scandalului făcut de câțiva prieteni ai mamei, la poarta centrului, când fata a confirmat că i s-a luat telefonul și nu știe de ce i-a fost luat (există dovadă filmată în acest sens), următoarea zi, telefonul i s-a dat înapoi, iar managera de caz a convins copilul să declare că în nici un caz nu i s-a luat fără voia ei. Evident copilul a fost intimidat și manipulat să declare asta.

De asemenea de câteva ori s-a refuzat în mod nejustificat deschiderea porților pentru ca mama și fiică să se întâlnească așa cum trebuie, fără a fi despărțite de gratiile care arată mai degrabă ca la o închisoare (a se vedea imaginea foto reală de la începutul articolului).

Săptămâna aceasta au apărut în acel centru de plasament câțiva minor țigani, mai mari, care îi terorizează pe cei mici și chiar și pe îngijitoarele din centru. Sofiei se pare că i-au spart parțial telefonul.

O ciudățenie și mai mare s-a petrecut în momentul când o rudă îndepărtată cu care mama nu ținuse legătura de ani buni a sunat interesându-se printre altele de… nici mai mult nici mai puțin decât virginitatea fetiței. Această rudă a fost, din câte înțeleg căsătorită cu un fost consul într-o țară arabă. Așadar, ținând cont de toate aceste detalii, este posibil ca o rețea de trafic de persoane să încerce să scoată copilul din țară…

De aceea facem în continuare apel la RUGĂCIUNE din partea fraților cărora le pasă de necazul unui copil nevinovat și al unei mame văduve, dar și la un… cât de mic ajutor material pentru a plăti un avocat care să se implice mai intens în rezolvarea acestei situații…

Pun încă o dată contul bancar:

BANCA TRANSILVANIA,

IBAN: RO39 BTRL RONC RT02 2889 1601

IRINA ALEXANDRESCU

PS:

Ieri (10 octombrie) a fost ziua de naștere a Sofiei și deși a făcut cerere să fie lăsată să și-o petreacă afară (eventual la o rudă de încredere), NU i-au acordat acest privilegiu. Cu alte cuvinte, scena pe care o vedeți în fotografia de mai sus, s-a repetat și când mama ei și alți prieteni de familie au venit să-i aducă dulciuri și cadouri – a fost nevoită să le primească printre sau peste gratiile de la porți…

 

 

 

 

4 gânduri despre „Sofia, fetița răpită de sistem și mama ei, AU NEVOIE AJUTOR! Posibil caz de crimă organizată

  1. Niște criminalii teroriști ticăloși sataniști ăștia conduc lumea

    😭✝️🙏🏻

    Trist dar Adevărat 😢🙏🏻🙏🏻

    Surioara mea 🤗 în Iisus Hristos ✝️ Dumnezeu și Om 🙏🏻

    Fii Binecuvântată Pretutindeni 🙏🏻

    Succes Nebun pentru tine și Website-ul Tău 🙏🏻

    Aici pe platforma online open surce, WordPress.com 🤗✝️🙏🏻

    Care înseamnă = Puterea Cuvîntului ✓✓✓

    Apreciat de 1 persoană

  2. Pingback: Povestea Sofiei nu s-a incheiat… | SACCSIV - blog ortodox

  3. Ar trebui să ieșim în stradă special pentru asta. Dacă acest caz va rămâne nerezolvat, orice femeie singură care își crește un copil poate rămâne fără el.

    Apreciază

Lasă un comentariu