Secăturile care „administrează” România vor da o OUG prin care producătorii agricoli (și nu numai) vor fi obligați să declare cantitățile de cereale, legume etc pe care le dețin sub sancțiune unor amenzi uriașe

BURSA CEREALELOR 2016. PREȚURILE pentru GRÂU ȘI PORUMB pe piața internă ÎN LUNA NOIEMBRIE

Ministerul Agriculturii ar urma să culeagă informațiile privind starea stocurilor producătorilor din domeniul agricol, depozitarlor, comercianțilior din industria alimentară – cu unele excepții – altfel riscă amenzi care ajung chiar la un milion de lei (noi) – toate pe fondul „experiența României din timpul pandemiei generată de COVID-19”, dar și „având in vedere contextul generat de conflictul armat din Ucraina, influența geopolitică a acestuia asupra României, inclusiv posibilitatea declanșării unui deficit alimentar la nivel european”, conform inițiatorilor unui proiect de Ordonanță de urgență evidențiat de ziarul Gândul.

Proiectul de Ordonanță de Urgență a Guvernului, care include măsuri fără precedent în sectorul agricol și al industriei alimentare privind obligația de raportare a stocurilor și amenzi în cazul neconformării, a trecut de etapa consultării publice și va fi inclus pe agenda Guvernului când va obține avizele necesare, mai informează sursa citată.

Proiectul Ordonanței de urgență privind unele măsuri în sectorul agricol și al industriei alimentare, inițiat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, publicat în transparență decizională în 21 martie, a intrat în consultare interinstituțională, din 20 mai, iar procedura de avizare de la instituțiile responsabile se întinde până în 6 iunie, conform Secretariatului General al Guvernului (SGG).

Între altele proiectul de Ordonanță cere următoarele:

Art. 1.(1) Prezenta ordonanță de urgență stabilește măsuri privind raportarea stocurilor la produsele agricole și alimentare de către producătorii agricoli, depozitarii, procesatorii și comercianții care își desfășoară activitatea în domeniul agriculturii și al industriei alimentare, de la nivel național, denumiți în continuare operatorii din sectorul agricol și al industriei alimentare.

(2) În înțelesul prezentei ordonanțe de urgență, termenul de „stoc” reprezintă un ansamblu de produse agricole și alimentare aflate în gestiunea unui operator din sectorul agricol și al industriei alimentare, la momentul raportării, sub formă de materii prime sau produse finite destinate producției sau desfacerii/

(3) Operatorii din sectorul agricol și al industriei alimentare, care desfășoară activități de producție agricolă, depozitare și prelucrare/procesare, comercializare a produselor agricole și alimentare au obligația furnizării datelor privind evidența stocurilor deținute pentru următoarele produse:

 • a) legume –fructe,
 • b) cereale și produse pe bază de cereale,
 • c) semințe de oleaginoase și produse pe bază de oleaginoase,
 • d) leguminoase furajere;
 • e) semințe certificate: cereale, orez, oleaginoase și proteaginoase,
 • f) carne și produse din carne, cu termen de valabilitate mai mare de 10 zile, inclusiv onserve din carne și mixte,
 • g) lapte și produse din lapte,
 • h) produse de morărit și panificație,
 • i) produse prelucrate, procesate, conservate din legume-fructe,
 • j) grăsimi și uleiuri,
 • k) apă, inclusiv apă minerală naturală, apă de izvor și toate celelalte ape îmbuteliate sau ambalate,
 • l) orez,
 • m) plante aromatice, sare și condimente,
 • n) ceaiuri,
 • o) zahăr,
 • p) miere,
 • q) drojdie.

Proiectul de Ordonanță pote fi consultat integral AICI.

SURSA

2 gânduri despre „Secăturile care „administrează” România vor da o OUG prin care producătorii agricoli (și nu numai) vor fi obligați să declare cantitățile de cereale, legume etc pe care le dețin sub sancțiune unor amenzi uriașe

 1. Da, șefii trebilor resping in 10 mai, în camera deputaților, Legea Suveranității, lege propusă de popor, pentru popor. In schimb votează toți cu entuziasm legea off-shore, lege submisiv- globalistă. Felicitări iubiților noștri „reprezentanți” a căror singură agendă (dedusă din toate acțiunile lor) se pare că este lichidarea statului numit România.

  Apreciază

  • @@@carla, majoritatea politicienilor sunt fie alogeni, fie sectari, fie masoni, fie combinații din fiecare;alogenii, din vechi timpuri, au luptat contra noastră, au încercat să ne facă să pierim;masonii sunt și mai periculoși fiindcă ei caută nu numai uciderea fizică, ci și uciderea sufletească.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s